Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Dolladnie to jeszcze chcialam dopisac , ze twoj wybrany i wogole kazdy ktory widze sa sliczne, ale zaglebiajac sie w temat zawsze chodzi o to ze cos jednak jest nie po naszemu w danym wozku 🤣🤣 my mieszkamy na wyspie i czesto jezdzimy na plaze, czy po lesie spacerujemy, wiec na ciezkosci wozka mi nie zalezy bo mieszkam w domu i nigdzie nosic go nie bede natomiast zalezy mi aby dziecku nie odpadla glowa 🙈🤣 po wertepach 🤣🤣🤣 oczywisscie mieszkam w miescie ale chyba doskonale rozumiem o co tez wam chodzilo 😘😘 jak juz kupisz swoj to pochwal sie chociaz kolorkiem 🥰🥰 i opinia 🙈 moze ja bede zalowac ale jak sie nie przekonamy to sie jie dowiemy 😁😁😁
Z zamawianiem to tak ze jutro zaczne maraton po sklepach z zapytaniami o wysylke do mnie oraz musze prsemyslec czy chcemy 2in1 czy 3in1 , bo jednak wolimy Maxi cosi fotelik do auta ale zobaczymy jeszcze...
Powoltku czas do polowkowych mi zleci i jakos po 23 tygodniu juz bedziemy zamawiac jesli z malutka bedzie wszystko okey 🥰🥰 musi byc!
A wy kupujecie 3in1? Czy samochoddowy oddzielnie ?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Dolladnie to jeszcze chcialam dopisac , ze twoj wybrany i wogole kazdy ktory widze sa sliczne, ale zaglebiajac sie w temat zawsze chodzi o to ze cos jednak jest nie po naszemu w danym wozku 🤣🤣 my mieszkamy na wyspie i czesto jezdzimy na plaze, czy po lesie spacerujemy, wiec na ciezkosci wozka mi nie zalezy bo mieszkam w domu i nigdzie nosic go nie bede natomiast zalezy mi aby dziecku nie odpadla glowa 🙈🤣 po wertepach 🤣🤣🤣 oczywisscie mieszkam w miescie ale chyba doskonale rozumiem o co tez wam chodzilo 😘😘 jak juz kupisz swoj to pochwal sie chociaz kolorkiem 🥰🥰 i opinia 🙈 moze ja bede zalowac ale jak sie nie przekonamy to sie jie dowiemy 😁😁😁
Z zamawianiem to tak ze jutro zaczne maraton po sklepach z zapytaniami o wysylke do mnie oraz musze prsemyslec czy chcemy 2in1 czy 3in1 , bo jednak wolimy Maxi cosi fotelik do auta ale zobaczymy jeszcze...
Powoltku czas do polowkowych mi zleci i jakos po 23 tygodniu juz bedziemy zamawiac jesli z malutka bedzie wszystko okey 🥰🥰 musi byc!
A wy kupujecie 3in1? Czy samochoddowy oddzielnie ?
Te foteliki dołączone do wózkow 3w1 nie nadają się do jazdy samochodem. Lepiej kupić osobno i być pewną, że dziecko będzie bezpieczne.A te od wózkow 3w1 to nadają się tylko żeby gdzieś dziecko przenieść. Ja w pierwszej ciąży wybrałam fotelik Besafe Izi Go Modular I-size, używaliśmy go do około 8 miesiąca, potem przesiedliśmy się w Britax romer dualfix m i-size obrotowy i był to najlepszy wybór28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Ostatnio spotkaliśmy się ze znajomymi którzy maja 2-latka. Z jednej strony fajnie jak dają rady, powiedzą co się przyda a co im się nie sprawdziło ale z drugiej strony ja sama chce popelnic te błędy 🙈 na pewno stwierdzę ze coś kupiłam bez sensu a coś mogłam wybrać zupełnie innego, ale chce się cieszyć tym wszystkim i później moc sobie ponarzekać 😂
No właśnie, Wy macie inne wymagania i tez sami się przekonacie czy to był dobry wybór 😁
Kiedy masz połówkowe?
My kupujemy wlasnie ten wózek i oddzielnie fotelik prawdopodobnie britax + adaptery żeby moc zamontować fotelik na ramie wózka. Ale jutro jadę jeszcze do jednego sklepu wiec sprawa ciagle w toku 😂😂😂 -
Zosia1111 wrote:Te foteliki dołączone do wózkow 3w1 nie nadają się do jazdy samochodem. Lepiej kupić osobno i być pewną, że dziecko będzie bezpieczne.A te od wózkow 3w1 to nadają się tylko żeby gdzieś dziecko przenieść. Ja w pierwszej ciąży wybrałam fotelik Besafe Izi Go Modular I-size, używaliśmy go do około 8 miesiąca, potem przesiedliśmy się w Britax romer dualfix m i-size obrotowy i był to najlepszy wybór
Właśnie o tym foteliki jako drugim myślimy! Ponieważ pasuje do bazy która jest do łupiny. Jesteś zadowolona z britaxa? -
Luna33 wrote:Właśnie o tym foteliki jako drugim myślimy! Ponieważ pasuje do bazy która jest do łupiny. Jesteś zadowolona z britaxa?
Uważam, ze lepiej nie mogłam wybrać super jest to, że jest obrotowy, przez co łatwo jest wlozyc i wyjąć dziecko. W samochodzie rodziców mamy inny fotelik, nieobracany i szczerze mówiąc wsadzenie tam dziecka to jest męczarnia 😂 mój mały ma 2 lata, ale jak na swój wiek jets bardzo duży, fotelik chyba jest do 18 kg i 105 cm wzrostu. Wagę już przekroczyliśmy, ale wzrostowo jeszcze mamy jakieś 10 cm zapasu. Fotelik chyba jest wygidny, bo mały chętnie w nim jeździ, a nawet łapie drzemki. No i jeśli chodzi o jakość to też super. No i w testach wypada świetnie. Także polecam28.08 ⏸️ 10dpo
-
A jeśli chodzi o wózek to miałam Tako Laret imperial z ramą od Junamy i u nas sprawdzil się świetnie, super się prowadził na każdym terenie, miał amortyzację,ale był trochę ciężko, a wyglądał czadowo 😊28.08 ⏸️ 10dpo
-
Luna33 wrote:Super! Dziękuje za opinie 😁😁
Polecam się 😊 ogólnie w pierwszej ciąży kupowałam wszystko, co wpadło mi w ręce i w oko, a bo się przyda, a bo czaderskie... A tak naprawdę po urodzeniu z miesiąca na miesiąc uświadamiałam sobie, że dałabym sobie radę bez tego, że to mi niepotrzebne, a połowy ubrań nawet nie założyliśmy, bo wyrósł zanim je założył 😂 np podgrzewacz do butelek okazał się zbędny, bo mamy czajnik z wyświetlaniem temperatury i utrzymaniem ciepła, a mimo wszystko go kupiłam 😂 no ale już wiem, że w tej ciąży jeśli wszystko się uda to będzie inaczej z zakupami 😂28.08 ⏸️ 10dpo
-
Zosia1111 wrote:Polecam się 😊 ogólnie w pierwszej ciąży kupowałam wszystko, co wpadło mi w ręce i w oko, a bo się przyda, a bo czaderskie... A tak naprawdę po urodzeniu z miesiąca na miesiąc uświadamiałam sobie, że dałabym sobie radę bez tego, że to mi niepotrzebne, a połowy ubrań nawet nie założyliśmy, bo wyrósł zanim je założył 😂 np podgrzewacz do butelek okazał się zbędny, bo mamy czajnik z wyświetlaniem temperatury i utrzymaniem ciepła, a mimo wszystko go kupiłam 😂 no ale już wiem, że w tej ciąży jeśli wszystko się uda to będzie inaczej z zakupami 😂
I pewnie tez tak będzie u nas. Ale kupowanie niektórych rzeczy sprawia mi radość i trudno 😂 daj znać po becie, trzymam kciuki ✊🏻 -
Zosia dziekuje za sluszne opinie i rady kazda z nich sie napewno przyda ale tak samo mam wrazenie ze jak nie popelnie sama bledu to sie nie naucze 🙈 naprwno nie kupie bedac w ciazy styrelizatora do butelek bo kupie go jak juz dziecko sie urodzi 😁😁 nie kupie tez na start niani elektrycznej tylko kak juz malenstwo,pojdzie do swojego pokoju takze wiele gdzies tam czytam ale jednak kusi ... nosz kurcze kusi 🤣🤣🙈🙈 z tym fotelikiem do auta obrotowym to bardzo bym go chciala bo akurat pani w sklepie go pokazywala ale nie wiem czy se na taki wybryk pozwolimy.... moze najpierw uda sie sprobowac bez obrotowego nie wiem to jest jeszcze do przemyslenia.
Luna polowkowych nie mam jeszcze bo systemy schakowane i nic nie dziala w tym kraju 🙈🙈
Za tydzien mam spotkanie o slub na ktore czekalam 2 miesiace ponad... i tez jest pod znakiem zapytania jak sie nie odbedzie to rsczej moj slub nie odbedzie sie w moim dwupaku tylko juz po... a tego bym nie chciala...
Czekam az naprawia systemy bo mowia mi ze na polowkowe mam czas w 21-23 tygodniu. A moj prywatny mowi ze mam czekac najpierw na szpital bo on chce mnie wziasc na 23+0 nie wczesniej 🤬 co dla mnie to jest za pozno... wiec sama nie wiem..👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Oczywiscie jestescie jak cioteczki dobra rada wiec bez was bym zginela 😁😁🥰🥰
Kurcze od wczoraj mysle ze czuje tak z 3x dziennie jakby mnie malutka glaskala po brzuszku od srodka ale nie jestem pewna czy ona mnie dotyka czy to jakies powietrze 🙈 mam gruba skore na brzuchu i niby przednie lozysko to powinnam czuc cos pozniej chyba z tego co czytalam to tak po 20tygodniu ale czy to by sie juz rozpoczynalo?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kochane ja mam dylemat.
Dotyczy szczepienia. 😔
Medycyna radzi aby zaszczepić się w ciąży. A w moich stronach zero chętnych kobiet w ciąży.
Nawet w ośrodkach wręcz odradzają.
A ginekolog każe.
W piątek mam wizytę wiec jeszcze sie go poradzę.
Mamy kilka imprez w lato i boje się tych skupisk ludzi.
Postanowiłam, że się nie szczepie , że będę bardzo ostrożna ale to nie gwarantuje mi że ktoś mi do domu nie przyniesie wirusa.
Jeśli się z mężem nie zaszczepimy to darujemy sobie wesela. Ale żal trochę bo to bliskie osoby.
Jednak ja się boje zaszczepic bo jak to źle wpłynie na dziecko jednak mi wpuszczają części wirusów do krwi a krew to moje dziecko ono powstaje z tego.
Ogromny dylemat zmartwienie którego w ciąży być nie powinno. 🤷😔 -
Nie mieskzam w polsce i u nas tego sie odradza. Nie wiem jak to dziala ze w polsce polecaja ale u nas kategorycznie jest zavronione dla kobiet w ciazy bo nie jest to jeszcse do konca prsebadane. Ja bym sie nie zaszczepila.
Milka8686 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Moja ginekolog odradza szczepienie w ciąży, dlatego odpuściłam w ogóle zainteresowanie tym tematem, poczekam do jesieni, jak Diana będzie już z Nami.
Swoją drogą, moja mama szczepiła się w sobotę. Cała niedzielę leżała z 39,5 stopniową gorączka. 🙈
Ale to pierwsza osoba w moim otoczeniu, która ma coś więcej niż ból ręki. 🤷Milka8686 lubi tę wiadomość
-
Znam kobiety które po szczepieniu chorowaky i to znacznie gorzej jak kobiety które nie były zaszczepione. Nie wiem od czego to zależy.
Jantez nawet o tym nie myślę mimo ze przechodziłam już covida wiem ze można zachorować 2 raz. Nie ma reguły.Milka8686 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja się zaszczepiłam, w piątek mam druga dawkę. Mój lekarz powiedział ze zdecydowanie woli żebym się zaszczepiła i żeby dziecko miało szanse dostać przeciwciała, niż żebym zachorowała. Osobiście znam 2 przypadki kobiet w ciąży które przeszły covid bardzo ciężko, u jednej zakończyło się to pilnym cc i urodziła wcześniaka.
Wiadomo ze to bardzo ciężka decyzja, ale rozmawiałam z lekarzem chorób zakaźnych, wieeelu ginekologów również poleca. Ja zdecydowałam ze chce ale wiem ze wiele osób może się bać. To trudne.Milka8686 lubi tę wiadomość