Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
niewyspana wrote:Sam począteczek, gratulacje!
Dziękuję ❤️ oby ładnie rosło, nie wiem jak do środy wytrzymam 😊Milka8686 lubi tę wiadomość
28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Zosiu, gratki
Luna33 wrote:
Brzuch wreszcie mam 😂😂 wczoraj nawet kasjerka w żabce proponowała żebym przyszła jako pierwsza i nie stała w kolejce, wiec coś widać 😂 a na plusie mam DZIESIĘĆ kg!!!! Z jednej strony przeraża mnie ta liczna a z drugiej się cieszę 😂
Luna, no to piona! Dziś w dwóch przymierzalniach mnie kobiety przepuściły, no to był szok
i brzusio
a co do kilogramów, 6 na bank mam już na plusie i jakoś w ogóle mnie nie to nie martwi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 12:11
niewyspana, Anitka lubią tę wiadomość
-
Ja będę czekać 8 dni, możemy razem odliczać🙈😍
Alutka zrobisz jak uważasz kochana;)25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Annamaria jaki brzunio 🥰🥰
U mnie jest 5kg na plusie, ale ja nie wiem w ogóle skąd to. Zaczęłam w ogóle liczyć kalorie - sprawdzam po prostu ile dziennie wpieprzam, żeby mieć świadomość, czy to ja przeginam 😂
Ale nie. Nie dojadam nawet standardowej ilości kalorii sprzed ciąży. 😂 Tłuszcze/cukry też pod kreską.
Może mam grube dziecko 😂😂😂 -
niewyspana, ale jeszcze dochodzi do tego waga ukrwionej mięsistej macicy, która teraz jest ogrooomna, wody płodowe, więcej się pije zazwyczaj w ciaży, to i więcej płynów w organizmie, spokoojnie
-
Zosia, gratulacje, czekamy na środowy wynik 😁😁
Annamaria, super wyglądasz 🥰
Niewyspana, Ty chyba tez wspominałaś ze raczej ze szczuplaczkow jesteś wiec bym się nie przejmowała 😁 ja mam nadzieje ze mi coś zostanie.
Marienn, co do ruchów, ja od koedy poczułam i myślałam ze to to, w ciągu 3 dni miałam już takie ze widać je było gołym okiem 😂 możliwe ze u Ciebie tez się zaczyna 😁 -
Dziewczyny, mam jeszcze pytanie 😊 ostatnia miesiączka była 21 kwietnia, Owulacja była ok 11 maja w 21 dniu cyklu , test pozytywny ok 12 dpo. Dziś 34dc. Czy myślicie ze pierwsza wizyta u lekarza 15 czerwca będzie ok? Czy nie za wcześnie /późno?
Do lekarza, do którego chce chodzić zapisałam się dopiero na 14 lipca bo wcześniej nie było ani jednego wolnego terminu, a do dobrego lekarza wcześniej niz 15 czerwiec też nie ma nic wolnego...28.08 ⏸️ 10dpo
-
Niewyspana, dziękuje, ale czasem czuje się jak kupa 🙈 tylko jak gdzieś od święta wychodzę i się normalnie ubiorę to jest ok. Dlatego już się nie mige doczekać wesela, może mi się poprawi samoocena 😂
Zosia, ja ostatni okres miałam 23.11 a pierwsza wizytę 4.01, to był równo 7 tydzień. Było już serduszko, ale lekarz kazał wrócić za 2 tyg i wtedy założył kartę ciąży itd. Myśle ze Twoja data na pewno nie jest zbyt pozna, a czy za wczesna? To Twoja decyzja, najwyżej pójdziesz za chwile drugi raz 😁 -
Luna33 wrote:Niewyspana, dziękuje, ale czasem czuje się jak kupa 🙈 tylko jak gdzieś od święta wychodzę i się normalnie ubiorę to jest ok. Dlatego już się nie mige doczekać wesela, może mi się poprawi samoocena 😂
Zosia, ja ostatni okres miałam 23.11 a pierwsza wizytę 4.01, to był równo 7 tydzień. Było już serduszko, ale lekarz kazał wrócić za 2 tyg i wtedy założył kartę ciąży itd. Myśle ze Twoja data na pewno nie jest zbyt pozna, a czy za wczesna? To Twoja decyzja, najwyżej pójdziesz za chwile drugi raz 😁
No zapisałam się prywatnie na 15 czerwca, a 28 czerwca na NFZ to badania zrobię za free, bo te pierwsze badania są trochę kosztowne 😊 no i później 14 lipca do tego lekarza, który będzie prowadził ciąże 😊
Ja pierwsza ciąże cała przechodziłam w pizamie albo podomkach 😂 mąż już miał dosyć tego widoku😂 rano piżama, wieczorem inna i tak w kółko 😂a od 27 tygodnia ciąży do rozwiązania w 38 tc leżałam w szpitalu, więc mowy o wyjściowym stroju nie było, więc strojcie się póki możecie 😊
28.08 ⏸️ 10dpo
-
Luna toz to juz jest brzuuuchol! 🥰🥰 jaki sliczny! A ja caly czas myslalam ze tydalej go nie masz 🙈🤣 no ale jest i to piekny!
Annamaria Ty rowniez wygladasz mega super! Dziewczyny mimo tych kg co piszecie to zgrabne z was laseczki 🥰😘
Kochana na kiedy masz termin? Bo twoj sowaczek na mobile nie dziala i nie wiem nawet ktory to tydzien🙈
Ja tam nie narzekam ,spadlo mi 6kg od poczatku ciazy po czym juz znow przybralam 2kg po tym jak wynik wyszedl prawidlowy. 😁😁 takze brzuszek juz jest duzy, dzis rano uslyszalam od partnera , kochanie ty masz juz wiekszybrzuch niz ja 🤔🙈🥺🤣 (on nie ma duzego brzucha ale taki troszke)
Zosia ogromne Gratki😁 bierz wszystko na spokojnie 😘😘
Alutka slonce nie wiem jak to u was jest ale zrob se prenatalne nawet moze poszukaj gdzies prywatnie, wiem to twoj wybor, nie powinnam sie wtracac ale po tym co przeszlam to bynajmniej mam swiatomosc ze dziecko ma wszystkie paluszki, wymiary glowki prawidlowe nie jest opuchniete, watroba, czy serduszko prawidlowe, nozki rowne... i vessel (to chyba pepowina) jest potrojna czyli prawidlowa... i wiele innych.. bo powiem szczerze zeby nie to badanie prywatne, to po tym 40sekundowym szpitalnym (bo tutaj nie robia) bylabym w nieswiadomosci czy mam w pelni rozwiniete dziecko. Ale oczywiscie szanuje jesli zdecydujesz ze nie chcesz takiego badania 😘🥰 to tylko mala rada 😘
Karolina kciuki za wyniki!
A ja dzis jade po lozeczko, czy to grzech ze kupie uzywane bez materaca? Materac se kupimy nowy 😁 ale znalazlam lozeczko biale 3levelowe , z wyciaganymi precikami, przepiekne, plus sluzy dla dziecka do 4lat bo pozniej ma boki zmieniane i robi sie z tego lozko🥰
Annamaria lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Aaa i dzwonilam o nasz piekny wozek! I zrobia nam wysylke zagranice za darmoszke 😁😁😁 happy days!
Niewyspana zapomnialabym , gratulacje cioteczka 😁😁😁🥰🥰🥰 bedziesz fajna ciocia!Luna33 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Jakbys byla 😁😁 sprawdzilabys czy maja na stanie wozek Camarelo Avenger PLUS? (Juz nie wazne jaki kolor) tylko jakby byl to bys wydala mi taka rozsadna opinie o nim😁😁 wiesz typu jak sie np unusi chcac wjechac na chodnik czy ogolnie takie wiesz jak to widzisz 😘 wiem , masz inne wymagania wozka ale moze uda ci sie wczuc w moje🤣🤣🥰 bede niezmiernie wdzieczna jakbys poswiecila na moj wozek minutke 😁😁🥰🥰🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna, ja się tak czułam i zaczęłam wpadać w depresję 🙈
Dlatego dbam o siebie dzień w dzień bardziej xD nawet nowe kosmetyki do włosów kupiłam, żeby jakoś wyglądały.
Codziennie rzęsy sobie umaluje i od razu ryjec inny. Z ciuchami różnie, bo szkoda mi po domu czegoś lepszego 🤣
Marien, dziękuję :*