Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja inaczej już bym wylądowała na jakichś lekach chyba 😅
Kupiłam sobie w nagrodę za jutrzejszą glukozę pyszne śniadanie.
Masło orzechowe z kawałkami m&ms, dżem porzeczkowy i chleb tostowy! I coś czuję, że to będzie mój ostatni taki posiłek, bo wyczuwam cukrzycę u siebie.😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 14:48
-
Luna dziekuje bardzo 🥰😘
Niewyspana moze to nie cukrzyca , oby nie🤞🤞 ale zajadaj , dopoki legalnie mozesz 😁😁
Ja ostatnio JAK NIGDY W ZYCIU kupilam sobie batonika "WW" w polskim sklepie , pamietacie taki zolty? 🤣🤣 boze jaki pyszny i wczoraj zjadlam juz 3 , a dzis pojechalam i sie mysle okey kup se na zapas , i wzielam 15szt 🤣🤣 nosz takie dobre 😁😁🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 16:12
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Mam i ja WW💃
Marienn lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
🤣🤣 Karolina co zlego to nie ja ! I uwazaj zebys sie nie wciagnela za bardzo bo uzalezniają ciążówki 🤣🤣🙈🙈
Ja niestety na truskawki juz nie mam fazy ale za to arbuz i borówki to tak! 🙈🙈 borówki jem codziennie tonami...
I czekam jeszcze az moj agrest bedzie gotowy bo nie jadlam juz chyba z 15lat 😂 a w tym roku pieknie mi kwitnie mam nadzieje ze doczekam ....
No i jak? Co myslicie?
https://zapodaj.net/6bda1c98b4e92.jpg.html👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja w piątek wpieprzyłam mi kilogram truskawek, jutro idę po kolejne, bo wyniki krzywej będą dopiero wieczorem, więc do wieczora mogę xD
Marien,
Ja uważam, se akurat nad łóżeczkiem to nie ma co się spuszczać 💪
My szukaliśmy chwilę dłużej, bo chcieliśmy z opcją tapczanika na później.
Ladies,
Czy któraś z Was ma kota? -
Marienn wrote:Nie mieskzam w polsce i u nas tego sie odradza. Nie wiem jak to dziala ze w polsce polecaja ale u nas kategorycznie jest zavronione dla kobiet w ciazy bo nie jest to jeszcse do konca prsebadane. Ja bym sie nie zaszczepila.
Własnie u mnie również mało która kobieta w ciąży wykazuje chęć szczepienia.
Wręcz odradzają w przychodni.
Zagranicą też konsultowałam i radzą aby się szczepić.
Co za czasy żeby bać się w ciąży 🤦 -
niewyspana wrote:Moja ginekolog odradza szczepienie w ciąży, dlatego odpuściłam w ogóle zainteresowanie tym tematem, poczekam do jesieni, jak Diana będzie już z Nami.
Swoją drogą, moja mama szczepiła się w sobotę. Cała niedzielę leżała z 39,5 stopniową gorączka. 🙈
Ale to pierwsza osoba w moim otoczeniu, która ma coś więcej niż ból ręki. 🤷
Dzięki niewyspana za info 👍 a widzisz co lekarz to inna opinia.
Też już byłam zdecydowana ominąc temat szczepienia ale wciąż do mnie wraca jak bumerang.
Szykuje mi się kilka imprez i boje się tych tłumów troszkę.
Będę po prostu bardzo uważać ale na lajt bez spięcia. -
Karloina wrote:Znam kobiety które po szczepieniu chorowaky i to znacznie gorzej jak kobiety które nie były zaszczepione. Nie wiem od czego to zależy.
Jantez nawet o tym nie myślę mimo ze przechodziłam już covida wiem ze można zachorować 2 raz. Nie ma reguły.
Dzięki Ci również za info 👍 ja też przeszłam prawdopodobnie covid jesienią zeszłego roku. Bez testu ale typowe objawy. Dwa dni ból mięśni brak smaku klika dni i lekka gorączka . Potem już wszystko minęło.
Także jeśli niedaj boże jesienią bym odpukac oczywiście zachorowała to może też lżej jak za pierwszym razem.
Choć kto to wie.
Moi znajomi drugi raz zachorowali wiosną tego roku. Końcówka zimy w sumie.
Niema reguły.
-
niewyspana wrote:No właśnie ja chciałam się szczepić, w listopadzie przeszłam cholerstwo i był luzik 😂 wolałabym nie ryzykować drugi raz, że mi się przytrafi, bo nigdy nic niewiadomo.
Ale no trudno, jakoś trzeba przeżyć 😁
Też z mężem przeszliśmy w listopadzie zeszłego roku.
Ja lekko . Mąż gorzej bo tydzień go trzymało.
No i do tej pory jest oki. Oby jak najdłużej. -
Luna33 wrote:Ja się zaszczepiłam, w piątek mam druga dawkę. Mój lekarz powiedział ze zdecydowanie woli żebym się zaszczepiła i żeby dziecko miało szanse dostać przeciwciała, niż żebym zachorowała. Osobiście znam 2 przypadki kobiet w ciąży które przeszły covid bardzo ciężko, u jednej zakończyło się to pilnym cc i urodziła wcześniaka.
Wiadomo ze to bardzo ciężka decyzja, ale rozmawiałam z lekarzem chorób zakaźnych, wieeelu ginekologów również poleca. Ja zdecydowałam ze chce ale wiem ze wiele osób może się bać. To trudne.
Szacun 👍
Tak to trudna decyzja i musi nas ktoś bardzo wesprzeć w tym tak jak w Twoim przypadku lekarze.
U mnie zdania podzielone niestety. -
Luna33 wrote:Ja staram się o tym nie mówić w towarzystwie 🙈 zrobiłam to raz i ludzie popatrzyli na mnie jakbym zrobiła mojej malutkiej krzywdę. Szanuje to, ze ktoś się nie zaszczepi bo ma obawy, ale sądziłam ze jeśli się zaszczepie to tez moja decyzja i inni powinni to uszanować. Naiwna ja 😂
Dokładnie to każdego osobista decyzja.
Szacunek przede wszystkim 👍 -
Dziewczyny u mnie erytrocyty niskie
MHC wysokie i bazofile niskie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 22:28
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Dziewczyny u mnie erytrocyty niskie
MHC wysokie i bazofile niskie..
Pamiętaj, że lekarz interpretuje wyniki na podstawie każdego parametry, to że coś jest niższe bądź wyższe nie znaczy, że jest NOK, bo współgra z czymś innym.
Dlatego ja nigdy nie podejmuje się analizy wyników z krwi/moczu, lekarz będzie wiedział najlepiej. -
Wiem wiem i rozumiem. Po prostu daję znać ze jest coś nie tak. Tez sama nie chce szukać. Mam nadzieję ze to wszystko ma związek z covidem i związanym z nim stresem. Uciekam dobrej nocy❤25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolina jestem zielona w temacie i nie bardzo wirm co to moze oznaczac, i nie bede sie doszukiwac w necie bo wiem ze tam nic dobrego nie znajde ale czuje ze twoj wynik nie oznacza nic zlego, i czekam na opinie lekarza 😘🥰 wiem ze latwo mowic ale sprobuj sie nie stresowac 💜👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Marienn, jeśli tylko będą mieli tą markę, to jasne Postaram się wczuć w Twoje wymagania
Niewyspana, tez chyba musze zaczac tak robic, co by sie nie zalamac w koncu xD
Luna partner moj jak sie dowiedzial ze wybierasz sie do sklepu z wozkami i mozeeee znajdziesz chwile dla naszego modelu to powiedzial ze bedzie Ci mega wdzieczny za kilka fotek realnych 🙏please,please !! 🥰🥰 ale jesli nie dasz rade to zrozumiemy 😘
Dziekuje za wczasu 💜Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 23:56
👩 31l. + 👱♂️ 31l.