Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja długość macicy to 3,8 ale ostatnie usg mialam robione juz bez dopochwowo i nic jie mówił .
Alutka taką długość możesz miec bo twój maluch jest duży:) ale tak jak mowi niewyspana, uważaj na siebie:)
A co do obiadku to u mnie dzisiaj pierś z kurczaka surówka i mlode ziemniaczki:)25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
NadziejaUmiera wrote:Luna jak Ty siedzisz z nogami pod brodą? 😄 podziwiam bo to była moja ulubiona pozycja do siedzenia i nogi podwiniete, ale już zostaje tylko ta druga bo bęben. Mi ciągle nie wygodnie ani leżeć ani siedzieć 😆
Zauważyłam że coraz gorzej ze mną 😂
Po siedzeniu dziś 2h w przychodni po glukozie to mam prawo ponarzekać.. I jeszcze te kłucie, raz w jedna rękę raz w drugą.
No tak, teraz tylko jedno kolano pod broda na raz 😂😂😂
Jak po glukozie? -
Alutka ja w 13t mialam 5cm 🥰
Lekarz tlumaczyl ze to baardzo duzo ale reguly nie ma bo moze zawsze sie szybko skrocic. Przy skroconej ponizej 3cm powiedzial ze trzeba bardzo na siebie uwazac i ograniczac sie do minimum.
Takze polecam ci odpoczynek ♥️ i jak najmniej stresu.
U nas dzis beda Burgery domowej roboty bo czuje ze potrzebuje zelaza 🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kurde juz bym zjadla a nie chce mi sie strugac ziemniaczków;(😂
Dziewczyny a co myślicie o kolkach ?
Ok czy nie ok?
U mnie dzisiaj po prawej stronie , nie mogłam się wyprostować🙄25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Luna dobra jesteś 😁
W smaku ta glukoza ok ale jak wypilam to Długo i czułam ją w gardle i to już nie było ok. Druga godzina szybko mi zleciała.
Marienn narobiłaś mi ochoty.
Ale u mnie będzie coś lekkiego bo nie chce mi się streczec przy patelni.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Co do kolek się nie wypowiem, nie miałam od... Nie pamiętam kiedy nawet 🤣
Nakupiłam sobie tyle kiecek, taka jestem nastawiona na uśmiech, w ogóle wszystko widzę w różowych kolorach 🤣 a potem przypominam sobie, że w piątek wizyta i wszystko mi staje w gardle ze strachu. Po poprzednim razie boję się chodzić na wizyty 🤦
Ja to się śliną zalałam na kaczuszkę... A ziemniaczki i sosik żurawinowy... Ale to było dobre 🤣
A na kolację robię spring rollsy. Akurat po kaczusi i ziemniaczkach będzie lżejsza kolacja😎 -
niewyspana wrote:Muszę kupić lampkę nocną - może po prostu Ciebie wynajmę? 🤣🤣🤣
Dawaj adres, ja promieniuje po Euthyrox, Wit d, kwasie foliowym, utrogestan, aletact a i jeszcze wczoraj zastrzyk z progesteronu w dupę 🤣 Boże ile to kobieta musi się nafaszerować leków aby z dzieckiem było wszystko dobrze 😍 -
A, dziewczyny powiedzcie mi, wczoraj i przedwczoraj wydawało mi się że poczułam ruchy, takie jakby pukanie palcem od środka 3 razy pod rząd, czy to w ogóle możliwe żebym już poczuła? Wiem że dzieć jest większy niż z OM ale czy to nie wcześnie? 🤣 Chyba że jelitko 🤭
-
Alutka128 wrote:Dawaj adres, ja promieniuje po Euthyrox, Wit d, kwasie foliowym, utrogestan, aletact a i jeszcze wczoraj zastrzyk z progesteronu w dupę 🤣 Boże ile to kobieta musi się nafaszerować leków aby z dzieckiem było wszystko dobrze 😍
Chociaz ja też biorę Mama DHA, żelazo, magnez, wit C i kilka dni temu przestałam brać tabletki dopochwowe na infekcje. 🤣
-
Alutka128 wrote:Ja dziś na obiad nie mam nic 🤣 przy tym upale nie mam siły iść od sklepu a wczoraj nie kupiliśmy bo niedziela 🤣 może teściowa nas dziś uratuje obiadkiem, a chce mi się kapustki na krótko 😍🤣
-
Alutka128 wrote:A, dziewczyny powiedzcie mi, wczoraj i przedwczoraj wydawało mi się że poczułam ruchy, takie jakby pukanie palcem od środka 3 razy pod rząd, czy to w ogóle możliwe żebym już poczuła? Wiem że dzieć jest większy niż z OM ale czy to nie wcześnie? 🤣 Chyba że jelitko 🤭
-
niewyspana wrote:Wytłumacz mi proszę kapustę na KRÓTKO? 😁😁😁
Młoda kapustka z marchewką do tego trochę przecieru pomidorowego tak duszona trochę w wodzie u oleju,
Moja mama tak na to mówi "kapustka na krótko" pewnie dlatego że krótko się gotuje 🤣🤣😃 -
niewyspana wrote:Może byc, jelitko, może być bobas... Ja najpierw też nie wiedziałam czy jelito, czy przesuwa się. A później jak w 18tc mi porządnie przyłożyła, to człowiek nagle przestaje mieć wątpliwości. 🤣
No wczoraj to już byłam tak pewna że to ono że dałabym sobie głowę odciąć 🤣 takie dziwne specyficzne uderzenie delikatne jakby opuszkiem palca ale od środka 🤭 jak będzie się powtarzać to pewnie to to :p -
Nadzieja ja birgerow nie robie na patelni
Kupuje buleczki do burgera i miesko na burgerka ,
Miesko wkladam do piekarnika na papierku do pieczenia
Przygotowuje tylko sosy i pomidorki salatke i ser topiony
Na minutke przed koncem wrzucam do piekarnika buleczki zeby byly takie cieplutkie 🥰 takze wcale robotki nie ma ♥️
Alutka ja nie wypowiem sie o ruchach bo ja pozno poczulam bo mam lozysko z przodu...
Ale teraz mala kopie jak szalona tylko tez mnie tak zastanawia czemu nadal nisko? Prawie przypipce?
Karolina a kolki mialam tylko jeden dzien, ale to od zlego siedzenia na kanapie mi sie robily👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kochane odbije troche od tematu.
Jak podchodzicie do sprawy rozmowy z kims o dziecku?
Typu ja chce kupic ochraniacz na lozeczko i slysze "nieee! Bo to smierc lozeczkowa"
Kupilam kolderke do lozeczka i slysze "kup spiworek bo bedzie smierc lozeczkowa"
🤦♀️ irytuje mnie to.... wiem ze wy mozecie myslec tak samo, ale przeciez jesli dobrze zawiaze te ochraniacze i otule dziecko kolderka nie po sam nos ... to naprawde swiadczy o tym ze wydazy sie cos zlego? Stresuje mnie to niesamowicie... nie wiem czy kupie spiworek doxspania dla dziecka, mysle o tym ale mimo tego pewnie uzyjemy kolderki... nie wiem... gubie sie..
A jak jest u was?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Szybko mijają u mnie te kłucia:)
Ale czasami czuje rozciąganie w brzuchu .. Dziwne uczucie:)
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Marienn wrote:Kochane odbije troche od tematu.
Jak podchodzicie do sprawy rozmowy z kims o dziecku?
Typu ja chce kupic ochraniacz na lozeczko i slysze "nieee! Bo to smierc lozeczkowa"
Kupilam kolderke do lozeczka i slysze "kup spiworek bo bedzie smierc lozeczkowa"
🤦♀️ irytuje mnie to.... wiem ze wy mozecie myslec tak samo, ale przeciez jesli dobrze zawiaze te ochraniacze i otule dziecko kolderka nie po sam nos ... to naprawde swiadczy o tym ze wydazy sie cos zlego? Stresuje mnie to niesamowicie... nie wiem czy kupie spiworek doxspania dla dziecka, mysle o tym ale mimo tego pewnie uzyjemy kolderki... nie wiem... gubie sie..
A jak jest u was?
W Naszym łóżeczku będzie tylko kocyk, nie będzie nawet kołdry, nie będzie żadnych ochraniaczy.
Ochraniacze według mnie są niepotrzebne, osiada na nich kurz i blokują przepływ powietrza. Póki dziecko nie przewraca się w łóżeczku niewiadomo jak, to też nie widzę sensu.
Ale nie krytykuje, jeśli ktoś kupuje, mogę ewnerualnie przedstawić swoją opinię, ale wiecie... Racja jest jak dupa, każdy ma swoją. -
Dlatego ja nikomu nie mówię co kupuje. Jak ktoś pyta to co i dlaczego to odpowiadam" uwazam ze to mi sie przyda" i kończę temat.
Naprawdę kiedyś moja mama czy moja teściowa np, zostały poraz pierwszy mamuskami i popelnialy błędy, cos im nie wychodziło albo kupiły cos totalnie im niepotrzebnego i nie praktycznego bo uważaly ze im sie to przyda!
Nie rozumiem tego..
Cale szczęście moja rodzina jest zainteresowana ciążą mojej siostry:) wiec ja mam luz totalny.
Czy mi przykro? Dużo by pisać..ja po prostu staram się nie stresować dla dobra dziecka i z nikim joe wchodzę w dyskusję.25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Wiem ze opinie sa posrednie, i to jest naprawde ciezki temat ale ja na kogos tak nie naskakuje jak slysze ze cos robi czego ja nie robie....
I to jest irytujace, ja doceniam jak ktos powie ze nie chce tego czy tego , kiedys nic nie bylo i dzieci sie wychowaly wiec teraz tym bardziej sie chowaja... napewno popwlnimy bledy.... ale wiesci, grozby smiercia sa troche dziwne...
Zdania typu " chcesz zabic dziecko? " nosz kuzwa..
Karolcia wierze ze napewno jest ci delikatnie przykro se kazdy cieszy sie siostry ciaza, ale dlaczego? Ona jest takiej osobowosci a ty skryta? Czy jak?👩 31l. + 👱♂️ 31l.