SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja długość macicy to 3,8 ale ostatnie usg mialam robione juz bez dopochwowo i nic jie mówił .
    Alutka taką długość możesz miec bo twój maluch jest duży:) ale tak jak mowi niewyspana, uważaj na siebie:)

A co do obiadku to u mnie dzisiaj pierś z kurczaka surówka i mlode ziemniaczki:)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NadziejaUmiera wrote:
    Luna jak Ty siedzisz z nogami pod brodą? 😄 podziwiam bo to była moja ulubiona pozycja do siedzenia i nogi podwiniete, ale już zostaje tylko ta druga bo bęben. Mi ciągle nie wygodnie ani leżeć ani siedzieć 😆
    Zauważyłam że coraz gorzej ze mną 😂
    Po siedzeniu dziś 2h w przychodni po glukozie to mam prawo ponarzekać.. I jeszcze te kłucie, raz w jedna rękę raz w drugą.

No tak, teraz tylko jedno kolano pod broda na raz 😂😂😂
    Jak po glukozie?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ja w 13t mialam 5cm 🥰

Lekarz tlumaczyl ze to baardzo duzo ale reguly nie ma bo moze zawsze sie szybko skrocic. Przy skroconej ponizej 3cm powiedzial ze trzeba bardzo na siebie uwazac i ograniczac sie do minimum.
    Takze polecam ci odpoczynek ♥️ i jak najmniej stresu.

U nas dzis beda Burgery domowej roboty bo czuje ze potrzebuje zelaza 🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde juz bym zjadla a nie chce mi sie strugac ziemniaczków;(😂

Dziewczyny a co myślicie o kolkach ?
    Ok czy nie ok?
    U mnie dzisiaj po prawej stronie , nie mogłam się wyprostować🙄

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dobra jesteś 😁
    W smaku ta glukoza ok ale jak wypilam to Długo i czułam ją w gardle i to już nie było ok. Druga godzina szybko mi zleciała.

Marienn narobiłaś mi ochoty.
    Ale u mnie będzie coś lekkiego bo nie chce mi się streczec przy patelni.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolek się nie wypowiem, nie miałam od... Nie pamiętam kiedy nawet 🤣

Nakupiłam sobie tyle kiecek, taka jestem nastawiona na uśmiech, w ogóle wszystko widzę w różowych kolorach 🤣 a potem przypominam sobie, że w piątek wizyta i wszystko mi staje w gardle ze strachu. Po poprzednim razie boję się chodzić na wizyty 🤦

Ja to się śliną zalałam na kaczuszkę... A ziemniaczki i sosik żurawinowy... Ale to było dobre 🤣

A na kolację robię spring rollsy. Akurat po kaczusi i ziemniaczkach będzie lżejsza kolacja😎

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad nie mam nic 🤣 przy tym upale nie mam siły iść od sklepu a wczoraj nie kupiliśmy bo niedziela 🤣 może teściowa nas dziś uratuje obiadkiem, a chce mi się kapustki na krótko 😍🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Muszę kupić lampkę nocną - może po prostu Ciebie wynajmę? 🤣🤣🤣

Dawaj adres, ja promieniuje po Euthyrox, Wit d, kwasie foliowym, utrogestan, aletact a i jeszcze wczoraj zastrzyk z progesteronu w dupę 🤣 Boże ile to kobieta musi się nafaszerować leków aby z dzieckiem było wszystko dobrze 😍

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, dziewczyny powiedzcie mi, wczoraj i przedwczoraj wydawało mi się że poczułam ruchy, takie jakby pukanie palcem od środka 3 razy pod rząd, czy to w ogóle możliwe żebym już poczuła? Wiem że dzieć jest większy niż z OM ale czy to nie wcześnie? 🤣 Chyba że jelitko 🤭

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Dawaj adres, ja promieniuje po Euthyrox, Wit d, kwasie foliowym, utrogestan, aletact a i jeszcze wczoraj zastrzyk z progesteronu w dupę 🤣 Boże ile to kobieta musi się nafaszerować leków aby z dzieckiem było wszystko dobrze 😍
    Biere Cię 🤣
    Chociaz ja też biorę Mama DHA, żelazo, magnez, wit C i kilka dni temu przestałam brać tabletki dopochwowe na infekcje. 🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja dziś na obiad nie mam nic 🤣 przy tym upale nie mam siły iść od sklepu a wczoraj nie kupiliśmy bo niedziela 🤣 może teściowa nas dziś uratuje obiadkiem, a chce mi się kapustki na krótko 😍🤣
    Wytłumacz mi proszę kapustę na KRÓTKO? 😁😁😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    A, dziewczyny powiedzcie mi, wczoraj i przedwczoraj wydawało mi się że poczułam ruchy, takie jakby pukanie palcem od środka 3 razy pod rząd, czy to w ogóle możliwe żebym już poczuła? Wiem że dzieć jest większy niż z OM ale czy to nie wcześnie? 🤣 Chyba że jelitko 🤭
    Może byc, jelitko, może być bobas... Ja najpierw też nie wiedziałam czy jelito, czy przesuwa się. A później jak w 18tc mi porządnie przyłożyła, to człowiek nagle przestaje mieć wątpliwości. 🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Wytłumacz mi proszę kapustę na KRÓTKO? 😁😁😁

Młoda kapustka z marchewką do tego trochę przecieru pomidorowego tak duszona trochę w wodzie u oleju,
    Moja mama tak na to mówi "kapustka na krótko" pewnie dlatego że krótko się gotuje 🤣🤣😃

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Może byc, jelitko, może być bobas... Ja najpierw też nie wiedziałam czy jelito, czy przesuwa się. A później jak w 18tc mi porządnie przyłożyła, to człowiek nagle przestaje mieć wątpliwości. 🤣

No wczoraj to już byłam tak pewna że to ono że dałabym sobie głowę odciąć 🤣 takie dziwne specyficzne uderzenie delikatne jakby opuszkiem palca ale od środka 🤭 jak będzie się powtarzać to pewnie to to :p

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja birgerow nie robie na patelni ;)
    Kupuje buleczki do burgera i miesko na burgerka ,
    Miesko wkladam do piekarnika na papierku do pieczenia
    Przygotowuje tylko sosy i pomidorki salatke i ser topiony
    Na minutke przed koncem wrzucam do piekarnika buleczki zeby byly takie cieplutkie 🥰 takze wcale robotki nie ma ♥️

Alutka ja nie wypowiem sie o ruchach bo ja pozno poczulam bo mam lozysko z przodu...
    Ale teraz mala kopie jak szalona tylko tez mnie tak zastanawia czemu nadal nisko? Prawie przypipce?

Karolina a kolki mialam tylko jeden dzien, ale to od zlego siedzenia na kanapie mi sie robily :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane odbije troche od tematu.
    Jak podchodzicie do sprawy rozmowy z kims o dziecku?
    Typu ja chce kupic ochraniacz na lozeczko i slysze "nieee! Bo to smierc lozeczkowa"
    Kupilam kolderke do lozeczka i slysze "kup spiworek bo bedzie smierc lozeczkowa"

🤦‍♀️ irytuje mnie to.... wiem ze wy mozecie myslec tak samo, ale przeciez jesli dobrze zawiaze te ochraniacze i otule dziecko kolderka nie po sam nos ... to naprawde swiadczy o tym ze wydazy sie cos zlego? Stresuje mnie to niesamowicie... nie wiem czy kupie spiworek doxspania dla dziecka, mysle o tym ale mimo tego pewnie uzyjemy kolderki... nie wiem... gubie sie..

A jak jest u was?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko mijają u mnie te kłucia:)
    Ale czasami czuje rozciąganie w brzuchu .. Dziwne uczucie:)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Kochane odbije troche od tematu.
    Jak podchodzicie do sprawy rozmowy z kims o dziecku?
    Typu ja chce kupic ochraniacz na lozeczko i slysze "nieee! Bo to smierc lozeczkowa"
    Kupilam kolderke do lozeczka i slysze "kup spiworek bo bedzie smierc lozeczkowa"

🤦‍♀️ irytuje mnie to.... wiem ze wy mozecie myslec tak samo, ale przeciez jesli dobrze zawiaze te ochraniacze i otule dziecko kolderka nie po sam nos ... to naprawde swiadczy o tym ze wydazy sie cos zlego? Stresuje mnie to niesamowicie... nie wiem czy kupie spiworek doxspania dla dziecka, mysle o tym ale mimo tego pewnie uzyjemy kolderki... nie wiem... gubie sie..

A jak jest u was?
    To jest ciężki temat.
    W Naszym łóżeczku będzie tylko kocyk, nie będzie nawet kołdry, nie będzie żadnych ochraniaczy.
    Ochraniacze według mnie są niepotrzebne, osiada na nich kurz i blokują przepływ powietrza. Póki dziecko nie przewraca się w łóżeczku niewiadomo jak, to też nie widzę sensu.
    Ale nie krytykuje, jeśli ktoś kupuje, mogę ewnerualnie przedstawić swoją opinię, ale wiecie... Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nikomu nie mówię co kupuje. Jak ktoś pyta to co i dlaczego to odpowiadam" uwazam ze to mi sie przyda" i kończę temat.
    Naprawdę kiedyś moja mama czy moja teściowa np, zostały poraz pierwszy mamuskami i popelnialy błędy, cos im nie wychodziło albo kupiły cos totalnie im niepotrzebnego i nie praktycznego bo uważaly ze im sie to przyda!

Nie rozumiem tego..
    Cale szczęście moja rodzina jest zainteresowana ciążą mojej siostry:) wiec ja mam luz totalny.
    Czy mi przykro? Dużo by pisać..ja po prostu staram się nie stresować dla dobra dziecka i z nikim joe wchodzę w dyskusję.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze opinie sa posrednie, i to jest naprawde ciezki temat ale ja na kogos tak nie naskakuje jak slysze ze cos robi czego ja nie robie....
    I to jest irytujace, ja doceniam jak ktos powie ze nie chce tego czy tego , kiedys nic nie bylo i dzieci sie wychowaly wiec teraz tym bardziej sie chowaja... napewno popwlnimy bledy.... ale wiesci, grozby smiercia sa troche dziwne...
    Zdania typu " chcesz zabic dziecko? " nosz kuzwa..

Karolcia wierze ze napewno jest ci delikatnie przykro se kazdy cieszy sie siostry ciaza, ale dlaczego? Ona jest takiej osobowosci a ty skryta? Czy jak?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ