Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Karloina wrote:Dziewczyny dzwoniłam do Pani Ewy( pielęgniarki która przychodzi do nas do przedszkola) w porę sobie przypomniałam że jest ktoś taki .
I powiedziała mi że to na ile lekarz wystawia zwolnienia w ciąży jest jego indywidualną sprawą. I nie ma to nic wspólnego z moim stanem zdrowia .
😇🙄
Z drugiej strony ja się absolutnie nie wpierdzielam, po prostu jest tak potocznie przyjęte, że co miesiąc. Co do stanu Twojego zdrowia to nawet przez chwilę się nad tym nie zastanowiłam, na pewno wszystko gra 🥰
A swoją drogą... Koleżanka, która tak chętnie opowiada o długości Twoich zwolnień, powinna się zajść swoim życiem. Jak tak w ogóle można?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 12:23
-
Alutka128 wrote:U mnie maz nie będzie przy porodzie, w sumie to nawet ja nie chcę, nie bede miała na pewno ochoty żeby ktoś ze mną wtedy był. Ale będzie walecznie czekał w szpitalu
Ja sobie nie wyobrażam, żeby starego miało nie być. Niech cierpi ze mną 😁
Ale gdyby nie chciał, to nie próbowałabym naciskać. 😊 -
Ja kiedys slyszlam o Pakistanki ze w Pakistanie nie jedza ananasow w ciazy bo powoduje poronienie. No i nie jem, boje sie 🙈
Dzieki dziewczyny za rady, ten tydzien musze jeszcze wytrzymac wizyta u rodzinnego za tydzien. Bede chyba tam plakac a wejde utykając na swoja noge bo i tak juz utykam... ♥️ musze dostac to zwolnienie.
Niewyspana trzymam kciuki za prenatalne !👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Ja kiedys slyszlam o Pakistanki ze w Pakistanie nie jedza ananasow w ciazy bo powoduje poronienie. No i nie jem, boje sie 🙈
Dzieki dziewczyny za rady, ten tydzien musze jeszcze wytrzymac wizyta u rodzinnego za tydzien. Bede chyba tam plakac a wejde utykając na swoja noge bo i tak juz utykam... ♥️ musze dostac to zwolnienie.
Niewyspana trzymam kciuki za prenatalne !
Kurcze .. właśnie już nie wytrzymałam i zjadłam pół puszki ananasa... Może z puszki się nic nie stanie?? Może tylko świeży tak działa.... -
Niewyspana dlatego jestem zawiedziony jej zachowaniem;(
Ale..postanowiłam już o tym nie myśleć.
Co do ananasa to nie mam pojęcia ..25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Alutka128 wrote:A ja pytanie z innej beczki, pytanie o ananasa bo ochotę mam wielką a siostra mi mówi że niby nie mozna... To jak, w końcu można czy nie?
Żarłam ananasa ;P Mamy się dobrze. Truskawek oficjalnie też lepiej nie, bo powodują alergie.
Dajcie spokój, dla mnie to wszystko to śmieszne jest.
Unikam surowego mięsa i tyle, mleka niepasteryzowanego tego i alkohol, a no i surowych jaj. Tyle.
Karloina,
Tragedia. Ja bym taka koleżankę mocno ograniczyłaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 14:20
-
Uwierz, że teraz ich dopiero w pracy zaboli bo nikt nic nie będzie wiedział.
Dziewczyny A tak zapytam o tą luteine, nie wiem czy to ok Ale mi nic po aplikacji nie wylatuje. 🙃
Ja jem wszystko tylko unikam tych rzeczy co niewyspana wymienialas . I teraz raczej biorę szybki prysznic żeby nie kusić losu.
Dzisiaj jesteśmy w 17 tyg ciąży..cudzie trwaj 😊😍25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Uwierz, że teraz ich dopiero w pracy zaboli bo nikt nic nie będzie wiedział.
Dziewczyny A tak zapytam o tą luteine, nie wiem czy to ok Ale mi nic po aplikacji nie wylatuje. 🙃
Ja jem wszystko tylko unikam tych rzeczy co niewyspana wymienialas . I teraz raczej biorę szybki prysznic żeby nie kusić losu.
Dzisiaj jesteśmy w 17 tyg ciąży..cudzie trwaj 😊😍 -
Dzięki niewyspana będę pilnować tej suchość po aplikacji najwyżej na następnej wizycie zapytam.
Aspargin mam 4 razy dziennie Ale szczerze biorę 1 dziennie.25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja wkładam za pomocą tego aplikatora do grubej kreski na długość palca;)
Mąż by chętnie włożył 🥰😅😅25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Mój również jest spragniony Ale teraz rozumie że musimy odpuścić. A jeżeli chodzi o mnie to raz mam ochotę A raz nie mogę nawet o tym pomyśleć bo mi się nie chce😅25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
To ja polecam zerknąć na suwaczek xD właśnie tyle czasu nic 😁
Ja początku ciąża była zagrożona, plamienie i tak dalej, więc był zakaz.
A później mój mąż stwierdził, że nie chce nam zrobić krzywdy, więc przeprasza, ale abstynencja. 😂
Miałam taki moment, że baaaaedzo mi się chciało, ale przeszło. Teraz jestem zbyt zmęczona i obolała, żeby pomyśleć w ogóle o zabawie 🙆 -
Ja szczerze teraz się boję. Wolę poczekać tyle ile trzeba. Wzięłam nospe bo czuję delikatne klucia. Tak przy siusianiu bardziej . Bo jak się położę to jest okej..
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Czyli wszystkie mamy tak sammo praktycznie 🙈 ja tez nie narzekam , jak dla mnie to mogloby juz byc do konca bez 🥰 🤣 ale wiadome, musze pomyslec moze nad zadowoleniem go w inny sposob 🙈👩 31l. + 👱♂️ 31l.