X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bede musiala sciemniac, tylko co? Bede mowic ze sie slabo czuje, ze mi niedobrze, ze ciezko mi pracowac , ze nie spie w nocy? Nie mam za bardzo co wymyslec bo tutaj ciaza to nie choroba.... a zlotym lekiem na wszystko jest paracetamol albo Sprite. Tak! Napoj Sprite ! Mozecie mi nie wierzyc ale takie rzeczy kaze pic lekarz jak ci zle... 🤣🙈

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz że masz wymiotujesz cały czas i ci słabo. Kurze. Najlepiej jakbyś powiedziała że plecy odmawiają posłuszeństwa. Mieszkałam w UK i wiem że na to nie ma mocnych. Nie mają udowodnić że nic Ci nie jest.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, gratulacje zdrowej dużej córci 😁 i tez sadze jak Karloina ze powinnaś po prostu nasciemniac i może się uda z tym zwolnieniem. Musisz odpocząć i skupić już tylko na zakupach słodkich dziewczynskich rzeczy 😁😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobie ♥️ od dzis juz tylko ja sie licze 🥰 i ona!

Teraz zaczynam spokoj w swojej ciazy ♥️ Bawi mnie to ze do 34tygodnia nie bede miala juz usg 🙈🤣 wiec moze moze bede musiala jechac na usg prywatnie...
    Bo moge tego nie wytrzymac 🙈

Jejku jestem podekscytowana zakupem wózka jakbym to sobie cos super wow kupila 🤣😂

Zamowilam dzis tez otulacze i koce z Jukki do fotelika i nie moge sie doczekac kiedy tesciowa juz wysle mi ta moja uzbierana paczke z polski 🥰😍

Dzieki dziewczyny ze ze mna (panikarą) tu wytrzymujecie 😘

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Marien nie Ty jedna panikujesz :)
    Ja próbuje sobie przypomnieć rozmowę z lekarzem. I teraz nie wiem czy po tym jak ja mu powiedziałam że mnie boli to dla mi luteine zapobiegawczo.
    Z drugiej strony moja siostra bierze luteine id początku ciąży po pierwszej stracie .
    Nie rozumiem skąd to moje rozczarowanie i panika przez to że ja też biorę. Może miałam nadzieję że mi się uda bez lekarstw?
    Nie mam pojęcia..a weź zacznij ten temat..od razu płacze 🤨🤭 muszę nauczyć się mniej przeżywać bo się zamecze.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteinę biorę od jakiegoś 15 tygodnia po tym jak powiedzIaam na wizycie ze czasem mi brzuch twardnieje. Na co lekarz powiedział „No dobrze, to damy luteinke na podtrzymanie ciąży”. Chyba musiałam się zrobić blada na tej leżance bo aż się zaśmiał i do wyjścia z gabinetu ze 3 razy upewniał mnie ze to nie tak ze zaraz stracę ta ciąże tylko po prostu to takie medyczne stwierdzenie a daje mi to profilaktycznie tak jak wiele kobiet w ciąży to bierze 😱😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego zamierzam do 5 lipca spokojnie poczekać i tylko do tego czasu leżeć i przyjmować luteine i te wszystkie witaminy. Dobrze, że moja mama została dłużej.
    Mam czas dla siebie.
    Jakoś takie myślenie mi pomaga;)
    Jestem ciekawa czy któraś z dziewczyn miała lozysko przodujace do porodu.🤔😊

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, gratulacje :)

Ja brałam luteinę od początku, do końca pierwszego trymestru. Luteina to akurat naturalny środek. Nie można też popadać w skrajności, żeby nie brać leków itd. Także, spokojnie.

Jutro mamy trzecie badania prenatalne, już zaczynam świrować. Ale jest plus, przez który wczoraj się poryczałam - mój mąż wejdzie ze mną na wizytę. Nie wiem nawet jakie szczęście czuję. Za to mąż... Eh te facety, bez serca :P

Ogółem sama się z siebie śmieje, czasami jak siusiam to czuję jakby coś miało ni wylecieć 😅 Dosłownie takie uczucie, jakby główka dziecka bardzo mi napierała 😂
    Jutro zbadany długość szyjki, bo mam wrażenie, że już jest krótsza. Obym się myliła, bo nie zniosę pobytu w Madurowiczu.
    Kończę prasowanie, więc zacznę chyba pakować walizkę dzisiaj. 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np. Utrogestan biorę od 7tc i też sie wystraszyłam że coś z ciążą nie tak skoro przepisuje leki, ale później doszłam do wniosku że to właśnie w razie "wu" mi podtrzyma ciążę. Ja już biorę cały arsenał leków... Ale najwazniejse że dzidziuś jest zdrowy..

Marienn moja siostra jak mieszka w Niemczech, i jak była w ciąży a lekarz nie chciał dać jej l4 to powiedziała że ma stany depresyjne to od razu dostała zwolnienie, może tym spróbuj, no bo w sumie tego nikt ci nie udowodni czy masz czy nie. Ściemniaj ile wlezie, już czas odpocząć kochana ♥️

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana trzymam kciuki za twoje badanie jutro. I to z mężem 🥰
    Mój by chciał podejrzeć małego Ale jak rozmawialiśmy o porodzie to powiedział że nie chce tam zaglądać. Mówię , że tam dla niego miejsca nie będzie bo tam będzie lekarz 😅

Właśnie najważniejsze że mały rośnie i ja rosne razem z nim:)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien ekstra wieści z wizyty 😁
    Tak jak dziewczyny popieram abyś wyprosila te zwolnienie.

Dziewczyny Wy też macie okropny ból więzadeł? I parcie na mocz? To jest straszne .. wyjdę na 15 min i ledwo wracam. Czasami wyjdę z łazienki i muszę wrócić, a po 5 minutach znowu. Dramat jakiś.
    Noi nie mieszcze się już w swoje luźne bluzki i sukienki. A co to będzie dalej 🙈

Karolina będzie dobrze✊ - daj znać po wizycie

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż np nie chce być przy porodzie. Tzn powiedział ze chce być w szpitalu i czekać ale nie na porodówce. Na początku byłam trochę zawiedziona, nie ukrywam, ale od początku stwierdziłam ze nie mogę go przeciez zmusić. Aktualnie umowę mamy taka ze jeśli wszystko będzie ok i nie wpadnę w wielka panikę przed cała akcja to nie będzie musiał być ze mną. A jeśli za bardzo spanikuje to wtedy on musi się przełamać 😂 zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce 🤷‍♀️

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozmowa o porodzie była już kilka razy. Mąż chce z nami być wtedy, ale ustaliliśmy, że nie zagląda mi między nogi, bo niestety, ale jest to możliwe.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was jest na zwolnieniu?
    Mój ginekolog wystawia mi zwolnienia co 2 tyg. Co wizytę w sumie teraz mam na tydzień bo za tydzień mam wizytę. A moja znajoma się że mną kłóci że już na tym etapie powinnam dostać na miesiąc . I nie wiem. A kłócimy się bo wygadala mojej kierowniczce A nie musiała.. I ona się tak tłumaczy że dla niej to dziwne

Jolasia lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was jest na zwolnieniu?
    Mój ginekolog wystawia mi zwolnienia co 2 tyg. Co wizytę w sumie teraz mam na tydzień bo za tydzień mam wizytę. A moja znajoma się że mną kłóci że już na tym etapie powinnam dostać na miesiąc . I nie wiem. A kłócimy się bo wygadala mojej kierowniczce A nie musiała.. I ona się tak tłumaczy że dla niej to dziwne
    No bo szczerze mówiąc to dziwne.
    Ja od początku dostaję na miesiąc, od wizyty do wizyty. W 7tc dostałam na 3 tygodnie, bo po 3 miałam kontrolę. I tak ciągniemy co miesiąc, więc nie rozumiem czemu lekarz wystawia Ci L4 na dwa tygodnie...

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wizyty masz raz w miesiącu? Ja pytałam oczywiście lekarza dlaczego tak robi to on mi powiedział , że nie widzi żadnych przeciwwskazań żebym nie mogła pracować i co wizytę będzie mi wystawiał.
    Też tego nie rozumiem

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wizyty mam co 4 tygodnie, teraz idę 23 lipca i potem już mam co dwa, ale najprawdopodobniej zostały mi dwie wizyty do końca.

Bardzo mnie to dziwi, bo skoro tak mówi, to tym bardziej powinien odmówić Zwolnienia, jeśli idzie tym tokiem myślenia.
    Chodzić na NFZ czy prywatnie?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo jak Niewyspana.
    L4 przedluzane co 4 tygodnie.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę na nfz. Ja na samym początku mówiłam że mam już kogoś na moje stanowisko i że cały czas jest mi nie dobrze i wymiotuje.
    I wizyty mam co 2 tyg. Teraz wyjątkowo 5 lipca dlatego że chce sprawdzić jak po tej luteinie będzie. Na następnej wizycie jak mi da na 2 tyg to zapytam dlaczego mam prawo wiedzieć bo zaczynam myśleć że coś jest.nie tak że mam tak często wizyty.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwoniłam do Pani Ewy( pielęgniarki która przychodzi do nas do przedszkola) w porę sobie przypomniałam że jest ktoś taki . :)
    I powiedziała mi że to na ile lekarz wystawia zwolnienia w ciąży jest jego indywidualną sprawą. I nie ma to nic wspólnego z moim stanem zdrowia .
    😇🙄

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ