Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz mi mówił o lozysku przodujacym i ja się przerazilam . Również czytałam że przy przodujacym tylko CC Ale że zawsze może się to zmienić.
Kurcze szanuję za twój spokój. Chyba powinnam wyluzować tym bardziej że Ty z przodujacym pracowalas A ja leżę do góry dupą😅
Marien chyba jestem chorą panikara A Ty tylko panikarą
A jaką długość ma twoja szyjka?
Wybacz że tak wypytuje;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 23:06
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
U mnie lekarz jak mowil o lozysku przodujacym to mial mega dziwny spokoj nie zabrzmialo to wcale jakby to oznaczalo cos zlego a ja ogolem do 18t chyba jakos nie maialm pojecia co to oznacza az ktos mi ppwiedzial ze ma z tylu a z przodtu to nie fajnie. Wtedy zaczelam grzebac ale nie zaglebialam tematu i nie przerazilam sie wcale bo chyba nie uswiadamialam se ze to cos nie tak.
W szpitalu tez mi to powiedziali ze to NORMAL wiec nie draze tematu jakos... nikt mnie nie nastraszyl 🤣🙈 a sama chyba juz nie chce sie straszyc 🤣
A dlugosc szyjki na prenatalnych mialam 5cm co lekarz powiedzial ze mega dluga i ze to dobrze.
Teraz na 23t pytalam ale nie mierzą,tzn zmierzyla ale system im nie pokazuje bo maja na to blokade i powiedziala ze na oko jest jakies 4cm ale to na oko.🤣
Niby nie mam przeciwwskazan ani zalecen lezenia a nawet nie wiesz jak bardzo boje sie ze urodze za wczesnie. Nie wiem skad to mam... moze teraz w domu mi sie to uspokoji troche, bo to chyba przez prace bylo... boje sie wczesniaka.
Bede w 34t ciazy jak bede brala slub..
Stad moze tez moja panika...
Chce donosic cisze conajmniej na 38 tydzien🙏
Ps. Pytaj o co tylko chcesz... ♥️
ODbrazilas sie juz na swojego meza? 😁😂 nauczyl sie uzywac poprawnych imion? 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 00:21
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Łożysko przodujące a łożysko na przedniej ścianie to dwie różne rzeczy, pamiętajcie o tym
jeśli jest na przedniej ścianie to wszystko jest ok i taka Wasza uroda po prostu
jeśli przodujące to wtedy faktycznie nie ma możliwości porodu SN, ale do 20-któregoś tygodnia ono może się jeszcze podnieść wiec na Waszym miejscu bym jeszcze nie panikowała
Agaga, nawet nie wiesz jak mnie zmotywowałaś swoim wpisem 🙈 ja faktycznie powinnam zacząć pakować torbę a nie miałam wczoraj nic dla siebie i nic z apteki 😱 ale wieczorem usiadłam i pozamawialam wszystko, przyjdzie we wtorek i wtedy zacznę się pakować 😁 No i od poniedziałku pranie i prasowanie w reszcie. Chociaż nie ma drugiej rzeczy na świecie której nienawidzę bardziej niż prasowania 😤😭agaga lubi tę wiadomość
-
Tak teraz myślę że lekarz wspominał p jakiś skurczach i chyba dlatego mam brać luteine.. może to mnie tak przerazilo. Zresztą mój lekarz jak do mnie mówi to patrzy się w monitor od kompa . Tego 5 zaleje go pytaniami a jak będzie mu to przeszkadzać to zmieniam lekarza .
Marien wczoraj spałam z mamą w salonie. Bo coś o kochance żartowałem A mój M powiedział że Badoo założy jak chce więc..
O nieee , wzięłam pościel i wyszłam. Wczoraj cały dzień przepraszał
Luna ja uwielbiam prasowac. Bardzo mnie to relaksuje 😅🙃25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
A to teraz Luna mnie zastanowilas... na przedniej scianie czy przodujace ? Polski lekarz mowil chyba na przedniej scianie, a angielski nie pamietam czy on the front powiedzial... to moze dlatego nie zauwazylam paniki w nich jak to mowili ...
Wlasnie jesli mowisz o kupieniu aptecznych rzeczy to chyba musze usiasc i zrobic liste aby tesciowa mi z pl przywiozla.
Jakies plyny na ciemieniuche, cos na kolki... itp to bedzie praktyczne rozwiazanie.dziekuje za przypomnienie ♥️
A prasowanie niestety tez jest dla mnie nagorsze.
Nie mam w domu deski nawet 🤣 a zelazko mam tylko takie parowe zeby na wieszaku przeprasowac, wiec jeszcze musze zelazko i deske kupic 😂
Karolina dobra jestes 😂 ah ten facet, nie wie ze kobiety w ciazy sie tak nie stresuje 🤣ale niemartw sie moj tez czasem palnie cos o "dupeczkach" 🤣 to ma wtedy pozamiatane.... 🤣
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien dopytaj na następnej wizycie. Ja muszę też zapisać sobie na jutro wszystkie pytania jakie mnie nurtują .
Mojej koleżance z Hashimoto i ogólnie z chorą tarczyca udało się, jest w 5 tyg ciąży.
Podziwiam za odwagę bo ja bym się bała mówić w 5tyg . Ale ja jestem panikara 😅25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina, pozmywam naczynia za prasowanie 😂 daj znać jak po jutrzejszej wizycie i się nie stresuj
Marienn, podejrzewam ze właśnie dlatego lekarz zareagował tak spokojnie bo to całkiem normalne
Ja w aptece zamówiłam tez podkłady, podpaski, szczotkę dla małej, zestaw do paznokietkow itd.. zamówiłam wczoraj tez koszule nocne, biustonosze i rogala do karmienia i przewijak. Zastanawiam się jeszcze nad aspiratorem do noska, laktatorów i termometrem. Poza tym już wszystko z mojej listy będę miała. Z aspiratorem mam problem bo nie mamy takiego normalnego odkurzacza z rura a takie podłączane do odkurzacza są podobno najlepsze. No i nie wiem 🤷♀️
Ja mam wielkie obawy o kp w moim przypadku. Mam jakieś dziwne przeczucie ze nam się to nie uda -
Luna właśnie spojrzałam na twój suwak.. ale Ci zleciało 🥰 dlaczego myślisz o kp w ten sposób?
Kochana ja mam zmywarkę Ale prasowac mogę za free😅
Wczoraj przed spaniem powiedziałam sobie w głowie.. ojcze ufam tobie i niech robi jak uważa.. dzisiaj staram się nie myśleć o wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 11:15
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja tez mam zmywarkę ale chętnie zamieniłabym ja na urządzenie ktore będzie samo prasować i składać ciuchy 😂😂
Ja mam bardzo mały biust, a w ciąży on praktycznie w ogóle nie urósł. Niby czytam ze wielkość nie ma tu znaczenia jeśli chodzi o ilość pokarmu ale ja serio jestem prawie płaska 🙈 mam ten temat zapisany do obgadania z lekarzem w środę.
Karloina, myśle ze jeśli coś by było nie tak to lekarz by bardziej stanowczo reagował. Dziś dzień relaksu, nie myśl ze dużo a jutro będziemy się cieszyć 🥰 -
Moja mama miała od zawsze mała cycki i 5 dzieci wykarmila.
myślę że jak będziesz się tym denerwować to twoje cycki odmówią posłuszeństwa;( więc nie myślimy o tym teraz;*
Mnie martwią te bolą jak wstaje z łóżkami i się z niego podnoszę .25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Właśnie wiem, ze nie powinnam się tym stresować bo sama się zablokuje i z tego może się zrobić problem. No ale moja głowa wie swoje 😂
Jeśli Cię to pocieszy to mi przy wstawaniu z pozycji leżącej często twardnieje brzuch, aż mnie lekko zgina. Ale chwile później puszcza, mogę się wyprostować i jest ok. Mam tak już od jakiegoś czasu, pytałam o to lekarza i kazał się nie martwić. Z tym ze ja czuje tylko takie ciągniecie, bólu przy tym nie ma. Ale każdy inaczej odczuwa różne rzeczy. Powiedz jutro o tym i zobaczymy co lekarz sądzi 😁 -
Jutro będzie ze mną moja mama. Mimo iż różnimy się od siebie to cieszę się że została ze mną troszkę dłużej:)
Dzisiaj się pomaluje może mojemy odechce się dupeczek 😅25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dokładnie..ale chyba zrozumiał swój błąd;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Hah no moj dzis tez jakis grzeczniejszy bo kiecke zalozylam i wlosy rozpuscilam 😂 makijaz zrobiam bez fluidu bo on teho nie lubi a ja nie lubie siebie bez fluidu ale niech ma 🤣 no i takim sposobem przytulil mnie i powiedzial ze ciaza mi sluzy 🥰😁 narazie nie wspomina o dupeczkach 😂🙈
Jejku Luna jak napisalas te wszystkie rzeczy to znow mnie zatkalo 😂😂 mam ostatnie 18 dni na zamowienie czegos z polski do tesciowej... bo wraca i bedzie mi to wysylac juz w paczce... i chyba panikuje... bo musze szybko kupic wszystko a niewiem juz nawet co mam 🙈😂
Gdzie mi tam do laktaktora jak ja przy wyborze smoczka nie wiem ktory kupic , szczoteczka do wlosow i wybieranie wlosia to ciekawy temat wiec gdzie tam dojde do laktatora 😂😂😂😂
A slyszalyscie o dodawaniu jakiegos olejku do kompieli dla malucha? Wypodalo mi z glowy jaki to🤣🙈 a wiem ze dobry i bym go kupila...
Karolina o ktorej jutro wizyta?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna cieszę się że cię zmotywowałam do dalszego ogarniania wyprawki 🤣
Ja tak powoli powoli zaczynam przeglądać te wszystkie gadżety ale czuję że to będzie dla mnie czarna magia...
Aha i chyba Marienn pytała to jestem w 15 tygodniu teraz. Może za jakiś czas uda mi się ogarnąć ten suwak 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 18:06
-
Dziewczyny dzisiaj mi nic nic jest..nic nie boli. Jest okej:)
agaga lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻