Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi mówił o lozysku przodujacym i ja się przerazilam . Również czytałam że przy przodujacym tylko CC Ale że zawsze może się to zmienić.
    Kurcze szanuję za twój spokój. Chyba powinnam wyluzować tym bardziej że Ty z przodujacym pracowalas A ja leżę do góry dupą😅
    Marien chyba jestem chorą panikara A Ty tylko panikarą:)
    A jaką długość ma twoja szyjka?
    Wybacz że tak wypytuje;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 23:06

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz jak mowil o lozysku przodujacym to mial mega dziwny spokoj nie zabrzmialo to wcale jakby to oznaczalo cos zlego a ja ogolem do 18t chyba jakos nie maialm pojecia co to oznacza az ktos mi ppwiedzial ze ma z tylu a z przodtu to nie fajnie. Wtedy zaczelam grzebac ale nie zaglebialam tematu i nie przerazilam sie wcale bo chyba nie uswiadamialam se ze to cos nie tak.
    W szpitalu tez mi to powiedziali ze to NORMAL wiec nie draze tematu jakos... nikt mnie nie nastraszyl 🤣🙈 a sama chyba juz nie chce sie straszyc 🤣
    A dlugosc szyjki na prenatalnych mialam 5cm co lekarz powiedzial ze mega dluga i ze to dobrze.
    Teraz na 23t pytalam ale nie mierzą,tzn zmierzyla ale system im nie pokazuje bo maja na to blokade i powiedziala ze na oko jest jakies 4cm ale to na oko.🤣

Niby nie mam przeciwwskazan ani zalecen lezenia a nawet nie wiesz jak bardzo boje sie ze urodze za wczesnie. Nie wiem skad to mam... moze teraz w domu mi sie to uspokoji troche, bo to chyba przez prace bylo... boje sie wczesniaka.
    Bede w 34t ciazy jak bede brala slub..
    Stad moze tez moja panika...
    Chce donosic cisze conajmniej na 38 tydzien🙏

Ps. Pytaj o co tylko chcesz... ♥️

ODbrazilas sie juz na swojego meza? 😁😂 nauczyl sie uzywac poprawnych imion? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 00:21

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łożysko przodujące a łożysko na przedniej ścianie to dwie różne rzeczy, pamiętajcie o tym :) jeśli jest na przedniej ścianie to wszystko jest ok i taka Wasza uroda po prostu :) jeśli przodujące to wtedy faktycznie nie ma możliwości porodu SN, ale do 20-któregoś tygodnia ono może się jeszcze podnieść wiec na Waszym miejscu bym jeszcze nie panikowała :)

Agaga, nawet nie wiesz jak mnie zmotywowałaś swoim wpisem 🙈 ja faktycznie powinnam zacząć pakować torbę a nie miałam wczoraj nic dla siebie i nic z apteki 😱 ale wieczorem usiadłam i pozamawialam wszystko, przyjdzie we wtorek i wtedy zacznę się pakować 😁 No i od poniedziałku pranie i prasowanie w reszcie. Chociaż nie ma drugiej rzeczy na świecie której nienawidzę bardziej niż prasowania 😤😭

agaga lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak teraz myślę że lekarz wspominał p jakiś skurczach i chyba dlatego mam brać luteine.. może to mnie tak przerazilo. Zresztą mój lekarz jak do mnie mówi to patrzy się w monitor od kompa . Tego 5 zaleje go pytaniami a jak będzie mu to przeszkadzać to zmieniam lekarza .
    Marien wczoraj spałam z mamą w salonie. Bo coś o kochance żartowałem A mój M powiedział że Badoo założy jak chce więc..
    O nieee , wzięłam pościel i wyszłam. Wczoraj cały dzień przepraszał

Luna ja uwielbiam prasowac. Bardzo mnie to relaksuje 😅🙃

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to teraz Luna mnie zastanowilas... na przedniej scianie czy przodujace ? Polski lekarz mowil chyba na przedniej scianie, a angielski nie pamietam czy on the front powiedzial... to moze dlatego nie zauwazylam paniki w nich jak to mowili ...

Wlasnie jesli mowisz o kupieniu aptecznych rzeczy to chyba musze usiasc i zrobic liste aby tesciowa mi z pl przywiozla.
    Jakies plyny na ciemieniuche, cos na kolki... itp to bedzie praktyczne rozwiazanie.dziekuje za przypomnienie ♥️
    A prasowanie niestety tez jest dla mnie nagorsze.
    Nie mam w domu deski nawet 🤣 a zelazko mam tylko takie parowe zeby na wieszaku przeprasowac, wiec jeszcze musze zelazko i deske kupic 😂

Karolina dobra jestes 😂 ah ten facet, nie wie ze kobiety w ciazy sie tak nie stresuje 🤣ale niemartw sie moj tez czasem palnie cos o "dupeczkach" 🤣 to ma wtedy pozamiatane.... 🤣

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien dopytaj na następnej wizycie. Ja muszę też zapisać sobie na jutro wszystkie pytania jakie mnie nurtują .

Mojej koleżance z Hashimoto i ogólnie z chorą tarczyca udało się, jest w 5 tyg ciąży.
    Podziwiam za odwagę bo ja bym się bała mówić w 5tyg . Ale ja jestem panikara 😅

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina, pozmywam naczynia za prasowanie 😂 daj znać jak po jutrzejszej wizycie i się nie stresuj :)

Marienn, podejrzewam ze właśnie dlatego lekarz zareagował tak spokojnie bo to całkiem normalne :)
    Ja w aptece zamówiłam tez podkłady, podpaski, szczotkę dla małej, zestaw do paznokietkow itd.. zamówiłam wczoraj tez koszule nocne, biustonosze i rogala do karmienia i przewijak. Zastanawiam się jeszcze nad aspiratorem do noska, laktatorów i termometrem. Poza tym już wszystko z mojej listy będę miała. Z aspiratorem mam problem bo nie mamy takiego normalnego odkurzacza z rura a takie podłączane do odkurzacza są podobno najlepsze. No i nie wiem 🤷‍♀️
    Ja mam wielkie obawy o kp w moim przypadku. Mam jakieś dziwne przeczucie ze nam się to nie uda :(

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna właśnie spojrzałam na twój suwak.. ale Ci zleciało 🥰 dlaczego myślisz o kp w ten sposób?
    Kochana ja mam zmywarkę Ale prasowac mogę za free😅
    Wczoraj przed spaniem powiedziałam sobie w głowie.. ojcze ufam tobie i niech robi jak uważa.. dzisiaj staram się nie myśleć o wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 11:15

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zmywarkę ale chętnie zamieniłabym ja na urządzenie ktore będzie samo prasować i składać ciuchy 😂😂
    Ja mam bardzo mały biust, a w ciąży on praktycznie w ogóle nie urósł. Niby czytam ze wielkość nie ma tu znaczenia jeśli chodzi o ilość pokarmu ale ja serio jestem prawie płaska 🙈 mam ten temat zapisany do obgadania z lekarzem w środę.
    Karloina, myśle ze jeśli coś by było nie tak to lekarz by bardziej stanowczo reagował. Dziś dzień relaksu, nie myśl ze dużo a jutro będziemy się cieszyć 🥰

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama miała od zawsze mała cycki i 5 dzieci wykarmila. :) myślę że jak będziesz się tym denerwować to twoje cycki odmówią posłuszeństwa;( więc nie myślimy o tym teraz;*

Mnie martwią te bolą jak wstaje z łóżkami i się z niego podnoszę .

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem, ze nie powinnam się tym stresować bo sama się zablokuje i z tego może się zrobić problem. No ale moja głowa wie swoje 😂

Jeśli Cię to pocieszy to mi przy wstawaniu z pozycji leżącej często twardnieje brzuch, aż mnie lekko zgina. Ale chwile później puszcza, mogę się wyprostować i jest ok. Mam tak już od jakiegoś czasu, pytałam o to lekarza i kazał się nie martwić. Z tym ze ja czuje tylko takie ciągniecie, bólu przy tym nie ma. Ale każdy inaczej odczuwa różne rzeczy. Powiedz jutro o tym i zobaczymy co lekarz sądzi 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będzie ze mną moja mama. Mimo iż różnimy się od siebie to cieszę się że została ze mną troszkę dłużej:)
    Dzisiaj się pomaluje może mojemy odechce się dupeczek 😅

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci to czasem nie myślą co mówią..😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie..ale chyba zrozumiał swój błąd;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah no moj dzis tez jakis grzeczniejszy bo kiecke zalozylam i wlosy rozpuscilam 😂 makijaz zrobiam bez fluidu bo on teho nie lubi a ja nie lubie siebie bez fluidu ale niech ma 🤣 no i takim sposobem przytulil mnie i powiedzial ze ciaza mi sluzy 🥰😁 narazie nie wspomina o dupeczkach 😂🙈

Jejku Luna jak napisalas te wszystkie rzeczy to znow mnie zatkalo 😂😂 mam ostatnie 18 dni na zamowienie czegos z polski do tesciowej... bo wraca i bedzie mi to wysylac juz w paczce... i chyba panikuje... bo musze szybko kupic wszystko a niewiem juz nawet co mam 🙈😂
    Gdzie mi tam do laktaktora jak ja przy wyborze smoczka nie wiem ktory kupic , szczoteczka do wlosow i wybieranie wlosia to ciekawy temat wiec gdzie tam dojde do laktatora 😂😂😂😂

A slyszalyscie o dodawaniu jakiegos olejku do kompieli dla malucha? Wypodalo mi z glowy jaki to🤣🙈 a wiem ze dobry i bym go kupila...

Karolina o ktorej jutro wizyta?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olejek ze słodkich migdałów? Mam, bo smaruje nim uda, pośladki i brzuch. Na pośladki nie pomogło 🙄

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 13

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna cieszę się że cię zmotywowałam do dalszego ogarniania wyprawki 🤣

Ja tak powoli powoli zaczynam przeglądać te wszystkie gadżety ale czuję że to będzie dla mnie czarna magia...

Aha i chyba Marienn pytała to jestem w 15 tygodniu teraz. Może za jakiś czas uda mi się ogarnąć ten suwak 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 18:06

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mi nic nic jest..nic nie boli. Jest okej:)

agaga lubi tę wiadomość

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina, super :)

Niewyspana, wszystko gra? 😁 zamilklas na kilka dni, wiec kontrola 😂

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ