Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Żyję.
Mam ostatnio ciężkie momenty. Z dzieckiem wszystko ok.
Co chwilę coś się sypie, już powoli mam dosyć życia 🤦.
Jeszcze przed chwilą napisałam do pani fotograf, że jutrzejszą sesja to zły pomysł... Miałam mieć zdjęcia brzuszkowe, ale przeprosiłam, że jutro to nie jest najlepszy pomysł, bo ma być 32/33 stopnie... A ja w 8 miesiącu ciąży nie chce jechać z sesji na porodówkę. Coś czuję, że mi tego nie przełoży, trudno... Już mam to wszystko w dupie, nie będę ryzykować, że po sesji będę musiała jechać do szpitala.
I tak codziennie coś. -
Biedna ♥️ chodzi ogolem o samopoczucie? Czy lapie cie jakas depresja? Nerwica? Czy poprostu chodzi o pogode?
Kurcze szkoda ze tak cie wszystko przytlacza 💜 ale to prawda jesli czujesz ze czegos nie chcesz to nie robisz. Na ciezarne nie wolno sie gniewac i im sie wszystko wybacza.
Wiec moze pani fotograf zrozumie 😍👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Nie, nie. Żadna depresja, żadna nerwica. Wyciszyłam się odkąd przyjmuje witaminę B12, bo miałam porządny niedobór, a to też wpływa na tę sferę.
Po prostu ciągle mamy teraz jakieś problemy, ciągle coś się dzieje. Mąż w końcu pojechał w zeszłym tygodniu po motocykl, żeby go przywieźć. I co? Musiałam po niego na szybko jechać, bo zjadła pompa wodna i silnik się przegrzewał. Nikt nie chciał nam pomóc i go przywieźć. Mój tata nie, bo "jem obiad, dopiero wszedłem do domu".
Zajebiście, a ja w 8 miesiącu ciąży, z obolałym kręgosłupem i co?
Gówno.
Naprawa tego motocykla to kupa pieniędzy, dzień wcześniej zapłaciliśmy za parking strzeżony na kolejne 3 miesiące. Więc pieniądze w błoto. Po prostu nie mam na to sił.
I ciągle ktoś tylko pretensje ma do mnie, że co ja sobie w ogóle wyobrażam, ciąża to nie choroba.
Pani fotograf jednak złota kobieta, jutro umówimy kolejny termin.
Ale nie mogłam jutro, to za gorąco, boje się, że zrobiłabym nam krzywdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 10:17
-
Doskonale to rozumiem, poprostu czasem tak jest ze spada na nas takie jakby fatum.... 🙄 ciagle pod gorke... ale ja wtedy jak tak die dzieje to odcinam sie od swiata i nie slucham niczego co u kogo slychac, kto gdzie jest i co robi kto ma jakie problemy,poprostu wylaczam siebie i telefon nie odbieram.. smiac sie nie smiac pomaga, bo wtdaje mi sie ze moj umysl sie odciaza z czegos innego i zaczyna myslec tylko o sobie... a pozytywne myslenie wplywa dobrze na dom...
Zycze ci kochana zeby odpuscilo 🥰
I ten motocykl niech wkoncu stanie na swoim miejscu!
I pani fotograf wspaniale sie zachowala 😁♥️👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Niewyspana odpoczywaj Jak najwięcej i jeżeli to Ci pomaga to wycisz się kochana. Ale nie denerwuj się proszę 😊
Ja pierwsza noc u mamy daleko od męża i pieska. Wiecie że płakałam ? Chyba już tęsknię😆
Najbardziej chyba za psiakiem hihihi😊
Nie wiem czy te 2 tyg wytrzymam:)25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Niewyspana, musisz to przetrwać, nie załamuj się. Wiadomo ze jak sie sypie to wszystko na raz, przykro mi
Ja właśnie po 3 prenatalnych. Cieżko uwierzyć, dopiero byłam na pierwszychOkazuje sie ze malutka słoniczka faktycznie jest duża. Dzisiejsza waga 2623.. Jest nadzieja ze jest po prostu długa, ale generalnie doktor strzela w wagę docelową powyzej 4kg. Mam zrobic ponownie krzywa cukrowa zeby zobaczyc czy na koniec mi sie cos nie obudziło. Najgorsze jest to ze lekarz powiedzial mi ze zaleca porod naturalny do wagi okolo 3800. Oczywiscie przy wiekszej mi nie zabroni ale trafiały do mnie jego argumenty ze nie zawsze warto sie upierac. Nie bralam cc w ogóle pod uwagę, a teraz muszę o tym pomyslec eh
Na szczescie wszystkie parametry małej w normie, poza ta spora waga. Zaczynam coraz powazniej rozważać Matkę Polkę, chyba mam udar słoneczny. Na dodatek sie przeziebiłam i ogolnie czuje sie do dupy. Mam dość.
Niewyspana, jestes juz spakowana? Masz walizkę? Jaką dużą? Chcę kupic sobie nowa ale nie wiem w jakim rozmiarze.. -
Dziękuję dziewczyny.
Jakoś to ogarnę, po prostu taka ilość człowieka przytłacza...
Luna,
To naprawdę duża waga i weź pod uwagę cesarkę. Powiem wprost, znajoma rodziła córkę 3800, nacieli ją, po czym i tak ja rozerwało, szew na szwie i uraz psychiczny.
Pamiętaj, że CC to nic strasznego w tych czasach. Oczywiście, że to operacja, ale naprawdę... Wydaje mi się, że przy takiej dużej dziewczynce, wyjdzie Ci to tylko na zdrowie.
My na prenatalnych w czwartek (31+0) miałyśmy wagę 1600g.
Mam walizkę i kuferek.
Kupiłam na promocji w sklepie wings.
Dokładnie ta:
https://wings24.pl/pl/p/Walizka-podrozna-SREDNIA-WINGS-FALCON-24/51 i dokupiłam kuferek.
W kuferek jestem spakowana na poród.
Walizka ma 66l. I to nie jest za dużo. W Salve chcą podkłady itd, samo to zajmuje od cholery miejsca - a jeszcze wkładki poporodowe, pampersy, laktator, rożek, kocyk, tetry, ubrania, ręczniki dla mamy.... Tego jest od cholery.
I nie kupiłabym mniejszej!!!!
Ja co prawda podjęłam decyzję, że nie będę rodzic w Salve, ale nadal, duża walizka do komfort - i tak ma kółka, więc nie trzeba nosić tylko jechać.
Te z wings są mega wygodne i lekkie same w sobie. Bardzo pakowne.
Ja mam wszystko uszykowane już, muszę tylko ułożyć wszystko jak trzeba, żeby ją w ogóle zamknąć.... -
Dziękuję! Oglądam własnie taką 75 l i myślę, że uda mi się w nią zmieścić a nie wciskać wszystkiego na siłę. Obejrzę też Twoją.
A gdzie ostatecznie chcesz rodzić?
Ja przez ta przeprowadzkę teraz czuję ze jestem w czarnej dupie. Nic nie mam naszykowanego, ale pralka już chodzi 24/7, wiec jeszcze max tydzien i bede gotowa totalnie. na szczescie już wszystko kupiłam.
Własnie wiem, że nie ma co się upierać, bo potem mogę tego tylko żałować. CC też jest dla ludzi, a dla nas może to być lepsze wyjście. Po prostu od początku byłam nastawiona na SN i muszę sobie to ułożyć w głowie. Ale na pewno nie będę się upierała i kosztem swojej przyszłej sprawności rodziła na siłę naturalnie.
-
Jestem pewna, że na spokojnie się wyrobisz. To dobry moment na szykowanie wszystkiego. My dopiero w weekend kupiliśmy fotelik, a wczoraj przyszły rzeczy z apteki.
Młodej już też uszykowałam ubranka i na poród i na przebranie. Ale ciągle jest coś o czym zapominam..
W 75 na spokojnie możesz się pakować, będzie według mnie akurat i nie będziesz się kisić i pakować na siłę.
Wybrałam Rydygiera, bo boje się, że nie dojadę na czas do Salve. To drugi koniec miasta - a jak zacznę rodzić w godziny szczytu? Wtedy droga to będzie jakieś 1,5h.
A druga sprawa, że mąż mnie zawiezie, karzą mu wrócić do domu i co jak nie zdąży na poród? Kurcze, stresuje mnie to.
A do Rydygiera mamy jakieś 15/20 minut...
Ja też jestem nastawiona na SN, ale szczerze? Jeśli nagle się okaże, że będzie CC to trudno. Może nawet bym wolała iść w tę stronę, ale póki co nie ma przesłanek, że tak się stanie. -
No tak, to zrozumiałe zupełnie. Nie przewidzisz, kiedy to się zacznie.
Jesli chodzi o cc, ma dla mnie jedna zalete dużąTermin bedzie zaplanowany i moj maz bedzie mogl miec pewnosc ze mnie zdazy zawieźć. On w pracy ciągle się przemieszcza w obrębie całego województwa, a czasem nawet dalej. Juz sie zastanawialismy co jesli cos sie zacznie a on bedzie np w Sieradzu? Oczywiscie kombinowalibysmy zeby w czasie kiedy moge zaczac rodzic jeździł w obrębie Łodzi, ale wiadomo jak sie po tym mieście jezdzi...
Trudno, co ma być to będzie, zamawiam walizke, wyciagam żelazko i konczymy te cyrki -
Nie wiem czy wy też tak mialyscie i czy to normalne Ale ja cały czas czuje brzuch. Nie boli ale jest cały czas pełny. 😑
I uwaga..dzisiaj kupiłam pierwsze ubranka
To niesamowite uczucie.25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dziewczyny a na jakie wózki i foteliki się zdecydowalyscie i dlaczego na te? Co wam w nich najbardziej pasuje na co zwrocilyscie uwagę. Ja w sumie już kupiłam, z drugiej ręki, ale w super stanie, bezwypadkowy cybex cloud Q, ale dzisiaj znajoma mi wspomniała o tym, że jej kuzynka miała CC i kupili na szybko avionaut bo był o połowę lżejszy i mogła wtedy podźwigac trochę. Ja w sumie tego nie brałam pod uwagę i tak się zastanawiam na co jeszcze warto zwrócić uwagę przy takich wyborach. Nie wykluczone że przez ten jeszcze długi czas nie zmienię zdania i nie pojawi się inny fotelik 🙈
-
Karolina chwal sie szybko ! Pokaz co kupilas ♥️♥️🥰🥰
A z brzuszkiem to nie pomoge, nie mialam takiego uczucia, kiedy idziesz prywatnie gdzies? Moze warto jednak skorzystac ? Skoro ciagle cos cie meczy i nie daje spokoju to przemysl kochana... ♥️
Agaga wozki i foteliki to temat rzeka... kazdy wybiera mocno pod siebie. Jesli bedziesz duzo spacerowac po miescie, jesli mieszkasz w bloku, jesli wnosisz go na pietro to sugeruj sie lekkoscia, wtedy wozki miastowe. Ale jesli nie dzwigasz i lubisz spacery lesne teren i taki i taki, to polecam wozki gleboko-spacerowe.
Ja zdecydowalam sie na gleboko spacerowy i pompowanymi kolami amortyzacja na 4 kola, plus na ramach. Wozek wypowo na kazdy czas. Chodzilo o to by byl miekki 🥰🥰
Camarelo Avenger Plus av.6
A fotelk wzielismy cybexa z baza isofix.
Polecam ci filmy na YouTube od babyExpert, ta kobieta idealnie mowi o wozkach czy o fotelikach do auta.
Naprawde polecam.
Dziewczyny z jakiej apteki zamawialyscie wszystko dla maluszka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 01:39
agaga lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.