Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, mało mnie ostatnio, problemy z mężem ciągle się kłócimy, jeszcze przenosimy się na teściów miejsce a teście do nas bo u nich dużo więcej miejsca niż u nas....
Nie straszcie tym trzecim trymestrem 😂 ja tak jak Marienn ciąża bezobjawowa więc się trochę boje co będzie dalej 😂
Zmieniłam lekarza, ten do którego chodziłam to konowal jakich mało.. ponad miesiąc temu robiłam wyniki krwi i moczu i ten stary lekarz mówil że wszystko super, ale dwa dni temu poszłam do innej lekarki bo strasznie bolal mnie pęcherz i kłucie w pochwie miałam. Lekarka jak przejrzała poprzednie wyniki była w szoku że mówił że jest dobrze a od cholery bakterii w moczu miałam, nie wspominając o tym że nowa lekarka mówi że do teraz powinnam mieć już conajmiej 3 razy robione wyniki a miałam tylko raz. Na cito mi dała skierowanie na badania, kazała mi przez jeden dzień pić herbatę z żurawiny tyle ile mi wejdzie, wypiłam ich z 10 plus zajadalam żurawinę, wyszło w wynikach mniejsza ilość bakterii, opowiedziałam lekarce jak tamten lekarz robi USG czyli tylko czy serce bije i koniec, ona w szoku... Wczoraj mi zrobiła dokładne USG ale oczywiście maluch nie pokazał kim jest więc dalej niewiadoma 😂 z maluchem wszystko dobrze, już 160 gramów ma..... ♥️ przepisałam się do niej, powiedziałam że do tamtego lekarza zaufania nie mam i już nie chce do niego chodzić, babka super, śmieszna, ale rzeczowa, wszystko mi pokazała na USG bo tamten to monitor tylko w swoją stronę miał, dostałam zdjęcie malucha, jestem szczęśliwsza że przepisałam się do niej. Dalej mam pić ta herbatę i jeść żurawinę, za miesiąc kontrola czy nie ma bakterii.
Niewyspana, Luna wy jeszcze trochę i maleństwa będą na świecie ♥️ pierwsze nasze wątkowe maleństwa ♥️
Obiecuję że będę częściej się odzywać jak tylko ogarniemy sytuację mieszkaniowa i się przeniesiemy już na teściów miejsce.
-
Ja też nie straszę, ale taka jest prawda... Tzn, nie każda babka ma takie symptomy. Może być tak, że żadna z Was tego w ogóle nie odczuje.
U mnie też Mała wchodzi pod zebra, a to boli. Żołądek ściska, więc ciągle mnie mdli... Ale są godziny, że czuje się ok! Rzadko, ale są 😂
Jeszcze kilka tygodni i mam nadzieję, że będzie po wszystkim. 🤦
Alutka, dawaj znać co tam u Was, a teraz na spokojnie zajmuj się przeprowadzka 🥰 -
Alutka powodzenia w przeprowadzce ,czekamy na Ciebie:)
Ja popijam właśnie herbatkę z koperkiem włoskim.
Wiem w dużej ilości nie wolno. Ale w brzuszku od razu lepiej.25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja nie mam absolutnie pretensji do was ze mnie straszycie 🥰 wrecz przeciwnie, dobrze ze mowi ktos o tym otwarcie bo wiem na co sie nastawic 😁😁 🥰
U mnie dzis pogoda jesienna,leje... zimno...12stopni, ohhh zazdroszcze wam tej pieknej polski...
Alutka powodzenia w przeprowadzce ♥️ dobrze ze zmienilas lekarza!💪
Dziewczyny obcykalyscie juz monitor oddechu ? Kupujecie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 11:53
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Ja nie mam absolutnie pretensji do was ze mnie straszycie 🥰 wrecz przeciwnie, dobrze ze mowi ktos o tym otwarcie bo wiem na co sie nastawic 😁😁 🥰
U mnie dzis pogoda jesienna,leje... zimno...12stopni, ohhh zazdroszcze wam tej pieknej polski...
Alutka powodzenia w przeprowadzce ♥️ dobrze ze zmienilas lekarza!💪
Dziewczyny obcykalyscie juz monitor oddechu ? Kupujecie?
U mnie +38 stopni.... Ja chcę 12 stopni i deszcz 😭 -
Kurczę, zastanawiam się teraz czy jest sens żebym jutro robiła badanie krwi i moczu tez. Dostałam skierowanie żeby na środowa wizytę mieć wyniki ze sobą ale co w związku z tym ze jestem przeziębiona? Nie wypłynie to na wyniki badań? Orientujecie się może?
-
Luna33 wrote:Kurczę, zastanawiam się teraz czy jest sens żebym jutro robiła badanie krwi i moczu tez. Dostałam skierowanie żeby na środowa wizytę mieć wyniki ze sobą ale co w związku z tym ze jestem przeziębiona? Nie wypłynie to na wyniki badań? Orientujecie się może?
Wyniki mogą być trochę zaburzone... Może zrób w Poniedziałek jeśli w środę masz wizytę?Luna33 lubi tę wiadomość
-
niewyspana wrote:Zaburzają, bo przeziębienie to infekcja, więc może wyjść coś, co jest chwilowe. Więc rzeczywiście lepiej w poniedziałek jakoś 🤷
Luna... Ale mamy pogodę 😍 buuuurzaaaaa
Nie ma mnie, siedzę na balkonie i ODDYCHAM 😂 mam wrażenie ze pierwszy raz od tygodnia mogę normalnie odetchnąć 🤪 -
😁😁 fajnie ze sobie siedzicie na balkonie 🙈🤣 ja na ogrod wyjsc nie moge bo zimno 🤣🙈 ale nie mozna miec wszystkiego 🙈
Laski pochwalcie sie kącikami dla pociech? Lozeczko czy ogolem pokoikiem? Cokolwiek🥰🥰😍😍 chetnie podpatrze czego jeszcze moze nie kupilam i jak to pieknie urzadzilyscie 🙏🙏🙏🙏🙏🥰🥰🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ja dzisiaj zamówiłam wanienke silikonową i organizer do łóżeczka;)
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
niewyspana wrote:Przecież my też mamy, króliczki 😂
No co Ty?? Jeszcze powiedz ze balony różowe 😂
Edit: zaraz się rozwiedziemy przy tych naklejkach 😂😂😂
Ja się zsikam z reakcji M a on się wścieka ze ja się smieje 😂 nie jest najbardziej cierpliwy 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 20:30