X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mało mnie ostatnio, problemy z mężem ciągle się kłócimy, jeszcze przenosimy się na teściów miejsce a teście do nas bo u nich dużo więcej miejsca niż u nas....

Nie straszcie tym trzecim trymestrem 😂 ja tak jak Marienn ciąża bezobjawowa więc się trochę boje co będzie dalej 😂

Zmieniłam lekarza, ten do którego chodziłam to konowal jakich mało.. ponad miesiąc temu robiłam wyniki krwi i moczu i ten stary lekarz mówil że wszystko super, ale dwa dni temu poszłam do innej lekarki bo strasznie bolal mnie pęcherz i kłucie w pochwie miałam. Lekarka jak przejrzała poprzednie wyniki była w szoku że mówił że jest dobrze a od cholery bakterii w moczu miałam, nie wspominając o tym że nowa lekarka mówi że do teraz powinnam mieć już conajmiej 3 razy robione wyniki a miałam tylko raz. Na cito mi dała skierowanie na badania, kazała mi przez jeden dzień pić herbatę z żurawiny tyle ile mi wejdzie, wypiłam ich z 10 plus zajadalam żurawinę, wyszło w wynikach mniejsza ilość bakterii, opowiedziałam lekarce jak tamten lekarz robi USG czyli tylko czy serce bije i koniec, ona w szoku... Wczoraj mi zrobiła dokładne USG ale oczywiście maluch nie pokazał kim jest więc dalej niewiadoma 😂 z maluchem wszystko dobrze, już 160 gramów ma..... ♥️ przepisałam się do niej, powiedziałam że do tamtego lekarza zaufania nie mam i już nie chce do niego chodzić, babka super, śmieszna, ale rzeczowa, wszystko mi pokazała na USG bo tamten to monitor tylko w swoją stronę miał, dostałam zdjęcie malucha, jestem szczęśliwsza że przepisałam się do niej. Dalej mam pić ta herbatę i jeść żurawinę, za miesiąc kontrola czy nie ma bakterii.

Niewyspana, Luna wy jeszcze trochę i maleństwa będą na świecie ♥️ pierwsze nasze wątkowe maleństwa ♥️

Obiecuję że będę częściej się odzywać jak tylko ogarniemy sytuację mieszkaniowa i się przeniesiemy już na teściów miejsce.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie straszę, ale taka jest prawda... Tzn, nie każda babka ma takie symptomy. Może być tak, że żadna z Was tego w ogóle nie odczuje.
    U mnie też Mała wchodzi pod zebra, a to boli. Żołądek ściska, więc ciągle mnie mdli... Ale są godziny, że czuje się ok! Rzadko, ale są 😂

Jeszcze kilka tygodni i mam nadzieję, że będzie po wszystkim. 🤦

Alutka, dawaj znać co tam u Was, a teraz na spokojnie zajmuj się przeprowadzka 🥰

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka powodzenia w przeprowadzce ,czekamy na Ciebie:)
    Ja popijam właśnie herbatkę z koperkiem włoskim.
    Wiem w dużej ilości nie wolno. Ale w brzuszku od razu lepiej.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam absolutnie pretensji do was ze mnie straszycie 🥰 wrecz przeciwnie, dobrze ze mowi ktos o tym otwarcie bo wiem na co sie nastawic 😁😁 🥰

U mnie dzis pogoda jesienna,leje... zimno...12stopni, ohhh zazdroszcze wam tej pieknej polski...

Alutka powodzenia w przeprowadzce ♥️ dobrze ze zmienilas lekarza!💪

Dziewczyny obcykalyscie juz monitor oddechu ? Kupujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 11:53

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Ja nie mam absolutnie pretensji do was ze mnie straszycie 🥰 wrecz przeciwnie, dobrze ze mowi ktos o tym otwarcie bo wiem na co sie nastawic 😁😁 🥰

U mnie dzis pogoda jesienna,leje... zimno...12stopni, ohhh zazdroszcze wam tej pieknej polski...

Alutka powodzenia w przeprowadzce ♥️ dobrze ze zmienilas lekarza!💪

Dziewczyny obcykalyscie juz monitor oddechu ? Kupujecie?

U mnie +38 stopni.... Ja chcę 12 stopni i deszcz 😭

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę 12 stopni, serio.
    Upał w ciąży to najgorsze, co można sobie zrobić. 😭

Marienn,
    Ja mam baby sense 7 😊

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, zastanawiam się teraz czy jest sens żebym jutro robiła badanie krwi i moczu tez. Dostałam skierowanie żeby na środowa wizytę mieć wyniki ze sobą ale co w związku z tym ze jestem przeziębiona? Nie wypłynie to na wyniki badań? Orientujecie się może?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Kurczę, zastanawiam się teraz czy jest sens żebym jutro robiła badanie krwi i moczu tez. Dostałam skierowanie żeby na środowa wizytę mieć wyniki ze sobą ale co w związku z tym ze jestem przeziębiona? Nie wypłynie to na wyniki badań? Orientujecie się może?

Wyniki mogą być trochę zaburzone... Może zrób w Poniedziałek jeśli w środę masz wizytę?

Luna33 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez tak myśle. Może trochę mi przejdzie. Ciężej logistycznie będzie mi to rozegrać No ale trudno 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaburzają, bo przeziębienie to infekcja, więc może wyjść coś, co jest chwilowe. Więc rzeczywiście lepiej w poniedziałek jakoś 🤷

Luna... Ale mamy pogodę 😍 buuuurzaaaaa

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Zaburzają, bo przeziębienie to infekcja, więc może wyjść coś, co jest chwilowe. Więc rzeczywiście lepiej w poniedziałek jakoś 🤷

Luna... Ale mamy pogodę 😍 buuuurzaaaaa

Nie ma mnie, siedzę na balkonie i ODDYCHAM 😂 mam wrażenie ze pierwszy raz od tygodnia mogę normalnie odetchnąć 🤪

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo..... Jak cudownie, w końcu..

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😁😁 fajnie ze sobie siedzicie na balkonie 🙈🤣 ja na ogrod wyjsc nie moge bo zimno 🤣🙈 ale nie mozna miec wszystkiego 🙈

Laski pochwalcie sie kącikami dla pociech? Lozeczko czy ogolem pokoikiem? Cokolwiek🥰🥰😍😍 chetnie podpatrze czego jeszcze moze nie kupilam i jak to pieknie urzadzilyscie 🙏🙏🙏🙏🙏🥰🥰🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn ja jeszcze w lesie ze wszystkim, i chyba dlatego taka rozdrażniona jestem. Ale Wasze chętnie zobaczę.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zamówiłam wanienke silikonową i organizer do łóżeczka;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz idę z M przyklęknąć naklejki na ścianę! Mam wrażenie ze już wszyscy na fb je maja ale co tam 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    A ja zaraz idę z M przyklęknąć naklejki na ścianę! Mam wrażenie ze już wszyscy na fb je maja ale co tam 😂
    Przecież my też mamy, króliczki 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Przecież my też mamy, króliczki 😂

No co Ty?? Jeszcze powiedz ze balony różowe 😂

Edit: zaraz się rozwiedziemy przy tych naklejkach 😂😂😂
    Ja się zsikam z reakcji M a on się wścieka ze ja się smieje 😂 nie jest najbardziej cierpliwy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 20:30

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że różowe baloniki 😂

To musisz go uspokoić xD u nas poszło gładko, bo stary napił się piwa przed 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy sukces. Super są te naklejki, polecam 😁

Ja zamawiałam stad: https://naklejkomania.eu/naklejki-dla-dzieci/naklejki-na-sciane-naklejka-scienna-dla-dzieci--balony-chmurki-9836

Ale widziałam ze na Allegro tez maja podobne

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ