X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy z allegro właśnie.
    Najlepszy jest ten królik z głową w dół, uwielbiam go! Wisi u nas nad środkiem łóżeczka 😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak tez go najbardziej lubię 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogółem właśnie się popłakałam z przerażenia, że nie dam rady jednak być matką. 🙈

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz sama ze to tylko hormony. Ja wczoraj się popłakałam oglądając „policjantki i policjanci” 🤪😂

A mama będziesz najlepsza jaka tylko możesz być i to dla Diany najważniejsze 😁🥰

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jednak ona zostałaby w brzuchu 🙈

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj się z nią dogadać 😂😂 ale nie sadze żebyś to zniosła fizycznie 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah tez mam mroliczki z balonami i jedneko spiacego krolika na ksiezycu 🤣🤣🤣 naprawde juz wszyscy je maja 🙈🙈

Niewyspana nie mow tak 🤣🙈 Diana wyjdzie z brzucha i jak na nia spojrzysz to juz sie zakochasz na zawsze 💜

Boze zaczyna mnie ćmić ząb... 😭 rozplacze sie ... az sie cala trzese ze strachu bo niby nie ma mnie co bolec bo wszystkie mialam leczone rok temu... mam pozakladane mosty porcelanowe, jestem po calej wykomanej ortodoncjii... Boze co mnie tam ćmi... 😭😭 tak sie boje... bo jak to jakis zab to pod porcelaną... i co wtedy bede musiala sciagac porcelany... nieee 😭😭 aby to bylo jakies dziąsło... 😭

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okey... dziendobry 😘 zab chyba odpuscil po dlugim plukaniu, czyszczeniu i szalwi... moze da mi spokoj.. ale to sa jakies jaja... obudzilam sie z ogromnym okiem... stan zapalny ropa.. spuchlo mi oko... no masakra... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 10:40

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Marien że już lepiej z zębem. Wiesz że ja nie wiem co to znaczy ból zęba? Ale tfu tfu nie kracze 😂
    Od dwu dni coś czułam..ale dzisiaj już wiem że to nie jest coś tylko Tadeusz mi stuka . Tak mnie zalaskotało że aż się zasmialam:)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, jak nie urok to sraczka 🙈 ja caly czas wspominam słowa znajomych ze ciąża to magiczny czas. No nie dla mnie 😂
    Ja jestem tak chora ze chce umrzeć. Co mogę brać? Nic. W ciągu 7 dni przejdzie samo.
    Nie mogę oddychać przez zatoki i dusze się kaszlem. Magiczny czas.

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Marienn, jak nie urok to sraczka 🙈 ja caly czas wspominam słowa znajomych ze ciąża to magiczny czas. No nie dla mnie 😂
    Ja jestem tak chora ze chce umrzeć. Co mogę brać? Nic. W ciągu 7 dni przejdzie samo.
    Nie mogę oddychać przez zatoki i dusze się kaszlem. Magiczny czas.
    Do nosa polecam prenalen - mi pomaga od razu, więc niech Ci Mąż załatwi. Nie obiecuję, że pomoże, ale warto spróbować.
    Miód, czosnek, mleko - takim starym sposobem spróbuj i odpoczywaj dużo.
    Witaminę C i tak z tego co pamiętam bierzesz.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenalen mam i jak na razie nic. Czosnek mleko i miód oczywiście w użyciu. Nawet inhalacje zrobiłam po których odetkała mi się jedna dziurka a zatkala druga 🤷‍♀️
    Dzięki za rady, muszę przetrwać, mam nadzieje ze dziś jest ten najgorszy dzień 🥺

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna miałam te same objawy + pieczenie w gardle. To był najgorszy czas, miałam dłużej niż 7 dni, a kaszel trwał ok.3 tygodni po :( lekarz zalecił tylko domowe sposoby, ja też kupiłam w aptece grypovita mama do picia.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walizka prawie spakowana.
    Jeszcze tylko laktator wyczyścić i wyparzyć, smoczki i butelki też do wyparzenia, dla mnie jakiś ciuch na wyjście i rożek dla Niuńki. Tak myślę, że to chyba już 🤪

klz9krhm1wqtef7i.png

Wysłany: 10 lipca 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana Zazdro!

Dziewczyny doradźcie jakie butelki kupić .. konkretnie ile i jakiej firmy i ile tych podkładów, majtek itp.
    A smoczki 3 wystarczą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 20:12

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy Avent Natural, zestaw 4 butelek, dodatkowo był tam smoczek, taki normalny i czyścik do butelek.
    Avent Natural najbardziej przypomina pierś i ma też jakieś zastosowanie antykolkowe, także wszystko w cenie. :)
    Na stronie Philipsa warto podziałać i zdobyć kody rabatowe.

Smoczki właśnie mamy 3. Jeden z aventu z powyższego zestawu i dwa kupiłam Lovi, żeby były mniejsze na 0-2m.
    Aczkolwiek u nas na smoczek nie wiem co będzie musiało się dziać, żeby dostała 🙄 Ale być musi, gdybym straciła cierpliwość.

Co do majtek i podkładów to zależy od szpitala. Wejdź na stronę szpitala w którym planujesz rodzic i zerknij co mają w wymaganym zestawie dla mamy.
    Ja biorę 10 podkładów na łóżko, dwie paczki podpasek poporodowych i 6 par majteczek siateczkowych.

klz9krhm1wqtef7i.png

Wysłany: 10 lipca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja pewnie kupię ten sam zestaw butelek :) dzięks :*

a ze smoczkami to mam takie same podejście, już dawno kupiłam ale tylko jeden bo nie chcę mu dawać, mój mąż mi mówi że zaraz zgubi więc domówiłam

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba małe zapalenie pęcherza..cos delikatnie mnie piecze. Mało wody dzisiaj piłam. Muszę nadrobić

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamowilam 2 smoczki dynamiczne 0-2m z Lovi i 2x 0-6m Canpol Symetryczne.
    Nie wiem czy bede potrzebowac itp ale lepiej miec 🤣
    Butelek jeszcze nie mam i nie skupialam sie dokladnie na nich.
    Teraz zaczynam poszukiwania wykrywacza oddechu i chcialabym z kamera i podkladka pod materac...
    Dopinam ostatnie zakupy z polski bo to moj ostatni tydzien🙈
    Niewyspana jesli ty w 32t jestes spakowana to ja bede w lesie 🙈 moj dom w moim 34t ciazy nie bedzie gotowy na dziecko napewno...bo najpierw slub... czy 35t gotowosci domu to nie za pozno ? Typu walizka, pokoik, sypialnia?

Karolina wspolczuje ci pecherza..ale to sie chyba dopiero zacznie wszystko 🤦‍♀️🙈 sorki mam oko jak bania, jakby mnie maz bil i podchodzi tak mocno ropą ze nie wiem czy plakac czy sie smiac 🤣 ale to nawet lepiej bo w pon mam lekarza i jak mnie taka zobaczy to moze przedluzy mi zwolnienie bo we wtorek mi sie juz konczy😪🤦‍♀️

Fajnie ze Tadziu zaczal czesciej cie juz dotykac 🥰🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie bywa z tą gotowością.
    Ja nie umiałabym spakować się po 35tc, bo dla mnie to po prostu za późno. Przygotowanie domu to drugorzędna sprawa i może poczekać, ale walizka to u mnie był w tym momencie ostatni dzwonek. 🤷
    Ale to też kwestia terminu porodu - lato naprawdę nie sprzyja i mnóstwo Sierpniówek codziennie trafia na IP, na porodówkę - dla mnie to sygnał, że muszę być gotowa, że to może mnie czekać poród o wiele wcześniej. 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 07:15

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ