Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahah tez mam mroliczki z balonami i jedneko spiacego krolika na ksiezycu 🤣🤣🤣 naprawde juz wszyscy je maja 🙈🙈
Niewyspana nie mow tak 🤣🙈 Diana wyjdzie z brzucha i jak na nia spojrzysz to juz sie zakochasz na zawsze 💜
Boze zaczyna mnie ćmić ząb... 😭 rozplacze sie ... az sie cala trzese ze strachu bo niby nie ma mnie co bolec bo wszystkie mialam leczone rok temu... mam pozakladane mosty porcelanowe, jestem po calej wykomanej ortodoncjii... Boze co mnie tam ćmi... 😭😭 tak sie boje... bo jak to jakis zab to pod porcelaną... i co wtedy bede musiala sciagac porcelany... nieee 😭😭 aby to bylo jakies dziąsło... 😭👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Okey... dziendobry 😘 zab chyba odpuscil po dlugim plukaniu, czyszczeniu i szalwi... moze da mi spokoj.. ale to sa jakies jaja... obudzilam sie z ogromnym okiem... stan zapalny ropa.. spuchlo mi oko... no masakra...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 10:40
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Super Marien że już lepiej z zębem. Wiesz że ja nie wiem co to znaczy ból zęba? Ale tfu tfu nie kracze 😂
Od dwu dni coś czułam..ale dzisiaj już wiem że to nie jest coś tylko Tadeusz mi stuka . Tak mnie zalaskotało że aż się zasmialam:)
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Marienn, jak nie urok to sraczka 🙈 ja caly czas wspominam słowa znajomych ze ciąża to magiczny czas. No nie dla mnie 😂
Ja jestem tak chora ze chce umrzeć. Co mogę brać? Nic. W ciągu 7 dni przejdzie samo.
Nie mogę oddychać przez zatoki i dusze się kaszlem. Magiczny czas. -
Luna33 wrote:Marienn, jak nie urok to sraczka 🙈 ja caly czas wspominam słowa znajomych ze ciąża to magiczny czas. No nie dla mnie 😂
Ja jestem tak chora ze chce umrzeć. Co mogę brać? Nic. W ciągu 7 dni przejdzie samo.
Nie mogę oddychać przez zatoki i dusze się kaszlem. Magiczny czas.
Miód, czosnek, mleko - takim starym sposobem spróbuj i odpoczywaj dużo.
Witaminę C i tak z tego co pamiętam bierzesz. -
Luna miałam te same objawy + pieczenie w gardle. To był najgorszy czas, miałam dłużej niż 7 dni, a kaszel trwał ok.3 tygodni po
lekarz zalecił tylko domowe sposoby, ja też kupiłam w aptece grypovita mama do picia.
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Kupiliśmy Avent Natural, zestaw 4 butelek, dodatkowo był tam smoczek, taki normalny i czyścik do butelek.
Avent Natural najbardziej przypomina pierś i ma też jakieś zastosowanie antykolkowe, także wszystko w cenie.
Na stronie Philipsa warto podziałać i zdobyć kody rabatowe.
Smoczki właśnie mamy 3. Jeden z aventu z powyższego zestawu i dwa kupiłam Lovi, żeby były mniejsze na 0-2m.
Aczkolwiek u nas na smoczek nie wiem co będzie musiało się dziać, żeby dostała 🙄 Ale być musi, gdybym straciła cierpliwość.
Co do majtek i podkładów to zależy od szpitala. Wejdź na stronę szpitala w którym planujesz rodzic i zerknij co mają w wymaganym zestawie dla mamy.
Ja biorę 10 podkładów na łóżko, dwie paczki podpasek poporodowych i 6 par majteczek siateczkowych. -
U mnie chyba małe zapalenie pęcherza..cos delikatnie mnie piecze. Mało wody dzisiaj piłam. Muszę nadrobić25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja zamowilam 2 smoczki dynamiczne 0-2m z Lovi i 2x 0-6m Canpol Symetryczne.
Nie wiem czy bede potrzebowac itp ale lepiej miec 🤣
Butelek jeszcze nie mam i nie skupialam sie dokladnie na nich.
Teraz zaczynam poszukiwania wykrywacza oddechu i chcialabym z kamera i podkladka pod materac...
Dopinam ostatnie zakupy z polski bo to moj ostatni tydzien🙈
Niewyspana jesli ty w 32t jestes spakowana to ja bede w lesie 🙈 moj dom w moim 34t ciazy nie bedzie gotowy na dziecko napewno...bo najpierw slub... czy 35t gotowosci domu to nie za pozno ? Typu walizka, pokoik, sypialnia?
Karolina wspolczuje ci pecherza..ale to sie chyba dopiero zacznie wszystko 🤦♀️🙈 sorki mam oko jak bania, jakby mnie maz bil i podchodzi tak mocno ropą ze nie wiem czy plakac czy sie smiac 🤣 ale to nawet lepiej bo w pon mam lekarza i jak mnie taka zobaczy to moze przedluzy mi zwolnienie bo we wtorek mi sie juz konczy😪🤦♀️
Fajnie ze Tadziu zaczal czesciej cie juz dotykac 🥰🥰
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Różnie bywa z tą gotowością.
Ja nie umiałabym spakować się po 35tc, bo dla mnie to po prostu za późno. Przygotowanie domu to drugorzędna sprawa i może poczekać, ale walizka to u mnie był w tym momencie ostatni dzwonek. 🤷
Ale to też kwestia terminu porodu - lato naprawdę nie sprzyja i mnóstwo Sierpniówek codziennie trafia na IP, na porodówkę - dla mnie to sygnał, że muszę być gotowa, że to może mnie czekać poród o wiele wcześniej. 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 07:15