X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga, w foteliki najważniejsze jest to żeby pasował do auta, żeby był odpowiedni kąt ułożenia dziecka, żeby nie opadała mi główka itd. Wbrew pozorom nie zawsze łatwo jest dopasować odpowiedni fotelik, do naszego auta wybieraliśmy pomiędzy dwoma.. i np avionaut, który zazwyczaj niby pasuje, do naszego auta nie pasował.
    Co do wózka, tak jak napisała Marienn, zależy na czym Ci zależy. Ja również polecam BabyExpert na YT, dzięki niej w sumie zdecydowałam się na nasz :)

Marienn, ja zamawiałam z Gemini. Ceny wychodzą tam najkorzystniejsze :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana narazie wszystko się suszy. Ale przez Internet też coś zamówiłam A co tam 😁🤭
    Wydaje mi się że ten bol brzucha i uczucie pełności to wina gazów..

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotelik to jest tragedia, zwłaszcza, że wszystkie nowej generacji są raczej do siedzeń płaskich.
    U nas avionaut również odpadł, w miarę w normie jest cybex aton 5 i taki kupiliśmy, tylko musimy pod bazę w jednym miejscu podłożyć zwinięty ręcznik, żeby kąt był idealny 🥴

Ja akurat zamawiałam na WAPTEKA, bo według mnie właśnie tam jest najtaniej, w porównaniu do Gemini zaoszczędziłam jakieś 40 zł. 🙆
    Dziewczyny jeszcze proponują apteke Melissa, ale tam nie mogłam dostać wszystkiego, więc nawet już nie sprawdzałam cen za bardzo.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć jestem po wizycie ,na szczęście ciaza q macicy , zarysy zarodka wiec za tydzień na wizycie moze będzie już cos widać;)

agaga lubi tę wiadomość

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej zrobić sobie koszyki w kilku aptekach internetowych, jesli masz na to czas :D I wtedy wybrac tam, gdzie najtaniej. Ja WAPTEKI nie znałam, a w Melissie wyszło mnie trochę drożej. Na pewno dużo taniej niż w aptekach stacjonarnych wszystko wyszło, ale już między tymi internetowymi różnice nie są jakieś kolosalne :D

M-ka, to pierwsze dobre wiadomosci :D Super, czekamy na kolejna wizyte :D

M-ka1990 lubi tę wiadomość

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M ka super wiadomość 😊czekamy

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny dzieki, mam juz ostatni tydzien na zakupy bo tesciowa wraca wiec szybko zamawiam na hurra juz , wiec dziekuje za podpowiedzi 🥰

Karola, mimo wszytsko moze postaraj sie udac do ginekologa pryw. Nie wiem jakie sa roznice cenowe za taka wizyte a moze zrob se prywatna polowkową? Bedziesz dokladnie przebadana i bardzo spokojna? Taka luzna rada tylko bez zobowiazan ... ♥️
    A pijesz miete?

Mka super! Czekamy na fasolke♥️♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 11:42

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 mam wizytę na nfz u swojego lekarza A po tej wizycie umawiamy się prywatnie;)
    Nie pije mięty Ale może spróbuje;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to akurat na polowkowe 🥰 super 😍

Sprobuj jedna miete i jeden rumianek dziennie a zobaczysz roznice, ja mialam ogromny problem z zalatwianiem sie itp zgaga, wogole wszystko i bardzo mi to pomoglo... ulga niesamowita.

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o basenie w ciąży?
    Mam na myśli nie jakieś hardcorowe pływanie tylko chodzenie po wodzie dla ochlody;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja nie mam opcji isc, bo u nas sa pozamykane, ale czytalam na forum innych grup ze laski nie chodza z tytulu takiego ze boja sie zakarzen bakteryjnych. Jednak w basenie jest spore zakarzenie... oczywoscie sa takie ktore ida ale wiekszosc pisala zebynie ryzykowac...
    Infekcja pochwy w ciazy jest dosc powaznym problemem dla dziecka.

Ale to twoj wybor ♥️ moze poczytaj gdzies wiecej zanim zdecydujesz 🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Dziewczyny co myślicie o basenie w ciąży?
    Mam na myśli nie jakieś hardcorowe pływanie tylko chodzenie po wodzie dla ochlody;)
    Basen jest nawet wskazany, ruch w wodzie świetnie wpływa na ciało i nie przeciąża kręgosłupa przyszłej mamy :)
    Termy powinno się odpuścić, bo tam jest wysoka temperatura.
    A na basen śmiało, zrobisz tylko przysługę swojemu ciału, tym bardziej jeśli nie zmagasz się z żadnymi nawracającymi nagminnie infekcjami. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2021, 06:59

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie opinie są podzielone Ale np moja siostra potrzebuje basenu bardzo. Bo jest w 17 tyg A tak jej nogi puchnąl ze szok. Dlatego chce ją zabrać żeby troszkę pojechała tymi nóżkami albo chociaż pochodziła bo to ulga jest dla niej.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego punktu widzenia śmiało. 😊 Tobie też dobrze zrobi woda!

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tak myślę że ja infekcja nie miałam żadnej. Teraz przy braniu tej luteiny bardzo uważam.
    Plus zawsze ginekolog może przepisać tabletkę dopochwowo na infekcje po basenie tak słyszałam że jest taka która nie szkodzi.
    Pójdę bo te upały po 35 stopni źle wpływają na mnie.
    Chodze obolala jakaś A jak słyszę o jeziorach że ludzie się chłodną to im zazdroszczę:)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zazdroszczę niesamowicie, sama bym pojechała na basen, ale u mnie to już tak ciężko jest, że zmęczę się samym przebraniem w kostium. 😂
    Więc korzystaj póki możesz!

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa, dziewczyny, opowieści ze końcówka ciąży to dramat to nie są kłamstwa 😂 ja nie chciałam w to wierzyć, od 2 trymestru czułam się na prawdę dobrze, robiłam wszystko i mówiłam ze tak będzie na pewno do końca. Otóż nie. Od 3-4 dni nie mam siły ruszyć palcem. Pół godziny zbieram się żeby wstać i zrobić sobie kanapkę. Ciagle bym spała. A w nocy nie mogę spać bo mam okrutny kaszel. Niech mnie ktoś dobije 😭 może jakbym wyzdrowiała to byłoby odrobine lepiej.. dzisiaj u nas przynajmniej nie zapowiada się na upał, przynajmniej tyle dobrego..
    jeszcze jutro powtórka krzywej.. nie jestem pewna czy to przeżyje 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Kuzwa, dziewczyny, opowieści ze końcówka ciąży to dramat to nie są kłamstwa 😂 ja nie chciałam w to wierzyć, od 2 trymestru czułam się na prawdę dobrze, robiłam wszystko i mówiłam ze tak będzie na pewno do końca. Otóż nie. Od 3-4 dni nie mam siły ruszyć palcem. Pół godziny zbieram się żeby wstać i zrobić sobie kanapkę. Ciagle bym spała. A w nocy nie mogę spać bo mam okrutny kaszel. Niech mnie ktoś dobije 😭 może jakbym wyzdrowiała to byłoby odrobine lepiej.. dzisiaj u nas przynajmniej nie zapowiada się na upał, przynajmniej tyle dobrego..
    jeszcze jutro powtórka krzywej.. nie jestem pewna czy to przeżyje 🙈

No dramat to myślę i tak lekko powiedziane 😂 najgorzej jest wstać rano, przynajmniej dla mnie. Zanim się w ogóle przewróce z boku na bok to aż mi łzy lecą. Biodra bolą, kręgosłup boli, nogi całe bolą, dupa też.
    Ten deszcz mnie dzisiaj ratuje, w końcu można oddychać 🥴

Z krzywą dasz radę, pierwsza przeżyłaś bez problemu, tutaj też tak będzie. 😎

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny wezcie ... nie strszacie co 😭😭😭🤣🤣🤣
    Ja myslalam ze moja cudowna ciaza bezobjawowa bedzie wiecznie trwac, po 23t sie dopiero zaczely bolesci ale nie jest tragedia, i tez ciagle slysze poczekaj po 30t 😭😭😭🙈🙈 a ja biore slub w 34t 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Dziekuje za odwage.

🤦‍♀️

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, są też lepsze dni.... :D Podobno :D

Nie chciałam nikogo straszyc czy zniechęcać, chodziło mi o to, że nie wierzyłam wszystkim wokoł a faktycznie bywa ciężko. Duży wpływ na to ma też na pewno aktualna temperatura. To plus wciskanie się małej pod żebra utrudnia mi oddychanie. Ale mnie np tylko czasami bolą plecy. Poza tym nie narzekam na bóle, tylko na to że jest mi tak po prostu ciężko. Ale nie martw się na zapas, ślub to wyjątkowe wydarzenie i na pewno z pozytywnym nastawieniem wszystko będzie super.

klz9df9h8o8dolch.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ