Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Niewyspana, ochrzań tą księżniczkę!
Jeszcze się nie urodziła a już matką rządzi! Powiedział Ci jak z jego doświadczenia powinno to u Ciebie wyglądać? Myśli, że już się ruszy, czy nie mówił nic na ten temat? Jakieś rady jak to przyspieszyć?
Waga taka optymalna, to fajnie.
No i co najgorsze, do terminu ciągle 2 tyg, ale mam nadzieję, że już się coś ruszy w końcu. Mocno trzymam za Was kciuki! -
Powiedział, że mogę zacząć rodzić nawet dzisiaj w nocy, a równie dobrze ten masaż może gów*no dać.
Więc jestem gotowa na wszystko.
Moja przyjaciółka jest położna, sama urodziła kilka miesięcy temu, więc też mnie uspokoiła, że to nic groźnego, tylko mogę zobaczyć jakieś plamienie, więc żebym była spokojna.
Także uff. Wszystko ok.
Ja jestem w szoku, że nic się tam nie dzieje, naprawdę. Odpoczywam aktualnie, a później trochę na piłce posiedzę.
Wiem, że mamy jeszcze czas - ale ja akurat będę odczuwać to jako karę, jeśli dotrwam do terminu. 🙊 -
Cześć dziewczyny, czytam was od paru dni i widzę, ze niektóre tez miały objawy takie ja ja. Przedstawie swoją sytuacje, owulacje miałam dokładnie tydzień temu 10.08 ( tak by wychodzilo z testu owulacyjnego, pik LH byl w poniedzialek z rana 09.08). Od 4 dni miałam bole brzucha tak jak na miesiączkę, jajniki tez mnie pobolewały, jak wczoraj bóle juz trochę ustąpiły to wszedł ból głowy aż do teraz. Szyjka macicy jest wysoko, a śluz w środku wodnity, czy jest szansa, że coś z tego będzie? Miałam nadzieję, że tydzien po owulacji już we krwi będzie bhcg, ale niestety nic jeszcze nie wykryło, trochę się podłamałam, ale mam nadzieję, że po prostu jest zbyt wcześnie.
-
Kinga9 wrote:Cześć dziewczyny, czytam was od paru dni i widzę, ze niektóre tez miały objawy takie ja ja. Przedstawie swoją sytuacje, owulacje miałam dokładnie tydzień temu 10.08 ( tak by wychodzilo z testu owulacyjnego, pik LH byl w poniedzialek z rana 09.08). Od 4 dni miałam bole brzucha tak jak na miesiączkę, jajniki tez mnie pobolewały, jak wczoraj bóle juz trochę ustąpiły to wszedł ból głowy aż do teraz. Szyjka macicy jest wysoko, a śluz w środku wodnity, czy jest szansa, że coś z tego będzie? Miałam nadzieję, że tydzien po owulacji już we krwi będzie bhcg, ale niestety nic jeszcze nie wykryło, trochę się podłamałam, ale mam nadzieję, że po prostu jest zbyt wcześnie.
Objawy tydzień po owulacji są dla mnie absurdem, i bardziej wytworem wyobraźni
Tak na prawdę do zagnieżdżenia może dojść i 12 dni po owu więc takie objawy to raczej objawy poowulacyjne. I oczywiście że beta tydzień po owu może nie wyjść szczególnie jeśli jeszcze nie doszło do zagnieżdżenia to nie ma prawa wyjść.
Dlatego najlepiej jest robić testy w dzień spodziewanego okresu, ale my staraczki już takie jesteśmy że chcemy od razu wiedzieć.
Zrób test za parę dni, nie sugeruj się objawami bo mogą one również być przy zbliżającym się okresie, na początku jest to ściśle powiązane ze sobą. Trzymam kciuki ✊🤞 -
Widze ze Niewyspana mialas masaz ale nie bylo to takie tragiczne, dobrze wiedziec wrazie wuu 😊😊😊
Licze ze malutka juz dlugo w brzuchu nie posiedzi bo tez bym juz chciala ja zobaczyc 😁😁😍😍
Moje dziecko chyba dzis przeszlo jakas metamorfoze...
Juz mnie nie ma kopie tak jak caly czas, dzis od rana czuje jej plynne ruchy, takie inne... poprostu wypycha nozke, raczke... jakie to slodkie jak mi wypchala teraz nozke i ja se jen dotknelam i nawet jej nie zabrala... dotknelysmy sie przez skore 🥰 naprawde inne zupelnie ruchy, czuje jak sie obraca , dzis chyba lokciem albo raczka jezdzila mi po polowie brzucha... ♥️ jestem podekscytowana!👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Alutka128 wrote:Objawy tydzień po owulacji są dla mnie absurdem, i bardziej wytworem wyobraźni
Tak na prawdę do zagnieżdżenia może dojść i 12 dni po owu więc takie objawy to raczej objawy poowulacyjne. I oczywiście że beta tydzień po owu może nie wyjść szczególnie jeśli jeszcze nie doszło do zagnieżdżenia to nie ma prawa wyjść.
Dlatego najlepiej jest robić testy w dzień spodziewanego okresu, ale my staraczki już takie jesteśmy że chcemy od razu wiedzieć.
Zrób test za parę dni, nie sugeruj się objawami bo mogą one również być przy zbliżającym się okresie, na początku jest to ściśle powiązane ze sobą. Trzymam kciuki ✊🤞
No właśnie też tak myśle, ze dużo siedzi w głowie, ale właśnie jak bardzo chce się dzidzie to człowiek wszystkiego się doszukuje 😅 tymbardziej mam pracę w której muszę dźwigać dlatego chciałam wiedzieć jak najszybciej 😏 ale chyba już wytrwam z weekendem do kolejnego testowania.
-
Marien,
Bo z czasem te ruchy są inne. Ja moją drapię w stopę jak wystawia. Chowa, po kilku sekundach znowu wystaje stopa, więc znów drapię. Potrafi nam tak zejść około 20minut, a potem zasypia. 😊
Nie wiem, czy robi to świadomie, pewnie nie. Ale ja sobie wmawiam, że szuka kontaktu.
Co do masażu, to naprawdę nie mogę powiedzieć złego słowa. Bolało mnie później podbrzusze, ale boli mnie raczej codziennie, więc nie było to nic strasznego. Na ten moment nie mam również żadnego plamienia, które może się pokazać po takim masażu. Generalnie nie czuję żadnej różnicy, wszystko jest normalnie.
No to oficjalnie mam chyba już wywalone na to. Nie mam siły z tym walczyć już, mam wrażenie, że młoda nie chce wyjść, bo jest malutka.
6.08 - waga 2967g
17.08 - waga 3050g
Jakoś mało przybrała, ale może już tak będzie? Lekarz powiedział, że nie widzi nic złego, no i muszę brać pod uwagę margines błędu.
Natomiast mnie to zastanawia, bo do tej pory przybierała sporo. -
Alutka128 wrote:Ja już mleka do kawy nie muszę kupować 🤣🤣🤣 właśnie zaczęła mi lecieć siara 🤣
U mnie koło 20 tygodnia zadziało się to pierwszy raz, kilka incydentów.
A odkąd byłam w szpitalu w 33tc, to siara cieknie mi codziennie. Ciągle staniki i piżamy mam do prania. -
niewyspana wrote:Nie mam siły z tym walczyć już, mam wrażenie, że młoda nie chce wyjść, bo jest malutka.
6.08 - waga 2967g
17.08 - waga 3050g
Jakoś mało przybrała, ale może już tak będzie? Lekarz powiedział, że nie widzi nic złego, no i muszę brać pod uwagę margines błędu.
Natomiast mnie to zastanawia, bo do tej pory przybierała sporo.
niewyspana, u mnie na koniec ciąży z kolei ja przestałam przybierać, równo ostatni miesiąc nic, wszystko idzie w dziecko, każdy gram. Co tydzień, lub średnio 6 dni przybiera ok 300-400 gram. Teraz ma 3300.
A ja nic! Przybrałam przez ten miesiąc jakieś 80 gr w zależności jak ważyć buty, w których byłam
Ja bym brała pod uwagę ten margines błędu, przecież to nawet do 500 gr może się różnic, i póki dziecko na usg i przepływy są ok, to nie masz powodów do niepokoju
Kiedy masz kolejną wizytę teraz?
A z wywoływaczy to ci dorzucę taką listę:
- Oeparol dopochwowo na noc, mogą byc nawet 2- 3 kapsułki
- picie w ciągu dnia szklanki naparu z liści malin codziennie
- jedzenie codziennie 7 daktyli (działanie na szyjkę macicy)
- zjedzenie świeżego ananasa codziennie choć kawałek
Działaj! Najbardziej podobno ten Oeparol pomaga, ma udowodnione działanie na próbach klinicznych, więc nie żadne czary mary -
Witajcie ponownie mamusie i przyszłe mamusie. 🙂
Przychodzę do Was , ponieważ ostatnio pisałam że kilka dni spóźniał mi się okres , a mimo to w dniu spodziewanej miesiączki wyszedł negatywny wynik testu. Jak się okazuje, @ postanowiła jeszcze się nie zjawić i zastanawiam się czy jeśli zrobię test dzisiaj po południu czy coś wyjdzie . Bo okej, często się spóźniał, ale rzadko aż tak długo. Do tego od trzech dni bolą mnie piersi i podbrzusze. Już nie wiem co mam o tym myśleć. 😔 -
Anna, myśle ze dopóki nie zrobisz testu, to się nie dowiesz 🤷♀️ Najlepiej robić z moczu porannego, ale jeśli jesteś po terminie @, tez moze coś wyjść. Jeśli jednak nie wyjdzie, będziesz się zastanawiała czy to dlatego ze to nie z pierwszego moczu. Proponuje zrobić test jutro rano. Trzymam kciuki ✊🏻
-
Luna33 wrote:Anna, myśle ze dopóki nie zrobisz testu, to się nie dowiesz 🤷♀️ Najlepiej robić z moczu porannego, ale jeśli jesteś po terminie @, tez moze coś wyjść. Jeśli jednak nie wyjdzie, będziesz się zastanawiała czy to dlatego ze to nie z pierwszego moczu. Proponuje zrobić test jutro rano. Trzymam kciuki ✊🏻
Hmm, albo zrobię dzisiaj ( bo naprawdę nie wytrzymam ) a w razie czego dodatkowo jutro z pierwszego. -
Anna po tak dlugim czasie beta powinna byc juz wysoka czyli twoj test tez juz powinien jakis cien wykazac teraz...
Ale kazdy jest inny, sa na swiecie rozne dziwne przypadki i tak jak mowi luna jak wyjdzie bialo to rano i tak bedziesz powtarzac... zalezy czy masz duzo testow w zanadrzu czy tylko jeden do wykorzystania.. 🤞 trzymam kciuki!
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kinga chyba każda z nas się doszukiwala dwóch kresek i objawów. Dla starających się i pragnących dzidzi kobiet jest to normalne.
Kinga9 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Niewyspana, tak se mysle ze moze rzeczywiscie mala jest jeszcze za mala na wyjscie
daj jej jeszcze z tydzien 🥰
Karolcia jak tam uwas?
Ogladacie juz wozki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2021, 11:27
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Miło że pytasz Marien;)
Narazie patrzę używane wózki o raczej na ten używany się zdecydujemy.
Narazie od kilku dni jestem rozdrażnienie. Kłóce się ze wszystkimi . Kiedyś papieros by " pomógł " A teraz musi wystarczyć mi szklanka soku i spacer..25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻