Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Niewyspana, towarzyszko w niedoli, ściągasz mnie myślami jak zwykle 😂
Jednak zdecydowałaś się kupić piłkę? Wyskaczesz to dziecko, oby jak najszybciej 😂✊🏻 Jak u Ciebie?
U mnie wszystko git, bez zmian 🤷♀️ Po spacerach w wysokich temperaturach lekkie bóle miesiączkowe, poza tym nic. Jutro ktg i jestem MEGA ciekawa czy cokolwiek pokaże, czy urodzę w grudniu 😂
Umówiłam nas wstępnie na sesje, termin mamy ustalić zaraz po narodzinach, i jaram się okrutnie. Jeszcze bardziej faktem ze teściowa powiedziała ze ja zasponsoruje swojej wnusi. Noł problem! 🤪
Marienn, nie słyszałam o takich przypadłościach ze stopami 😱 ale za to słyszałam ze w połogu laski czasem mega się pocą i to tak na smierdzaco i jeśli mnie to dotknie to się zalame, to jest coś strasznego 😵💫
Alutka, jak z tymi wodami?? Ja mogę tylko powiedzieć ze u mnie to tez tylko śluz. Mega dużo śluzu przez cała ciąże -
Hahahah, ale ok, meldujesz się, więc wszystko dobrze. 🤣 kontrola musi być 😂
Piłkę pożyczyłam!
Najlepsze, że jak wczoraj szłam ją odebrać w ten upał, to nagle poczułam, że leci mi po nogach.
Mówię "o Boże, wody lecą", bo tam dosłownie kropla po kropli.
No. Na pewno.
Spocilam się jak świnia po prostu między nogami, na udach 🤣🤣🤣🤣🤣
Wczoraj kręciłam dupskiem na tej piłce kilka godzin i wiecie?
NO NIC się nie zadziało. Taka jestem zaskoczona 😂 wręcz pierwszy raz od kilku dni nie miałam skurczy wieczorem, tak się to robi, tak się prowokuje organizm do porodu! Zatrzymuje się wszystko. 😂
Ale dzisiaj wstałam ze wspaniałym humorem.
Weszłam na wagę, a tam kilogram do tyłu 😎 Podobno przed porodem organizm traci kilogramy.
Dziękuję, zapraszam😎 jeszcze ze 2 do porodu, reszta po i będę nawet zadowolona 😂
Luna, jakby u nas teściowa sponsorowała to też bym skakała pod sufit 🤣🤣
Aaaa!
Dzisiaj mam wizytę, ale u innego lekarza.
Nie odwaze się chyba iść do doktora Lecha. Nope. -
Miałam wczoraj identyczna sytuacje z wodami hahahah 😂😂 ale to tylko mój spocony tyłek.
Ja nie mam wagi na chacie wiec jutro tez się zwaze u lekarza. Ale nawet się nie łudzę ze będzie mniej. Cieszę się tylko ze rozstępy na tyłku juz zaczynaja blednąć..
O której wizyta? Ciekawe co tam się dzieje u Diany 😁
W weekend pozbyłam się obrączki, u jubilera. Stary mówi ze mimo wszystko nadal kocha, NO OBY! Ale ślad na palcu ciagle jest, chociaż tyle 🤪 -
Te spocone tyłki... Maskara 😂
Ale przez chwilę miałam cień nadziei 😂
Oooo, widzisz. Smaruj regularnie, zawsze trzeba! A po porodzie nie przestawaj. Często przez to właśnie dziewczynom wyskakują nagle rozstępy, po porodzie trzeba chwilę utrzymać taka pielęgnację porządną.
15:15 mam wizytę, u doktora Tomasza Włodarczyka 🤔 Nie znam typa, ale opinie ma niby też dobre. Oby nie był... No.
Gratuluję pozbycia się obrączki! Ale pewnie już po niej aż blizna zostanie😂 -
To chyba nie były wody tylko taka wydzielina 🤣 ale co sie strachu najadłam to moje 🤣
Ja obrączki już od 10 tyg nie noszę, szybko zaczęły mi ręce puchnąć i nie chciałam ryzykować, teraz nawet jakbym chciała to nie mogę jej założyć 🤣🤣
Ciągle jak tu wchodzę mam nadzieję że któraś urodziła 🤣 -
U mnie piłka nie wchodzi w grę bo mój pieseczek mógłby dostać pierdolca i ja przebić w ciągu 5 min 😂
Najbardziej mnie dziwi ze na brzuchu nie mam absolutnie nic. I się cieszę i oczywiście będę smarować nadal, ale za to tyłek wyglada jakby mnie ktoś pociął 😤 500+ będę odkładać na zabiegi które mnie doprowadza do ładu 😂😂😂
O Pan doktor wyglada na sympatycznego 😁 daj znać po wizycie ✊🏻 -
Alutka128 wrote:To chyba nie były wody tylko taka wydzielina 🤣 ale co sie strachu najadłam to moje 🤣
Ja obrączki już od 10 tyg nie noszę, szybko zaczęły mi ręce puchnąć i nie chciałam ryzykować, teraz nawet jakbym chciała to nie mogę jej założyć 🤣🤣
Ciągle jak tu wchodzę mam nadzieję że któraś urodziła 🤣
Dobrze zrobiłaś ze ja zdjęłas, lepiej by nie było. Ja jako najmądrzejsza na świecie, twierdziłam ze przecież nic się nie stanie, w razie potrzeby zdejmę przed porodem. No to zdjelam 🙈
Nerwów współczuje ale dobrze ze już się uspokoiłas 😁niewyspana lubi tę wiadomość
-
Luna33 wrote:U mnie piłka nie wchodzi w grę bo mój pieseczek mógłby dostać pierdolca i ja przebić w ciągu 5 min 😂
Najbardziej mnie dziwi ze na brzuchu nie mam absolutnie nic. I się cieszę i oczywiście będę smarować nadal, ale za to tyłek wyglada jakby mnie ktoś pociął 😤 500+ będę odkładać na zabiegi które mnie doprowadza do ładu 😂😂😂
O Pan doktor wyglada na sympatycznego 😁 daj znać po wizycie ✊🏻
Też nie mam rozstępów, ciesz się. Te na dupie to tym bardziej niewidoczne, więc jak będa białe to luzik!
Też tak pomyślałam, że sympatyczny 😂
Szkoda, że będzie musiał mnie tam oglądać taka... Nieogarniętą 😂
Współczuję ginekologom. Ale im to chyba wszystko jedno w pewnym momencie, e jakim jesteśmy stanie tam na dole xD
Niestety, gdybym miała się dzisiaj golić, to poszłabym do niego z piczą w bandażu xD
Alutka,
Jak widać, my nadal w dwupakach 😂😂😂 -
Luna a jubiler Ci pociąl obrączkę by zdjąć?
No depilacja to dramat 🤣 ja nic tam nie widzę co ucinam.
Ostatnio spać nie mogę. A wczoraj jeszcze byłam u mamy i nocowalam..wiekszosc nocy to przelezalam niż spałam.
Dziewczyny Wy może w terminie urodzicie🙂
Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Nadzieja, niestety musiał ciąć 🙄 ale obiecał ze ładnie naprawi i nie będzie widać śladu.
Z tym spaniem współczujeja się budzę tysiąc razy ale szybko zasypiam, a takiego leżenia współczuje. A jak samopoczucie poza tym?
Depilacja u mnie się odbywa po omacku, wiem ze jest to zrobione nie do końca dokladnie, ale nie myśle o tym 😂😂
A ja dla odmiany liczę na to ze dotrwam do terminu 😁 -
Luna33 wrote:Nadzieja, niestety musiał ciąć 🙄 ale obiecał ze ładnie naprawi i nie będzie widać śladu.
Z tym spaniem współczujeja się budzę tysiąc razy ale szybko zasypiam, a takiego leżenia współczuje. A jak samopoczucie poza tym?
Depilacja u mnie się odbywa po omacku, wiem ze jest to zrobione nie do końca dokladnie, ale nie myśle o tym 😂😂
A ja dla odmiany liczę na to ze dotrwam do terminu 😁
Najważniejsze że naprawi obrączkę 👍
Wszystko mnie denerwuje , np. zaczynam coś robić męczę się szybko nie dokończę i to mnie wścieka 😆 nie mogę odpocząć jak nie posprzątane lub coś nie na miejscu. Jak stoję nogi bolą i puchna, siedzę to kręgosłup. Tylko narzekanie teraz 😐
Ja też chciałabym w terminie 😁Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Nadzieja, tez tak mam, stary ciągle pyta co ja taka zła chodzę. I w takim momencie mam ochotę go udusić.. I również nie odpocznę dopóki chata nie lśni. Więc to chyba takie typowe ciążowe dramaty
A narzekać tutaj możesz zawsze, kto Cię zrozumie tak jak my
Niewyspana, ja bym się nie zgodziła, a Tobie lekarz proponował? Albo zrobił? Jak na wizycie? -
Zrobił.
Zbadał mnie. Powiedział, że rozwarcia brak.
Popłakałam się, po prostu zalałam się łzami, że te wszystkie kilometry, które robię, bujanie na piłce, gotowanie i stanie w kuchni po kilka godzin, mycie podłogi na kolanach i tak dalej, że to nic nie dało i nie ma rozwarcia.
Ja pamiętam, bo czytałam sporo, nie chciałam tego robić ze względu na ból. Więc poprosiłam, żeby mi pokazał jak to boli.
Nie poczułam nic, nawet nie wiedziałam kiedy skończył 🤷
Mam rozwarcie na palec zatem.
A dziecko waży 3050g.