Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Zerzygam się na to, już nawet mąż chodzi za mną, dotyka brzucha, trzęsie, głaszcze i prosi, żeby już wyszła 😂
Dzisiaj też już powiedział, że kładzie się spać z nadzieją, że za kilka godzin go obudzę, żebyśmy się zbierali do szpitala 😂
Znowu mi weszły krzyżowe, ale to znowu ten sam fałszywy alarm, zmiana pozycji i nic nie boli 😵 -
Dziewczyny - Luna, Niewyspana ja trzymam kciuki aby Was jak najmniej bolało i żebyście miały bardzo dobrą opiekę.
Dobrze, że czytam jak u Was się objawia (albo i nie) żeby sama potem wiedzieć.
W ogóle chyba najbardziej boje się tych tygodni co Wy macie, bo mi słabo na samą myśl o szpitalu i dodatkowo mam wrażenie że nic nie wiem.. Na wrześniowej wizycie będę z położną robić plan porodu - może mnie to uspokoi? Zaczęłam pakować torbę, pralka chodzi codziennie, muszę odszukać post Niewyspanej co tam zapakowała do torby podręcznejSynek
Poród SN 8 października 2021
-
Nadzieja, ja nadal wiem ze nic nie wiem 🙈 nie chodziłam do szkoły rodzenia, oglądałam tylko sporo filmików w necie i na tym się opieram. Liczę na swój instynkt 😂
U Ciebie to tez już ładny tydzień 😁 szybciutko zleci do czasu koedy będziesz się zastanawiała czy to już czy jeszcze chwila 😁
Dziewczyny, robicie sesje noworodkowe? -
Luna ja sie czuje dobrze tak ogolem, mozna powiedziec ze nawet super 😂 najbardziej mnie cieszy ze to wszystko ogarniam, powoli.. ze daje rade i przygotowania na bajbi i na slub.. kateringi ciasta alkohole itp... wszystko zaczyna byc juz dopinane...
Prosilam Boga abym mogla miec sile to robic 🙈
No i spoczko mi idzie..
Jedyne co to ten zoladek 😂 wczoraj skusilam sie na rosol i kotleta drobiowego w panierce... umieralam w nocy... ale na szczescie bez wymiotow... ale bol zostaje..
Dzis mam mega kwasy....
Straszne to jest.. nie daje rade juz na tej diecie..
Meczy mnie to niesamowicie, chce mi sie tak bardzo zlego jedzenia... moze juz nie zlego ale normalnego zmazonego pieczonego... jak jak sie tylko skusze to odrazu cierpie..
To jedyny bol mojej ciazy...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, nie daj sie
Współczuje tych bóli, ja jestem ostatnio ciagle głodna, jakbym miala jesc takie delikatne rzeczy same to ciagle chodziłabym wkurwiona i niedojedzona
A ja jestem z siebie dumna, że ciągle jestem dość sprawna mimo wszystkoDziś wykąpałam pieseczka, codziennie robie te 3-5 km na spacerach, załatwiam wszystko, ostatnio odwiozłam auto do mechanika i sie pokłóciłam ze starym wstrętnym mechaniorem...
Cieszę się, że w miarę spoko przeszłam tą ciążę bez wielkich przygód. Tylko pierwszy trymestr mnie przetyrał..
Zebrało mi się dziś na podsumowania hahahah
-
Luna33 wrote:Nadzieja, ja nadal wiem ze nic nie wiem 🙈 nie chodziłam do szkoły rodzenia, oglądałam tylko sporo filmików w necie i na tym się opieram. Liczę na swój instynkt 😂
U Ciebie to tez już ładny tydzień 😁 szybciutko zleci do czasu koedy będziesz się zastanawiała czy to już czy jeszcze chwila 😁
Dziewczyny, robicie sesje noworodkowe?
Przeraża mnie to, w jaki sposób owijane są te bobasy. I wiem, że to nic złego, fotograf mi tłumaczy, ale... Nie. Nie ma opcji 🤣 -
Luna, ja nie ide na sesje noworodkowa, nie mam tutaj jakiegos super fotografa, ceny mnie przerazaja jak gdzies sprawdzalam, szkoda mi kasy, mam aparat dobry w domu, kupilam ubranko do sesji i powtaram sie cos sama zrobic. . Na tyle ile bede w stanie ulozyc wlasne dziecko....
Pokombinuje cos...
A ciesze sie ze jak narazie Tobie Luncia tez sie wszystko uklada, i niewyspana tez przetrwala to wszystko...
To jest piekne tak wlasnie se podsumowac...👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Kurczę właśnie mnie przerażają ceny.. w Łodzi zaczynaja się od 800 zł 🤯
Ale nie robiłam sesji ciążowej i mam mega ochotę na taka noworodkowa, tez z nami. W moim rodzinnym mieście ceny są niższe, myśle ze się zdecydujemy jeśli będzie jeszcze wolny termin -
Luna33 wrote:Kurczę właśnie mnie przerażają ceny.. w Łodzi zaczynaja się od 800 zł 🤯
Ale nie robiłam sesji ciążowej i mam mega ochotę na taka noworodkowa, tez z nami. W moim rodzinnym mieście ceny są niższe, myśle ze się zdecydujemy jeśli będzie jeszcze wolny termin
Mam fotografa za 500/600 nie pamiętam dokładnie 🤔🤔
Wpisz sobie na FB MK fotografia
Ja ogółem robię zdjęcia hobbystycznie, więc raczej będę działała sama, sprzęt jest wystarczy jeszcze tylko jakoś ogarnąć dziecko, żeby pozowało 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 16:35
-
Ja we wrześniu mam sesję brzuszkową za 250 zł godzina czasu. Sesja noworodkowa ok 650zl Ale u tej Pani na pewno mniej dlatego że ona nie ubiera w te różne kokony i ja osobiście wolałabym trzymać dzieciątko na brzuszku naturalnie i zrobić 2/3 zdjęcia maks więc cena myślę będzie dużo dużo mniejsza;)25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Drogie sa te sesje, ja u nas sprawdzalam brzuszkowe to od 250€ ...
Noworodkowych nie sprawdzalam nawet ale tez cos takiego napewno ...
Powiem tak, piekna pamiatka, napewno bym chciala ale szkoda mi troche kasiorki.... przy masie wydatkow jednak jest to jakas oszczednosc...
A sprzet do zdjec w domu mam, lustrzanke i stroj dla malej do sesji...
Ale problem jest wiekszy ze stary ma mi zrobic sesje brzuszkowa 🙈😂 a mnie irytuje jak on mi robi zdjecia🙈
Umie, ale ja bym to zrobila lepiej😂 wiec jesli tylko nam sie uda zrobic sesje brzuszkowa to bede bardzo happy 😍
Tylko nie wiem kiedy bo w kazdy weekend pada deszcz...
W domu nie mam najlepszych miejsc do tego...
Ewentualnie bedzie sesja slubna i to tez bedzie z brzuszkiem 😂🥰
Ale popieram, jesli tylko ktos ma ochote i chce to pielna pamiatka 😁
Niewyspana pokaz jakies zdjecie ze swojej sesji 💜🙏🙏
Nie musi byc z twarza oczywiscie ale pochwal sie 🤗💜🙏👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Alutka128 wrote:Dziewczyny, jutro chyba pójdę do lekarza bo wydaje mi się że wody mi się sączą.... Jest i biały śluz i leci i jakby woda, do tego taki dziwny specyficzny zapach....
Generalnie można to sprawdzić, w Polsce na pewno zatrzymaliby Cię w szpitalu, ale obstawiam, że to wodniste upławy z wydzieliną, ja mam tak cały czas, jakbym się posikała, a to nie wody:) -
Alutka tez to przerabialam na tym etapie co ty i to nie byly wody plodowe.. ale oczywiscie jesli cie to martwi to lepiej sprwwdz, kazda z nas jest inna...
Kurcze wiecie co? Zaczely mi smierdziec stopy... ale naprawde masakrycznie... 🤦♀️ nigdy w zyciu mi nie smierdzialy stopy wiec to chyba hormonalne...
Umylam juz nowy 3x mydelkiem itp ale za chwile znow to samo... szok 😂 dobrze ze nigdzie nie musze chodzic w odwiedziny 😂👩 31l. + 👱♂️ 31l.