X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nastawiam na 30.08 bo wtedy dogadalam się z moim lekarzem ze będzie w szpitalu na dyżurze. Jeśli ma się skończyć cc to mam nadzieje ze dotrwam do tego dnia, nie spieszy mi się 😁

Marienn, a jak u Ciebie? Jak się czujesz? 😀

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym wolała nie słyszeć, że mam jeszcze dwa tygodnie tak chodzić. 🙈

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym przeżywała codziennie to co Ty to tez pewnie bym chciala pozbyć się już darmozjada z brzucha 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerzygam się na to, już nawet mąż chodzi za mną, dotyka brzucha, trzęsie, głaszcze i prosi, żeby już wyszła 😂
    Dzisiaj też już powiedział, że kładzie się spać z nadzieją, że za kilka godzin go obudzę, żebyśmy się zbierali do szpitala 😂

Znowu mi weszły krzyżowe, ale to znowu ten sam fałszywy alarm, zmiana pozycji i nic nie boli 😵

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - Luna, Niewyspana ja trzymam kciuki aby Was jak najmniej bolało i żebyście miały bardzo dobrą opiekę.

Dobrze, że czytam jak u Was się objawia (albo i nie :D ) żeby sama potem wiedzieć.
    W ogóle chyba najbardziej boje się tych tygodni co Wy macie, bo mi słabo na samą myśl o szpitalu i dodatkowo mam wrażenie że nic nie wiem.. Na wrześniowej wizycie będę z położną robić plan porodu - może mnie to uspokoi? Zaczęłam pakować torbę, pralka chodzi codziennie, muszę odszukać post Niewyspanej co tam zapakowała do torby podręcznej :D

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ja nadal wiem ze nic nie wiem 🙈 nie chodziłam do szkoły rodzenia, oglądałam tylko sporo filmików w necie i na tym się opieram. Liczę na swój instynkt 😂
    U Ciebie to tez już ładny tydzień 😁 szybciutko zleci do czasu koedy będziesz się zastanawiała czy to już czy jeszcze chwila 😁

Dziewczyny, robicie sesje noworodkowe?

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja sie czuje dobrze tak ogolem, mozna powiedziec ze nawet super 😂 najbardziej mnie cieszy ze to wszystko ogarniam, powoli.. ze daje rade i przygotowania na bajbi i na slub.. kateringi ciasta alkohole itp... wszystko zaczyna byc juz dopinane...
    Prosilam Boga abym mogla miec sile to robic 🙈
    No i spoczko mi idzie..
    Jedyne co to ten zoladek 😂 wczoraj skusilam sie na rosol i kotleta drobiowego w panierce... umieralam w nocy... ale na szczescie bez wymiotow... ale bol zostaje..
    Dzis mam mega kwasy....
    Straszne to jest.. nie daje rade juz na tej diecie..
    Meczy mnie to niesamowicie, chce mi sie tak bardzo zlego jedzenia... moze juz nie zlego ale normalnego zmazonego pieczonego... jak jak sie tylko skusze to odrazu cierpie..

To jedyny bol mojej ciazy... :(

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, nie daj sie :D Współczuje tych bóli, ja jestem ostatnio ciagle głodna, jakbym miala jesc takie delikatne rzeczy same to ciagle chodziłabym wkurwiona i niedojedzona :(

A ja jestem z siebie dumna, że ciągle jestem dość sprawna mimo wszystko :D Dziś wykąpałam pieseczka, codziennie robie te 3-5 km na spacerach, załatwiam wszystko, ostatnio odwiozłam auto do mechanika i sie pokłóciłam ze starym wstrętnym mechaniorem... :D Cieszę się, że w miarę spoko przeszłam tą ciążę bez wielkich przygód. Tylko pierwszy trymestr mnie przetyrał.. :D Zebrało mi się dziś na podsumowania hahahah

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Nadzieja, ja nadal wiem ze nic nie wiem 🙈 nie chodziłam do szkoły rodzenia, oglądałam tylko sporo filmików w necie i na tym się opieram. Liczę na swój instynkt 😂
    U Ciebie to tez już ładny tydzień 😁 szybciutko zleci do czasu koedy będziesz się zastanawiała czy to już czy jeszcze chwila 😁

Dziewczyny, robicie sesje noworodkowe?
    Ja nie robię.
    Przeraża mnie to, w jaki sposób owijane są te bobasy. I wiem, że to nic złego, fotograf mi tłumaczy, ale... Nie. Nie ma opcji 🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ja nie ide na sesje noworodkowa, nie mam tutaj jakiegos super fotografa, ceny mnie przerazaja jak gdzies sprawdzalam, szkoda mi kasy, mam aparat dobry w domu, kupilam ubranko do sesji i powtaram sie cos sama zrobic. . Na tyle ile bede w stanie ulozyc wlasne dziecko....
    Pokombinuje cos...

A ciesze sie ze jak narazie Tobie Luncia tez sie wszystko uklada, i niewyspana tez przetrwala to wszystko...
    To jest piekne tak wlasnie se podsumowac... :)

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie myślałam o sesji ale raczej nie robię.
    Sama będę robiła zdjęcia 😁

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę właśnie mnie przerażają ceny.. w Łodzi zaczynaja się od 800 zł 🤯
    Ale nie robiłam sesji ciążowej i mam mega ochotę na taka noworodkowa, tez z nami. W moim rodzinnym mieście ceny są niższe, myśle ze się zdecydujemy jeśli będzie jeszcze wolny termin

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Kurczę właśnie mnie przerażają ceny.. w Łodzi zaczynaja się od 800 zł 🤯
    Ale nie robiłam sesji ciążowej i mam mega ochotę na taka noworodkowa, tez z nami. W moim rodzinnym mieście ceny są niższe, myśle ze się zdecydujemy jeśli będzie jeszcze wolny termin

Mam fotografa za 500/600 nie pamiętam dokładnie 🤔🤔
    Wpisz sobie na FB MK fotografia :)

Ja ogółem robię zdjęcia hobbystycznie, więc raczej będę działała sama, sprzęt jest wystarczy jeszcze tylko jakoś ogarnąć dziecko, żeby pozowało 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 16:35

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wrześniu mam sesję brzuszkową za 250 zł godzina czasu. Sesja noworodkowa ok 650zl Ale u tej Pani na pewno mniej dlatego że ona nie ubiera w te różne kokony i ja osobiście wolałabym trzymać dzieciątko na brzuszku naturalnie i zrobić 2/3 zdjęcia maks więc cena myślę będzie dużo dużo mniejsza;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie sa te sesje, ja u nas sprawdzalam brzuszkowe to od 250€ ...
    Noworodkowych nie sprawdzalam nawet ale tez cos takiego napewno ...
    Powiem tak, piekna pamiatka, napewno bym chciala ale szkoda mi troche kasiorki.... przy masie wydatkow jednak jest to jakas oszczednosc...
    A sprzet do zdjec w domu mam, lustrzanke i stroj dla malej do sesji...
    Ale problem jest wiekszy ze stary ma mi zrobic sesje brzuszkowa 🙈😂 a mnie irytuje jak on mi robi zdjecia🙈
    Umie, ale ja bym to zrobila lepiej😂 wiec jesli tylko nam sie uda zrobic sesje brzuszkowa to bede bardzo happy 😍
    Tylko nie wiem kiedy bo w kazdy weekend pada deszcz...
    W domu nie mam najlepszych miejsc do tego...

Ewentualnie bedzie sesja slubna i to tez bedzie z brzuszkiem 😂🥰

Ale popieram, jesli tylko ktos ma ochote i chce to pielna pamiatka 😁

Niewyspana pokaz jakies zdjecie ze swojej sesji 💜🙏🙏
    Nie musi byc z twarza oczywiscie ale pochwal sie 🤗💜🙏

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, dzięki, zerknę :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja juz przekroczylam prog 30 tygodnia 🙈🙈🙈😊😊 ale to szybko leci 😊😊😊😍😍😍

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jutro chyba pójdę do lekarza bo wydaje mi się że wody mi się sączą.... Jest i biały śluz i leci i jakby woda, do tego taki dziwny specyficzny zapach....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Dziewczyny, jutro chyba pójdę do lekarza bo wydaje mi się że wody mi się sączą.... Jest i biały śluz i leci i jakby woda, do tego taki dziwny specyficzny zapach....
    Wody są bezzapachowe, ewentualnie słodkawe w zapachu.
    Generalnie można to sprawdzić, w Polsce na pewno zatrzymaliby Cię w szpitalu, ale obstawiam, że to wodniste upławy z wydzieliną, ja mam tak cały czas, jakbym się posikała, a to nie wody:)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka tez to przerabialam na tym etapie co ty i to nie byly wody plodowe.. ale oczywiscie jesli cie to martwi to lepiej sprwwdz, kazda z nas jest inna...

Kurcze wiecie co? Zaczely mi smierdziec stopy... ale naprawde masakrycznie... 🤦‍♀️ nigdy w zyciu mi nie smierdzialy stopy wiec to chyba hormonalne...
    Umylam juz nowy 3x mydelkiem itp ale za chwile znow to samo... szok 😂 dobrze ze nigdzie nie musze chodzic w odwiedziny 😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ