Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Eee no Karolcia pfessional! 🥰❤ Bosko.
Annamaria szacun 💪
Niewyspana, cholercia odezwij sie! Bo zaczynam sie martwic.
Ja dzis wymiotuje, cala noc nie spalam bo bylo mi niedobrze... nie wiem czy to stresowe czy ciazowe.
Schudlam. Bylam na przymiarce sukienki i trzeba jeszcze do poprawki zwezic. Zeszlo ze mnie pare kg.. masakra chyba stres... ale nie czuje soe mega zestrwsowana... bardziej juz zmeczona..👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Może niewyspana dochodzi do siebie albo potrzebuję jeszcze pobyć z malutką sam na sam
Na pewno jest wszystko w porządku ❤🙏🙏Hive lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
M-ka1990 wrote:Jej od kilku dni mam takiego wkurwa na wszystko i nie wiem czy to jest związane z pogoda czy ciaza... a mojego to mam ochotę zatłuc... dziś mnie wkurzył bo zrobiłam się głodna a on nie zrobił mi jedzenia no głupota 🤣😂
M-ka ja koło 10 tygodnia, po 3 tygodniach rzygania, migren, spania i egzaminów dyplomowych zrobiłam mojemu taką aferę że do teraz mi głupio 🤦🏼♀️ że się nie stara, że olewa obowiązki domowe (a starał się jak szalony, teraz to widzę). Przeprosiłam milion razy, przyznałam że czubek własnego nosa widzialam i tylko złe samopoczucie się liczyło. Ale to była jedna z naszych większych kłótni a jesteśmy razem 8 lat, więc trochę starć za nami 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Także jakbyśmy się nie starały to niestety czasem hormony wygrywają, takie cienie ciąży 🥺
Dziewczyny, od kiedy czulyscoe twardnienie brzucha?? Bo u mnie się ostatnio pojawia, krótkie i bezbolesne, ale mimo wszystko niepokojące. Książkowo powinno być po 20 tyg, no nie? 🥺38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
Hive mój ucina temat żeby nie było kłótni 😅 widocznie tak musi być i muszą to znieść czy chcą czy nie 😁 i w ogóle ja to już nie wiem co jeść staram się zdrowo itp ale już brakuje mi pomysłów 😅
Kurde dziewczyny skąd Wy to wszystko wiecie kiedy powinien twardniec brzuch a kiedy nie ?
Ja to narazie czuje się nie doszkolona i ogólnie staram narazie lajtowac a stwierdziłam że trochę później będę wszystko ogarniać -
M-ka1990 wrote:Hive mój ucina temat żeby nie było kłótni 😅 widocznie tak musi być i muszą to znieść czy chcą czy nie 😁 i w ogóle ja to już nie wiem co jeść staram się zdrowo itp ale już brakuje mi pomysłów 😅
Kurde dziewczyny skąd Wy to wszystko wiecie kiedy powinien twardniec brzuch a kiedy nie ?
Ja to narazie czuje się nie doszkolona i ogólnie staram narazie lajtowac a stwierdziłam że trochę później będę wszystko ogarniać
Nie przejmuj się, to poprostu moja przyszła praca, skończyłam medycynę w tym roku i od października Idę pracować na oddziały 😂 ale jak widzisz rozterek nie mam zupełnie mniej, im mniej wiesz tym lepiej śpisz 😂38+1 DSN, synek 3520g, 57cm -
Do kiedy brzuch, samopoczucie i covid pozwoli 😂 Wiadomo, priorytetem jest ciąża, ale jak nie będzie przeciwwskazań to do końca roku przynajmniej chce pracować. Bardzo lubię swoją przyszłą pracę, daje mi masę satysfakcji, mam nadzieję że nie będę musiała zbyt szybko z niej zrezygnować 🤦🏼♀️38+1 DSN, synek 3520g, 57cm
-
Hive, to bardzo ciekawe co piszesz a jaka specjalizacja na oddzialach? Co dokladniej? ♥️
Twardnienie brzucha to ja nie wiem dokonca kiedy i jak soe objawia i czy to to, ale dzis napewno go mam... jest twardy jak kamien. A kiedys kolo 20t pamietam jak ten watek poruszalysmy tutaj i wychodzilo ze jest on objawem zbyt wielkiej ilosci ruchu.... lub zaparciem. Wiec mozna wiecej odpoczywac itp 🥰
Ja nie wiem co robi Niewyspana ale naprawde sie martwie?
Nie mozliwe ze od kilku dni nie dala znaka.... 🙄🙄
✊✊
Luna, a jak Nadia? Opowiedz nam troszke jak wasze ddni? Noce? ❤ jaka ona jest? Jak laktacja? 😊👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien mam nadzieję ,że niewyspanej i luny wszystkie porządku Ale kopa sprzedamy że uciekly bez słowa 😊🤭
Jak tam nocka, Wyspane?25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Urodziłyśmy z niewyspaną w ten sam dzień i my już od wczoraj od 15 w domu
Jednak wiecie, może u córeczki niewyspanej np jest żółtaczka, i musiały zostać te parę dni dłużej? Wszystko możliwe, małe dzieci czasem mają tej bilirubiny więcej..
Myślę, że jest ok, tylko może ma dość szpitala, albo jest w domku i się pomału adaptuje do zmian.. -
Dokładnie tak jak mówisz Annamaria A Ty jak się czujesz?25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Ja jestem calutki czas i wszystko czytam 😁 głupio mi tylko pisać nie odnosząc się do wszystkiego co Wy piszecie 🥺
Annamaria, nawet nie wiem czy gratulowałam 🙈😂 jeśli nie, to ogromne gratulacje 🥰
Marienn, ślub tuż tuż 😁😁 ja myślałam ze się nie stresuje, a po całej imprezie dopiero jak wszystko ze mnie zeszło poczułam ze jednak byłam na maxa obsrana tym wszystkim 😂 mam nadzieje ze Cię oszczędza już te dolegliwości..
Ja twardnienia miałam od 18 tyg chyba, także przed dwudziestym tez się zdarzają i nie oznaczają nic złego 😁 ale oczywiście trzeba wspomnieć lekarzowi.
U nas bez zmian - super 🙈 mamy z Nadia pierwsza ulubiona zabawę - robienie kupy sekundę po zmianie pampersa. Dziś w nocy w ciągu 10 min zmieniliśmy 3 💪🏻😂 ale za to pobudki mamy tylko 2 i oby tak zostało 😂
Karmimy się piersią i jak na razie idzie nam, odpukać, bezproblemowo. Położna powiedziała ze mogę trochę odciągać i mrozić, przyda się w momencie kryzysu laktacyjnego. Dziś przyjdą woreczki wiec zacznę to robić. Malutka pięknie ssie, właściwie mnie nie poraniła wiec oby tak dalej 😁
Jesteśmy właśnie po wizycie położnej, wszystko jest z mala dobrze, ładnie się odżółca, przybiera na wadze, nie miała zastrzeżeń. A dziś jedziemy na sesje na która ostatecznie się zdecydowaliśmy 🥰 trochę się stresuje 😂
NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
-
Luna to super że tak sobie radzisz! I mała Wam daje pospać.
Zaczynam pic herbatę z liści malin i codziennie jeść kilka daktyli.
Ja im bliżej terminu tym więcej lęku i stresu.
Nie wiem jak sobie poradzę, czy wszystko mam, czy będę umiała się małym opiekować. Coraz więcej różnych myśli.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Nadzieja, tez tak miałam. Ostatnie dni były najgorsze, wpisywałam w Google, boje się ze nie pokocham swojego dziecka’.. strasznie mi było wstyd i strasznie się bałam. No i tego ze nie będę umiała nic zrobić. I pierwsza noc z Nadia myślałam tylko „gdzie ten instynkt, nie wiem czy ja nakarmić, czy przewinąć, nic nie wiem” 😂 ale rano już się ogarnelam i stwierdziłam ze próbujemy wszystkiego. Pierwszy pampers nie był założony najlepiej ale położna poprawiła, pokazała i już było ok. Z jedzeniem tez było różnie, w szpitalu dostała butelkę 2 razy bo była głodna po prostu. No i nic się nie stało 🙈 wszystkiego się uczymy i to na prawdę nie jest bardzo trudne 😁 ale jak mi ktoś to mówił przed porodem to nie wierzyłam 😂😂
NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
-
Kurcze ale jesli cos jest nie tak to niwwyspana znalazla by chwilke aby do nas napisac cokolwiek.... nawet w szpitalu czy w domu przeciez mialaby sekunde...
Bardziej boje sie aby nie dopadla jej depresja poporodowa... 🙄😑
Luna fajnie ze sobie tak radzicie 🥰 to musi byc nieziemskie uczucie. I nie mow ze nie wiesz co tu pisac z nami jak ty jestes naszym przykladem teraz! 🥰🥰
Nadzieja, doskonale cie rozumiem, no moze ciut mniej ale po slubie jak juz rozloze wszystko pod Klare to mnie tez dopadnie.. Nie boj sie ♥️ musi byc dobrze! Planujesz rodzic sama czy z mezem ?NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna Marienn dziękuję pokrzepia mnie takie słowa.
I właśnie mam obawy o takie proste czynności, nawet nie wiem czy będę umiałamałego trzymać bo główka delikatna, rączki. Oglądałam filmiki jak należy to zrobić ale kiedy się stresuje to mam pustkę w głowie. Obym trafiła na cierpliwa położna bo na pewno będę potrzebować pomocy.
Marienn z mężem, on wie jak ile ja tym wszystkim myślę i obiecał że będzie wszystkiego pilnował.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Hej, przepraszam Was bardzo, ale szpital wyciągnął ze mnie wszystko.
Wczoraj o 15 wyszlysmy do domku.
Po nocy w domu, prysznicu, wsparciu męża - czuję się po prostu lepiej.
Mała sporo śpi, w nocy była pobudka tylko koło 2 i później o 5.
Dzisiaj już 2 razy jadła, wyciąga ze mnie wszystko, ale ja już też mam nawał pokarmu. Piersi są twarde, więc jeśli ona ma pół godziny snu za dużo, to ja zaczynam płakać 😂
Trochę odciągam, jeśli jest mi już bardzo źle. Muszę czekać aż laktacja się ustabilizuje.
To dziecko na tak odruch ssania, że cała porodówka nie mogła się nadziwić - wyssałaby każda położna jak tylko ją wyjęli z brzucha 🤦
Więc uwierzcie mi, jest... Ciężko. 😂
Kupiłam kapturki na sutki, ale jeszcze nie umiem tego użyć. 😳
Bo i ona tak ślicznie je, jak mam jej dać jeszcze jakiś... Silikon? No nie no.
Luna, cieszę się, że u Was wszystko ok. 🖤Alutka128, Luna33 lubią tę wiadomość