X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszlo 7.76mm , 6+5
    I na wykresie pokazuje ze troszke za malo? 😂🙈 wykres z google 🙈🙈🙈😂😂 dobra juz tam nie zagladam!

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze lekarz by Ci powiedział gdyby coś było nie tak 😁 a na tak wczesnym etapie to nie ma co wymagać dokładności co do mm, na pewno mały będzie rosnąć jak na drożdżach 💪🏻

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok nadrobilam Posty.
    Uff.. jaki dzien spalam 5h ostatniej nocy dzis znow jade 12h w pracy do 24:00 prosto od lekarza..
    Ale potem juz 4 dni wolne. Lekarz stwierdzil ze przy krwiaku lepiej ze chodze do pracy bo potrzebuje ruchu i mam zakaz sexu. Dopoki sie nie wchlonie. Moj biedny narzeczony 🥺
    A mi to pasuje 😂🙈💪

Okey
    Luna ja mysle o Missguided raczej z ubraniami.. wygladaja ciekawie i maja fajne promki.... jeszcze fajne sa na Sportsdirect.

Karolina te plamki nie musza byc zle, ale dawaj znaka co tam sie dzieje, jak sie czujesz? Lzej pracujesz? 💪💪✊✊ trzymam kciukaski !

Tam gdzies wyzej byly dziewczyny ktore dzis mialy isc na bete? Przepraszam ale uciekly mi z glowy nicki z tej excytacji...

NadziejaUmiera kiedy masz usg teraz?

Niewyspana mam nadzieje ze jutrzejsze usg bedzie tylko wieksza radoscia! Pokaz swoje zdjecie brzuszka 🙈🙈😻😻 (bez twarzy oczywiscie nie wymagam )
    Powiedz mi jak to jest z ta plcia? Co bys obstawiala?😂
    Wszyscy stawiaja na dziewczynke, nawet moj partner a ja sie zapieram na chlopaka...

Alutka zrob jutro test 🙏😻

Ps. Zastanawia mnie ze gin powiedzial dzis ze plec to okolo 16 tyg dopiero ,ze z 12tyg to tylko z krwi by sie dalo...
    A wy juz wiecie tak wczesnie 😁😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6+6 (a USG 7+1) krewetka miała 9,76 :)

Nie czytaj tych internetów, bo przysięgam, że zatłuke.
    🙈🙈🙈🙈

Zjadłam dzisiaj pyszny jogurt!!! Truskawkowy i do tego kokosowe musli! No jakie to było pyszne...🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko będzie u Ciebie określić, bo małe jesy po środku.
    Ja bym chyba obstawiła bardziej chłopczyka, ale naprawdę nie chce nic sugerować, bo jest tak jak u mnie, nikt nie chciał podjąć się określenia płci wg RAMZI, bo mało co się udało odczytać 🤣🤣

Wiesz... zależy jak rozwinięte są narządy na danym etapie i jakim sprzętem dysponuje lekarz.
    U nas to też nie jest nic pewnego, jeszcze może nam pindol wyrosnąć 😂

Od 12 tygodnia łatwiej określić metodę NUB, bo idzie to na podstawie wyrostka i kręgosłupa, więc ta metoda jest bardziej miarodajna. U nas lekarz powiedział, że dziewczynka i metodą NUB też wszyscy chórem, że jest dziewucha, ale... Ja nadal się zastanawiam, czy mogę się cieszyć. Tak naprawdę pewność co do płci będziemy miały po porodzie xD

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będę na pewno sikać, to nie uniknione 😂 ale zaczyna mnie cmic podbrzusze.... I nie wiem czy ok czy nie, piersi raz bolą raz przestają ale czuję je cały czas,

Może zaczyna mnie podbrzusze cmic bo dzisiaj dużo chodziłam plus chałupę cała wysprzatalam 😂 jakoś nie czułam się dzisiaj w ogóle z jestem w ciąży 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przemęczaj się, daj organizmowi mimo wszystko trochę luzu!
    Siadaj na tej dupie!!!!!

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cały czas mam myśli ze Nadia może się jeszcze stać Julkiem 😂 każde kolejne usg będzie poprzedzone wielka ekscytacja czy coś wyrosło czy nie 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to ja teraz tak mam. 😂 Od rana chodzę i nie wiem co ze sobą zrobić, bo już się przyzwyczaiłam, że to Diana 😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien, łap 🙈
    Ja byłam całkowicie wklęsła, więc dla mnie to jest po prostu gigant...

https://zapodaj.net/9fc26f60748b7.jpg.html

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Marien, łap 🙈
    Ja byłam całkowicie wklęsła, więc dla mnie to jest po prostu gigant...

https://zapodaj.net/9fc26f60748b7.jpg.html

Wooow jak pięknie 🥰🥰 No to faktycznie masz już brzuszek!! Ale super ❤️

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie jest zrovione z samego rana, bez chociażby szklanki wody. Gdybym zrobiła teraz, byłby 3 razy większy 😂
    W szoku jestem, że to tak szybko rośnie, ale mam i tak wrażenie, że jestem w stanie go prawie w całości wciągnąć 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam W OGÓLE brzucha 😭😭 tez już chce 😭

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdro 😂
    Ja chyba też wolałabym mieć mniejszy, bo boje się, że będzie duży 🙄 baaaaardzooooo

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No babom nie dogodzisz 😂 tak zle i tak niedobrze 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście 😂 to nawet nie ma co próbować 😂
    Ale teraz chociaż rozumiesz mój ból, że nie mam w czym chodzić, bo naprawdę nie mam xD
    Wczoraj założyłam spodnie i modliłam się, żeby nie spadły, bo nie zapielam guzika ani rozporka 😂😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby szybko doszła paka z ciuchami, co by Ci w końcu gdzieś nie spadły 😂😂
    Ja brzucha nie mam a łażę w legginsach ciążowych gdyż rosnie mi dupa 🤷‍♀️ No i odkąd je nosze, nie bolą mnie pachwiny 😂 gdzie to moje dziecko tam się mieści i hasa, rosnij wreszcie!!! Moja przyjaciółka jest jakieś 4 dni krócej w ciąży i tez ma już brzuszek 😭😭 muszę czekać cierpliwie 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 0,86cm przy 6+6

Wizytę mam 23 marca i tak codziennie odliczam dni, niecierpliwię się. Szukam teraz lekarza na prenatalne, bo mój nie robi. W następnym tygodniu chce się zapisać.
    Czy podanie płci przez lekarza jest konieczne? Ja chce tylko zdrowe i mogę mieć niespodziankę. Mój mąż już by chciał wiedzieć.

Marienn a Ty kiedy następna wizyta?

Niewyspana ładnie zaokrąglona:)

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, z doświadczenia mogę poradzić żebyś uprzedziła lekarza ze nie chcesz wiedzieć 😁 bo mój ni z tego ni z owego taki zdziwiony powiedział: „o!! Dziewczyneczka!” 😂 także nie miałam wyboru, chociaż ja akurat chciałam wiedzieć.
    Możesz tez poprosić o zapisanie płci na karteczce, żebyś mogła razem z mężem się dowiedzieć. Albo sam mąż 😁😁

A przy okazji, czy Wy możecie na badanie wchodzić z partnerami? Mimo covidowego szlenstwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 19:52

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    No będę na pewno sikać, to nie uniknione 😂 ale zaczyna mnie cmic podbrzusze.... I nie wiem czy ok czy nie, piersi raz bolą raz przestają ale czuję je cały czas,

Może zaczyna mnie podbrzusze cmic bo dzisiaj dużo chodziłam plus chałupę cała wysprzatalam 😂 jakoś nie czułam się dzisiaj w ogóle z jestem w ciąży 😂

ALUTKA POWIEDZ ZE ZARTUJESZ?
    Ja wiem ze w ciazy mozna wszystko ale bez przesady, bynajmniej na poczatku ... do tego 12 tygodnia wiecej odpoczynku prosze.... naprawde daj sie kropkowi zagniezdzic i nie przemeczaj go.. Mowie to bo nie chce byc potem zalowala :( Poswiec teraz cala uwage dla kropka i siedz na tylku albo lez 😁 rob sobie herbatki i wcinaj owoce 💜 Sprzatanie i wysilki musza isc w odstawke...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ