Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszlo 7.76mm , 6+5
    I na wykresie pokazuje ze troszke za malo? 😂🙈 wykres z google 🙈🙈🙈😂😂 dobra juz tam nie zagladam!

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle ze lekarz by Ci powiedział gdyby coś było nie tak 😁 a na tak wczesnym etapie to nie ma co wymagać dokładności co do mm, na pewno mały będzie rosnąć jak na drożdżach 💪🏻

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok nadrobilam Posty.
    Uff.. jaki dzien spalam 5h ostatniej nocy dzis znow jade 12h w pracy do 24:00 prosto od lekarza..
    Ale potem juz 4 dni wolne. Lekarz stwierdzil ze przy krwiaku lepiej ze chodze do pracy bo potrzebuje ruchu i mam zakaz sexu. Dopoki sie nie wchlonie. Moj biedny narzeczony 🥺
    A mi to pasuje 😂🙈💪

Okey
    Luna ja mysle o Missguided raczej z ubraniami.. wygladaja ciekawie i maja fajne promki.... jeszcze fajne sa na Sportsdirect.

Karolina te plamki nie musza byc zle, ale dawaj znaka co tam sie dzieje, jak sie czujesz? Lzej pracujesz? 💪💪✊✊ trzymam kciukaski !

Tam gdzies wyzej byly dziewczyny ktore dzis mialy isc na bete? Przepraszam ale uciekly mi z glowy nicki z tej excytacji...

NadziejaUmiera kiedy masz usg teraz?

Niewyspana mam nadzieje ze jutrzejsze usg bedzie tylko wieksza radoscia! Pokaz swoje zdjecie brzuszka 🙈🙈😻😻 (bez twarzy oczywiscie nie wymagam )
    Powiedz mi jak to jest z ta plcia? Co bys obstawiala?😂
    Wszyscy stawiaja na dziewczynke, nawet moj partner a ja sie zapieram na chlopaka...

Alutka zrob jutro test 🙏😻

Ps. Zastanawia mnie ze gin powiedzial dzis ze plec to okolo 16 tyg dopiero ,ze z 12tyg to tylko z krwi by sie dalo...
    A wy juz wiecie tak wczesnie 😁😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6+6 (a USG 7+1) krewetka miała 9,76 :)

Nie czytaj tych internetów, bo przysięgam, że zatłuke.
    🙈🙈🙈🙈

Zjadłam dzisiaj pyszny jogurt!!! Truskawkowy i do tego kokosowe musli! No jakie to było pyszne...🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko będzie u Ciebie określić, bo małe jesy po środku.
    Ja bym chyba obstawiła bardziej chłopczyka, ale naprawdę nie chce nic sugerować, bo jest tak jak u mnie, nikt nie chciał podjąć się określenia płci wg RAMZI, bo mało co się udało odczytać 🤣🤣

Wiesz... zależy jak rozwinięte są narządy na danym etapie i jakim sprzętem dysponuje lekarz.
    U nas to też nie jest nic pewnego, jeszcze może nam pindol wyrosnąć 😂

Od 12 tygodnia łatwiej określić metodę NUB, bo idzie to na podstawie wyrostka i kręgosłupa, więc ta metoda jest bardziej miarodajna. U nas lekarz powiedział, że dziewczynka i metodą NUB też wszyscy chórem, że jest dziewucha, ale... Ja nadal się zastanawiam, czy mogę się cieszyć. Tak naprawdę pewność co do płci będziemy miały po porodzie xD

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będę na pewno sikać, to nie uniknione 😂 ale zaczyna mnie cmic podbrzusze.... I nie wiem czy ok czy nie, piersi raz bolą raz przestają ale czuję je cały czas,

Może zaczyna mnie podbrzusze cmic bo dzisiaj dużo chodziłam plus chałupę cała wysprzatalam 😂 jakoś nie czułam się dzisiaj w ogóle z jestem w ciąży 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przemęczaj się, daj organizmowi mimo wszystko trochę luzu!
    Siadaj na tej dupie!!!!!

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cały czas mam myśli ze Nadia może się jeszcze stać Julkiem 😂 każde kolejne usg będzie poprzedzone wielka ekscytacja czy coś wyrosło czy nie 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, to ja teraz tak mam. 😂 Od rana chodzę i nie wiem co ze sobą zrobić, bo już się przyzwyczaiłam, że to Diana 😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien, łap 🙈
    Ja byłam całkowicie wklęsła, więc dla mnie to jest po prostu gigant...

https://zapodaj.net/9fc26f60748b7.jpg.html

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Marien, łap 🙈
    Ja byłam całkowicie wklęsła, więc dla mnie to jest po prostu gigant...

https://zapodaj.net/9fc26f60748b7.jpg.html

Wooow jak pięknie 🥰🥰 No to faktycznie masz już brzuszek!! Ale super ❤️

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie jest zrovione z samego rana, bez chociażby szklanki wody. Gdybym zrobiła teraz, byłby 3 razy większy 😂
    W szoku jestem, że to tak szybko rośnie, ale mam i tak wrażenie, że jestem w stanie go prawie w całości wciągnąć 😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam W OGÓLE brzucha 😭😭 tez już chce 😭

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdro 😂
    Ja chyba też wolałabym mieć mniejszy, bo boje się, że będzie duży 🙄 baaaaardzooooo

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No babom nie dogodzisz 😂 tak zle i tak niedobrze 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście 😂 to nawet nie ma co próbować 😂
    Ale teraz chociaż rozumiesz mój ból, że nie mam w czym chodzić, bo naprawdę nie mam xD
    Wczoraj założyłam spodnie i modliłam się, żeby nie spadły, bo nie zapielam guzika ani rozporka 😂😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby szybko doszła paka z ciuchami, co by Ci w końcu gdzieś nie spadły 😂😂
    Ja brzucha nie mam a łażę w legginsach ciążowych gdyż rosnie mi dupa 🤷‍♀️ No i odkąd je nosze, nie bolą mnie pachwiny 😂 gdzie to moje dziecko tam się mieści i hasa, rosnij wreszcie!!! Moja przyjaciółka jest jakieś 4 dni krócej w ciąży i tez ma już brzuszek 😭😭 muszę czekać cierpliwie 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 0,86cm przy 6+6

Wizytę mam 23 marca i tak codziennie odliczam dni, niecierpliwię się. Szukam teraz lekarza na prenatalne, bo mój nie robi. W następnym tygodniu chce się zapisać.
    Czy podanie płci przez lekarza jest konieczne? Ja chce tylko zdrowe i mogę mieć niespodziankę. Mój mąż już by chciał wiedzieć.

Marienn a Ty kiedy następna wizyta?

Niewyspana ładnie zaokrąglona:)

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, z doświadczenia mogę poradzić żebyś uprzedziła lekarza ze nie chcesz wiedzieć 😁 bo mój ni z tego ni z owego taki zdziwiony powiedział: „o!! Dziewczyneczka!” 😂 także nie miałam wyboru, chociaż ja akurat chciałam wiedzieć.
    Możesz tez poprosić o zapisanie płci na karteczce, żebyś mogła razem z mężem się dowiedzieć. Albo sam mąż 😁😁

A przy okazji, czy Wy możecie na badanie wchodzić z partnerami? Mimo covidowego szlenstwa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 19:52

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    No będę na pewno sikać, to nie uniknione 😂 ale zaczyna mnie cmic podbrzusze.... I nie wiem czy ok czy nie, piersi raz bolą raz przestają ale czuję je cały czas,

Może zaczyna mnie podbrzusze cmic bo dzisiaj dużo chodziłam plus chałupę cała wysprzatalam 😂 jakoś nie czułam się dzisiaj w ogóle z jestem w ciąży 😂

ALUTKA POWIEDZ ZE ZARTUJESZ?
    Ja wiem ze w ciazy mozna wszystko ale bez przesady, bynajmniej na poczatku ... do tego 12 tygodnia wiecej odpoczynku prosze.... naprawde daj sie kropkowi zagniezdzic i nie przemeczaj go.. Mowie to bo nie chce byc potem zalowala :( Poswiec teraz cala uwage dla kropka i siedz na tylku albo lez 😁 rob sobie herbatki i wcinaj owoce 💜 Sprzatanie i wysilki musza isc w odstawke...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ