Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok czyli wasze takie ciut wieksze te kropki... 🙏😻 ale moj kropek tez urosnie👍💪❤

Ja dzis prywatnie bylam z partnerem na badaniu.niby oficjalnie nie mozna ale dr. Wszystkich z partnerami wpuszcza i mowi do mnie 'w tej wymyslonej pandemii'- smiesznie to brzmi jak od lekarza takie rzeczy slyszysz 😂 ale czy do szpitala na badania wejde z nin ? Chcialabym... 🙏

Ja dzis pytalam ginekologa kiedy mam przyjechac to niby umowiona jestem wstepnie na 12 tydzien bo on chce dokonac pomiaru itp tak? Ale pytalam o prenatalne to powiedzial ze to jest dla osob u ktorych cos sie podejrzewa itp wiec nie ma potrzeby , tylko w Anglii robia to kazdemu podobno obowiazkowo. Ja niby mam nie miec.
    Aleteraz czekam az zadzwonia w koncu do mnie niby z tego szpitala abym przyszla na swoje pierwsze usg 😻🙈
    Wg polityki tego kraju to ma byc moj jakis 10tydzien zapewne wiec czekam se... poczekam se... i se czekam wiec...😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Ok Niewyspana dalasz czadu z brzuszkiem... ❤ jest idealny! Taki malusi a zarazem juz widoczny!
    Naprawde fajnybrzusio i sesyjka ❤

Ale gdybym ja ci swoje zdjecie pokazala to ja mam wiekszy 😂😂😂🙈
    Nie... ja nie jestem gruba, naleze do szczuplych osob niechuda, rozmiar M jestem przy wzroscie 170cm.
    Ale mam tak odstajacy brzuch duzy genetycznie przez mamuski i babcie ze teraz przy ciazy chyba jeszcze spochl i ludzie patrza na mnie serio jak wciazy, ale czesto bez ciazy pytali czy jestem w ciazy... takze ja moge juz wypinac brzuch 😂😂 ale z drugiej strony sie martwie o niego ze on takijest duzy zawsze 🙈😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 20:38

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    ALUTKA POWIEDZ ZE ZARTUJESZ?
    Ja wiem ze w ciazy mozna wszystko ale bez przesady, bynajmniej na poczatku ... do tego 12 tygodnia wiecej odpoczynku prosze.... naprawde daj sie kropkowi zagniezdzic i nie przemeczaj go.. Mowie to bo nie chce byc potem zalowala :( Poswiec teraz cala uwage dla kropka i siedz na tylku albo lez 😁 rob sobie herbatki i wcinaj owoce 💜 Sprzatanie i wysilki musza isc w odstawke...

Dziękuję bardzo za troske ❤️
    Ale ja dzisiaj miałam taką niewyobrażalną potrzebę iść spacerować że aż sama byłam w szoku bo ja leniem jestem strasznym i nienawidze chodzić....

Co do sprzątania to też jakoś super nie posprzątałam, powiem że bardziej ogarnęłam 😂 odkurzanie zostawiłam na jutro 😂😂😂

Brzuch już nie cmi, jedynie jajniki mam jakby ciężkie jak Kamienie 😂😂😂

Jutro znowu testowanie już się nie mogę doczekać 🥰

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kiedy jestem w ciazy to wcale nie odkurzam, tylko moj to robi... ostatnio nawet sam zmienial posciel :)
    Jak dowiedzialam sie ze nie wolno nam podnosic rak do gory i robic czegos wysoko to zaczelam go namawiacna umycie okien tarasowych 😂😂

Ale naprawde lepiej jest przejsc sie niz dawac se wysilek 😻 a mnie brzuch bolal jak na miesoaczke w lasnie w tym twoim terminie talze sie przygotuj 😍

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/c7ef863e5081.jpg.html

Lasencje, krecha ciemniej 🥰
    Z góry to wczorajszy z rana ,dolny z dzisiaj :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka,
    Bardzo się cieszę Twoim szczęściem. 😘

Ja powinnam dupsko ruszyć i szykować się do lekarza, ale nie mogę wstać 🙈

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpieprzam właśnie makaron ze szpinakiem 😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, miałam fazę na makaron ze szpinakiem 😆 jadłam codziennie, ale za którymś razem oddałam i od tamtej pory nie jadłam tej potrawy 😆

Ale smacznego 😁😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Oooo, miałam fazę na makaron ze szpinakiem 😆 jadłam codziennie, ale za którymś razem oddałam i od tamtej pory nie jadłam tej potrawy 😆

Ale smacznego 😁😁

Boże już zjadłam dwa talerze... Co się ze mną dzieje... Ja nigdy nie jem od razu jak wstanę, tylko gdzieś dopiero po 2 godzinach....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta no. Ja kiedyś mogłam nie jeść do 16.
    A teraz wstaje i po 10 minutach "O JA BIEDNA, TAKS GŁODNA, ZARAZ TU UMRE, RATUNKU, DAJCIE JEŚĆ"
    😆

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Ja wpieprzam właśnie makaron ze szpinakiem 😂😂😂

Haha gotowałam wczoraj i to pierwszy z posiłków które przygotowałam będąc w ciąży. I też zjadłam 2 talerze wczoraj nawet zgaga mi na to pozwoliła. Słuchajcie miałam zachcianke lód snickers. I dostalam niebo w gębie A mąż miał problem ze znalezieniem 😂

Marienn ja mam wizytę 23 marca i nie mogę się doczekać. I dopiero wtedy poznam wyniki badań i założą kartę ciąży. Jeszcze muszę mojego wypedzic na badanie grupy krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 10:15

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu co mi się dziś śniło 😂😂 byłam sobie normalnie w ciąży, jak teraz, ale wymyśliłam żebyśmy sobie zrobili drugie dziecko! Jedno urodzi się na koniec sierpnia i jakbyśmy se teraz zrobili drugie to by się urodziło jakoś w grudniu jeszcze. No wspaniały pomysł, 4 msc różnicy, czad 😂😂 stary się nie chciał zgodzić i tak mnie to wkurwilo ze aż się obudziłam 😂 mózg w ciąży miewa gorsze momenty, całe ciało za bardzo się skupia na tworzeniu człowieka żeby jeszcze logicznie myśleć 😂

Niewyspana, czekamy na info ✊

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka ❤ Super wiadomosci ❤🥳

Nadzieja umiera posaram sie zapamietac date twojej wizyty i jestem ciekawa co ciekawego sie dowiesz ❤👶
    Bedziesz chciala znac plec?

Luna 🙈😂 ja tez mam takie sny ze masakra 😂 mialabys dwoje dzieci w jednym roku 🙈🙈😂😂
    Wczoraj wyskakiwalo moje dziecko albo ja z balkonu i ja chwycilam narzyczonego tak za reka ze mu paznokcie wbilam do krwi.. on mowi ze wygladam jak demon jak mi sie cos takoego sni 😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie chce chce znać płci😁Oby było ok. Tylko tego teraz chce

A Ty Marienn będziesz chciała znac ? na następnej wizycie lekarz powinien już cokolwiek widzieć 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 11:38

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok, tętno powoli spada, między nóżkami nadal nic nie ma, więc Pani Doktor mówi, że noszę w brzuszku lepszy rodzaj człowieka. 😂🩰

Luna33, Alutka128 lubią tę wiadomość

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Wszystko ok, tętno powoli spada, między nóżkami nadal nic nie ma, więc Pani Doktor mówi, że noszę w brzuszku lepszy rodzaj człowieka. 😂🩰

To piękna dama nam się szykuje ❤️ cudownie 🥰

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było.
    Oficjalnie dzisiaj miałam zacząć kupować rzeczy dla dziecka, ale... Nadal czuję taką niepewność. 🙈

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Oby tak było.
    Oficjalnie dzisiaj miałam zacząć kupować rzeczy dla dziecka, ale... Nadal czuję taką niepewność. 🙈

Do dnia porodu wszystko może się zmienić :) pewność będziesz miała na porodówce 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test z rana, niby czuły bo 10 był mimo wszystko jeszcze słaby,
    Kupiłam normalny 25 czułość krecha jak malowana 🥰 sorki że was zanudzam ciągle swoimi krechami ale jestem już teraz w siódmym niebie

https://naforum.zapodaj.net/7625b1167d3f.jpg.html

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takiego lenia, że nawet siku nie chcę mi się wstać z kanapy, a naprawdę już ledwo trzymam. 😂😂😂😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka!
    Widzisz, teraz to tylko uważać na siebie, dbać i będzie dzidzia jak malowana 🤩
    Ależ się cieszę, że jest tam na dole towarzysz u Ciebie.🖤🖤

klz9krhm1wqtef7i.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ