Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 6 marca 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje❤ nie wezme paracetamolu , bo sie boje, wiem ze mozna ale ja wole nie dawkowac lekarstw dla bejbusia😂😅 jakos czuje ze chyba wole lezec z tym bolem glowy 😂

Obcym jeszcze nie mowie, w pracy wiedza zebym miala lzej 😅😂 w pracy powiedzialam tydzien pozniej po drugiej kresce.
    Ale dzis ludzie potrafia mnie pytac kiedy dzidzia? To sie usmiecham i mowie mamy czas.. nie opowiadam obcym, nawet w sumie znajomi jeszcze nie wiedza, staram sieunikac chwilowo, mysle ze jeszcze z 2tyg bym chciala poczekac z oglaszaniem kazdemu 😁 rodzice i rodzenstwo tez maja zakaz mowienia kazdemu. 😁 haha takze to takie scisle tajne aby mi kropka nie zauroczyli🙈🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana gdzie Ty jesteś? Jakaś cisza na forum....

Marienn jak samopoczucie? Głowa dalej boli?

Ja jestem trochę wystraszona... Dziś termin okresu i ból podbrzusza jak na okres... Delikatniejszy ale jednak.... Stracha mam po tej ciąży biochemicznej....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalgenka gratulacje!

Ja mamie powiedziałam od razu po becie.
    W pracy musiałam jak tylko poszłam na zwolnienie czyli 6tc 6d. Teściowie wiedzą i siostra męża. Jeśli chodzi o moją rodzinę siostra, ciotki i reszta nie wiedzą.

Ja miewam bóle głowy jak się w nocy przebudze. Gorzej z dolegliwościami zoladkowymi. Wczoraj to było apogeum.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • OlaK Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Dzis mój 9dpo, od wczoraj czuje lekkie kłucie/ciągnięcie w prawym jajniku. Jestem 5 dni przed @ i już wariuję. Z mężem staramy się o dziecko od 3 lat i nadal nic. Czy to może być "objaw" zagnieżdżenia czy to po prostu moja wyobraźnia płata mi figle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 13:49

• M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn u mnie dobrze czas leci, trochę jestem zajęta bo małe remonty w domu a to ciągle coś;) ćwiczę chodzę na spacery nie myślę przede wszystkim o jednym ;) czuje się lepiej a po świętach będziemy działać z badaniami itp zobaczymy co czas przyniesie;)
    A Ty jak tam się czujesz? Widziałam że na usg byłaś bardzo się cieszę że wszystko dobrze i trzymam kciuki żeby tak było;)

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaK, jest specjalny wątek w tym dziale pt "PIERWSZE OBJAWY". Zapytaj tam, poza tym jest tam mnóstwo postów na ten temat i jak się to dalej dziewczynom potoczyło..

Marienn, a pamiętasz o piciu wody? Więcej płynów pomaga na bóle głowy, i podobno mięta ma też właściwości łagodzące, o ile masz pod ręką w kuchni jakieś herbatki ziołowe..

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny 🥰 poradzilam se z bolem glowy wlasnie wypiciem wiekszej ilosci wody i herbatkami ziolowymi to akurat racja , ze to chyba najlepsze lekarstwo...
    Dzis zrobilam straszna glupote, moja mama ma psa, takiego z 40kg wazy.. i on nie potrafi sam wskoczyc na fotel, i piszczy, opiera sie na dwoch lapkach i dwie tylnie trzebamu podsadzic, no i chcialam mu pomoc wejsc i niepomyslalam i go podnioslam... moze nie odczulam ciezkosci bo jednak ten pies sam wskoczyl on potrzebowal tylko pomocy w wepchaniu... ale tak to zadzialalo na moja psyche ze od kilku godzin jak wrocilismy to juz leze i jestem zalamana... "po co ja to robilam?" Niby nic mnienie boli, no troche jajnik ale mam taka schize ze szok... az sie praktycznie cala trzese... nie wiem czemu... poprostu zrobilam glupote , nie czuje bolu... ale sie boje... myslicie ze nic minie bedzie? Nie poronie? 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 17:29

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Dzieki dziewczyny 🥰 poradzilam se z bolem glowy wlasnie wypiciem wiekszej ilosci wody i herbatkami ziolowymi to akurat racja , ze to chyba najlepsze lekarstwo...
    Dzis zrobilam straszna glupote, moja mama ma psa, takiego z 40kg wazy.. i on nie potrafi sam wskoczyc na fotel, i piszczy, opiera sie na dwoch lapkach i dwie tylnie trzebamu podsadzic, no i chcialam mu pomoc wejsc i niepomyslalam i go podnioslam... moze nie odczulam ciezkosci bo jednak ten pies sam wskoczyl on potrzebowal tylko pomocy w wepchaniu... ale tak to zadzialalo na moja psyche ze od kilku godzin jak wrocilismy to juz leze i jestem zalamana... "po co ja to robilam?" Niby nic mnienie boli, no troche jajnik ale mam taka schize ze szok... az sie praktycznie cala trzese... nie wiem czemu... poprostu zrobilam glupote , nie czuje bolu... ale sie boje... myslicie ze nic minie bedzie? Nie poronie? 🥺

Nie poronisz, nie schizuj kochana moja ❤️ i się nie denerwuj no kropkowi zaszkodzisz ❤️ ja dzisiaj też mam różne dziwne myśli, szczególnie jak mnie brzuch zaboli ale mam nadzieję że będzie dobrze.. dzisiaj mam termin 🐵 i się schizuje...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O MÓJ... CO ZA WEEKEND...

Jestem. Wczoraj miałam gości, od godziny 9 rano piekłam, gotowałam, sprzątałam... Mąż miał pomóc jak wróci z pracy, ale po powrocie usiadł na kanapie i zasnął na siedząco... Więc kolejne 2 godziny sprzątałam sama, myślałam, że się zajadę, ale czułam się fantastycznie.
    Zrobiłam fajne jedzonko, pyszną karpatkę, nawet udało mi się posprzątać moją biblioteczkę. Wracam na obroty.

No i ten... Od 2/3 dni mam rozkminę, bo coś mnie dotyka. Byłam PEWNA, że to jelita, no bo co innego, heloł?
    Ale rozmawiałam z kilkoma osobami, które pierwszą ciążę mają już za sobą i mówią, że mogę zaczynać czuć ruchy dziecka.
    Nie mam tłuszczyku, dziecko jest chyba bardziej z przodu. Nie umiem nawet opisać co to za uczucie, dosłownie jakby ktoś delikatnie od środka dotknął mnie koniuszkiem palca. Wiem, kiedy buzują mi jelitka, ale może tym razem po prostu nie wiem?
    No i to wszystko dzieje się wieczorem, jak już się położę na spokojnie, czyli w momencie, kiedy przestanę chodzić i lulać dzidzie.
    Dziwne. NO I NIE WIEM.

A dzisiaj mnie nie było, bo znowu sprzątanie, obiad, inne jedzenie, pakowanie paczek, bo sprzedaje swoją kolekcję figurek, ale najważniejszym powodem mojej nieobecności niedzielnej jest to, że cały zrypany dzień wybieram kocyki dla Małej. No i okazuje się, że nawet pieprzony kocyk to nagle fizyka kwantowa.

Marien,
    Nic Ci się nie stanie, ale... Nie podnos proszę więcej tego psa. 🙈🙏

Alutka,
    Nie pitol, okres nie przyjdzie, a brzuch i tak Cię będzie bolał i tak, nie będziesz miała lepiej niż my! 🤓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 17:56

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Niewyspana ty wrocilas 🥰🥰Zaczynamlam sie martwic 🙈 Jeszcze Luna ... gdzie jestes? Znow u Tesciow ? 😁

NAPEWNO juz nie podniose tego psa...

Pytanie mam bo do tej pory nie mialam nigdy tego delikatnego bolu. Czy ktoras z was w tym tyg 7,8 bolaly czasem plecy na dole? Bo mnie dzis pierwszy raz, i mysle czy to od psa czy poprostu sie tak zeszlo bo to norma?

Alutka mowilam ci ze mnie tez bolalo podbrzusze nawrt tydzien po @ jeszcze... i wiesz kiedy ten bol jeszcze wroci?
    😁 Na czas spodziewanej kolejnej miesiaczki czyli jakos za 3tyg 😁 Takze tego, nastaw sie 😅 musisz w tym czasie poprostu bardziej na siebie uwazac (wiem powiedziala to ta co se dzwignela psa 40kg dzis..) 😅😅🙈🙈

Mka ! Jak ja bardzo licze na to ze ty tutaj do nas dolaczysz 🥺😻 brakuje mi Ciebie... i trzymam mocno kciuki ✊ za badania i za wszystko!

Wiecie co ? Martwi mnie brak odzewu Karoliny... miala test lekko pozytywny, plamienie, w sobote miala miec usg... i od piatku sie nie odzywa 😑😣

Niewyspana co to za figurki sprzedajesz? Jakies z drewna czy zabytki? Dobrze ze sie super czujesz! Ja tez tak wlasnie mialam i ogolem ja dalej nie mam zadnycb wymiotow itp.. wiec nie wiem co jest halo... moze to bedzie spokojne dziecko ..
    Ale wyboru kocyka to ci zazdroszcze 😂☺️☺️ stawiasz na rozowy czy szarosci? Kremy?
    Wiecie ze ja juz wozki ogladam? 😂
    Wczoraj zamowilam se ciazowe leginsy bo mnie gumy zaczynaja wkurzac...

M-ka1990 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana.
    PS. Ja mysle ze ty czujesz juz ruchy! Ty ogolem od poczatku ta ciaze szybciej odczowalas ze wszystkim 😂😻🥺 mala napewno cie dotyka 🥺🥺jejku.... jakie ro musi byc slodkie ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie plecy bolały codziennie, ostatnio przestało. 😊
    Żadne tam zabytki, kolekcjonowałam coś takiego jak Funko POP. Postaci z bajek w większości 😁
    Ale dla mnie to była inwestycja, bo nie umiem odkładać pieniędzy, więc chociaż tak lokowalam sobie gdzieś środki. Akurat spłacę sobie telefon, który musiałam na szybko wziąć i będę miała na kilka pierdółek dla Małej.

Kochana, ciesz się, że nie wymiotujesz. Moja przyjaciółka nie wymiotowała ani razu, jedynie przez półtora miesiąca męczyły ją mdłości. Pamiętaj, że najwyższe stężenie HCG jest między 8 a 10 tygodniem, więc jeszcze może Cię strzelić. Ja też właśnie wtedy czułam się najgorzej, jak zdeptana kupa 😂
    Ale obstawiam u Ciebie i tak boya, więc zobaczymy czy mam rację 😆 może dlatego według zabobonów masz lżejsze objawy 😆

A co do kocyka, to naprawdę jest dramat. Ile te kocyki kosztują!!! To jest jakaś paranoja. 🤦
    Idziemy w szarości i róż, chociaż bardzo chciałam nie iść w różowy. Ale przepadlam kompletnie 🤦
    Wózki też oglądałam!
    Musimy kiedyś jechać i na żywo zobaczyć. 😆 W jaką kolorystykę wózka chcesz iść?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Niewyspana.
    PS. Ja mysle ze ty czujesz juz ruchy! Ty ogolem od poczatku ta ciaze szybciej odczowalas ze wszystkim 😂😻🥺 mala napewno cie dotyka 🥺🥺jejku.... jakie ro musi byc slodkie ❤
    No właśnie a Mała jest starsza ponad tydzień🤷 więc jest większa już.
    Jest to z całą pewnością dziwne, bo nie wiesz czy to dziecko czy jednak żarcie w jelitach 🤣🤣🤣🤣🤣

Aaaa co do legow, to nie dziwię się, mnie też gumy bardzo szybko zaczęły drażnić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 18:22

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana mi się też wydaje że powoli zaczynasz czuć maleństwo, to ponoć jest takie uczucie jakby jelita czy coś ;p

Heeej brzuch już mnie nie boli, wrócił delikatny ból piersi :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka,
    Kiedy planujesz USG? Bo może mi gdzieś umknęło.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To,zycze abys szybko sprzedala swoja inwestycje 😁😂 Bynajmniej pojdzie na kruszynke a nie na pierdoly 😁😂

Jesli dziewczynka to mysle ze roz i szarosci to dobry wybor chociaz jesli chodzi o pokoik to podoba mi sie jeszcze kawa z mlekiem i beże.. ale chyba malo dodatkow w tych kolorach...

Ja pokoik pod chlopaka juz planuje 😂😂🙈🙈 tak wizualnie wlasnie bede starala sie w brązy, beże... kawa z mlekiem... naprwno szarosc sie znajdzie..
    A wozki to ogladam w stylu Czern ze zlotem 😂🙈 Nie kazde sa ladne ... Le wpisz se w google czarno zloty wozek i powiedz czy to Hit czy kit? I czy do chlopaka by to pasowalo? Strasznie misieone podobaja... ja jestem milosniczka czerni... (nie jestem Punkiem czy metalem, lubie kazda muzyke pop) ale poprostu czarny mi do wszystkiego pasuje 😁

Alutka wlasnie kiedy Usg :D po 6tyg?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, moja przyjaciółka jest w tym momencie ciąży co my mniej więcej i tez czuje już ruchy, wyraźnie. Z tym ze to jej druga ciąża ale słyszałam tez ze szczupłe osoby mogą czuć szybciej 😁

Alutka, brzuch jak na okres bolał mnie jeszcze wiele tygodni, za każdym razem miałam zawał 😂 teraz tez czasem pobolewa ale już inaczej, nie czuje jakby miała mnie zalać @.

Marienn, na pewno nic Ci nie będzie, spokojnie. Pamiętaj ze jednak nie podniosłas go całego tylko lekko pomogła wiec nie zamartwiaj się tak, bo oszalejesz nam tu w końcu 😂😂
    Plecy tez mnie bolały! No i ciążowe legginsy polecam, przeszedł mi ból pachwin odkąd nie chodze w normalnych spodniach. Chociaż w piątek założyłam jakieś przedciazowe dresy w miarę luźne i wieczorem nie mogłam się wyprostować i stanąć na lewej nodze, tak znów bolało.

U mnie weekend pod znakiem remontu. Wczorajszy dzień spędziliśmy w ikea, obi, Castoramie, media expert itd... wybraliśmy już prawie wszystko wiec trochę mi ulżyło 😁 dzisiaj za to robiliśmy podsumowania tego, co wybraliśmy, No i podliczalismy. Kocham excela wiec tu mogłam szaleć i widzę wszystko czarno na białym 😂
    No i troszkę nam się piesiuń pochorowal, wczoraj szybko akcja, ale mam nadzieje ze mu już będzie lepiej ✊
    I tez już oglądałam wózki!!! Już tak bym chciała kupić, ale stary mnie chyba wyśmieje 😂😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam taka kolorystykę wózka.
    Raczej będzie to Bebetto Torino albo Bebetto Bresso 😁 Ale Bresso jest takie piękne rozowo-szare... 🤣🤣🤣

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh, dostałam już tez wynik testu pappa, miałam rozmowę z genetykiem i ryzyko wad jest nieliczalne małe ❤️ Jutro idę zobaczyć moja dziewczynkę (?😂) i resztkami sił powstrzymuje się przed zakupami dla niej

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wizytą się nie spieszę, bardziej zależy mi żeby iść i już usłyszeć bicia serca, także myślę że 6+4 będzie dobrze, ale to wyjdzie w praniu.

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ