Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Ja po mojej przygodzie z pizza która zrobiła zwrotkę na spacerze z psem totalnie mam wstręt do pizzy 😂
    Ogolnie teraz mnie nie ciągnie do fast foodow ale na samym początku byłam gotowa zabić za zupkę chińska 😂

Boże To ja od trzech dni mam jazdę na zupkę chińska 😂😂😂😂😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka,
    W piątek w sklepie Słoń jest noc zakupów i do 40% rabatu na wszystko (podobno).
    My jedziemy obejrzeć wózki, właśnie oglądam konkretne modele na filmikach 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2021, 09:30

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Milka8686 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiii wrote:
    No właśnie mam nadzieję że nie wmawiam sobie tego, No nic zostaje mi czekać. Zobaczymy... :)
    Co ma być to będzie :)

Dokładnie. Pozostaje tylko czekać.
    Życzę Ci pozytywnego testu ! 😊

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka8686 wrote:
    Dokładnie. Pozostaje tylko czekać.
    Życzę Ci pozytywnego testu ! 😊
    Dziękuję bardzo :)

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Lunka,
    W piątek w sklepie Słoń jest noc zakupów i do 40% rabatu na wszystko (podobno).
    My jedziemy obejrzeć wózki, właśnie oglądam konkretne modele na filmikach 😊

No i przekonalas 🤷‍♀️ Już wiem co będę dziś i jutro robić. Wybierać rzeczy na piątek 😂
    Dzięki za info!

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    No i przekonalas 🤷‍♀️ Już wiem co będę dziś i jutro robić. Wybierać rzeczy na piątek 😂
    Dzięki za info!
    Też właśnie oglądam wszystko co mogę :D
    Zerknij sobie na Bebetto Torino Si i Bebetto Bresso Premium Class.
    Jeśli chodzi o Bebetto to będę oglądała głównie te dwa, idę teraz obczaić Anex i Cybex.
    Ale Torino Si jest ekstra, na YT są prezentacje i kobitka wszystko pięknie pokazuje:)

Mnie to się dzisiaj aż przykro zrobiło trochę.
    To, że moj przyjaciółka daje mi rady jest % akceptowalne, chociaż i tak filtruje informacje i sama decyduję co chce i jakie mam podejście, chociażby do body kopertowego, które u mnie raczej nie przejdzie na większą skalę.

Ale mój 22 letni brat postanowił dawać mi rady.
    Chłopak, który jedyne co planuje, to drzemka. Więc na spokojnie mu mówię po co i dlaczego, no i że wiem co robię i to ja będę matką, a to co się dzieje w trakcie ciąży zmienia życie, podejście i organizację i póki tego nie odczuje, to nie zrozumie. To usłyszałam, że nie, że on ma prawo mi powiedzieć to i to. Okej...
    Zapytał po co tak wcześnie wszystko, to mówię "Ale na co mam czekać?". Odpowiedź: "no nie wiem, na dziecko?".

Az sie poplakalam i wylączylam wszystko...

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Też właśnie oglądam wszystko co mogę :D
    Zerknij sobie na Bebetto Torino Si i Bebetto Bresso Premium Class.
    Jeśli chodzi o Bebetto to będę oglądała głównie te dwa, idę teraz obczaić Anex i Cybex.
    Ale Torino Si jest ekstra, na YT są prezentacje i kobitka wszystko pięknie pokazuje:)

Mnie to się dzisiaj aż przykro zrobiło trochę.
    To, że moj przyjaciółka daje mi rady jest % akceptowalne, chociaż i tak filtruje informacje i sama decyduję co chce i jakie mam podejście, chociażby do body kopertowego, które u mnie raczej nie przejdzie na większą skalę.

Ale mój 22 letni brat postanowił dawać mi rady.
    Chłopak, który jedyne co planuje, to drzemka. Więc na spokojnie mu mówię po co i dlaczego, no i że wiem co robię i to ja będę matką, a to co się dzieje w trakcie ciąży zmienia życie, podejście i organizację i póki tego nie odczuje, to nie zrozumie. To usłyszałam, że nie, że on ma prawo mi powiedzieć to i to. Okej...
    Zapytał po co tak wcześnie wszystko, to mówię "Ale na co mam czekać?". Odpowiedź: "no nie wiem, na dziecko?".

Az sie poplakalam i wylączylam wszystko...

Dzięki, na pewno je obejrzę. Jest tak ogromny wybór ze jak ostatnio chciałam coś pooglądać to się przerazolam ilością, nie wiedziałam od czego zacząć 🙈

Słuchaj, powiedziałaś najważniejsza rzecz. To TY jesteś w ciąży, to TWOJE dziecko i TWOJE decyzje. Nikomu nic do tego. Czy ktoś ma dzieci czy nie. Niech każdy decyduje za siebie. Tak bardzo nienawidzę takiego pouczania i dobrych rad. A dlaczego nie kupować teraz? Nie rozumiem. Poproszę o Jeden argument ze teraz jest za wcześnie.
    Rozumiem osoby które zaczynaja zakupy po dwóch kreskach bo i takie są. I rozumiem takie które czekają do końca. Szczerze? Mam gdzieś kto koedy kupuje rzeczy dla swojego dziecka. Ja będę miała swoje i kupie wtedy koedy mi się podoba. I niech inni tez robią po swojemu.
    Daj spokój, nie warto się przejmować. Ale niestety czeka nas wszystkie teraz cały maraton dobrych rad. A co będzie jak się dzieci urodzą.. sama mówiłaś ze trzeba się od tego odciąć i robić po swojemu. Wiec tak rób! ❤️

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Dzięki, na pewno je obejrzę. Jest tak ogromny wybór ze jak ostatnio chciałam coś pooglądać to się przerazolam ilością, nie wiedziałam od czego zacząć 🙈

Słuchaj, powiedziałaś najważniejsza rzecz. To TY jesteś w ciąży, to TWOJE dziecko i TWOJE decyzje. Nikomu nic do tego. Czy ktoś ma dzieci czy nie. Niech każdy decyduje za siebie. Tak bardzo nienawidzę takiego pouczania i dobrych rad. A dlaczego nie kupować teraz? Nie rozumiem. Poproszę o Jeden argument ze teraz jest za wcześnie.
    Rozumiem osoby które zaczynaja zakupy po dwóch kreskach bo i takie są. I rozumiem takie które czekają do końca. Szczerze? Mam gdzieś kto koedy kupuje rzeczy dla swojego dziecka. Ja będę miała swoje i kupie wtedy koedy mi się podoba. I niech inni tez robią po swojemu.
    Daj spokój, nie warto się przejmować. Ale niestety czeka nas wszystkie teraz cały maraton dobrych rad. A co będzie jak się dzieci urodzą.. sama mówiłaś ze trzeba się od tego odciąć i robić po swojemu. Wiec tak rób! ❤️
    Mnie tez przeraża ilość firm produkujących i w ogóle ilość modeli. Nie chcę wydać na wózek niewiadomo jakiej kwoty. Ten Bresso kosztuje 2700 bodajże i dla mnie to już za dużo :D
    Po prostu mi szkoda troszkę.

Zakończyłam rozmowę, ale zrobiło mi się przykro, bo to mój brat, z którym raczej normalnie się dogaduje i wszystko jest spoko. I po prostu nie rozumiem ludzi, którzy nie mają o tym pojęcia, ale zyją według zasady "nie znam się, to się wypowiem" :/

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana wiem jak to jest <3 ja tez ciagle dostaje super rady... :/
    ale uwierz mi ze nie unikniemy tego , z naszej strony trzeba sie uzbroic w nieziemską cierpliwosc i przemilczec pewne sprawy...bo inaczej ja bym sie poklucila z cala rodziną. Slynę z tego ze ''pyskuję'' a ja nazwalabym to ze mam swoje zdanie i nie lubie gdy ktos mi wmawia...
    Tak więc przykro napewno.... ale i tak trzeba robic swoje.... <3

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi tak źle... Bardzo chce mi się ryczeć.... Zrobiłam przed chwilą test innej firmy i prawie w ogóle nie widać kreski...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Mnie tez przeraża ilość firm produkujących i w ogóle ilość modeli. Nie chcę wydać na wózek niewiadomo jakiej kwoty. Ten Bresso kosztuje 2700 bodajże i dla mnie to już za dużo :D
    Po prostu mi szkoda troszkę.

Zakończyłam rozmowę, ale zrobiło mi się przykro, bo to mój brat, z którym raczej normalnie się dogaduje i wszystko jest spoko. I po prostu nie rozumiem ludzi, którzy nie mają o tym pojęcia, ale zyją według zasady "nie znam się, to się wypowiem" :/

Tez nie chce wydawać majątku. Ostatnio gadałam ze znajoma, ma rocznego synka. Musza mu wymienić wózek, bo ich spacerówka z wózka 2w1 okazała się niewypałem. Wiec kolejny wydatek. Chciałabym znaleźć coś co faktycznie posłuży dluzej ale przy okazji nie kosztuje majątku. Taka jestem Grażyna 😂

Rozumiem dlaczego tak się poczułaś. Ale nerwy nic Ci nie dadzą ☺️ Brat sam się przekona jak to jest :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Jest mi tak źle... Bardzo chce mi się ryczeć.... Zrobiłam przed chwilą test innej firmy i prawie w ogóle nie widać kreski...

Pewnie dlatego ze innej firmy. A wybierasz się na betę? Albo kup chociaż test taki jak poprzednio i zobaczysz krechę 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Alutka, jedz na bete, zrób HCG i progesteron.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Alutka, jedz na bete, zrób HCG i progesteron.

Nie mam możliwości jechać na betę to jest właśnie problem...... U nas w mieście nie ma labo, prawo jazdy nie mam, mąż w pracy.....

https://naforum.zapodaj.net/032ec6c7ea8d.jpg.html

To jest ten test... No innej firmy jest ale ta sama czułość 25 co poprzedni....
    Juz mam czarne scenariusze...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzesz progesteron? Jesli nie to zadzwon do lekarza, zeby wystawil Ci recepte.
    I nie rob testów roznych firm, u mnie tez wychodzily jasniejsze 2/3 dni po pierwszym teście

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci mogę powiedzieć tylko tyle ze jak robiłam 2 różne na raz z tego samego moczu, bo chciałam mieć pewność, to tez się różnie wybarwily. No i ja grube krechy to miałam dopiero kilka ładnych dni po terminie @.
    Uważam ze nie powinnaś się martwić na zapas tylko przynajmniej kupić ten test co poprzednio, jeśli nie masz szansy jechać na betę. Może to Cię uspokoi :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Bierzesz progesteron? Jesli nie to zadzwon do lekarza, zeby wystawil Ci recepte.
    I nie rob testów roznych firm, u mnie tez wychodzily jasniejsze 2/3 dni po pierwszym teście

W Serbii nie dają hormonu na utrzymanie ciąży, tu mają zdanie że "natura wie lepiej" więc ciężko.... :(

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie wkurwia to 'natura wie lepiej'. Może ktoś Ci zalatwic to u polskiego lekarza i nawet poczta wyslac?
    Wiem, ze to nie będzie z dnia na dzien, ale jednak. Chyba, ze nie mozna wysylać takich rzeczy - nie mam pojęcia.
    A moze jakies serbskie forum, moze ktos ma na sprzedaz?

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna,

Chyba Cybex i Anex przekraczają moje możliwości finansowe, więc nie patrzę dalej xD

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niewyspana wrote:
    Jak mnie wkurwia to 'natura wie lepiej'. Może ktoś Ci zalatwic to u polskiego lekarza i nawet poczta wyslac?
    Wiem, ze to nie będzie z dnia na dzien, ale jednak. Chyba, ze nie mozna wysylać takich rzeczy - nie mam pojęcia.
    A moze jakies serbskie forum, moze ktos ma na sprzedaz?

Kochana, poczta tutaj idzie ponad miesiąc.... Juz mi raz wysyłali paczkę i dokumenty to szło ponad miesiąc....

qb3c2n0aaonxly0p.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ