Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna33 wrote:Ja po mojej przygodzie z pizza która zrobiła zwrotkę na spacerze z psem totalnie mam wstręt do pizzy 😂
Ogolnie teraz mnie nie ciągnie do fast foodow ale na samym początku byłam gotowa zabić za zupkę chińska 😂
Boże To ja od trzech dni mam jazdę na zupkę chińska 😂😂😂😂😂 -
niewyspana wrote:Lunka,
W piątek w sklepie Słoń jest noc zakupów i do 40% rabatu na wszystko (podobno).
My jedziemy obejrzeć wózki, właśnie oglądam konkretne modele na filmikach 😊
No i przekonalas 🤷♀️ Już wiem co będę dziś i jutro robić. Wybierać rzeczy na piątek 😂
Dzięki za info! -
Luna33 wrote:No i przekonalas 🤷♀️ Już wiem co będę dziś i jutro robić. Wybierać rzeczy na piątek 😂
Dzięki za info!
Zerknij sobie na Bebetto Torino Si i Bebetto Bresso Premium Class.
Jeśli chodzi o Bebetto to będę oglądała głównie te dwa, idę teraz obczaić Anex i Cybex.
Ale Torino Si jest ekstra, na YT są prezentacje i kobitka wszystko pięknie pokazuje:)
Mnie to się dzisiaj aż przykro zrobiło trochę.
To, że moj przyjaciółka daje mi rady jest % akceptowalne, chociaż i tak filtruje informacje i sama decyduję co chce i jakie mam podejście, chociażby do body kopertowego, które u mnie raczej nie przejdzie na większą skalę.
Ale mój 22 letni brat postanowił dawać mi rady.
Chłopak, który jedyne co planuje, to drzemka. Więc na spokojnie mu mówię po co i dlaczego, no i że wiem co robię i to ja będę matką, a to co się dzieje w trakcie ciąży zmienia życie, podejście i organizację i póki tego nie odczuje, to nie zrozumie. To usłyszałam, że nie, że on ma prawo mi powiedzieć to i to. Okej...
Zapytał po co tak wcześnie wszystko, to mówię "Ale na co mam czekać?". Odpowiedź: "no nie wiem, na dziecko?".
Az sie poplakalam i wylączylam wszystko... -
niewyspana wrote:Też właśnie oglądam wszystko co mogę
Zerknij sobie na Bebetto Torino Si i Bebetto Bresso Premium Class.
Jeśli chodzi o Bebetto to będę oglądała głównie te dwa, idę teraz obczaić Anex i Cybex.
Ale Torino Si jest ekstra, na YT są prezentacje i kobitka wszystko pięknie pokazuje:)
Mnie to się dzisiaj aż przykro zrobiło trochę.
To, że moj przyjaciółka daje mi rady jest % akceptowalne, chociaż i tak filtruje informacje i sama decyduję co chce i jakie mam podejście, chociażby do body kopertowego, które u mnie raczej nie przejdzie na większą skalę.
Ale mój 22 letni brat postanowił dawać mi rady.
Chłopak, który jedyne co planuje, to drzemka. Więc na spokojnie mu mówię po co i dlaczego, no i że wiem co robię i to ja będę matką, a to co się dzieje w trakcie ciąży zmienia życie, podejście i organizację i póki tego nie odczuje, to nie zrozumie. To usłyszałam, że nie, że on ma prawo mi powiedzieć to i to. Okej...
Zapytał po co tak wcześnie wszystko, to mówię "Ale na co mam czekać?". Odpowiedź: "no nie wiem, na dziecko?".
Az sie poplakalam i wylączylam wszystko...
Dzięki, na pewno je obejrzę. Jest tak ogromny wybór ze jak ostatnio chciałam coś pooglądać to się przerazolam ilością, nie wiedziałam od czego zacząć 🙈
Słuchaj, powiedziałaś najważniejsza rzecz. To TY jesteś w ciąży, to TWOJE dziecko i TWOJE decyzje. Nikomu nic do tego. Czy ktoś ma dzieci czy nie. Niech każdy decyduje za siebie. Tak bardzo nienawidzę takiego pouczania i dobrych rad. A dlaczego nie kupować teraz? Nie rozumiem. Poproszę o Jeden argument ze teraz jest za wcześnie.
Rozumiem osoby które zaczynaja zakupy po dwóch kreskach bo i takie są. I rozumiem takie które czekają do końca. Szczerze? Mam gdzieś kto koedy kupuje rzeczy dla swojego dziecka. Ja będę miała swoje i kupie wtedy koedy mi się podoba. I niech inni tez robią po swojemu.
Daj spokój, nie warto się przejmować. Ale niestety czeka nas wszystkie teraz cały maraton dobrych rad. A co będzie jak się dzieci urodzą.. sama mówiłaś ze trzeba się od tego odciąć i robić po swojemu. Wiec tak rób! ❤️ -
Luna33 wrote:Dzięki, na pewno je obejrzę. Jest tak ogromny wybór ze jak ostatnio chciałam coś pooglądać to się przerazolam ilością, nie wiedziałam od czego zacząć 🙈
Słuchaj, powiedziałaś najważniejsza rzecz. To TY jesteś w ciąży, to TWOJE dziecko i TWOJE decyzje. Nikomu nic do tego. Czy ktoś ma dzieci czy nie. Niech każdy decyduje za siebie. Tak bardzo nienawidzę takiego pouczania i dobrych rad. A dlaczego nie kupować teraz? Nie rozumiem. Poproszę o Jeden argument ze teraz jest za wcześnie.
Rozumiem osoby które zaczynaja zakupy po dwóch kreskach bo i takie są. I rozumiem takie które czekają do końca. Szczerze? Mam gdzieś kto koedy kupuje rzeczy dla swojego dziecka. Ja będę miała swoje i kupie wtedy koedy mi się podoba. I niech inni tez robią po swojemu.
Daj spokój, nie warto się przejmować. Ale niestety czeka nas wszystkie teraz cały maraton dobrych rad. A co będzie jak się dzieci urodzą.. sama mówiłaś ze trzeba się od tego odciąć i robić po swojemu. Wiec tak rób! ❤️
Po prostu mi szkoda troszkę.
Zakończyłam rozmowę, ale zrobiło mi się przykro, bo to mój brat, z którym raczej normalnie się dogaduje i wszystko jest spoko. I po prostu nie rozumiem ludzi, którzy nie mają o tym pojęcia, ale zyją według zasady "nie znam się, to się wypowiem" -
Niewyspana wiem jak to jest ja tez ciagle dostaje super rady...
ale uwierz mi ze nie unikniemy tego , z naszej strony trzeba sie uzbroic w nieziemską cierpliwosc i przemilczec pewne sprawy...bo inaczej ja bym sie poklucila z cala rodziną. Slynę z tego ze ''pyskuję'' a ja nazwalabym to ze mam swoje zdanie i nie lubie gdy ktos mi wmawia...
Tak więc przykro napewno.... ale i tak trzeba robic swoje....👩 31l. + 👱♂️ 31l.
niewyspana wrote:Mnie tez przeraża ilość firm produkujących i w ogóle ilość modeli. Nie chcę wydać na wózek niewiadomo jakiej kwoty. Ten Bresso kosztuje 2700 bodajże i dla mnie to już za dużo
Po prostu mi szkoda troszkę.
Zakończyłam rozmowę, ale zrobiło mi się przykro, bo to mój brat, z którym raczej normalnie się dogaduje i wszystko jest spoko. I po prostu nie rozumiem ludzi, którzy nie mają o tym pojęcia, ale zyją według zasady "nie znam się, to się wypowiem"
Tez nie chce wydawać majątku. Ostatnio gadałam ze znajoma, ma rocznego synka. Musza mu wymienić wózek, bo ich spacerówka z wózka 2w1 okazała się niewypałem. Wiec kolejny wydatek. Chciałabym znaleźć coś co faktycznie posłuży dluzej ale przy okazji nie kosztuje majątku. Taka jestem Grażyna 😂
Rozumiem dlaczego tak się poczułaś. Ale nerwy nic Ci nie dadzą ☺️ Brat sam się przekona jak to jest -
Alutka128 wrote:Jest mi tak źle... Bardzo chce mi się ryczeć.... Zrobiłam przed chwilą test innej firmy i prawie w ogóle nie widać kreski...
Pewnie dlatego ze innej firmy. A wybierasz się na betę? Albo kup chociaż test taki jak poprzednio i zobaczysz krechę 😁 -
niewyspana wrote:Alutka, jedz na bete, zrób HCG i progesteron.
Nie mam możliwości jechać na betę to jest właśnie problem...... U nas w mieście nie ma labo, prawo jazdy nie mam, mąż w pracy.....
https://naforum.zapodaj.net/032ec6c7ea8d.jpg.html
To jest ten test... No innej firmy jest ale ta sama czułość 25 co poprzedni....
Juz mam czarne scenariusze... -
Ja Ci mogę powiedzieć tylko tyle ze jak robiłam 2 różne na raz z tego samego moczu, bo chciałam mieć pewność, to tez się różnie wybarwily. No i ja grube krechy to miałam dopiero kilka ładnych dni po terminie @.
Uważam ze nie powinnaś się martwić na zapas tylko przynajmniej kupić ten test co poprzednio, jeśli nie masz szansy jechać na betę. Może to Cię uspokoi -
niewyspana wrote:Bierzesz progesteron? Jesli nie to zadzwon do lekarza, zeby wystawil Ci recepte.
I nie rob testów roznych firm, u mnie tez wychodzily jasniejsze 2/3 dni po pierwszym teście
W Serbii nie dają hormonu na utrzymanie ciąży, tu mają zdanie że "natura wie lepiej" więc ciężko....
-
Jak mnie wkurwia to 'natura wie lepiej'. Może ktoś Ci zalatwic to u polskiego lekarza i nawet poczta wyslac?
Wiem, ze to nie będzie z dnia na dzien, ale jednak. Chyba, ze nie mozna wysylać takich rzeczy - nie mam pojęcia.
A moze jakies serbskie forum, moze ktos ma na sprzedaz? -
niewyspana wrote:Jak mnie wkurwia to 'natura wie lepiej'. Może ktoś Ci zalatwic to u polskiego lekarza i nawet poczta wyslac?
Wiem, ze to nie będzie z dnia na dzien, ale jednak. Chyba, ze nie mozna wysylać takich rzeczy - nie mam pojęcia.
A moze jakies serbskie forum, moze ktos ma na sprzedaz?
Kochana, poczta tutaj idzie ponad miesiąc.... Juz mi raz wysyłali paczkę i dokumenty to szło ponad miesiąc....