Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
niewyspana wrote:Też chciałam taka kolorystykę wózka.
Raczej będzie to Bebetto Torino albo Bebetto Bresso 😁 Ale Bresso jest takie piękne rozowo-szare... 🤣🤣🤣
Rzeczywiscie Bresso PREMIUM CLASS Ma takie piekne złote rurki omg! czyli tez uwazasz ze czarno złoty to nie jest KIT? boje sie troche opinni na ulicy ale mi sie wydaje on taki slodki ten kolor
Luna jestes wkoncu czyli juz do nowego domku pokupowane? to teraz jak dlugo przewidujecie remont ? czy juz sie wprowadzacie na materacach ? A Ty w jakie barwy uderzasz ? DZIEKUJE ZA POCIESZENIE
Juz mi bol jajnika i pleckow przeszedl wiec jestem ciut spokojniejsza
ale Panikara to ja wiem ze jestem
Alutka - no taka data do serduszka bedzie napewno okey, bedzie ciezko wytrzymac ale dasz rade na bete lecisz ?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Hej dziewczyny.
Jestem tutaj nowa i chciałam dołączyć się do rozmowy
Staramy się z mężem o dzieciątko już kilka cykli.
Od ok 9 miesięcy mam regularne cykle 32 dni. (Kiedyś było inaczej bo miałam trochę za wysoka tarczyce (3.5 tsh) biorę euthyrox 25 i 50 i mam wynik 1.8 ) biorę też miovelie i nac.
dziś mój 23 dzień cyklu. Owulacja była 18 dnia (robiłam testy i miałam też jej objawy) dziś czyje ucisk w dole brzucha i kłucie jajnika raz prawy raz lewy. Bol pleców taki że siedząc w jednej pozycji w aucie nie daje rady... Czy jest możliwe że tak wcześnie czyje jakieś objawy.? Dodam że mam tak pierwszy raz i jestem trochę zdezorientowana. A nie chce też sobie wkręcać i potem sie rozczarować... powiedzcie jak u was ? -
Wiecie co... Jestem zdruzgotana... Moja jedna siostra, najstarsza ma 4 dzieci z czego 3 nie ma przy sobie, są z jej mężem, w tamtym roku styczniu urodziła kolejne dziecko z wpadki, teraz znowu jest w ciąży... Najgorsze jest to że z ostatnią jak była w ciąży brała narkotyki.... Tak mnie serce boli bo my się staraliśmy pół roku z czego jedna biochemiczna , teraz jestem jak na bombie a ona jak na produkcji kurwa..... Aż mi się ryczeć chce... Tak strasznie się teraz boje o moje dziecko... Brzuch zaczął mnie mocniej bolec.....
-
Hej Moni mysle ze kazdy objaw to dobry znak jesli nie mozesz sie bardzo doczekac testowania to zrob tak jak ja kup na allegro paczkę testów paskowych o wykryciu 10mlu i testuj codziennie z pierwszego moczu
Fizycznie jestes juz 5 dni po stosunku owu wiec to moze byc ciut za wczesnie na objaw , mi objawy przyszly po tym jak zobaczylam II blade kreski na tescie. mysle ze jakies 8dni po bo nie wiem kiedy byla dokladnie owulacja ale wg USG maluszek jest z tego dnia co myslę wlasnie Takze zamow sobie tesciki i testuj nie masz nic do stracenia a nadzieje zawsze dobrze miec Zagniezdzenie moze byc od 4dnia po nawet wiec moze naprawde mialas juz zagniezdzenie trzymam mocno kciuki ! i koniecznie daj znac👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Ale dzis mamy temacik ja to se az meliske zaparzylam Dobrze ze stukam na laptopie to mi latwiej idzie tylko emotek mam mniej
Wiecie co zapomnialam wam powiedziec...
Mam zakaz od ginekologa uprwiania seksu bo mam krwiaka... i moj jest taki zawiedziony ale rozumie... mi to nawet pasuje naczytalam sie ze wlasnie nie wolno ryzykowac z sexem przy krwiaku... Dobrze ze nie zaryzykowalismy z sexem zanim poslam na usg... bo krwiak moglby sie rozlac..
Alutka, przykra sytuacja... straszne jest to ze ludzie ktorzy nie dbaja o swoje zdrowie o zdrowie psychiczne dzieci to mają taką plodnosc.... a ty bierz witaminy , odzywiaj sie i i tak jest ciezko...
Nie boj sie... i nie stresuj siostrą , to jej zycie... naprawde nic nie zmienisz a tylko strujesz sobie swoje wlasne...
Brzuch cie boli bo to naprawde normalne Bierzesz kwas foliowy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 20:12
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Ale dzis mamy temacik ja to se az meliske zaparzylam Dobrze ze stukam na laptopie to mi latwiej idzie tylko emotek mam mniej
Wiecie co zapomnialam wam powiedziec...
Mam zakaz od ginekologa uprwiania seksu bo mam krwiaka... i moj jest taki zawiedziony ale rozumie... mi to nawet pasuje naczytalam sie ze wlasnie nie wolno ryzykowac z sexem przy krwiaku... Dobrze ze nie zaryzykowalismy z sexem zanim poslam na usg... bo krwiak moglby sie rozlac..
Alutka, przykra sytuacja... straszne jest to ze ludzie ktorzy nie dbaja o swoje zdrowie o zdrowie psychiczne dzieci to mają taką plodnosc.... a ty bierz witaminy , odzywiaj sie i i tak jest ciezko...
Nie boj sie... i nie stresuj siostrą , to jej zycie... naprawde nic nie zmienisz a tylko strujesz sobie swoje wlasne...
Brzuch cie boli bo to naprawde normalne Bierzesz kwas foliowy?
Tak, biorę kwas foliowy codziennie o tej samej porze jak zjem śniadanie.
Przykra sytuacja, postaram się tym nie przejmować... -
Na razie wybraliśmy meble, płytki i wszyyystko, przeprowadzkę planujemy na czerwiec. Za niecały Msc ruszamy z remontem, ma nadzieje ze wielkich obsuw nie będzie.
Ja chyba będę uderzać w szarości jeśli chodzi o wózek ale np bordo tez mi się podoba. Czarny ze złotym super! Nie jest kiczowate, co Ty, MEGA!
Nie mieliśmy ryzyka wad, nie mamy raczej w rodzinie na szczęście. Jakoś wogole nie stresowałam się wynikiem, czułam ze wszystko będzie tak jak powinno No i jest 😁
Alutka, ciężko coś mądrego powiedzieć.. to jest takie niesprawiedliwe ze pary latami się starają i nic z tego a inni pyk i już.. oczywiście to jest super jeśli ktoś chce dziecka i się szybko uda! Ale często to są właśnie wpadki i nieplanowane ciąże. A alkohol, narkotyki czy cokolwiek pozostawię bez komentarza.
U Ciebie na pewno wszystko będzie dobrze. Wiem ze po cb możesz mieć różne myśli ale uwierz w tego małego brzdąca 🥰 -
Luna33 wrote:Alutka, a jakieś witaminy poza tym? Może kup sobie takie witaminy dla ciężarnych, tam poza kwasem foliowym jest sporo innych witamin które maja wspierać rozwój dziecka i Twoje samopoczucie. Chyba ze bierzesz coś takiego to super
Witamin jeszcze nie kupiłam, jakoś nawet nie wiem jaki skład muszę mieć witaminy, biorę selen 200 mikrogram zamiast letrox 100, tak mi poradziła endokrynolog, no i kwas foliowy, oczywiście codziennie dawka owoców i warzyw,
Jakie witaminy powinnam kupić, co powinny w sobie zawierać? -
Z tego co pamietam w moich jest Np jod, magnez, witamina D. To się nazywa Mama DHA Premium+
Ja się zupełnie nie znam ma tych tematach, takie doradził mi lekarz i stwierdził ze w jednej tabletce będę miała to, czego potrzebuje.
Do tego właśnie Warzywa i owoce dokładnie umyte i bez skórki i ja się czuje się pełna witamin 😂😂 -
Ja ci powiem co ja biore za polecenim ginekologa:
- Kwas foliowy z witaminą D (taki zwykly z apteki)
-Vitamina C do rozpuszczenia w wodzie 1000mg (ze wzgledu na krwiaka, z apteki zwykla)
Ze sklepu ze zdrową zywnością (online lub inaczej Healthy Shop) - bo ma lepszy sklad i naturalny a nie z chemii:
-Magnez + Wapn w jednej tab. mag500mg +wapn 250mg
-PRENATAL WITAMIN COMPLEX jedna tabletka - z vegetables naturalny calkowicie zawiera w sobie to :
DWIE KAPSUŁKI WEGETARIAŃSKIE TYPOWO ZAPEWNIAJĄ:
Jarmuż (świeży liofilizowany - ORGANICZNY) 100mg
Owoce jeżyny (świeże liofilizowane) 50mg
Owoce borówki (świeże liofilizowane) 50mg
Pestki Dyni 50mg
Stabilizowane otręby ryżowe 50mg
Sok z buraków i zieleniny (świeży liofilizowany - ORGANICZNY) 25mg
Szpinak (świeży liofilizowany - ORGANICZNY) 25mg
Wapń (jako węglan, cytrynian, askorbinian) 100 mg
Witamina C (jako askorbinian Ca, Mg, Zn) 60mg
Magnez (jako tlenek, cytrynian, askorbinian) 50 mg
Witamina E (bursztynian d-alfa tokoferylu - 30iu) 20mg
Bioflawonoidy cytrusowe 20mg
DHA (kwas dokozaheksaenowy - wegetariański) 15mg
Żelazo (jako bisglicynian) 15mg
Niacyna (jako niacynamid) 15mg
Cynk (jako askorbinian) 10mg
Kwas pantotenowy (jako pantotenian wapnia) 5mg
Witamina B6 (jako chlorowodorek pirydoksyny) 5mg
Cholina (jako dwuwinian) 5mg
Inozytol 5mg
Witamina B1 (jako monoazotan tiaminy) 3mg
Witamina B2 (ryboflawina) 3mg
Naturalny beta-karoten / mieszane karotenoidy 2 mg
Miedź (jako glukonian) 1mg
Mangan (jako bisglicynian) 0,5 mg
Kwas foliowy 400ug
Biotyna (jako preparat) 150ug
Jod (jako jodek potasu) 100ug
Selen (jako selenometionina) 25ug
Chrom (jako pikolinian) 20ug
Witamina D3 (wegański cholekalcyferol - 400iu) 10ug
Witamina B12 (jako metylokobalamina) 5ug.
+ Piję codziennie prawdziwy sok naturalny żurawinowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 21:03
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Z tego co pamietam w moich jest Np jod, magnez, witamina D. To się nazywa Mama DHA Premium+
Ja się zupełnie nie znam ma tych tematach, takie doradził mi lekarz i stwierdził ze w jednej tabletce będę miała to, czego potrzebuje.
Do tego właśnie Warzywa i owoce dokładnie umyte i bez skórki i ja się czuje się pełna witamin 😂😂
To prawda ja tez zaczelam jesc duzo witamin i warzyw plus robic sobie jeszcze smoothies z owocow z mlekiem ... jezuuu ja sie nigdy tak nie odzywialam ale czuje satysfakcje ze mi sie tego chce nawet zmuszac sie nie musze , wiec podobno to bejbuś wymaga
No ale zeby byla rownowaga to wymaga ode mnie tez duzo Pizzy i Frytek hahahaah od 2 dni nie moge przestac o tym myslec zjadlam jeden dzien i staram sie opanowac ale on chce wiecej hahah👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Hej Moni mysle ze kazdy objaw to dobry znak jesli nie mozesz sie bardzo doczekac testowania to zrob tak jak ja kup na allegro paczkę testów paskowych o wykryciu 10mlu i testuj codziennie z pierwszego moczu
Fizycznie jestes juz 5 dni po stosunku owu wiec to moze byc ciut za wczesnie na objaw , mi objawy przyszly po tym jak zobaczylam II blade kreski na tescie. mysle ze jakies 8dni po bo nie wiem kiedy byla dokladnie owulacja ale wg USG maluszek jest z tego dnia co myslę wlasnie Takze zamow sobie tesciki i testuj nie masz nic do stracenia a nadzieje zawsze dobrze miec Zagniezdzenie moze byc od 4dnia po nawet wiec moze naprawde mialas juz zagniezdzenie trzymam mocno kciuki ! i koniecznie daj znac -
Dziewczyny jestem w 10 dc pojawił się przezroczysty śluz i właśnie w tym miesiącu dosyć szybko bo zazwyczaj był to któryś nasty dc. Wczoraj kulo mnie trochę podbrzusze 🤔
Za szybko mi to na owulacje ......
No chyba że zaczyna się okres płodny powoli .
A może drugi miesiąc z bromergon i coś tam mi się przestawia.
W środę idę na wizytę ocena owulacji drugi cykl starań.
Poprzedni nie udało się jak już pisałam.
Nie wiem czy ominelismy te dni okaże się czy coś jest innego na rzeczy .
Cykle 28 dni . -
Moniiii wrote:Właśnie wyjade mi się to za wcześnie na jakiekolwiek objawy ale jest to dziwne że mój organizm tak się zachowuje. 🤨🤔 mam nadzieję że zobaczę w końcu upragnione 2 kreseczki A wy miałyscie jakieś objawy przed spodziewana @? Domyslalyscie się?
Myślę że dużo siedzi w psychice.
Ja w zeszłym miesiącu pierwszy cykl starań miałam dużo objawów które by wskazywały typowo na zagnieżdżenie a jednak miesiączka przyszła prawidłowo regularnie.
Niby się nie nakręcAlam ale trochę w tym necie siedziałam i czytałam 🤦 -
Milka8686 wrote:Myślę że dużo siedzi w psychice.
Ja w zeszłym miesiącu pierwszy cykl starań miałam dużo objawów które by wskazywały typowo na zagnieżdżenie a jednak miesiączka przyszła prawidłowo regularnie.
Niby się nie nakręcAlam ale trochę w tym necie siedziałam i czytałam 🤦
Co ma być to będzie