Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Niedługo sama będziesz udzielała rad na podstawie swojego doświadczenia. 🖤
Fasolka daje niezłego kopa i zmienia pogląd na świat... A przynajmniej ja tak mam, tylko tej pogląd zaczął mi się zmieniać jakieś 2-3 tygodnie temu dopiero. Chyba właśnie wtedy dotarło do mnie, że... Będę mamą 🙈
Asqa88 lubi tę wiadomość
-
Ale mialam dzis dzien intensywny, niby wolne a tutaj telefon za telefonem wszystkie ciotki kuzynki itp.. 🤮
Najgorsze jest to ze chce sie spac a tutaj "przyjedz, zajedz, podjedz..." eh meczace to bylo.
Alutka 🥰 wlasnie o tym kiedys mowilam ,ze mi tez te paskowe inne kreski pokazywaly a taki test zawsze zajebiscie pokazal 😁 Jakosc to podstawa 😅
Super daj znac jak mezus zareagowal? 😁😁
Ps. Brzuch teraz cieboli bo to tez taki intensywny czas jak na miesiaczke, ja pamietam ze od kiedy sie dowiedzialam o kreskach to 2 tyg takie bolesne byly i ustapilo... oczywiscie bol nigdy nie powinien byc wiekszy niz taki jak na miesiaczke 🥰
Niewyspana super wiadomosci z Usg 😊😊😊 Ksiezniczka!
Wiecie co mi dzis ciotka powiedziala jak mnie zobaczyla? 😂 Ale super wygladasz (a ja bez makijazu nawet i w dresach) Jejku tak promieniejesz jak na chlopaka! 😄 bo jak na dziewczynke to podobno corka cala urode w ciazy matce zabiera 😄😅 a jak chlopak to super sie ciaze przechodzi i sie promienieje 😂 Oczywiscie mowila to z doswiadczenia bo ma syna i corke 😊 😅
Ps. NadziejaUmiera kochana ja oczywiscie ze chce wiedziec co to bedzie 😄 moja niewiedza niczego niezmienia tylko utrudni przygotowania do wyborow 😂 wole odrazu wiedziec jak tylko bedzie to mozliwe 😁
🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 18:05
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Boże dziewczyny jak ja się cieszę że Was mam 😍 mężuś szczęśliwy, ucieszył się bardzo, aż łezka w.oku mi się zakręciła 🥰 brzuszek boli i przestaje, nie jest strasznie, mniejszy ból jak na okres, no i jajniki dają znać o sobie, do mnie w końcu dociera że się udało 😄
-
Alutka128 wrote:https://naforum.zapodaj.net/afb02b8e8768.jpg.html
U góry z wczoraj dolna z dzisiaj.... Juz mi się ryczeć chce 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 11:00
-
Mi obrucilo zdjecie wiec mam prawy i lewy 😂
Ale uwarzam ze do tego co masz porownaj se jutrzejszy i bedziesz znow szczesliwa 😁 codziennie sprawdzanie wlasnie tak wyglada ja tez mialam takie mysli😊 a potem sie okazywalo ze jednak nastepnego dnia juz byl ciemniejszy ❤
M-ka 🥰 co u ciebie? ❤👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Mi obrucilo zdjecie wiec mam prawy i lewy 😂
Ale uwarzam ze do tego co masz porownaj se jutrzejszy i bedziesz znow szczesliwa 😁 codziennie sprawdzanie wlasnie tak wyglada ja tez mialam takie mysli😊 a potem sie okazywalo ze jednak nastepnego dnia juz byl ciemniejszy ❤
M-ka 🥰 co u ciebie? ❤
Powtorze dopiero w poniedziałek, wtedy już powinna bardziej ściemnieć -
nick nieaktualnyDziewczyny, dziś zrobiłam test i wyszedł plusik, juz taki wyraźny 🥰 Mąż odczytywał bo ja się bałam, że nic nie wyjdzie.
Nie dociera to do mnie zupełnie, nie czuję się inaczej. Chyba potrzebuję czasu, żeby przetrawić taką ogromną informację. Wiem, że nasza historia jest nieco inna od Waszych, postanowiliśmy się zacząć starać i udało się nam w pierwszym cyklu, ale przez to... nie jestem oswojona z tą myślą. Cieszę się bardzo oczywiście, ale czuję się jakby ktoś inny był w ciąży a nie ja... Umówiłam się na poniedziałek na telewizytę, żeby lekarz zlecił mi badania (koniecznie tarczyca, choruję na niedoczynność i boję się o te poziomy...) i na 19 marca mam taką normalną, fizyczną wizytę, chciałam poczekać do 6 tygodnia, żeby usłyszeć serduszko...
I pojawia mi się w głowie pytanie, kiedy powiedziałyście/macie zamiar powiedzieć o ciąży bliskim? Bo my chyba chcemy poczekać przynajmniej do 8 tygodnia z najbliższymi (rodzice + rodzeństwo) a z resztą dopiero po 12 tygodniu. Ale taka mnie energia rozpiera, że niewiem jak wytrzymamy tak długo z tą informacją tylko dla siebie 😂 -
nick nieaktualnyAlutka128 wrote:https://naforum.zapodaj.net/afb02b8e8768.jpg.html
U góry z wczoraj dolna z dzisiaj.... Juz mi się ryczeć chce 😭
Alutka 128, te testy są bardzo... niewystandaryzowane wg mnie. Robiłam pierwszy w czwartek (Pink Test) i kreska wyszła taka mega blada, że sami nie wiedzieliśmy, tego samego dnia po południo zrobiłam z apteki innej marki i był wyraźniejszy (mimo, że z popołudnia). W piątek robiłam z jeszcze innej marki tym razem paskowy nie strumieniowy i w przepisowych 5 minutach nie pojawiło się praktycznie nic... Myślałam, że idzie to w złą stronę. Dziś robiłam znowu (strumieniowy, opisałam zresztą wyżej) i pierwszy raz widoczna krecha (plusik) bez cienia wątpliwości (15 dpo) Także głowa do góry, słabsza kreska świadczy o nieporównywalnej jakości testów między markami, nie o tym, że coś idzie nie tak 🥰 Chyba, że robisz testy tej samej marki? To wtedy możnaby oczekiwać większej powtarzalnościWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 17:28
-
Nalgenka 🥰 Super ze Ci sie udalo! 💪🤞 Nie ma znaczenia czy to za 1 razem czy za 10 razem 😁 fajnie ze doxnas dolaczylas i bedzie mi bardzo milo jak zostaniesz z nami juz do konca i bedziesz opowiadala o swoich objawach itp, mysle ze fajnie sie tutaj wspieramy i wymieniamy doswiadczeniem , gdyz kazda z nas jest w ciazy po raz pierwszy i to forum dzieki swojej anonimowosci jest super💜
Ja w poprzedniej ciazy nieudanej nie powiedzialam nikomu do konca az zaczelam ronic, i powiem ci ze to bylo dla nas mega trudne ukrywac to w tajemnicy do 7tyg. Tym bardzej ze ciagle jak na zlosc byly prosby o to bym cps zrobila, nosila czy skakala... bardzo nie komfortowe sytuacje w rodzinie.
Tym razem od poczatku, drugi dzien testu przed @ wyszedl pozytywny i juz powiedzielismy rodzicom, a rodzenstwu tydzien pozniej... bynajmniej mnie to nie stresowalo.Czuje sie z tym lepiej jak nic nie musze 😁😂 a uwierz mi ze dbanie o siebie teraz to najwazniejsza sprawa...
Dziewczyny silny bol glowy? I bol lewego jakby jajnika ? Normalne? Czy shizuje? 🥺 leze juz pol dnia i niewiem czym to zwalczyc👩 31l. + 👱♂️ 31l.
nick nieaktualnyMarienn wrote:Nalgenka 🥰 Super ze Ci sie udalo! 💪🤞 Nie ma znaczenia czy to za 1 razem czy za 10 razem 😁 fajnie ze doxnas dolaczylas i bedzie mi bardzo milo jak zostaniesz z nami juz do konca i bedziesz opowiadala o swoich objawach itp, mysle ze fajnie sie tutaj wspieramy i wymieniamy doswiadczeniem , gdyz kazda z nas jest w ciazy po raz pierwszy i to forum dzieki swojej anonimowosci jest super💜
Ja w poprzedniej ciazy nieudanej nie powiedzialam nikomu do konca az zaczelam ronic, i powiem ci ze to bylo dla nas mega trudne ukrywac to w tajemnicy do 7tyg. Tym bardzej ze ciagle jak na zlosc byly prosby o to bym cps zrobila, nosila czy skakala... bardzo nie komfortowe sytuacje w rodzinie.
Tym razem od poczatku, drugi dzien testu przed @ wyszedl pozytywny i juz powiedzielismy rodzicom, a rodzenstwu tydzien pozniej... bynajmniej mnie to nie stresowalo.Czuje sie z tym lepiej jak nic nie musze 😁😂 a uwierz mi ze dbanie o siebie teraz to najwazniejsza sprawa...
Dziewczyny silny bol glowy? I bol lewego jakby jajnika ? Normalne? Czy shizuje? 🥺 leze juz pol dnia i niewiem czym to zwalczyc
Super, dziękuję za wsparcie, tak powiedziałaś to teraz już wgl najchętniej bym na ulicę wyszła i oznajmiła nawet obcym 😂. Co do bólu to jest normalny, jeśli faktycznie boli głowa to dla kobiet w ciąży dostępny jest jedynie paracetamol - oczywiście jak najkrócej i jak najmniejsza działająca dawka. Wiadomo, że leki raczej nie są wskazane za bardzo w ciąży, ale na zajęciach z ginekologii nam mówili, że większa szkoda jest z tego całodniowego bólu głowy niż z jednorazowej dawki paracetamolu.