Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Boże nie strasz nas 😂😂😂
    Są kobiety, które lekko przechodzą ciążę - zazdroszczę.
    Ale mnie spotyka każdy możliwy objaw, który chce zatruć mi życie. 😂
    Wspomniałam, że codziennie mam zgagę? 😂

Mam nadzieję, że Wam to pójdzie lekko 😁😁

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to namiętnie pije sok grejpfrutowy, którego przed ciąża bym nie tknęła 🤔
    Ja nie mam takiej tragedii jak niewyspana, ale najgorsze dla mnie są takie wymioty z zaskoczenia 🙈 wszystko jest super, czuje się ekstra i nagle jeb. Nie znasz dnia ani godziny, strach do sklepu wyjść 😂

Marienn, o której godzinie jutro możemy liczyć na zdjecie kropka? 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie 🥺 jestescie cudowne!
    Wizyte mam 9.30 polskiego czasu 🥺✊ bede prosila o mocne kciuki bo ja sie nastawilam ze tam znow pewnie bedzie pusto 😭 Boze wiem ze nie powinnam tak myslec ale ten strach jest okropny. Rozplacze sie chyba jak sie dowiem ze on tam jest... 🥺🥺

Zazdroszcze wam objawow... mi nic nie jest poza bolami nog miesni, pachwin... nawet cyce juz chyba mniej bola, wczoraj tylko lewy swedzial przez godzine... Wam cyce odpuscily tez ? Czy caly czas sie utrzymuje bol....?
    poza tym jem wszystko pije wszystko,... ehhh dzis jestem do 24 w pracy a o 5 rano musze wstac... mam nadzieje ze naprawde wyjde szczesliwa z tej wizyty.

Rano licze tez zobaczyc kreski na testach i wyniki Bety u co niektorych z Was tutaj ✊✊

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, mnie piersi nie bolały ani nie swedzialy nawet przez minutę. A Ty pogódź się z tym ze Twoja ciąża będzie przyjemnością 😁😁 mooooocno trzymam kciuki, ale jestem pewna ze wszystko jest ok. Dobrze ze rano, nie będę musiała długo czekać 🙈

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszajace jest to ze Ciebie tez cyce nie bolaly 😂🤦‍♀️ Moze serio jestem bezobjawowa 😁 ale ogorkową bym se zjadla.... 🤷‍♀️ no nic dziekuje ❤ mam 2h drogi rano i licze za trasa bedzie udana dla nas! I wrocimy ze zdjeciem kropka 😍 Jejku musze myslec pozytywnie... 😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana 💜🥳🥳🥳🥳 Wszystkiego najlepszego! 💜🥳
    Dla Ciebie I dla Malej najwiecej zdrowka! Bawxie sie dobrze w ten dzien 😂🥳🥳

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test inny niż wczoraj, czułości 10 a wczoraj był 25,

https://naforum.zapodaj.net/3984793af495.jpg.html

Ciemnieje aczkolwiek czy nie powinien ściemnieć bardziej?
    Niby pierwszy mocz ale wiem że nie był zagęszczony bardzo bo wstałam w nocy siku 😂

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos ty ! Ladnie juz sciemnial, u mnie bylo tak samo na tych paskowych, je powinno sie naprawde porownywac co 2 dni chyba bo slabo ciemnieja, mnie bardzo irytowaly i musialam kupic zwykle takie aptekowe jakies clearblue czy cos..

Ale jest naprawde juz ladna kreska dzis ❤ nie masz sie co martwic! Pieknie! ❤❤❤ Gratulacje ✊✊✊ bierz witaminy i kwas foliowy juz teraz 😍

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Cos ty ! Ladnie juz sciemnial, u mnie bylo tak samo na tych paskowych, je powinno sie naprawde porownywac co 2 dni chyba bo slabo ciemnieja, mnie bardzo irytowaly i musialam kupic zwykle takie aptekowe jakies clearblue czy cos..

Ale jest naprawde juz ladna kreska dzis ❤ nie masz sie co martwic! Pieknie! ❤❤❤ Gratulacje ✊✊✊ bierz witaminy i kwas foliowy juz teraz 😍

Powtórzę za dwa dni i wtedy sytuacja będzie jasna, akurat będę w dzień okresu którego oczywiście nie dostanę! :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Niewyspana ma dzisiaj urodziny??

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn powodzenia na wizycie ❤️ wyślij nam później zdjęcie kropka ❤️

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak niewyspana ciocia dzis ma urodzinki 😁😁😁 🥳🥳🥳
    Mam nadzieje ze ujrze kropeczka bo stres jest mega duzy, jeszcze mnie podbrzusze boli... ale mysle ze moze dlatego ze dzis wypada czas 2 miesiaczki...

Alutka ✊❤ trzymam kciuki bo test zapowiada sie fantastycznie 😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana sto lat sto lat nie h żyje żyje nam ❤️❤️❤️ spełnienia najskrytszych marzeń ❤️
    Marienn po tej cb jestem pelna obaw,.ale gdzieś z tyłu mojej głowy mam spokój taki że będzie wszystko w porządku i będę za 8 Miechów tulić mojego małego skorpiona 😂
    Mamie już powiedziałam że test wyszedł pozytyw i mowie jej że prawdopodobnie będzie skorpion (ona też skorpion z 08.11) a mi apki pokazują termin na 14.11 także może będzie prezent dla mamy na urodziny 😂😂😂
    Mama oczywiście mnie zjebala że po co się staramy jak leczę tarczycę, ale moja mama taka jest, moja siostra poroniła dwie ciąże jedna w 8 tc druga chyba w 11 tc no i ja ten biochem więc mama po prostu boi się cieszyć

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ze mam cie wpisac Alutka na liste ? 😁😁

Kurcze no szkoda ze mama sie tak boji cieszyc ale mysle ze lepiej jest probowac do skutku niz w zyciu zalowac ze sie nie sprobowalo ❤

Bedzie dobrze, musi! U mnie i u ciebie! Chociaz ja do siebie jestem slabo przekonana nie wiem dlaczego 🥺
    Z jednej strony w glowie mebluje pokoik a z drugiej mowie ze to sie pewnie nie uda... 🥺

Jeszcze godzinka... ✊✊✊

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, 100 lat!! 🎂 dużo spokoju, cierpliwości, spełnienia marzeń i najwiecej milooosci 🥰 niech Ci ta mala wsciekaczka w brzuchu da dziś odetchnąć 😁

Alutka, super!! Z takim pozytywnym podejściem na pewno wszystko będzie teraz dobrze 😁 gratulacje, mamuśka 🥰

Marienn, tu już wszystkie wiemy ze wszystko jest w porządku, czekamy tylko na foto malucha 🥰

klz9df9h8o8dolch.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Rozumiem ze mam cie wpisac Alutka na liste ? 😁😁

Kurcze no szkoda ze mama sie tak boji cieszyc ale mysle ze lepiej jest probowac do skutku niz w zyciu zalowac ze sie nie sprobowalo ❤

Bedzie dobrze, musi! U mnie i u ciebie! Chociaz ja do siebie jestem slabo przekonana nie wiem dlaczego 🥺
    Z jednej strony w glowie mebluje pokoik a z drugiej mowie ze to sie pewnie nie uda... 🥺

Jeszcze godzinka... ✊✊✊

Jeszcze nie wpisuj, poczekamy do pierwszej wizyty jak lekarz potwierdzi :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn,
    Czekam na wieści z wizyty 🖤

Alutka,
    Pięknie ciemnieje. Trzymam mocno kciuki za Was. Dbaj o siebie!!

Dziękuję Wam za życzenia 😘😘😘🖤
    W tym roku usunęłam nawet datę urodzin na FB, więc nie będzie syczeć od ludzi, których nawet nie pamiętam. 😂

Ja jutro też śmigam na USG na 9;15. Nie mogę się doczekać już 😁

W ogóle zrobiłam zdjęcie brzucha.
    Jest wielki xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 09:38

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana 100 lat i spełnienia marzeń!

Dziewczyny A co ile Wy średnio macie wizyty?
    Czy badania prenatalne są robione przez powłoki brzuszne czy nie? Wybaczcie może durne pytanie ale serio nie wiem 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2021, 09:58

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😘
    Ja ma wizyty u lekarza prowadzącego co 4 tygodnie. 😊
    Prenatalne miałam przez brzuszek, ale często się zdarza, że lekarz sprawdza i tak, i dopochwowe:)
    W zależności od tego jaką jest widoczność, jak układa się maluszek.

klz9krhm1wqtef7i.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze bo u mnie też co 4 tygodnie i już zaczęłam się niepokoić że może za rzadko.
    A w drugim trymestrze to wciąż lekarze robią usg dopochwowe czy już tylko przez powłoki?

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ