Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze urosnie?! 🙈🤯🤪 myslalam ze to juz na tyle 🙈🙊🤪
    Chociaz i tak jestem dumna z tego ze jest taki ladny i nie wylewa sie na boki i ze nie przytylam 😂🙈
    Moze uda mi sie po porodzie utrzymac fajna sylwetke...
    Bo ten rozmiar L ktory nosilam przed ciaza mnie juz rujnowal psychicznie...
    Nadzieja z dobrze ze u was maz moze sobie pogadac z polozna itp to napewno duzo daje... 🥰

Luna, dziekuje kochana za porady, i naprawde nie boje sie po porodzie, bo se chyba rade dam, ale boje sie samego porodu, i wiem ze musze urodzic czy tak czy tak, tylko jakby stres jest..
    Po dwa to ciagle mam mysli ze po porodzie moje zycie sie zmieni... chociaz wmawiam se ze nie dam z siebie zrobic typowej mamuski i kury domowej bo tak bym nie chciala.... ale chyba obawiam sie ze mnie to przytloczy... 🙄😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 00:20

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, nie chciałam zabrzmieć jakbym się wymadrzala bo co ja tak na prawdę wiem po tym msc z bezproblemowym dzieckiem.. i doskonale rozumiem Twoje obawy o to co będzie z życiem po urodzeniu gnoma bo sama miałam identyczne. I rozumiem ze fajnie jest przeczytać takie słowa ale dopóki sama tego nie przeżyjesz to to tylko słowa jakiejś laski z neta 😁 ale jestem pewna ze doskonale dasz radę z porodem, na pewno wszystko będzie dobrze 😁 wyglądasz na twarda babkę, to kto ma dać radę jak nie Ty 😁😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 27 września 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn ślicznie wyglądasz i brzuszek też m ga zgrabny 😍 ale trochę przeraziła mnie informacja że on jeszcze sporo urośnie bo jak pomysle o sobie w środku zimy to nie wiem w co się zmieszczę 😅

I również witam w 3 trymestrze, 28 tydzień rozpoczęty. Jestem trochę przerażona bo wciąż nie mam szafy chociaż liczę że w tym tygodniu już się uda ja złożyć. Dodatkowo napisałam wczoraj o sesję ciążowa do wybranej fotografki i okazało się że już nie ma terminów w tym roku i zapraszala na noworodkowa w styczniu 🙈 więc się zapisałam juz ale szok z tymi terminami. Szukam teraz kogoś innego. Mniej popularne dziewczyny mają jakieś terminy więc bez zdjęć nie zostanę :)

Nadzieja ja też niecierpliwie czekam na info :)

Luna śliczna jest Twoja córeczka i ciesza mnie pozytywne historie porodów i dzieci więc dziękuję że się udzielasz :D a co do tego jak się zmienia mózg po porodzie i że w większości stajemy się matkami i kurami domowymi bo też robota hormonów. Przyjaciółka która też ma zaraz 2 miesieczne dziecko, a zawsze była mocno imprezowa, bardzo ważna była dla niej praca, niezależność itd, przyznała się że ona narazie nie jest na bieżąco ze światem ale z kupkami, karmieniem no i miłość ogromna do malucha a do pracy narazie nie wyobraża sobie wracać KIEDYKOLWIEK. Ja się za to śmiałam że po to matka natura dala nam hormony, żeby ludzie mogli przedłużać gatunek i po porodzie matka była skupiona na potomstwie i tym by mogło przetrwać a nie swoich sprawach, więc liczę się z tym, że moja priorytety się zmienią, chcąc nie chcąc, ale myślę że tak musi po prostu być :)

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luncia, w zadnym wypadku nie pomyslalam ani przez chwile ze moglabys sie wymadrzac, i uwierz ze miesiac z takim malenstwem to juz jest duze i wystarczajace doswiadczenie 🥰 takze nie mysl w ten sposob ze ktos kto na wiecej dzieci lub starsze to wie wiecej od ciebie...
    Nie ma szans... kazda z nas wie tyle na ile sobie pozwoli ❤
    I mega wielkie dzieki za slowa ktore piszesz ! Sa one duzym wsparciem...🥰

Moze macie racje, ze jednak moj mozg sam zdecyduje jak ma wygladac moje zycie po porodzie... :)
    Nie chodzi mi o imprezki bo taka mege imprezowa nie jestem, mozna powiedziec ze zadko wychodze... ale bardziej myslalam o tym takim ofolnym zyciu... kupki,spacerki,obiadki,papki... 🙈🤯 no coz... postaram sie w tym wszystkim nie zapomniec o sobie 🙊🙈🤪

Agaga masz jeszcze czAs na skladanie mebli 🙈
    A ja sesji ciazowej nie robilam 🤪 licze ze te slubne od fotograf mi wystarcza 😂😂😂
    Wogole to malo zdjec sama sobie robie... 🤨

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien na pewno będziesz super sexi mamuska;)
    Luna A Ty już jesteś mamuska więc tak jak Marien mówi, masz ogrom doświadczenia w tym temacie;)
    Co do kury domowej . Ja serio nie wiem jak robi np taka Aga Kaczorowska zawsze wygląda pięknie i Jeszcze potrafi wybrnąć innym laskom że o siebie nie dbają . Wiem jedno ..jak tylko urodze,usuwam się że świata instagrama i fb . Ja rozumiem wszystko, sama dzisiaj ubralam rajstopki i sweterkową tunike. Dla siebie bo jest mi wygodnie i fajne się czuje. ;) Ale mój chłop lubi mnie w byle łóżku,dresach i jego koszulce;) dla niego wtedy jestem seksi więc nie zawsze jest tak jak widzimy to na insta itp.
    A ja czasami siedzę i patrzę na ten bogaty świat ino sie gubię , robi mi się smutno i ta moja samoocena spada do zera. Dlatego laski nie przejmujemy się tak za bardzo tym jak będziemy wyglądać po porodzie albo teraz jak wygladamy. Patrzcie, jak długo większość z nas modlilo się o to dzieciątko. Wtedy ,kiedy lekarz powiedział może serduszka nie ma i poszłam do innej Pani doktor, blagalam Boga o te rozstępy, ból dupy i wszystko co najgorsze w ciąży, żeby tylko dac temu maleństwu życie.
    Jesteśmy super,piękne, silne i cudowne!

Tak przy kawie mnie naszło.. Miłego dzionka🥰

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 27 września 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga zgadzam się z tym co piszesz. Zauważyłam że u mnie też się wszystko przewartościowało i pewnie jeszcze bardziej jak urodzę.
    Jak sama teraz ubieram kurtkę ( oczywiście rozpięta) to cieszę się że to już końcówka bo w zimę nie miałabym w czym chodzić😂

W ogóle zapomniałam Wam powiedzieć że położna poleciła mi zakup żelu do porodu Natalis. Dziś zamawiam.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację kazda inaczej to przechodzi ale damy rade bo kto jak nie my ;) Luna śliczna córcia;) marien pięknie wyglądasz;)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia masz racje, swiat internetu jest dziwny i moze gwiazdy wygladaja cudownie po ciazy i maja na wszystko czas ale wydaje mi sie ze to jest tez KASA, jesli masz ponadstan na wydawanie to masz tez glowe spokojna i nie biegasz na zakupy tylko zamawiasz wszystko online, samo robienie zakupow spozywczych w ciagu dnia zajmuje nam czasem pare godzin, stoj w korkach itp.
    A one juz zyskuja czas na tym ze jedzenie kupuja online, oboady/Sushi gotowe codziennie przyjezdza na zamowienie, babeczka od rzes,paznokci i masazu odwiedza w domu... i tego jest masa... wiec mysle ze duza role w necie odgrywa kasa...

Karloina lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego pierdziele to;)
    Pokaże wam jak Tekisia czeka za Tadziem;)

https://naforum.zapodaj.net/306cc9ac9a84.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 11:02

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻

Wysłany: 27 września 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mamy taki sam pajacyk 😃

A te wszystkie gwiazdy nic nie robią zapewne mają gosposie, panią od sprzątania, gotowania, opiekunkę do dziecka. One zarabiają na wyglądzie więc to jest dla nich priorytet.

Karloina lubi tę wiadomość

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... w końcu weekend przeleciał, moje dziecko (czyt. Mąż) w końcu poszedł do pracy 🤣🤣🤣 dalej słabiej widzi na to jedno oko, ale już jest dużo lepiej :)

Nadzieja, cały weekend wchodzę i patrze czy to już:)

Karloina, kiedy planujesz pakowanie? Bo nie mam pojęcia kiedy się spakować 🤣 na internecie piszą żeby w 36tc sie spakować ale wydaje mi się to za późno trochę....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka do 35 tyg chce być spakowana i mieć już wszystko gotowe. Uważam, że może być różnie. Mogę źle się czuć, albo będę musiała zostać na obserwacji w szpitalu, różnie to w życiu bywa więc raczej ten 34/35 tydzień;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka u nas zaleca sie byc spakowanym od 34t
    😊

Karolcia piekne ubranko takie cute! I Psinka tak slodko czeka na malenstwo 🥰😘

Mialam pokazac kacik Klarci, pokazuje w naszej sypialni, komoda jest juz ale aktualnie na niej stoi telewizor jeszcze ktory musi wyjechac z sypialni :) wiec pokazuje wam lozeczko 🥰

https://zapodaj.net/f01c7b65b7bd0.jpg.html

https://zapodaj.net/0eb92269860bd.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 16:25

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ślicznie ☺🥰piękne kolorki;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja straciłam siły. Zaczęła boleć mnie głowa.
    Apetytu nawet nie mam. Dobrze że zdążyłam porobić parę rzeczy w domu.
    I mnie dzisiaj zapiekanka ziemniaczana tym razem. ;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, piękne łóżeczko:) moje które będę miała jest podobne :)

U nas nieciekawa sytuacja,
    Serbskie wojsko na granicy z Kosowem, spór o tablice rejestracyjne, kosowo wydało zakaz wjazdy autom z Serbskimi tablicami rejestracyjnymi na terytorium kosowa, w efekcie prawdopodobnie serbscy protestujący podpalili dwa kosowskie urzędy.. a ja do tego miejsca mam 50km....

qb3c2n0aaonxly0p.png

Wysłany: 27 września 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn jak słodko, Felcia już czeka😃

Ogarnia mnie już stres, nie wiem czy urodzę przed czasem czy nie 🤷🏼‍♀️

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ja mam przeczucie ze do środy urodzisz :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🥰 dziekujemy! Drugi podobny kacik jest na dole ale jeszcze tam chce dac naklejki itp wiec bede robic update ❤
    Alutka Karolcia czekam na wasze kaciki tez! 🥰

Nadzieja nie dziwie ci sie, mam wrazenie ze Nasz zegar juz tyka... 🙈 moj juz tyka, a co mowiac u ciebie 🙈🙈
    Ale mocno trzymam kciuki caly czas❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 27 września 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka teraz to mnie przerazilas 😂😜

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ