Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pakuje powoli, jutro idę odpocząć trochę od tej wiochy, 🤣

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie skonczylam kurs...
    Kilka godzin... ale teraz juz rozumiem dlaczego,zaden lekarz nic nie mowi ani,nie opowiada ani nie pyta.
    Tak jak dzis polazna zapytalam o to jak z tym mezem na porodowce to powiedziala mi ze to na kursie bedzie.
    I na serio na tym kursie mowia wszystko od znieczulen, gdzie parking , jak jechac , jak wejsc itp... uzyskalam kazda wiadomosc... wiec jestem troche spokojniejsza.. musze tylko troche walizke przepakowac chyba bo na porod do malej wzielam chyba se za malo...... 😂😂

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,dzisiaj mam jakiegoś doła. Wydaje mi sie ze znam powód ale wstydzę się chyba o tym pisać. Bo wydaje mi się że zachowuje się jak wariatka. 😑

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Hej ,dzisiaj mam jakiegoś doła. Wydaje mi sie ze znam powód ale wstydzę się chyba o tym pisać. Bo wydaje mi się że zachowuje się jak wariatka. 😑

Nie masz się czego wstydzić, pamiętaj że tak na prawdę jesteś tutaj anonimowa, nie znamy Cie w życiu realnym wiec spokojnie możesz się nam zwierzyć:)

Ja w nocy od 0:45 do 2:15 dostałam znów bolesnych skurczy... ci znów z bólem pleców.. pomagało mi jedynie chodzenie. Na szczęście ustąpiły.

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, dobrze że Ci przeszło. Zapytam wprost..może to przez zaparcia "kiedy była stolec ostatnio"?🤪
    CCałe szczęście już Cię nie boli ale lez mi dzisiaj ! I nie ruszaj się z wyra🙄!!🤗

Jak wiecie, mam siostrę w ciąży.  Tak w skrócie.
    Moja siostra jest starsza nie skończyła żadnej szkoły i wiecznie wszyscy jej współczują.
    Ja od zawsze pracowałam bez języka wyjechalam do UK żeby móc wrócić i mieć na start .
    Sytuacja wygląda tak,że moja mama wszystko kupuje mojej siostrze tzn mi też kupiła, muszę przyznać.  Ale Kasi dużo rzeczy po kryjomu i wiem to od siostra nr 2 ;)
    Dzisiaj mamą zadzwoniła i nie tak jak zawsze na grupę, gdzie są wszystkie córki tylko do mnie prywatnie, powiedzieć mi delikatnie że kupiła Kasi nowy wózek.  Ale że wspólnie będą płacić raty. Wiem, że będzie inaczej bo mama się zlituje i będzie płacić sama. Mnie namawiał na używany wózek A jej kupiła nowy super hiper wózek.  To że nowy to kij z tym bo ja od początku chciałam mieć używany bo uważam że to praktyczne i oszczędne.  Ale dotarło do mnie ,że teraz tak już będzie zawsze. Ja jestem z daleka od domu mojej mamy. Wiem ,że może przesadzam Ale ja zawsze musiałam stawać na głowie żeby coś mieć.  Od 14 roku życia szłam w truskawki zarobić na trampkinz ciucha po czym później ta moja siostra zabierają mi tą kasę. Zawsze chciałam żyć godnie Ale godnie to nie znaczy że nie potrzebuje pomocy prawda? Może i jestem beznadziejną siostrą, za bardzo zazdrosną . I w głowie mam myśl że to wszystko dla Alusi, córeczki mojej siostry i jest mi lepiej;) Ale jakoś tak automatycznie zrobiło mi sie przykro. Zamknęłam się w pokoju i leżę.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina, powiem Ci tak że wiem co czujesz.....
    Ja w wieku 14 lat zaczęłam pracować przy sprzątaniu klatek schodowych czy w mieszkaniach po remontach na wszystko zawsze sobie sama musiałam zapracować bo u nas się nie przelewało, było nas 5 dzieciaków, mama pracowała, tata też. Ale za to moja najmłodsza siostra dostawała zawsze to co chciała, zawsze jej kupowali co chciała, mi zawsze mówili że nie mają kasy, więc w 100 procentach rozumiem twoja zazdrość. ..
    Moja młodsza siostre rozpieścili do takiego stopnia że w sumie do 22 roku życia nie pracowała nigdzie, siedziała na ich garnuszku, w zeszłym roku urodziła dziecko, mała ma 1,5 roku a jej się nie garnie do pracy więc pomagają jej moi rodzice...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do moich skurczy, nie były to skurcze z zaparć bo z tym nie mam problemu,
    Nawet w nocy w pierwszej chwili pomyślałam że może muszę się wypróżnić, ale oprócz siku nic nie zrobiłam, nawet nie miałam takiej potrzeby fizjologicznej.
    Trochę się martwię tymi skurczami, trochę za wcześnie...

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Karolcia 😘 Mialam ostatnio pytac co sie dzieje bo brzmialas na delikatnie przygnebiona...
    Twoj temat jest dobrze mi znany, idealnie Ciebie rozumiem.
    Od dziecka od 14l zapieprzalam zeby cos miec, a rodzice zabiwrali mi kazdy zarobiony pieniadz bo prowadzili sklep i musieli ciagle potrzebowac na kredyt, na towar na oplaty itp. Ciagle moja kasa znikala. Do tego stopnia ze jak juz mialam zarobic np 40zl to mama mowila popros z rana o pieniadze dasz mi bo mi potrzebne i sobie pracuj 😭🤯
    Trwalo to... pozniej wyjechalismy za granice i nasze problemy finansowe sie jakby skonczyly... ale ja bylam juz pelnoletnia, a dwie siostry malutkie.. nie mialam problemu z tym ze one maja wszystko a ja nic nie dostaje. Wiadome.
    Przez kolejne lata koim rodzicom zyje sie lepiej, zauwazylam kiedys ze cos jest nie po rowno, moj maz zaczal mi tez to mowic, ze na swieta one prezenty po 600€ telefony itp a ja jakies balsamy do ciala , czy mixer bo przeciez nic nie chcilalam.. na codzien dostaja na buty po 150€, na wyjazdy, ogolem na wszystko ile se zycza, zauwazylam ze mnie nikt nie pyta jak se radze. Fakt ze mieszkalismy osobno.... co mi po pytaniu o obiad, nie chcialam obiadu...jak mama mi dawala jakis pieniadz np nie wiem 10€ reszty za zakupy to mowilam cos ty nie chce.
    Potem maz mi uswiadomil ze jak ja nie wezme to mlode biorą i i tak moja mama tego sobie nie zatrzymuje.
    Ja chcialam by moja mama sobie odkladala aby miala, a ona wszystko oddawala im. Moj maz wiele razy mi to tlumaczyl ze to nie fer, ze ona im placi nawet za to ze one z nia do lekarza pojda jako tlumacz, a ja za wozenie jej autem nie biore na paliwo nawet bo nie wypada,ze musze to zmienic bo ja czulam sie tak jak ty. One dostaja a ja nie musze nic dostac bo przeciez mam.
    I powiem ci tak, tak mnie to ciagle gryzlo ze naprawde uswiadomilam se ze przeciez czemu ja mam nie dostawac? To ze ja powiem mamie "nie dawaj mi odloz sobie " to nic nie zmienia.
    Kilka miesiecy przed moja ciaza mama chciala dac mi 300€ do auta czy cos takiego bo akurat mialam urodziny, a ja jak dobry duszek powiedzialam ze nie wezme tyle i wzielam tylko 100€ na prezent. I wiesz co sie potem stalo?
    Za 2 dni kupila meble mojej siostrze do pokoju nowiutkie.
    Uswiadomilam se ze serio ona nie umie utrzymac kasy i jak ja nie wezme to one dostaja wszystko...
    Jak zajezdzalam gdzies do Mcdomalds to ja placilam za siebie a mama za siostry tez, nie oferowala ze ok corka za twojego burgera tez zaplace...
    Poczekalam na dobry moment, i wybuchlam, bylam u niej i akurat cos mi powiedziala ze wrocila taksowka bo przeciez ja bym jej nie przywiozla (obrazona, bo ja w ciazy powiedzialam ze nie moge juz tak jezdzic na zawolanie)
    Zaplacila za takse 45€ wiec wtedy jwj wygarnelam delikatnie ze gdyby zadzwonila i powiedziala ze za 20€ to bym sie nie zastanawiala bo ona mi nie placi, a taksowkarzowi lekko oddaje, mnie nie zapytala nawet czy potrzebuje na paliwo, i tak samo z siostrami im dajesz ciagle ... no i jej tam zaczelam mowic... wkurzyla sie niesamowicie ze jej wyliczam... wiem moze to bylo zlo ale musialam bo dusilo mnie to... i od temtej pory powiedzialam tez sobie ze jak bedzie dawac to bez wymowki biore, bo i tak mlode to wezma jak nie ja a mama nigdy nie odlozy.
    I podzialalo, moze nie do konca dostajemy po rowno wiadome ze one mieszkaja z mama ale dostalam na wozek, dostalam na suknie slubna, na wyprawke dla klary chyba 500€ dolozyla nam tez do wesela. Kupuje co chwile cos.A jak gdzies jedziemy to rzuci jakas dyszke na paliwo..
    Glupio mi ze musialam tak to zeobic ale szczerze?
    Mlode maja 21 i 18L pracuja tez, ale nie dokladaja sie do niczego bo mama karze im odkladac. Nawet dalej im wszystko kupuje, serio wszystko. Wczoraj zamowila meble z Ikea drugiej siostrze na chyba 400€ ale dzieki Bogu nie zabolalo mnie to juz tak bardzo bo ja tez cos tam dostalam...

Kochana mysle ze to co sie w tobie zbiera musi zostac powiedziane mamie, nie w sensie ze zalezy ci na kasie, ale ze to psuje samopoczucie, ze czujesz sie gorsza... itp... moze mama taka rozmowe zrozumie...

I nie mysl o tym ze mama nie ma przeciez jak mam od niej brac, jesli ma dla jednej to bedzie miala dla drugiej, a jak nie ma to niech zadnej nie daje. ❤

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem tylko, że mam jakieś wyrzuty sumienia, że jestem wkurzona. Dziwnie mi z tym.
    Kochana nie wiem co z tymi skurczami twoimi. Wiem jedno,jak się sytuacja powtórzy to śmigaj na IP😊

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mam nadzieje ze nie przeoczysz moich wypocin nad toba , bo dodalysmy razem😘

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę że razem zaczęłyśmy się usamodzielniać dość wcześnie, 14 lat to bardzo wcześnie na prace, ale dzięki temu wiem jak warty jest pieniądz i jak ciezko go zarobić...

Za 30min jadę do belgradu, a tak mi się nie chce ze to masakra... Ale posiedzę troche u kuzynki męża, pochodzę po sklepach, popatrzę co jest ciekawego dla maleństwa bo tutaj na wiosce nie ma nic ciekawego....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, jak sytuacja u Ciebie?
    Niewyspana, halo halo czy czytasz nas jeszcze? :)

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien 😍🥺dziękuję. Alutka ❤
    Czuje się lepiej. Pozwalam sobie na te emocje . Widocznie są mi potrzebne.
    Ale masz racje Marien ,muszę powiedzieć mamie co mnie gryzie.
    Duszę się w tej sytuacji bardzo.
    Cieszę się że tutaj mogę Wam o tym powiedzieć i cieszę się że i Wy nie macie problemu nam tutaj o czymś opowiedzieć. 😊😘
    Damy sobie radę,na pewno;)

Dzisiaj skupiam się na mężu. Właśnie pojechał na zakupy. MA WOLNE;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 29 września 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Nadzieja, jak sytuacja u Ciebie?
    Niewyspana, halo halo czy czytasz nas jeszcze? :)

Bez zmian. Skurczy brak, nawet dziś w kroczu przestało boleć i mogę śmigać, sprzątać, gotować.
    Wczoraj męża uświadomiłam co gdzie leży w torbie i walizce, ale znając życie to nie będzie wiedział. Nie wiem czy Wasi też mają pamięć dobra ale krótką bo mój to jest w tym wybitny 😂
    Dziś jeszcze spakowałam wsuwki do włosów i gumkę, mydło naturalne, a i tak mam wrażenie że czegoś zawale.

Czytałam Wasze historie, ja też mogę się pod nimi podpisać, od 16 r.z pracowałam w sklepie, u nas również się nie przelewało, skończyłam szkołę to od razu praca na cały etat + studia zaocznie. Sama za wszystko płaciłam w przeciwieństwie do mojej starszej siostry która do tej pory mieszka z mężem i dziećmi w domu rodzinnym z moją mamą. Ona nawet nie wie co to znaczy zapłacić samodzielnie za jakiekolwiek rachunek. Kompletnie jestem inna niż ona dlatego nie mamy dobrych relacji.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja tak czytam i widzę, że się trzymasz twardo 😜
    Dlatego u mnie relacje z moją siostrą są różne. Ale .. pogadalam ze swoim i ma rację. Olewam to.
    Ale porozmawiam z mamą o tym . Na pewno.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze zrobisz Karolcia , rozmowa powinna wszystko zalatwic, powiedz mamie ze tobie sprawia to przykrosc, ze obawiasz sie ze nawet jeden wnuczek bedzie lepiej traktowany niz drugi... a to sie przerodzi w nienawisc potem...

❤Nadzieja to juz 39 ❗❗❤❤❤🥰🥰 ja pierdziele jak to leci... i naprawde nic? 🤩

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mama wysłała mi zdjęcie wózka Kasi i pyta czy ładny;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Właśnie mama wysłała mi zdjęcie wózka Kasi i pyta czy ładny;)

Nie no trochę to bezczelne....

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka przed wysłaniem zdjęć napisała drukowanymi "SMUTNO CI😊"
    Mogę zrobić screena i wstawić bo wiem ,ciężko w to uwierzyć;)😅
    Chyba mam pękać z zazdrości;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem, mama napisala do ciebie smutno ci? Typu ze pytanie? Czy siostra?

Ja na zdjecie wozka napisalabym "tez bym chciala nowy wozek..."
    Nie napisalabym ani czy ladny czy brzydki...

Albo dorzucilabym jeszcze, 'nie smutno a bardziej przykro mi...'

I nie ciagnelabym za bardzo takich zdan, zeby dalo do myslenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 19:03

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ