Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaga gratulacje 🥰 odpoczywaj - na pewno wszystko będzie w porządku! Poród to straszne przeżycie nawet gdy nie ma komplikacji a kiedy występują to horror i strach o życie, jest to wyzwanie dla naszej psychiki ale trzeba zawsze myśleć pozytywnie. Możesz być z siebie dumna💪Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Dziewczyny nie umiem ogarnąć suwaka ,zapomniałam..😑25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karloina wrote:Dziewczyny nie umiem ogarnąć suwaka ,zapomniałam..😑
Pozniej wejdz nie przez Apke tylko przez strone w swoj profil i tam gdzie masz info o Tadeuszu pod spodem wklej link 🥰👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Cala noc dzis nie przespana bo bol gardla mam 🥴 plukalam sola i pilam rumianek na przemian.. oczywiscie wkrecilam sobie ze to covid i stres mnie dopadl niemilosierny. We wtorek Klarcia ma szczepionke i tak bardzo chce zeby nic nie zalapala do tego czasu..
Dzis od rana smiejemy sie z mezem bo mowie do Klarci ok niedzielka jest mamusia cie ponosi, potuli, sie poprzytulamy bo ty tak malo jestes na raczkach...
Biore ją zmieniam pampera i tule.. ona siw prezy, wygina i placze... mowie ok sorki juz odkladam do lozeczka... klade ja, przykrywam kocykiem a ona rece do gory i spi...
🙄 takie "bez uczuc" mam dziecko 😆 nie da sie nawet poprzytulac 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 12:22
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Hahah Marien twoja Klarcia lubi spokój A nie jakieś matczyne bujanie😆
Mój Tadeo od 10 nie odkladalny;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
U mnie wszyscy się pchają nawet wymyślili dobie żebym z 2 tygodniowym dzieckiem przyjechała 25.12 do teściów o tako posiedzieć. Tam będą dzieci 2 psy i dużo ludzi..
No nie mogę się na to zgodzić.
I tak już mają mnie za złą bo psa niedopuszzam do małego. Daje wąchac stopki w ubraniu Ale nie daje lizać i ich to dziwi. Każdy mówi"Aj szkoda mi tego psa" A ktoś pomyślał o mnie ,że moja mama niedługo jedzie A ja będę sama i kto z tym psem wyjdzie?
Mój pies był kochany jak Tadeusz był w brzuchu. Mam zdjęcie pogryzionych butów, pilota ,poduszek..robi tak na złość że hej. Oczywiście ja sobie zdaję sprawę że to nasza wina ,że my tak rozpiescilismy Ale ja chce to zmienić A wszyscy są przeciwko mnie.
Psychicznie jest mi bardzo źle, nie czuje się bohaterką choć wszyscy mówią ,że powinnam..czuje się taka niedoświadczona, niezaradna, każdy patrzy na mnie jak na wariatka, wszyscy się śmieją że proszę żeby mieli maseczki..
Soryn, za żal wpis..
Do tego mam bol plecow, czasami muszę się nagimnastykowac żeby wstać z łóżka. Jutro przyjdzie położna może coś podpowie..25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Marienn, Luna mogę zapytać o wygląd waszych brzuchów po ciąży?
Mój jest nadal obwisły, brzydki pępek, wisząca skóra, ta brązowa linia i wyżej przebarwienia. Źle się z tym czuje. Wyglądam okropnie🤢I nie wiem czy to zostanie czy jeszcze samo zniknie. Nie jestem w stanie ćwiczyć ani szukać smarowidła bo czasem ciężko ogarnąć mi obiad czy sprzątanie. Dramat zwłaszcza że nigdy gruba nie byłam a wręcz przeciwnie - za chuda.
Sorki za żale - ale myślałam że to zniknie🤨Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Nadzieja, ja mam nadal ta ciemna kreskę, pępek podobnie.. i za dużo skory na brzuchu.. w ubraniu tragedii nie ma ale bez.. poza tym cellulit i rozstępy na tyłku i biodrach. Jak ostatnio to zobaczyłam w wielkim lustrze to myślałam ze się rozpłacze..
Tłumacze sobie ze tam było dziecko, ze cud itd.. ale nie tak wyglądałam przed ciąża i chciałabym wrócić do swojego wyglądu.. -
Nadzieja fajnie ze o tym piszesz, nie chcialam pytac bo myslalam ze tylko ja taka nieforemna jestem po ciazy.
W ciazy schudlam, teraz znow mam swoja wage sprzed ciazy. Czyli rozmiar L. Moze niw widac ale brzuch jest straszny.
Ma rozstepy, czarny pepek ktory dziwnie widac, i ta brudna kreske przez srodek. Wisi mi i malo tego jak siedze to mam tzw "nadpizdzie" 😂🥴 nie wiem jak to nazwac ale taki walek nad pipką mi sie robi. Nigdy tego nie mialam.
Patrze na moj brzuch codziennie i nie wiem co robic...
Moge nawet zdjecie podeslac jesli chcecie popatrzec.
Maz mi mowi ze tragedii nie ma, a taki mam prawo miec bo bylam w ciazy.
Okey ale moze mogloby to zejsc? 😑 samo pewnie nie wroci do normy...
Teraz mi troche lepiej z tym ze nie tylko ja to mam
..
Karolina, prosze cie nie sluchaj innych. Wycisz sie.
Nie pisz do nikogo i siw im nie tlumacz.
Jesli ty czujesz ze nie idziecie na swieta to nie. Proste. Maly ma 2 tyg ty jestes w pologu i karmisz piersia. Czuj to jak stresujaco go karmisz, przebierasz i wszyscy patrza ci na rece. I te teksty Bo mu zimno, bo on zle lezy, bo moze juz ma kupke... chryste! Uwierz mi ze zajedziesz sie..
Wiem ze moze byc ci smutno ze siedizsz w swieta w domu ale rownie koga to byc piekne swieta, ty, wyczekiwany maz i Tadziu.
Ty jestes mama, i ty czujes, najlepiej.
Pamietaj ze u kogos jest zwasze inaczej, roznica temperatur w domu, "zrobmy sobie zdjecie, ja go wezme potrzymam do zdjecia" i dziecko bedzie zmasakrowane po takim wypadzie. No ale moze ja jestem jakas dziwna. My w odwiedziny poszlismy w 5tyg.
Oczywiscie wpuszczalismy do nas ludzi.
To twoja dexyzja rowniez zpsem. Ja tez bym nie chciala by lizal na poczatku itp. Nie chcialabym sie potem zastanawiac skad problemy skorne, czy od prpszku, czy psa czy moze uczulenie.. oj duzo tego. Ale nie neguje wyborow innych ludzi. Poprostu popieram twoje zdanie.
Pamietaj ze innym przejdzie... zapomna, a jesli malego ci rozleguluja to ty bedziesz walczyc nocami albo co gorsza jezdzic po szpitalach gdy oni beda smacznie spac.Lenka88 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dlatego Ja bardzo chce zostać w domu i tak zrobię, dzięki Marien. Muszę być asertywna .25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dzis Klara 2 miesiace (jutro) , pojechLismy do moich rodzicow pierwszy raz.. balam sie tego strasznie...
Pies, posikujący, do tego lekko agresywny... w domu maja chyba z 27stopni i kominek... czasem pala tez tam fajki...
No ale tłuklam im przez rok jak ma byc na moj przyjazd i sie dostosowali... oprocz temperatury w domu...
Do tego na ICH TERENIE zaczelo sie :
"Daj mi potrzymac, daj do zdjecia, daj mi tez... a moje ja tez?" 🤦♀️ mialam juz koncowke nerwow ale mysle okey...
Klarcia opanowane dziecko u nikogo nie chciala polezec dluzej niz 3 minuty.
Ze stresu zaczela szukac cyca... i tak se godzine na nim zawisla... (a byla nakarmiona pelna butla przed wyjsciem)
Wiec uslyszalam "nudna ona jest..nic nie robi"
Aha...
Pokaz dla psa.. daj mu powachac... chryste... okey ale wytrzymalam...
Bylo mi niesamowicie goraco wiec zdjelam malej rajstopki i polozylam z golymi nozkami to sie nasluchalam ze zimno jej ze nie okrywam... i zobacxylam moje dziecko juz takie zmeczone i cieplutkie ze mowie ok wuchodzimy bo mala zmeczona.. uwierzcie mi ze widzialam w niej ze ona nie chce juz nic tylko do cyca sie przytulic i do swojego lozeczka
Takze tego... naprawde nie ma co przesadzac... podobno 100 pierwszych dni malenstwa jest najwazniejszychWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 18:10
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Właśnie Haniu?
Alutka jak tam?25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dobrze chociaż że Cię nie boli ..
Został Ci tylko relaks;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolcia,
Diana skończy niedługo 4 miesiące i nadal robię zakaz odwiedzin. Na święta zostajemy w domu. Moja mama się nie obraziła, teściowa rozumie.
Ja się boje, po prostu i nic nikomu do tego. Ostatnio dwie znajome wylądowały z dziećmi z covidem pod tlenem w szpitalu.
Sorry, ale nie.
Bądź asertywna.
Marien,
Podziwiam Cię.
Ja bym nie dała rady. 🙊Marienn lubi tę wiadomość
-
Alutka128 wrote:Ejjj a wiecie co z Hania?
Przeczytalam na innym watku... Hania napisala ze musi odejsc z Forum na jakis czas CHYBA do Wtorku lub Srody bo wtedy ma wizyte u gina.
I do tego czasu Ginekolog kazal jej sie nie zastanawiac czy to CB czy CP i chyba jakos tam miala zrobic bete ktora nie spadala ale tez nie rosla. Dal jej nadzieje ze w niektorych ciazach moze tak sie dziać i jeszcze moze sie rozwinac.
Dlatego potrzebowala sie odciac na jakis czas.
Ja za nia ciagle trzymam kciuki tak bardzo bym chciala aby jej sie udalo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2021, 20:43
👩 31l. + 👱♂️ 31l.