Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Hania123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak tylko wpadam i sprawdzam co u Was. Bo generalnie to uznałam, że muszę odpocząć od forum. Ale czekam aż Alutka urodzi 😘
    U Nas znów Cp… po świętach jak beta nie zacznie spadać to znów szpital i farmakologiczne… także wesoło mamy.. beta w niedziele 32. Wczoraj 36.1. Także dam znać jak to się skończy. A tym czasem podczytuje tylko co u Was ❤️

2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
    Cp - 19.05.21💔
    Cp - 03.01.22💔
    Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
    4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
    Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    27.01.2023〰️ET 4.1.1
    7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
    16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
    23.02.2023〰️Jest 💓
    27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
    01.08.2023~1340g Leosia🧸
    21.08.2023~2023g Synka✨
    05.09.2023~2500g 🥰
    28.09.2023~3056g Cudu❤️

💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
    age.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, a jaki jest plan na pozniej ? Skoro to juz drugi raz... co mowi lekarz? Macie plan jakis wy?
    Przykro mi ze przechodzisz przez to kolejny raz... .:/

My dzis po szczepieniu, trzy szczepionki i jedna doustna.. ja przezylam szok..:( przykro mi bylo jak ją kluli...
    Dwie pielegniarki na raz dwa trzy wbily sie jednoczesnie iglami i mi kazali ja mocno trzymac... troche jak rzeznia...
    Mala sie zaniosla a ja myslalam ze bede plakac razem z niă....:(
    Teraz aby tylko bylo dobrze do konca doby..

Luna, nie zazdroszcze ci sytuacji z tesciami.. faktycznie chyba chca wam zycie ulozyc... Nie daj sie... masz swoja rodzine, swoj dom i nie jestes na ich garnuszku zeby robic co oni chca.... masz prawo wyboru choinki, kosciola, chrztu, ubioru, czy wszystkiego innego....

Mnie tesciowa zapytala jak to tak? Swieta ida a malutka jeszcze u Boziulki nie byla? 🙄🔫 (czyt. Chrztu nie miala)

Z dobrych rzeczy to waga malej jest ok.
    6tydzien bylo 4060 a dzis 9 tydzien 4880
    To chyba dobrze przybrala przez 3 tygodnie.
    Mierzy 55cm :D

Karolcia Twoj Tadziu wiekszy od Klarci nawet teraz 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 15:48

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, strasznie mi przykro ze znów musisz przez to przechodzić.. trzymaj się..

Marienn, jak malutka się czuje po szczepieniu? Musisz odwołać święta i do Boziulki najpierw z Klara się udać 🙈 a waga super 😁

Nadia zaczela wyciągać ręce do zabawek leżąc na brzuchu. I przekręca się od dziś z brzucha na plecy, co podobno jest nieprawidłowe bo najpierw powinna z pleców na brzuch. Fizjoterapeuto, szykuj się 😂

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien daj znać jak się czuje Klarcia;)
    Kurde dziewczyny nie wiem czemu ale mój mały w dzień śpi w łóżeczku ładnie .A w nocy jest niespokojny, karmie go dobrze. Daje cyca na zawołanie A co go nie odloze to zaraz się wierci,rączkami macha..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 21:00

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory wszystko dobrze, przespala prawie caly dzien obudzilam ja tylko 2x na jedzenie... widac ze jest oslabiona,zmeczona i poplakuje na brzuszek...
    Ma biegunke i bol brzuszka... ale tragedii jeszcze nie ma... jest taka osowiała.... mam nadzieje ze nocke przespimy ladnie... :( szkoda mi dziecinki...

No do Boziulki pojdzie w innym terminie, moze mikolaj sie nie obrazi 😂🙈 Niektorzy Okna myją bo Jezusek patrzy a inny do Boziulki na chrzest 😂
    PS.Bo jej syn (moj maz ) tez z pazdziernika i on na Swieta to juz mial chrzest, a w PL takie zimy kiedys byly i co? I zyje!.
    😊

Luna myslisz ze to cos zlego ze Nadia sie tak odwraca? Kurcze wydaje mi sie ze ja bym nie zwrocila uwagi na to co pierwsze sie obraca 😂😎 ale dzieki ze mowisz 😅
    Pamietaj ze "taka moze byc jej uroda" :)

Karolcia, a wyciszasz pomieszczenie na noc?
    Ogolem to nie wiem ale my w dzien dajemy Klarcie do innych miejsc na spanie, wozek, kojec, lozeczko w salonie...
    A na noc idzie do lozeczka na gore i tam jej wyciszam swiatlem, przy dawaniu cyca. Kiedys chcialam dac cyca na dole i zaniesc na gore tylko polozyc na noc i ona sie nie wyciszyla i nie usnela...
    Wiem teraz ze to wazne zeby ona poczula ze to juz jest ta nocna zmiana... na lozeczku tez wieszam pieluszke na porecz zeby jej swiatelko z lampki nie razilo... wlaczam szumisia ktorego nie uruchamiam w dzien wcale, do tego ona na noc spi w rożku. W dzien nigdy. Wiec to tez jej znak ze to nocna zmiana... :) Poprostu tak przyjelam i ona chyba rozumie. Moze sprobuj takich rzeczy:) (Nie ze ja wiem to najlepiej, bo moze nam sie to poprostu udaje, moze mamy takie dziecko, ale wsrto sprobowac) ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2021, 22:08

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robie podobnie jak Marienn i tez działa. Ale Tadziu jest jeszcze tak malutki, ze nie będzie jeszcze odróżniał dnia od nocy. Myśle jednak, ze warto wprowadzać takie rutyny, prędzej czy później powinny przynieść efekty 😁

Oby Klarci szybko przeszło i noc była spokojna. Szkoda dzieciaczków, ale to dla ich dobra 😁

O obrotach przeczytałam w necie, niby kolejność jest taka ze najpierw z pleców na brzuch a później odwrotnie. No ale Nadia fizjoterapii nie kończyła i może tego nie wiedzieć 😂 zobaczymy co powie specjalista 🤷‍♀️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2021, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mysle jeszcze ze Klarcia tez sie wierci, najbardziej jak jest zle odbita... wtedy jest problem... Ale jak juz odbije dobrze to zostawiam ja w lozeczku, niech sie wierci, i usypia... czesto mruczy cos.. az zasnie... nie musisz brac Tadzia jak nie placze :)
    Moj maz kiedys wpadl na to ze Klara jest zapowietrzona po calym dniu i temu sie wierci... (ja chyba za slabo odbijalam) bral ją na bark i nosil z 40minut i klepal a ona puszczala male beee odbekanie takie cichudkie, wtedy spala juz cala noc... Mozesz tez zaczac uzywac innego kocyka na noc...owijac go na noc inaczej, wiadome ze nie rozumie teraz ale od poczatku sie jakos nauczy :) Bo jesli nie to bedziesz pozniej miala gruby problem podobno jak czytam inne laski na grupach to noce zawalone...Nie pamietam juz jak to bylo jak Klara miala 2 tyg ale ona ciagle spala, wiem ze etedy kazali mi ja w nocy wybudzac do karmienia. Tylko ona jest na kp+mm wiec to mm bardziej ja zapychalo pewnie.
    Podobno (nie wiem ) ale dzieci na samym kp krocej spią bo to chudsze mleko.. jesli Tadziu malo spi a duzo placze to moze sprawdzaj czy nie glodny... moze prpbuj dawac smoczka? 😊

Swoja droga to Klarcia do dzis nie chce smoka, uzywa go sporadycznie moze przez 30min na cala dobe... 😂

Luna, to czekam na wiesci od fizjo 😁 ja sie nie doczekam chyba tej wizyty ortopedy na te palce... jak na jej 3miesiace nie przyjdzie to ide prywatnie...

Pokaze wam filmik...
    Czy tylko ja uwazam ze z tym dzieckiem jest cos dziwnego?
    Wg mnie to jest prserazajace 😂 a nie smieszne...ze niby przez to ze ida zęby...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2435786306503927&id=100002177454792

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 00:01

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien filmik przerażający hahah😬😅

W ciągu dnia odkładam Tadzia do łóżeczka w sypialni. Tam śpi sobie tylko on . Nie zachowuje się cicho bo muszę coś robić w domku . Ale wydaje mi się że właśnie Tadeo jeszcze nie ogarnia tego że trzeba w nocy spać. Właśnie odsypia nockę. Mam nadzieję że to się zmieni. Włączam mu na noc szum, włączam lampkę do minimum A on leży jak królewicz ,patrzy się na mnie 😆

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,czy powinnam zostawić Tadzia na 10 minut i wyjść z psem?

No dla mnie to obłęd j się boję bardzo Ale ja już mam wrażenie że zwariowalam. Teściowa mi tak napisała że mogę, bo się nic nie staniemy nie wiem czy to ja jestem głupia czy z nią coś nie tak.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie no lepiej samego nie zostawiaj jest taki malutki ... niby to 10 minut ale ja bym nie ryzykowała...
    A ja od wczoraj mam tak że małego ruchy czuje bardzo nisko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 09:02

• Karloina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Karolina nie no lepiej samego nie zostawiaj jest taki malutki ... niby to 10 minut ale ja bym nie ryzykowała...
    A ja od wczoraj mam tak że małego ruchy czuje bardzo nisko
    Tym bardziej że on często przy cycu jest i ulewa..
    No powiem Wam. Pierwszy raz poklocilam się z Teściową.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Dziewczyny ,czy powinnam zostawić Tadzia na 10 minut i wyjść z psem?

No dla mnie to obłęd j się boję bardzo Ale ja już mam wrażenie że zwariowalam. Teściowa mi tak napisała że mogę, bo się nic nie staniemy nie wiem czy to ja jestem głupia czy z nią coś nie tak.

Ja bym nie zostawiła.. oj nie..ale patrzę przez pryzmat Jakuba którego drzemki czasem potrafią trwać 10 min w dzień. Każde dziecko jest inne ale ja bym się sama zapłakała jakby mój został i np. płakał tak 10 min.

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Tym bardziej że on często przy cycu jest i ulewa..
    No powiem Wam. Pierwszy raz poklocilam się z Teściową.
    Olej teściowa i rob tak jak uważasz że będzie dobrze dla Ciebie i dziecka jak ma problem to niech Ci pomoże z psem i wyjdzie a nie... juz nie pamiętam gdzie mieszka ...

• Marienn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, nie sluchaj takich rad bo nieszaja ci w glowie. Wiem ze to bezpieczne bo lozeczko bo to tylko 10 minut.. ale GDYBY cos sie wydarzylo to nie wybaczysz sobie tego do konca zycia..
    Chociaz latwo nam mowic a niewiadome jak by bysmy sie zachowaly...
    A mieszkasz wysoko? Ciezko jest zdjac wozek i przejsc sie z Tadziem?

Moze pomysl o ogloszeniu w bloku ze zaplacisz komus za wyprowadzenie psa jeden raz w ciagu dnia... ? To chyba duzo nie kosztuje a jakis nastolatek na fajki se moze dorobi. .. tylko w dzien to oni w szkole..😑

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien ma rację ale teraz dzieciaki mają do 9 stycznia zdalne nauczanie pomiędzy święta później ferie może ktoś się znajdzie ;)

• Karloina Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niech ogarnia mój mąż. Tylko takie miałam dla niego zadanie . Bez przesady ja z psem nie wyjdę jak mam dziecko w domu A ona przy wózku jeszcze nie umie.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka, jak tam?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤️

Zmiotło mnie z planszy totalnie. Czas to w ogóle płynie jakimś nieodgadnionym nurtem. Walczymy z pierwszymi problemami, czyli kupki, od urodzenia w sobotę wieczorem do dzisiaj do południa nasz Wituś zrobił raptem 3 kupy, z czego smółkę po 24h po masażu bo sam nie mógł. Na początku wszyscy mówili że on mało zjada w pierwszych dobach więc to ok, ale wczoraj mieliśmy noc zombie bo on tylko jadł, nie mógł odbić, odkładaliśmy go, zaraz zaczynał płakać, uspokajalismy j znowu jedzenie w taki ok godzinnym cyklu. Na zmianę kimalismy, może łącznie z 1.5h. masowalismy brzuszek, ruszaliśmy nóżkami i niestety ale dziś wjechały rurki windi i czopek glicerynowy. Powiem że taka kleista substancja tam wyszła ze sam to nie wiem jakby sobie z tym poradzil. Mam nadzieję że zaraz ruszy sam bo znowu nic, a ja mam stresa. Nie umiemy go odbić, ja nie mogę chodzić przez krocze, mąż nie umie go złapać i jemu niewygodnie tak, woli go położyć na udzie 🤦‍♂️wszystko spoko tylko na udzie nie odbija 😩

No i ja w jednej piersi czuje że dół mam twardy i mnie boli. Przystawiam ale nic się nie zmienia, zaraz odpalam laktator.

No i denerwuje mnie ubieranie, nie ogarniam nóżek i nogawek bo nasz ma praktycznie ciągle podwinięte i wszystko ciężko ubrać, pozapinac a potem i tak żyje swoim życiem.

A oprócz tego synem jest śliczny, kochany i słodki 🥰

Nadrobiłam wszystko, ciężko mi się odnieść do wszystkiego ale widziałam że wciąż czekamy na Alutke 🤞

Marienn a ty mi dzisiaj poprawiła ten stresujący dzień jak czytałam o "nadpizdziu" i papudze szykującej się do porwania dziecka 🤣🤣 myślałam że mi krocze strzeli jak zaczęłam się śmiać i jednocześnie to jakoś tłumić 🙈🙈🙈

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga Super ze wrocilas ! I podziwiam cie za nadrobienie 🤣🙈😳😳
    Wspolczuje takiego startu z niemowleciem ❤ ale dobrze ze masz wsparciw w mezu , to duzy plus!
    Nie pomoge na kupcie bo u nas bylo duzo i czesto! Ba wiecej niz duzo 😭😅🥴🔫
    Ale odbijanie, mi wychodzi najlepiej sadzając na kolanie, a mąż robi to najlepiej na barku...
    Chociaz i tak na noc moja mala zachowuje sie jakby byla zapowietrzona, wtedy mąz nosi ją i klepie prawie godzine...
    I schodzi z niej bekanie takie wielkie...
    A z ubrankami ogarniesz ;) zobaczysz ;)

Ciesze sie ze poprawilam ci choc troche humorek 🥰❤

Jak bedziesz miala chec to pokaz nam tego cudownego bejbusia Twojego! 🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien a na kolanie oo prostu kładziesz czy jeszcze poklepujesz albo coś? Może macie jakieś super rady bo serio mąż się super odnalazł ale on nie będzie chodził i już. Może mały musi się zacząć męczyć, tak że do niego w koncu coś dotrze tylko czemu dzieciaczek ma się męczyć. Coś znowu nie ma kupy, znowu mnie to stresuje bo powinno być właśnie dużo dużo :( chociaż nie widać po Witusiu żeby jakoś mocno cierpiał, w sensie cały czas :( przy kolejnym ogarnięciu się mam nadzieję że się pochwalę synkiem 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 18:48

m3sxs65gvjb9w3j9.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ