Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Alutka jaki duży słodziak juz Ach co za teściowe;p nie wiem co lepsze już ja wczoraj u swojej byłam to nawet nie spytała czy wszystko mamy czy co... nic a nic ... tylko pierdolila o córce ile to ona straci na polskim ładzie itp o wnuku tamtym że nie jadek a 4 lata skonczyl i one mu wciskają jedzenie siła 🤦♀️ a wygląda naprawdę dobrze 😅 także tak 😅
-
M ka witam w klubie. U mnie to wygląda tak, niech każdy widzi na fb że jestem super babcią i koleżankom też będę opowiadała a co do czego ..dzwoni do mojego męża " czemu ty do mamusi nie dzwonisz " I nawet nie zapyta czy w poniedziałek idąc na wizytę mam z kim małego zostawić. Niestety muszę isc z nim.
I go narażać na ten cały covid.
Albo dzwoni do mnie i pyta czemu ja się nic nie odzywam, tylko pytanie czemu ja mam się odzywać?
Ostatnio sama zadzwoniłam zapytałam jak się czuje. Cały czas podsyłam im zdjęcia Tadzia a oni takie " hmm,ładne " nie zapytają jak spalam, czy daje mi w ogóle pospac. Czy srał czy cokolwiek.
Zero zainteresowania tylko pretensje bo moja mama przyjeżdża z końca Polski i dobrze i chuj . I będzie przyjeżdża bo marzyl o wnukach i się bardzo spelnia w roli babci.
I będzie przyjeżdża kiedy chce.
(Sory za tego chuja..Ale nerwy mi puszczaja) ona jest zazdrosna o swojego syna. Masakra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 17:38
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Karolina współczuję... zamiast się cieszyć i wspomóc to jeszcze pretensje nie wiaodmo o czym... zresztą mam wrażenie że ludzie przez ten covid się zrobili tacy nie czuli jacyś...obojętni... Ja jak moje koleżanki były w ciazy to się oytalam jak wizyta jak badania jak się czuja,jeździłam do nich dbałam o kontakt a one co ... najlepiej żebym ja pojechala do nich teraz ... 🤦♀️
A co do teściowej mojej to myślę że nie pyta ale jak będzie potrzeba to pomoże... no chyba że będzie musiała z tamtym wnuczkiem siedzieć 😅
Ale dzisiaj żal posty ale trzeba 😀 -
E tam czasem trzeba po marudzic;)
A ty jeszcze troszkę i donosisz malucha swojego i będziesz czekała aż przyjdzie na swiat;)25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Alutka, przepiekny ten maluszek 🥰🥰🥰
Jak tam w robi mamusi?
A z tesciowa to norma 🤷♀️🤷♀️ jak nie po slubie to po urodzeniu im odbija 🙈
Mka , moja po tym jak Klarcia sie urodzila to co cheile mi mowila "bo M... to taki, bo tak robi bo tez ma taki kocyk, bo oni uzywaja takich pampersow, bo oni takie mleko daja... nawet perfidnie zapytala czemu nie mamy takich smoczkow jak jej M... " (M to jej wnuczek ktory urodzil sie 3miesiace przed Klarcia.
Pprownuje ją do niego , tez wysylalam zdjecia chwailiam sie, i widzialam ze to wlasnie zle wplywa..
Teraz od swiat nie gadam z nia nie wysylam... 3dni temu napisala do mnie jak Klarcia, napisalam ze dobrze... i temat sie skonczyl. Wiem ze pisze do mojego meza, niech z nim se gada.. tak jest duzo lepiej..
Nie dogodzisz... pyta nie pyta , tesciowa powinna miec umiar 😹🙈👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dziewczyny współczuje Wam sytuacji z teściowymi. Mi tez już nerwy puszczają 😅 dzięki Bogu wyszło tak ze ojciec mojego męża jest chory i nie przyszli od kiedy wróciliśmy ze szpitala ale za to mamy serki wiadomości dziennie. Moja teściowa chodzi płacze, wymiotuje z nerwów ze nie może przyjść bo teściu chory, oj jak mi przykro. Dodatkowo oczywiście jest zazdrosna bo codziennie jest u nas moja mama, pomaga nam, robi obiady, zakupy. Dzisiaj najlepszy hit! Mała nie zrobiła nam do tej pory kupki co trochę mnie przeraża ale nie panikuje jeszcze bo jutro mamy wizytę położnej, ale oczywiście moja teściowa już musi wpychać swoje i zadzwoniła dzisiaj do mojego męża żeby podjechał do niej bo cos nam kupiła. Stary przychodzi do domu kładzie mi herbatkę koperkowa, bo mama mówi ze to dobrze robi na kupkę. No myślałam ze jebne. Dzwoni codziennie pyta oczywiście z troski okej, ale jej teorie, ze mam spać jak mała śpi bo się wykończę, kiedy ja nie potrafię zasnąć w dzień, na sile tym bardziej. Narzuca mi żebym odciągnęła mężowi pokarm i poszła spać a on dokarmi mała w nocy, albo żebym dawała małej mm, gdzie ja na ta chwile nie chce bo ruszyła mi ładnie laktacja. Cała ciąże miała mnie w dupie, jak byłam sama bo mąż był w delegacji to nie pytała czy coś pomoc, dzwoniła raz na tydzień a teraz codziennie setki SMS lub telefonów 😪
Poza tym u nas już lepiej, laktacja ruszyła, mleko się leje, mała zadowolona, już nie wisi tak na cycu. Nocki ciężkie bo marudna jest w nocy, w ciągu dnia jakoś lepiej nam się współpracuje. Jutro wizyta położnej. Mam nadzieje ze wszystko ok 🙄
Alutka dziękuje za radę, skorzystam napewno.
Dzisiaj już trochę lepiej z tym bólem, jakoś przeżyłam dzień wiec jest ok. Już mniej krwawię nawet, bardzo mało.
Dzisiaj pierwszy raz zostawiłam Marysię z mama i wyszłam chociaż na chwile z mężem do przychodni załatwić małej pediatrę, odrazu człowiek jakoś tak inaczej się czuje jak na chwile wyjdzie ☺️☺️ -
Mka, ja bardzo ale to bardzo zycze ci zeby twoja tesciowa sie nie zmieniala, albo tylko na lepsze 😍❤ bo chce uwierzyc ze istnieją naprawde takie fajne ktore sie nie zmienią 😁
Magda, extra ! Ciesze sie ze ruszyla ci laktacja i ze sobie poradzilas🥰 fajnie ze masz pomoc czekamy na relacje od poloznej 😊
A tesciowa sie nie przejmuj, wiadome ze trafia ją bo twoja mama jest a jej nie ma😹
Ja tez nie znosilam tych mitow o koperkach i innych sprawach gdy dziecko mialo kilka dni
U nas zaczelo sie "chlustanie" od tygodnia... Klarcia ulewa niesamowicie praktycznie po kazdym jedzeniu, ciagle... ,mimo ze jest juz tak dlugo odbijana... potrafi isc na drzemke obudzic sie i chlust nosem buzia... jak z fontanny.. poczekam jeszcze ten tydzien poswiczymy wiecej na brzuszku bo juz lepiej podnosi glowke ale nadal sie meczy... bo czytalam ze to moze byc od miesni wlasnie..
Macie jakies rady moze?
No i mam pytanie,
Klarcia chodzi spac o 21 juz teraz spi, i tak do 8-9 rano bez zadnej pobudki przesypia.
Jest pulchniutka fajna, nie ma objawow zadnej choroby ani niedozywienia...tylko ja Matka panikara mysle ze powinna w nocy cos zjesc...
A ze sama usypiam o 24 i wtedy odciagam ostatni raz mleko .Ostatnio dwie noce postanowilam ją wybudzic po 24 na to odciagniete.. no szok 🤦♀️ ona nie wiedziala co sie dzieje, plakala, ja zmieniac pampersa, obsikala mnie i siebie, wiec cala do przebrania, zjadla mleczko obzygala sie... potem nie chciala odbic🤦♀️ tanczylysmy do 2 w nocy...
Powiedzialam ze nie.. juz wiecej nie bede tego robic.
I zastanawiam sie, to nic zlego ze moje dziecko od urodzenia tyle spi? Ze to spoko jak nie budzi sie w nocy jesc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 00:20
M-ka1990 lubi tę wiadomość
👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn, to ja Ci osobiście zazdroszczę że Klarcia tak pięknie śpi oczywiście jak śpi to jej nie wybudzaj na jedzonko, jak pięknie przybiera to nie ma potrzeby,
Mój się budzi idealnie co 2h na jedzenie, nawet w nocy,
Ale śpi z nami w łóżku to tylko koszulka do gory i je 😅😅😅 -
Ogólnie Wam powiem ze równy miesiąc po porodzie weszłam na wagę, i odziwo już-15kg 😮 a że przed ciaza jak i w dzien porodu ważyłam 85kg bo w ciazy nie przytyłam ani kilograma to aktualnie jestem dużo chudsza jak przed ciaza 😅😅
Tak o się prezentuje (zdjęcie robione 2 tyg temu, jedyne nad czym ubolewam to to że w ogóle nie mam tylka i jest równy jak plecy ale poćwiczę trochę mięśnie pośladków i będzie git😅😅)
https://naforum.zapodaj.net/46bd1f4f3a65.jpg.html -
Alutka bardzo ładnie wyglądasz!
Ja zaraz po porodzie spadłam 13 kg, do mojej wagi sprzed ciąży musiałabym jeszcze zrzucić 15 😂
My dzisiaj pospałyśmy ładnie wiec mama szczęśliwa i dziecko szczęśliwe 🥰
https://zapodaj.net/87f0bfe65e0fe.jpg.html
Luna33 lubi tę wiadomość
-
Jaka śliczności 💚💕
M-ka..jestem wzruszona twoim wyborem imienia.
W moim sercu jest pewna historia Krzysia.
❤❤❤25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Cudowna, a chłopcy o tym imieniu są super !🙃😍
M-ka1990 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
A dziękujemy, Tadeo długo wczoraj nie mógł zasnąć . Teraz właśnie sobie spacerujemy;)
Trochę maruda z niego i głodomorek;)
Ale jest kochany 🥰M-ka1990 lubi tę wiadomość
25.👩
29.👱♂️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻