Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulaaa serdecznie gratuluje ! Dużo siły Ci życzę i zdrówka dla Was. 💕💕

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/58761d8f367e2.jpg.html
    https://zapodaj.net/ccad495f56289.jpg.html

Miłość mojego życia 💞🥺

Jestem okropnie z siebie dumna! My babki jesteśmy naprawdę silne !

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O bozie jaka piękność;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama słodycz ta Marysia ❤
    Mimo wszystko taki widok wynagradza później wszystko ;) oczywiście że jesteśmy silne bo kto jak nie my ;)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Madzia! Jestes mega silna ❤ skoro mowisz ze nigdy wiecej tzn ze porod byl pewnie ciezki 😘
    Przytulam..! Ale dalas rade! A traumie sie zapomni szybko...

Jaka cudowna! ❤😭🥰 i jakie ma fajne paluszki 😍😍

Az wzielam swoja Klarcie i mowie "chodz sie poprzytulaj bo za szybko rosniesz" 😭😂😹

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • agaga Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ogromne gratulacje!!! A Marysia jest przesłodka 🥰 dałaś radę, urodziłaś swój cud 💪

m3sxs65gvjb9w3j9.png
  • NadziejaUmiera Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna gratulacje!♥️

Synek <3
    Poród SN 8 października 2021

atdctgf63k7uacir.png
  • Kraszixp Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena1997 wrote:
    https://zapodaj.net/58761d8f367e2.jpg.html
    https://zapodaj.net/ccad495f56289.jpg.html

Miłość mojego życia 💞🥺

Jestem okropnie z siebie dumna! My babki jesteśmy naprawdę silne !

Gratulacje!! ❤️ Ślicznotka, dużo zdrówka dla was mamusiu 😍 oczywiście, że jesteśmy silne, wierzyliśmy w Ciebie. Brawo 👏

xnw4vfxm4fgggsa3.png
    7cs
    04.01.2022 kropuś 💝
    31.12.2021 beta HCG 724,500
    29.12.2021 beta HCG 301,100
    24.12.2021 ⏸
    11.07.2019 👧🏼
    19.10.2017 👧🏼
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy ❤️

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀

Wysłany: 29 stycznia 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna pytałaś o rozszerzenie diety - chciałabym zacząć od gotowanych warzyw, i sama przygotowywać chociaż zobaczymy jak to będzie.
    Słoiczki to wygodne rozwiązanie, nie wykluczam.
    Chyba to pediatra powinien dać zielone światło kiedy można? Zresztą teraz na szczepienie zapisujemy się do innej u której byliśmy przypadkowo, wydaje się dokładna. Bo tamtą to chyba każde dziecko traktuje tak samo, waga wzrost i koniec bilansu..no tragedia. Raczej nie będę liczyć na podpowiedź lekarza🤨
    Luna odkąd Diana leżąc na brzuchu utrzymuje się na przedramionach to średnio jak długo tak sobie leżała i się bawiła mając 3-4 miesiące?
    Jakuba staram się brać na brzuch w każdej godzinie nie wiem kiedy on polubi🙄

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, mając 3 msc to było maaaaax 5 minut, najczesciej krócej. Po 4 msc zaczela leżeć chętniej. Chętnie leży i bawi się zabawkami od jakiś 2 tyg. Mam wrażenie ze pomogło to gdy mąż ja kładł na brzuchu przez cały tydzień dosłownie co chwile. Myśle ze to w sumie dość normalne ze Kubus nadal nie lubi, w sensie wiele dzieci tak ma. Ja czekam aż mój len zacznie się regularnie sam przkrecac na ten brzuch. A na razie to obraca się na bok i głowę wygina tak żeby wszystsko widzieć 😂 cwaniara.

Co do lekarzy, to czasem szkoda słów. Dobrze ze znaleźliście kogoś lepszego. Ja byłam ostatnio z mala u alergologa. Miałam wrażenie ze mam aktualniejsza wiedzę niż ona, po tym co wyczytałam w necie. A całkowicie zwątpiłam, jak powiedziała, żeby profilaktycznie inhalować małą sterydem i dawać jej biszkopty moczone w herbacie albo soczku (!!!!!!!)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam to wierze ze Klarcia ma jeszcze czas... bo ona nic nie chce 😹 troche juz zaczela podnosic glowke..
    Poza tym to jest legat... i ona bedzie chyba taka ze pozniej wszystko bedzie robic 🙈😹😹😋

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien mój Tadeo wierci się ladnie, podnosi główkę, super zaczyna fikać na prawo i lewo ale za to w ogóle nie chce pogadać z matką i się mało uśmiecha . Na początku porównywałam małego do siostrzenicy. Ale to bez sensu. Każde dziecko rozwija się inaczej . Jedni trochę wolniej ale jak najbardziej jest to ok. I to nie znaczy ,że z naszymi dziećmi jest coś nie tak;)

Babcia przyjechała i tak mi mojego cukierasa ubrala;)

https://naforum.zapodaj.net/c96f2ef848b3.jpg.html

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale świątecznie u Was dalej 😀 słodko wygląda w tym ubranku ;)

• Marienn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jaki slodziak! ❤ swietnie w tej czapie ;) a jak ubranko mialoby sie zmarnowac to niech pokorzysta jeszcze ❤
    On ma taka ciemna karnacje czy mi sie wydaje? 😍

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 30 stycznia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam małpkę i grzybka🤣
    Ogarnął jedno i drugie. Z grzybkiem to zobaczę czy będę mu dawać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 18:24

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super ❤🥰 daj znac pozniej bo ja nastepna po tobie do gryzakow 🤭🤭

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png

Wysłany: 31 stycznia 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    No i super ❤🥰 daj znac pozniej bo ja nastepna po tobie do gryzakow 🤭🤭

Grzybka zdecydowanie lepiej mu trzymać niż małpkę. chwilę pociumka i rzuca, grzybka trochę dłużej ale też wywala🤣 zauważyłam że dzięki grzybkowi uczy się sam trafić nim do buzi . Widziałaś że małpkę można przeróżnie wyginać? Ja dziś obejrzałam dokładnie opakowanie🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 19:56

Synek <3

atdctgf63k7uacir.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia na początku tez grzyba wyrzucała ale w końcu się przekonała 😁

W weekend byłam przeziębiona, stary wspomniał o tym rodzicom przy okazji rozmowy telefonicznej, jak pytali co u nas. Dzisiaj dzwoni do M jego matka i pyta ‚a gdzie Natalia covid złapała? Pewnie łazi gdzieś.. szkoda dziecka!’… to pewnie dlatego ze mieliśmy iść do znajomych. Ale nie poszliśmy bo się zle czułam.
    Mieliśmy tez ostatnio chorego psa. Wprost tego nie powiedziała ale zasugerowała ze powinnismy go uśpić 🤯🤯🤯 Nadia na pewno ma na niego alergie..
    stary ma nauczkę ze im nie można mówić nic. A ja mam dość. Wszystko robie zle, nie umiem się zajac dzieckiem, same zagrożenia jej sprowadzam. Wcześniej mnie to bawiło ale ile można.. szkoda ze nie widzi jak Nadia z psem leżą razem na jednej macie na podłodze. Albo na łóżku! SKANDAL!!!!!!

klz9df9h8o8dolch.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, w sumie to chyba widzialam o tym wyginaniu malpki ale nie sprobowalam ani nie zwrocilam uwagi na to 🙈😂 rano to sprawdze😁
    Mysle ze za jakies 2 tyg juz tez Klarcia bedzie chetniej brac do buzi zabawki, poki co narazie pcha tam rece i sie mega slini... nie wiem czy to zęby czy poprostu taki slinotok...

Wasze dzieci tez sie tak krztuszą? Klarcia zaczela znow ulewac i malo tego krztusi sie jak ulewa bo panikuje bo to jej idzie nosem i buzia i wciaga to i sie dlawi... mam zawal tak minimum 3 razy dziennie... odbijamy ją, nosimy, odbekuje maxymalnie, potem spi np. 2h obudzi sie i chluuuu, masakra...

Luna... tesciowa na medal, uwielbiam ten typ...
    Ale ze ona nie potrafi tak sie uspokoic i dac ci poprosfu zyc normalnie z twoim dzieckiem?
    Bez przesady, przeciez to logiczne ze zadna matka nie chce zle dla swoich dzieci...❤ a takie slowa jak ona mowi w twoja strone sa wkur..jace!
    Dajesz rade z nia przebywac w jednym pomieszczeniu?
    Ona ma jakies wnuki jeszxze? Czy przezywa ze ma tylko Nadie i to jej zabrano? 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ale dla pocieszenia powiem ci co przezylam w weekend, musialam isc do tesciow i rodzicow na kawe bo dawalismy fotoksiazki ze slubu w prezencie🤦‍♀️
    Do tesciowej szlam z nastawieniem ze mam ją w dupie i kazalam mezowi obserwowac jak bedzie mi dowalac...
    Na samym wejsciu uslyszalam " No prosze kolejna nowa bluzka, jak zawsze odstrojona w nowe ciuchy"
    (Koszula z Primarku za 10€ kupiona na swieta i w niej juz bylam u niej na swieta) a reszta ubran stara jak swiat!
    Powiedzialam " a no oczywiscie cos trzeba z pieniedzmi robic nie?" 😂😂😂🤭 zatkalo ją.
    Po kilku minutach maz sprostowal ze to jednak nie nowe... bo by nie przezyla ze rozwalam hajs po slubie 😂🤦‍♀️
    A jak dowiedziala sie ze ide do fryzjera znow to miala prawie zawal... 😲
    Macha ksiazkami przed Klarcia tak szybko i mowi patrz ona nie widzi... ona nie wodzi wzrokiem🤦‍♀️🤦‍♀️ mowie, ona ma 3 miesiace i moze ciut wolniej? A nooo pomalu to jakos patrzy... 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Nastepna moja mama (teraz ucierpial moj maz). Ona ma psa ktory jest nieobliczalny i nie dam Klarci do tego bydlaka chociaz lubie psy... za kazdym razem jak ide to daje mu z daleka powachac, a moja mama wziela Klarce i kucnela do psa z nia, w ostatniej chwili zlapalam psa za pysk i jej powiedzialam ze nie ma prawa tak to sie obrazila bo by nic nie zrobil- moze nie ale tego nie wiem a czesto warczy i potrafi ugryzc. .Ale to ja decyduje jak ma byc... u mojego meza w rodzinie pies zagryzl dziecko na smierc i on ma traume, nie zyczy sobie...
    A ona tego nie szanuje, a psa ma takiego ze jak skarpete zabierze to ona sie boi mu ją wyjąc..😑 nie podejdzie do niego...
    Potem zaczely sie wywody ze nie podnosi glowkiz ze jwj corki to juz w chodziku siedzialy jak mialy 2 miesiace.. masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 01:54

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ