Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, super ! Te sesne noworodkowe sa takie slodkie 😍 i zawsze mnie zastanawia jak oni ukladaja te dzieci bez krzyku 😹🙈😊

Alutka, pisalas ze Cc to nie przyjemna sprawa, powiem tak, nasluchalam sie o tym jakie to straszne to cc, i powiem wam ze to chyba tylko w Polsce. Czytalam ze tam dziewczyny leza na plasko zakaz jedzenia przez iles godzin...
    Ja cc jak i po niej wspominam normalnie.
    Po znieczuleniu nadal mialam wpol siedzaca pozycje, po cc mialam atak wiec obudzilam sie 3h po i dano mi dziecko i juz siedzialam,dostalam tosta z herbatą. Wstalam nastepnego dnia po cesarce i pomalutku poszlam pod prysznic za zgoda pielegniarki. Bol miesni brzucha pojawil sie na druga dobe... ale nie bylo tak zle.. naprawde jak dla mnie to bylo super. Nie wiem czemu w Polsce maja takie rygory z tym znieczuleniem i cesarką... 😤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 00:52

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2022, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, ja byłam w szoku jak ta dziewczyna operuje moim dzieckiem, naprawdę. To chyba trzeba mieć specjalne podejście, nie wiem sama. Ale coś pięknego, naprawdę.

A to mój aniołek. Akurat jak się przebudziła 💞 🙈
    https://zapodaj.net/fba95a4332f98.jpg.html
    https://zapodaj.net/10a95ab1ee993.jpg.html

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które już dostały miesiączkę... czy Wam też leciały przy pierwszej miesiączce skrzepy?

Drugie pytanie, jak na ovu dodać że zaczął się nowy cykl? Mecze się i mecze i nie chce mi wskoczyć 😅😅😅

Hania123 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Magdalena, super ! Te sesne noworodkowe sa takie slodkie 😍 i zawsze mnie zastanawia jak oni ukladaja te dzieci bez krzyku 😹🙈😊

Alutka, pisalas ze Cc to nie przyjemna sprawa, powiem tak, nasluchalam sie o tym jakie to straszne to cc, i powiem wam ze to chyba tylko w Polsce. Czytalam ze tam dziewczyny leza na plasko zakaz jedzenia przez iles godzin...
    Ja cc jak i po niej wspominam normalnie.
    Po znieczuleniu nadal mialam wpol siedzaca pozycje, po cc mialam atak wiec obudzilam sie 3h po i dano mi dziecko i juz siedzialam,dostalam tosta z herbatą. Wstalam nastepnego dnia po cesarce i pomalutku poszlam pod prysznic za zgoda pielegniarki. Bol miesni brzucha pojawil sie na druga dobe... ale nie bylo tak zle.. naprawde jak dla mnie to bylo super. Nie wiem czemu w Polsce maja takie rygory z tym znieczuleniem i cesarką... 😤

Wiesz ,wydaje mi się że to wszystko zależy od kobiety, od jej wytrzymałości na ból .
    Moje znajome które mialy CC nie leżały plackiem i wstaly jeszzce tego samego dnia. Właśnie wydawało mi się że w Pl szybko pionizują. U osób które znam tak właśnie bylo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 06:27

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzymy miłego dnia z syneczkiem:)

https://naforum.zapodaj.net/1b5bd872cb4d.jpg.html

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Życzymy miłego dnia z syneczkiem:)

https://naforum.zapodaj.net/1b5bd872cb4d.jpg.html

Jejciu, Tadziu jaki Ty już duży 😍😍😍😍😍

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Jejciu, Tadziu jaki Ty już duży 😍😍😍😍😍
    Na tym zdjęciu nie widać ale niezly pulpet się zrobil 6670 wazy👌 i nosic się każe, dobrze ze lubi jak mu czytam książeczki to chociaż poleży trochę 🤦‍♀️

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Na tym zdjęciu nie widać ale niezly pulpet się zrobil 6670 wazy👌 i nosic się każe, dobrze ze lubi jak mu czytam książeczki to chociaż poleży trochę 🤦‍♀️

No takiego księcia to oczywiście że na rękach nosić a co 😍😅
    Mój na szczęście lubi sobie sam leżeć, wcinać swoją rączkę i gadac do poduszek na łóżku 😅😅😅
    U nas miał 31.01 dokładnie 4760gram czyli 1010gram przytył od porodu :) zobaczymy teraz na koniec miesiąca ile przytył, ale widzę że masa rośnie bo nogi już wyglądają jak ten ludzik z reklamy opon Michelin 😅

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka Marysia slodka 😍😍😍 te spojrzenie! 🥰🤭🤭
    Fajne ma wloski 😁😁😁

Tadziu jest jak moja Klarcia wielkosciowo 😍
    Karola wygladasz super 🥰

Ps. No ja mialam cc o 2 w nocy a o 15 mnie stawiali na nogi.
    Ale spokojnie siedzisz na lozku ze spuszczonymi nogami :)
    Jedyne co, to wkur%$# mnie te zakazy cwiczen do 6mies , zakaz jazdy autem do 6tyg...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale słodko Marysia wyglądała na sesji 😁 a jej miną po przebudzeniu " co Wy mi tu wyprawiacie " 😅
    Karola Tadziu rzeczywiście spory ale ważne że chociaż na troszkę da się położyć i poczytać książeczki;)
    Z tego co słyszałam o cc to właśnie odrazu ganiają u nas żeby chodzić że nie można leżeć ...

• Marienn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja trafilam na jakies uzalanie sie dziewczyn albo dziwne szpitale w ktorych rodzily... bo czytalam posty ze zdjeciem jak laska lezy na plasko juz 8h po cc i mowi ze nie pozwalaja jej nic zjesc a ona mega glodna nawet glowy podniesc nie mozna 🤦‍♀️🤦‍♀️ i kilka takich innych wiec to chyba zalezy od szpitala w pl... mam mocna nadzieje ze wszedzie jest fajnie 🥰🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Odświeżamy z Tadziem i życzymy miłego, spokojnego wieczorku;)

https://naforum.zapodaj.net/3249d92f6edd.jpg.html

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, cudowny on jest ! ❤😍👌💛
    I wogole jest taki duzzziii... ❤
    Ty tez wygladasz kwitnąco 😁😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu jakaś cisza nastała;)
    Marien jak chrzciny ?;)
    Karolcia ślicznie wyglądacie;)
    U mnie dalej się tocze i nic nie zapowiada się szybciej ;p właśnie mocze stopy bo mam takie straszne 🙄 takie nasze walentynki 😅 w ogóle jestem jakaś nie ogarnięta, w domu burdel ,brak weny do sprzątania 😅 naszykowane mam wszystko ale musze ogarnąć walizkę inaczej 😅

• Marienn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie wy dziewczyny pouciekalyscie ? 🙈🙈

A chrzciny super sie udaly 👌 Kilka osob nie przyszlo wiec na poczatku bylismy zawiedzieni ale pozniej pomyslalam ze "mam to gdzies.." ;)
    Ale bylo fajnie, Irlandzkie chrzciny to wogole cos innego, trwaly moze 15min indywidualnie w kosciele :)
    Jedzenia bylo tak duzooo ;) ogolem cudownie bylo ;)

A dzis za chwile wyruszamy w trase 350km z Klarcia po paszport do ambasady...
    Pierwszy raz taka dluga nasza trasa bedzie 🙈

Mka, na koncowce to juz tak bedzie, brak weny 😁 teraz to juz tylko se ogarnij i odpoczywaj 🙈🙈 albo moze lwpiwj zacznij spacerowac 😋 sama wiesz co ci najlepsze 🥰
    A jak Krzys ? Mocno kopie?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, w walentynki zawsze można się ze starym pokłócić, jak ja, wiec Twoje moczenie stop jest całkiem dobra opcja 😂 trzymajcie kciuki żebym znów się nie ugięła i nie chciała pierwsza wyciągać ręki 🙈

Marienn, widziałam ze wszystko robiliście sami? Podziwiam! Super ze wszystko się udało, pokaz jakaś fotę 😁 i daj znać jak mala przeżyje podróż 😁

Ja się wscieklam bo moja babcia stwierdziła ze Nadia jest bardzo słaba jak na pół roku. Jak ciagnie ja za raczki to ona nie siada 🤯 a jej siostry wnuczka już chodziła jak miała 7 msc!!! Eh wiem ze ona kocha Nadie i ona taka po prostu jest, zawsze wszyscy wokół są lepsi, ale mega przykro mi się zrobiło. Chociaż wiem ze Nadula rozwija się bardzo dobrze..

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Mka, w walentynki zawsze można się ze starym pokłócić, jak ja, wiec Twoje moczenie stop jest całkiem dobra opcja 😂 trzymajcie kciuki żebym znów się nie ugięła i nie chciała pierwsza wyciągać ręki 🙈

Marienn, widziałam ze wszystko robiliście sami? Podziwiam! Super ze wszystko się udało, pokaz jakaś fotę 😁 i daj znać jak mala przeżyje podróż 😁

Ja się wscieklam bo moja babcia stwierdziła ze Nadia jest bardzo słaba jak na pół roku. Jak ciagnie ja za raczki to ona nie siada 🤯 a jej siostry wnuczka już chodziła jak miała 7 msc!!! Eh wiem ze ona kocha Nadie i ona taka po prostu jest, zawsze wszyscy wokół są lepsi, ale mega przykro mi się zrobiło. Chociaż wiem ze Nadula rozwija się bardzo dobrze..

Ja w tym roku nie obchodziłam 🤷‍♀️
    Domyślam się że jest Ci przykro ale Ej, każde dziecko rozwija się w innym tempie,ważne że masz zdrową córcie;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien super ze impreza sie udała!🥳🥳🥳

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę chodzę na spacery trochę więcej rzeczy ogarniam ;) a Krzys to mam wrażenie że tak się wypycha więcej, rozciąga 😅
    Dziś myje wózek bo kupiliśmy uzywany ;) I jakieś tam pierdoly ;)
    A tam bo te walentynki to takie na siłę swieto ;p więc Luna mam nadzieję ze mąż pierwszy wyciągnie rękę;)
    Karolcia ale Tadzia miałaś na walentynki olać resztę 😁

• Marienn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dd6f22192e73.jpg

2fa6ad9700db.jpg

8a55260fa011.jpg

Nie cytujcie.
    Tak przygotowywalismy wszystko sami, wypozyczylismy stoly, krzesla, zastawy na stol. A reszte gotowalismy sami, moje kotlety mielone zrobily furrore 👌😂😁
    Jestem troche zla, bo nie mamy naprawde ladnego zdjecia.... tyle fotografow bylo, ze nie wiadome gdzie patrzec a nikt nie podszedl do tego z sercem..😂 no ale coz takie beda 😂😂

A po trasie napewno dam znac jak to zniosla :) narazie spi bo to pora jej drugiej drzemki tak czy inaczej 😊

Luna nie daj sie 😁 ja tez zawsze jak sie kluce to potem pękam 😂 bo zawsze musze cos od niego chciec 😂
    A nie przejmuj sie babcia... chciala dobrze, bo wiadome ,e chcialabym juz zeby moze siedziala czy cos.
    Ja patrzac na Klarcie i na dzieci z pazdziernika to moja Klara nic nie robi co one 😂🙈 one juz sie obracaja, a ona jeszcze na brzuchu nie chce lezec z uniesiona glowka 😋

Karolcia a jak maz? Nie przyszedl w Walentynki? Wg jak sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 12:56

M-ka1990 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ