X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, super ! Te sesne noworodkowe sa takie slodkie 😍 i zawsze mnie zastanawia jak oni ukladaja te dzieci bez krzyku 😹🙈😊

Alutka, pisalas ze Cc to nie przyjemna sprawa, powiem tak, nasluchalam sie o tym jakie to straszne to cc, i powiem wam ze to chyba tylko w Polsce. Czytalam ze tam dziewczyny leza na plasko zakaz jedzenia przez iles godzin...
    Ja cc jak i po niej wspominam normalnie.
    Po znieczuleniu nadal mialam wpol siedzaca pozycje, po cc mialam atak wiec obudzilam sie 3h po i dano mi dziecko i juz siedzialam,dostalam tosta z herbatą. Wstalam nastepnego dnia po cesarce i pomalutku poszlam pod prysznic za zgoda pielegniarki. Bol miesni brzucha pojawil sie na druga dobe... ale nie bylo tak zle.. naprawde jak dla mnie to bylo super. Nie wiem czemu w Polsce maja takie rygory z tym znieczuleniem i cesarką... 😤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 00:52

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2022, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn, ja byłam w szoku jak ta dziewczyna operuje moim dzieckiem, naprawdę. To chyba trzeba mieć specjalne podejście, nie wiem sama. Ale coś pięknego, naprawdę.

A to mój aniołek. Akurat jak się przebudziła 💞 🙈
    https://zapodaj.net/fba95a4332f98.jpg.html
    https://zapodaj.net/10a95ab1ee993.jpg.html

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które już dostały miesiączkę... czy Wam też leciały przy pierwszej miesiączce skrzepy?

Drugie pytanie, jak na ovu dodać że zaczął się nowy cykl? Mecze się i mecze i nie chce mi wskoczyć 😅😅😅

Hania123 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Magdalena, super ! Te sesne noworodkowe sa takie slodkie 😍 i zawsze mnie zastanawia jak oni ukladaja te dzieci bez krzyku 😹🙈😊

Alutka, pisalas ze Cc to nie przyjemna sprawa, powiem tak, nasluchalam sie o tym jakie to straszne to cc, i powiem wam ze to chyba tylko w Polsce. Czytalam ze tam dziewczyny leza na plasko zakaz jedzenia przez iles godzin...
    Ja cc jak i po niej wspominam normalnie.
    Po znieczuleniu nadal mialam wpol siedzaca pozycje, po cc mialam atak wiec obudzilam sie 3h po i dano mi dziecko i juz siedzialam,dostalam tosta z herbatą. Wstalam nastepnego dnia po cesarce i pomalutku poszlam pod prysznic za zgoda pielegniarki. Bol miesni brzucha pojawil sie na druga dobe... ale nie bylo tak zle.. naprawde jak dla mnie to bylo super. Nie wiem czemu w Polsce maja takie rygory z tym znieczuleniem i cesarką... 😤

Wiesz ,wydaje mi się że to wszystko zależy od kobiety, od jej wytrzymałości na ból .
    Moje znajome które mialy CC nie leżały plackiem i wstaly jeszzce tego samego dnia. Właśnie wydawało mi się że w Pl szybko pionizują. U osób które znam tak właśnie bylo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 06:27

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzymy miłego dnia z syneczkiem:)

https://naforum.zapodaj.net/1b5bd872cb4d.jpg.html

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Życzymy miłego dnia z syneczkiem:)

https://naforum.zapodaj.net/1b5bd872cb4d.jpg.html

Jejciu, Tadziu jaki Ty już duży 😍😍😍😍😍

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Jejciu, Tadziu jaki Ty już duży 😍😍😍😍😍
    Na tym zdjęciu nie widać ale niezly pulpet się zrobil 6670 wazy👌 i nosic się każe, dobrze ze lubi jak mu czytam książeczki to chociaż poleży trochę 🤦‍♀️

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karloina wrote:
    Na tym zdjęciu nie widać ale niezly pulpet się zrobil 6670 wazy👌 i nosic się każe, dobrze ze lubi jak mu czytam książeczki to chociaż poleży trochę 🤦‍♀️

No takiego księcia to oczywiście że na rękach nosić a co 😍😅
    Mój na szczęście lubi sobie sam leżeć, wcinać swoją rączkę i gadac do poduszek na łóżku 😅😅😅
    U nas miał 31.01 dokładnie 4760gram czyli 1010gram przytył od porodu :) zobaczymy teraz na koniec miesiąca ile przytył, ale widzę że masa rośnie bo nogi już wyglądają jak ten ludzik z reklamy opon Michelin 😅

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka Marysia slodka 😍😍😍 te spojrzenie! 🥰🤭🤭
    Fajne ma wloski 😁😁😁

Tadziu jest jak moja Klarcia wielkosciowo 😍
    Karola wygladasz super 🥰

Ps. No ja mialam cc o 2 w nocy a o 15 mnie stawiali na nogi.
    Ale spokojnie siedzisz na lozku ze spuszczonymi nogami :)
    Jedyne co, to wkur%$# mnie te zakazy cwiczen do 6mies , zakaz jazdy autem do 6tyg...

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ale słodko Marysia wyglądała na sesji 😁 a jej miną po przebudzeniu " co Wy mi tu wyprawiacie " 😅
    Karola Tadziu rzeczywiście spory ale ważne że chociaż na troszkę da się położyć i poczytać książeczki;)
    Z tego co słyszałam o cc to właśnie odrazu ganiają u nas żeby chodzić że nie można leżeć ...

• Marienn Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze ja trafilam na jakies uzalanie sie dziewczyn albo dziwne szpitale w ktorych rodzily... bo czytalam posty ze zdjeciem jak laska lezy na plasko juz 8h po cc i mowi ze nie pozwalaja jej nic zjesc a ona mega glodna nawet glowy podniesc nie mozna 🤦‍♀️🤦‍♀️ i kilka takich innych wiec to chyba zalezy od szpitala w pl... mam mocna nadzieje ze wszedzie jest fajnie 🥰🥰

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Odświeżamy z Tadziem i życzymy miłego, spokojnego wieczorku;)

https://naforum.zapodaj.net/3249d92f6edd.jpg.html

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, cudowny on jest ! ❤😍👌💛
    I wogole jest taki duzzziii... ❤
    Ty tez wygladasz kwitnąco 😁😁

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu jakaś cisza nastała;)
    Marien jak chrzciny ?;)
    Karolcia ślicznie wyglądacie;)
    U mnie dalej się tocze i nic nie zapowiada się szybciej ;p właśnie mocze stopy bo mam takie straszne 🙄 takie nasze walentynki 😅 w ogóle jestem jakaś nie ogarnięta, w domu burdel ,brak weny do sprzątania 😅 naszykowane mam wszystko ale musze ogarnąć walizkę inaczej 😅

• Marienn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie wy dziewczyny pouciekalyscie ? 🙈🙈

A chrzciny super sie udaly 👌 Kilka osob nie przyszlo wiec na poczatku bylismy zawiedzieni ale pozniej pomyslalam ze "mam to gdzies.." ;)
    Ale bylo fajnie, Irlandzkie chrzciny to wogole cos innego, trwaly moze 15min indywidualnie w kosciele :)
    Jedzenia bylo tak duzooo ;) ogolem cudownie bylo ;)

A dzis za chwile wyruszamy w trase 350km z Klarcia po paszport do ambasady...
    Pierwszy raz taka dluga nasza trasa bedzie 🙈

Mka, na koncowce to juz tak bedzie, brak weny 😁 teraz to juz tylko se ogarnij i odpoczywaj 🙈🙈 albo moze lwpiwj zacznij spacerowac 😋 sama wiesz co ci najlepsze 🥰
    A jak Krzys ? Mocno kopie?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka, w walentynki zawsze można się ze starym pokłócić, jak ja, wiec Twoje moczenie stop jest całkiem dobra opcja 😂 trzymajcie kciuki żebym znów się nie ugięła i nie chciała pierwsza wyciągać ręki 🙈

Marienn, widziałam ze wszystko robiliście sami? Podziwiam! Super ze wszystko się udało, pokaz jakaś fotę 😁 i daj znać jak mala przeżyje podróż 😁

Ja się wscieklam bo moja babcia stwierdziła ze Nadia jest bardzo słaba jak na pół roku. Jak ciagnie ja za raczki to ona nie siada 🤯 a jej siostry wnuczka już chodziła jak miała 7 msc!!! Eh wiem ze ona kocha Nadie i ona taka po prostu jest, zawsze wszyscy wokół są lepsi, ale mega przykro mi się zrobiło. Chociaż wiem ze Nadula rozwija się bardzo dobrze..

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Mka, w walentynki zawsze można się ze starym pokłócić, jak ja, wiec Twoje moczenie stop jest całkiem dobra opcja 😂 trzymajcie kciuki żebym znów się nie ugięła i nie chciała pierwsza wyciągać ręki 🙈

Marienn, widziałam ze wszystko robiliście sami? Podziwiam! Super ze wszystko się udało, pokaz jakaś fotę 😁 i daj znać jak mala przeżyje podróż 😁

Ja się wscieklam bo moja babcia stwierdziła ze Nadia jest bardzo słaba jak na pół roku. Jak ciagnie ja za raczki to ona nie siada 🤯 a jej siostry wnuczka już chodziła jak miała 7 msc!!! Eh wiem ze ona kocha Nadie i ona taka po prostu jest, zawsze wszyscy wokół są lepsi, ale mega przykro mi się zrobiło. Chociaż wiem ze Nadula rozwija się bardzo dobrze..

Ja w tym roku nie obchodziłam 🤷‍♀️
    Domyślam się że jest Ci przykro ale Ej, każde dziecko rozwija się w innym tempie,ważne że masz zdrową córcie;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien super ze impreza sie udała!🥳🥳🥳

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę chodzę na spacery trochę więcej rzeczy ogarniam ;) a Krzys to mam wrażenie że tak się wypycha więcej, rozciąga 😅
    Dziś myje wózek bo kupiliśmy uzywany ;) I jakieś tam pierdoly ;)
    A tam bo te walentynki to takie na siłę swieto ;p więc Luna mam nadzieję ze mąż pierwszy wyciągnie rękę;)
    Karolcia ale Tadzia miałaś na walentynki olać resztę 😁

• Marienn Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dd6f22192e73.jpg

2fa6ad9700db.jpg

8a55260fa011.jpg

Nie cytujcie.
    Tak przygotowywalismy wszystko sami, wypozyczylismy stoly, krzesla, zastawy na stol. A reszte gotowalismy sami, moje kotlety mielone zrobily furrore 👌😂😁
    Jestem troche zla, bo nie mamy naprawde ladnego zdjecia.... tyle fotografow bylo, ze nie wiadome gdzie patrzec a nikt nie podszedl do tego z sercem..😂 no ale coz takie beda 😂😂

A po trasie napewno dam znac jak to zniosla :) narazie spi bo to pora jej drugiej drzemki tak czy inaczej 😊

Luna nie daj sie 😁 ja tez zawsze jak sie kluce to potem pękam 😂 bo zawsze musze cos od niego chciec 😂
    A nie przejmuj sie babcia... chciala dobrze, bo wiadome ,e chcialabym juz zeby moze siedziala czy cos.
    Ja patrzac na Klarcie i na dzieci z pazdziernika to moja Klara nic nie robi co one 😂🙈 one juz sie obracaja, a ona jeszcze na brzuchu nie chce lezec z uniesiona glowka 😋

Karolcia a jak maz? Nie przyszedl w Walentynki? Wg jak sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 12:56

M-ka1990 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ