Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
Luka ladniutki 🥰 A no pączek faktycznie 😂
Marienn U nas dziś pierwsza marchewka 🥕 ale pluł 🙄 ja nie wiem czy dwie łyżeczki zjadł a porcje przygotowałam jakby miał się najeść 😂 od dwóch tygodni zbierałam się 🥴 a dopiero zaczęliśmy. Jutro ponowimy marchewkę, pojutrze batat albo dynia, no i brokuł czeka w kolejce.
Wodę codziennie nie podaje bo Jakub nie chce. Jakiś czas temu zmienilismy na normalne mleko Bebilon Profutura z tego Nan comfort to podawałam mu 2-3x dziennie bo bałam się zaparć.
Ale on z wodą jest "zapoznany" od dawna bo nefrolog zalecił przepajać, mamy problem z miedniczka w nerce.
A Wam jak idzie RD?Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Alutka, sliczny chlopczyk
Nadzieja, kochana my dopiero w weekend bedziemy zaczynac rd.
Planuje zaczac od brokuly, ale czy to nie wypluje ? 😂🤦♀️
Bedziemy blendowac z wodą.
Nie wiem jak mam to z ta woda, bo u nas tlumaczyli ze
Np 2lyzki warzywa i 1 lyzka wody na popitke.
Nastepnego dnia np 4lyzki warzywa i 2 lyzki wody na popitke i tak jakos...
Ciekawi mnie czy Klarcia otworzy buzie 😂😂
Nie jest chyba gotowa jeszcze na rd ale za tydzien do polski lecimy i nie chce jej tam stresowac dodatkowo wiec pierwsze rozpoczecie chce tu zrobic....
A tak to jeszcze nadal KP+mm chociaz juz coraz wiecej mm, kp juz tylko sporadycznie...
Powoli odchodze od kp chociaz psychicznie nie wiem jak to zniesc....
A Jakub dostaje butelke z woda juz do picia i sam sie bawi i pije? Czy wlewasz mu do tej od mleka? Czy tej z uszkami?
Jejku mam takie glupie pytania ale moja Klarcia nie umie poslugieac sie butelka z uszkami i nie wiem...
Pierwsza marchew dla niego to musialo byc to 😂😂😂
Wydaje sie slodkie i powinno pasowac ale widzisz, nom jednak wbrew pozorom pluje...😂 daj znac jak dzien drugi💪👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Dziś niestety to samo, nawet gorzej.😧
Luna poratuj jak u Was było z reakcją na pierwsze warzywo?🙏
Marienn ja brokuła zostawiam na koniec bo podobno najmniej smakuje. Jakub buźkę otwiera tylko nie chce przełykać a jak przełyka to języczek wywala i wtedy plucie.
Cóż nie poddaje się i jutro podam batat😆
Nie słyszałam o tym żeby podawać wodę w trakcie podawania warzywka. Ja dodałam oliwę i odrobinę wody do blendowania marchewki.
Te butelki z uszkami są po 6. miesiącu ( przynajmniej tę którą kupiłam) dlatego jeszcze nie testowaliśmy.
Wodę podawałam lyżeczką i butelka że smoczkiem.Synek
Poród SN 8 października 2021
-
Nadzieja, u nas nie było szans na przełknięcie, czy chociażby schowanie jezyka z jedzeniem do buzi 🙈 a teraz mala wcina z nami pulpety z ryżem i sosem, placki, owoce, warzywa, zupki.. nie lubi brokuła i ziemniaka, kilku rzeczy nie może ale poza tym wcina jak szalona. A początki były baaaardzo słabe i oczywiście już się przejmowałam. Także na spokojnie, daj Kubusiowi kilka dni i tez na pewno załapie 😁
NadziejaUmiera lubi tę wiadomość
-
Okey to ja sie juz zaczynam stresowac 🤐🤐
Wjezdzamy jutro z pierwszym warzywem 😄
Dam znac 😎💪
Widze ze to spora przeprawa, ja nadal twgo rd nie rozumiem az tak bardzo, okey na pierwszy tydizen dwa to okey ale potem? Czy ja podolam dac jej wszystko itp....👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marien daj nam znać jak Ci idzie RD.🥰
Jeju..Tadziulek ma 4 miesiące 🥺 czas leci szybciutko😏
25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Dla mnie rd to tyle dodatkowej roboty że najchętniej to bym nigdy nie rozszerzała diety 🤣
Alutka ja na tym wcześniejszym zdjęciu widziałam.xien ale to chyba dlatego że powiedziałaś. Na spokojnie jeszcze zatestuj. A Luka słodziaczek ☺️
Wituś od wczoraj je tragicznie w ciągu dnia 🙄 pół minuty, minutę z jednej piersi i to ciężko mu załapać, łapie, puszcza, pręży się. Jak zje te pol minuty to drugiej piersi już nie chce 🤯 oprócz tego jest zadowolony, wszystko normalnie. Już myślałam że to etap karmienia na stojąco ale też się wygina i płacze. Normalnie jadł koło 3min z każdej piersi. Poobserwuje bo może jakiś skok czy inny czort. Przybiera ładnie bo okazało się że przez 2 miesiące 2kg 😅 chociaż uważam że po nim nie widać tej masy a waży 6.9kgM-ka1990 lubi tę wiadomość
-
Napisze tylko szybciutko ze nasze rozszerzenie diety obylo sie bez tragedii narazie, 2 dni mamy za soba.
Na start poszedl zmielony brokuł... bo nie chcialam zaczynac od marchewki poniewaz jest ona lekko slodka i potem ciezko niektorym maluchom przyjac cos innego
Tak wiec brokul posmakowal, dzis juz zjadla 8 lyzeczek 🥰
Agaga to chyba dzieci wszystkie tak juz maja z tym cycem 😂😂 tez to przerabialismy 🤷♀️ i teraz przerabiamy znowu...
🤨👩 31l. + 👱♂️ 31l.