X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
Odpowiedz

Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''

Oceń ten wątek:
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale rosną te dzieciaki. Wszystkie śliczne 🥰

U mnie sytuacja identyczna jak u Magdaleny. Może to przez kp.. jeśli do czegoś dochodzi to dlatego ze mam wyrzuty sumienia ze nie odczuwam potrzeby seksu w ogole a mąż wręcz przeciwnie. I jak już coś jest, to jest super, ale moje libido leży i kwiczy 🤷‍♀️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna u mnie jest IDENTYCZNIE jak u Ciebie. Tyle tylko ze ja nie karmie piersią 🙄

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jest szansa ze to nie przez kp.. a miałam nadxieje ze koniec kp rozwiąże ten problem. Nie wiem co dalej 🤷‍♀️

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie dni, że jak pomyślę o grze wstępnej to najchętniej przespała bym to i się obudziła zaraz po zadowolenie mojego facia😁
    Kiedyś częściej się kochaliśmy, ale może dlatego że chcieliśmy zajść w ciążę. ?

Z drugiej strony czasem mam odwrotnie, mogłabym wszędzie to robić i czekamy aż mały pójdzie na drzemkę.

Rozumiem nas dziewczyny, my po prostu jesteśmy zmęczone. Po całym dniu z dzidzią . Z praniem , gotowaniem itp próbujemy przetrwać. Przynajmniej ja tak mam.
    Liczba koleżanek zero.
    Mój plan dnia wygląda następująco
    -wstajemy odprawiamy poranną toaletę , ząbki itp
    - Ja pije kawę mały jeszcze rano wypija butelkę albo je kaszkę
    - zabawy zabawy i jeszcze raz zabawy.
    - jak Tadzinek ma super dzień to idzie na drzemkę ok 11 , czasem potrafi sam usnąć ale często niestety muszę leżeć obok . Przez co nie mogę nic zrobić
    - później drugie śniadanko
    - zabawa , książeczki itp
    - obiad
    - spacer
    -drzemka
    - około 18 przyjeżdża tata do domku
    I zbliżamy się do kolacji i kąpieli
    Oczywiście w między czasie od rana probuje zrobić obiad( robie na raty doslownie)
    Pranie i ogarnianie domu ale ileż można ogarniać dom?
    😁
    I naprawdę około 21 marzę o tym żeby napić się gorącej herbaty i wlepić oczy w książkę albo w tv.

25.👩
    29.👱‍♂️
    Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨‍🦰
    Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
    Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja karmie I nie mam problemu...
    Ja staram się niby ogarniać dom i wszystko ale czasem ważniejszy jest Krzysio i w sumie nie raz bywało brudnawy 😅 albo bez obiadu no ale ;)
    To podziwiam Cie Karola jak bez koleżanek... mi się trafiło że koleżanka z tej samej miejscowości ma chłopczyka tydzień młodszego od Krzysia i codziennie na spacery popitalamy, można się wygadac

• Marienn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piekne te wasze dzidzie 😍😍
    Tadziu 💜💜
    Krzysiooo ❤❤❤
    Marysia 😍😍😍
    Wszystkie super!!! Az zachcialo mi sie mocniej kolejnego bobasa !

Karola, ty sie kobito uspokoj z tym pozadaniem bo nas zawstydzasz 🤣🤣
    Ja tez mam libido 0 ....
    Zle mi z tym.. mega zle.. ale nie wiem co robic... wiem ze to przez stres, zmeczenie.. i przez to ze przytylam.. nie czuje sie w swoim ciele z tym brzuchem super...
    A co do kolezanek ? Tez jestem na etapie BRAK.
    Takze pozdrawiam 🖐😁🤣😍

M-ka1990 lubi tę wiadomość

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marien ja to wszystko robie z nudów. Bo w 4 ścianach idzie zwariować;)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko z katarem powinnam jechać do lekarza ? Nic mu innego nie jest... z jednej strony nir chce przeginać a z drugiej głupieje

• Karloina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    Czy tylko z katarem powinnam jechać do lekarza ? Nic mu innego nie jest... z jednej strony nir chce przeginać a z drugiej głupieje
    U nas jak pojawił się katarek to inhalowałam malego i odciągałam z noska:)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odciągam i psikam mu tym solami mineralnymi , a teraz spi I normalnie nie chrapie ani buzi nie ma otwartej normalnie oddycha 😅 idzie zglupiec

• Karloina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za to dzisiaj mamy problem ze snem. O 14 pierwsza drzemka, tylko u mnie na rączkach I co chwila jest płacz 😔
    https://naforum.zapodaj.net/e2cb1f81a284.jpg.html

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku biedactwo może na niego tak ten dzień działa? Czy już lepiej trochę?

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne, nie ma zasady co do kp i libido, po prostu czytałam ze tak się czasem zdarza ze właśnie podczas kp czasem nie ma w ogole ochoty.. ale jak widać bez kp tez tak bywa. Magda, planujesz gdzieś się udać z tym problemem?

Omg przechwalilam, mala wróciła ze żłobka z TURBO glutem. Noc na bank nieprzespana, oby szybko przeszło 😩 do tego chyba idą trójki wiec nie jest wesoło.

Mka, dla Was tez zdrówka. Myśle ze z samym katarem nie ma potrzeby jechać do lekarza, tez miałam taka rozkmine. Kiedy jednak jechać? Nadal nie wiem 😆

Karola, oby to tylko zły dzień a jutro będzie lepszy :)

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że jutro będzie miał lepszy dzień.
    Obyśmy tylko nie mieli covid.. niestety mój P ma test pozytywny . Dzisiaj nie poszedł do pracy bo gorączkuje i biła go mięśnie .
    Wiecznie coś.. mam tylko nadzieję, że my Tadziulkiem będziemy się trzymać jakoś.

Luna , oby katarek minął szybciutko:)

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Luna miło to wiedzieć ze nie tylko ja taka rozkimna😅 bo ja już zgłupiałam mówię pojadę to mnie wyśmieją nie pojadę to będę sobie tłuc że może bardziej się rozchoruje 🤦‍♀️ no głupota
    Zdrówka dla córci oby szybko przeszło;)
    Karola o nie... więc zdrówka dla P a dla Was trzymajcie się bez chorobstwa ;)

• Magdalena1997 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2022, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, chce sobie dać jeszcze trochę czasu, ale owszem myślałam już coś na ten temat. Tylko nie wiem czy my z mężem nie musielibyśmy zacząć od jakiejś terapii wspólnej. Niestety wszystko zaczęło się sypać niedługo po urodzeniu Marysi jak moja teściowa trochę za bardzo chciała ingerować w nasze życie :) z teściowa do tej pory nie mam zdrowych relacji a moja relacja z mężem na tym tez sporo ucierpiała.

Co do katarku, pamietam pierwszy katar u Marysi 😅 katar plus kaszel. Oczywiście zaczęło się w nocy, a rano wykonałam już telefon do lekarza i umówiłam się na wizytę. Przy drugim katarku już tak nie panikowalam 😅 po prostu odciągałam gluta bardzo często i robiłam inhalacje. Mam wrażenie ze pediatra mojego dziecka już mnie tak kojarzy, ze spokojnie mogłabym się z nią umówić na kawę i ploteczki 😅 w lipcu Marysia złapała rotawirusa, to byl koszmar, u lekarza byłam chyba trzy razy w ciągu tygodnia. Długa historia ogólnie, nie będę Was zanudzać. Ale ja myśle, ze jeśli czujemy wewnętrznie potrzebę konsultacji z lekarzem, nawet przy głupim katarku to czemu nie, w końcu od tego oni są a my po coś płacimy te podatki 🙃

l22npx9ikikem2mh.png

Córcia o imieniu Marysia ❤️🎀
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa tez jest.. wyjątkowa, ale na szczęście mąż jest po mojej stronie. Chociaż tez teoche się pogorszyło u nas po narodzinach Nadii. Ale to przez to ze wg niego jestem skupiona w 200% na niej, a jego niby olewam. Może byłoby inaczej, gdyby mi więcej pomagał. Ale już się przyzwyczaiłam…

Magda, a mieliście robione jakieś testy na rota? Czy jak się określa co to za wirus? Opowiadaj!! Nam mala przyniosła jakiegoś wirusa ze żłobka. Sama raz zrobiła nieciekawa kupę, a ja, stary i moja mama myśleliśmy ze zejdziemy z tego świata 😆

klz9df9h8o8dolch.png
  • Karloina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja pamiętam jak mały nam zachorował jak miał pół roku . Do niedawna myślałam, że była to tzw trzydniówka ale na ciele ,mały nie miał zadnych krostek i słyszałam że jednak to nie to.

Ale miał dosłownie 3 dni wysoka temperature. Leciał mi przez ręce. Byłam u mojej mamy na wakacjach wtedy , pojechała do lekarza a Pani doktor od razu chciała antybiotyk dać. Oczywiście CRP było w porządku i nie było podstwa. Po rozmowie z Pania doktor i mojej argumentacji 😁mały nie dostał antybiotyku. Ale te 3 dni to był jakiś koszmar. Nie spalam, nie jadlam . Aż na końcu złapała mnie taka migrena , że coś strasznego. Chyba stres puścił wtedy.
    Aj te początki.. człowiek nie wie jak się zachować. Ciekawe czy przy 2 dziecku będzie już inaczej.

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
  • M-ka1990 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nie straszcie 😅

• Karloina Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M-ka1990 wrote:
    O matko nie straszcie 😅
    Kochana my MAMY ze wszystkim sobie poradzimy.
    ! 💗

25.👩
    29.👱‍♂️
    6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
    14.02- jest serduszko ❤️
    3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ