Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
U Nas na równe 6 miesięcy Marysia dostała gorączkę jakoś 38 i dziwną kupę. To było zaraz po tym jak wyszły jej pierwsze dolne jedynki. Szybko umowilam Nas do lekarza pojechaliśmy odrazu, nasza Pani doktor nie mogła nas już przyjąć wiec trafiliśmy do Ukrainki 🙃 Pani „doktor” stwierdziła, ze to przez zęby które Marysi już wyszły, odesłała nas do domu bez żadnych leków. W nocy gorączka 40 stopni, Marysia co chwile sie załatwiała, woda nie kupa, lało sie bokami, dziecko lało mi sie przez ręce, gorączki nie szło niczym zbić, robiliśmy okłady, mała miała aż drgawki. Rano zadzwoniłam do przychodni ze żądam wizyty u naszej Pani doktor a nie jakiejś pani z przypadku nazywanej lekarzem. Trafiliśmy do naszej lekarki, pokazałam jej zdjęcia kupy Marysi, ta złapała się za głowę, dodam ze Marysia załatwiała się już z krwią. Dostaliśmy domowe kroplówki do picia, mnóstwo leków. Dostawała syropek na gorączkę co kilka godzin, smecte, kroplówki. Z gorączki wyszłyśmy szybko dosyć ale rozwolnienie utrzymywało się około 1,5 tygodnia 😪 to co ja wtedy przeżyłam… coś okropnego, nie mogłam patrzeć jak cierpi. Oczywiście po kilku dniach ją wysypało jak po trzydniówce, wygladala komicznie.
Badań jako takich na rotawirusa nie mieliśmy. Pani doktor na „oko” stwierdziła ze objawy identyczne jak rotawirus. Wiec do końca tez nie jestem pewna czy to aby napewno było to. Dzięki Bogu zaszczepiliśmy małą na rotawirusy, nie wiem co by było gdybyśmy tego nie zrobili.
A co do szczepień, powiedzcie mi czy szczepiłyście albo macie zamiar szczepić dzieci na meningokoki? Ja mam umówiony termin na 9.12 ale ciagle się waham 🙄 -
Karola masz rację damy radę 😁!
Magdalena co przeżyłaś to współczuję.... biedna małą się nacierpiała 😒no i nasza służba zdrowia ... ech
Co do szczepienia , jakiś tam czas temu byłam pewna że szczepie na meningokoki a teraz szczerze się zastanawiam... -
Magdalena, Jezu 😱😱😱 masakra! Strasznie Wam współczuje ze musieliście przez coś takiego przejść.. czasami ręce opadają na tych specjalistów..
Karola, dobrze ze dopilnowalas a nie od razu antybiotyk. Co to w ogole za praktyki.. tez się na prwno najadłam stresu, przykro mi..
My zaczepiliśmy na meningo, a czemu macie wątpliwości? Tzn nie neguje, tylko tak z ciekawości, bo akurat ja jestem bardzo pro szczepienia 🙈 -
O widzisz, to jestem zdziwiona bo nasza pediatra bardzo zachęca i noe naciąga, jak szczepiliśmy mmr to powiedziała ze jest refundowana i płatna, czym się różnią i ze wg mniej nie warto płacić tylko wybrać refundowana. Sporo czytam o tych szczepieniach, pediatra tez dużo opowiada No i tak szczepimy po kolei
-
Luna33 wrote:O widzisz, to jestem zdziwiona bo nasza pediatra bardzo zachęca i noe naciąga, jak szczepiliśmy mmr to powiedziała ze jest refundowana i płatna, czym się różnią i ze wg mniej nie warto płacić tylko wybrać refundowana. Sporo czytam o tych szczepieniach, pediatra tez dużo opowiada No i tak szczepimy po kolei
U nas podobnie mój P naciskał na płatne i na takie się zdecydowaliśmy ale nasza Pani doktor powiedziała wprost, że głównie chodzi o ilość wkłuć
Nie naciągała nas:)25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
Mka, Najgorzej.. za karę tam jest? Nie rozumiem lekarzy którzy się tak zachowują w stosunku do pacjentów 🤷♀️
My się zdecydowaliśmy ba płatne te na początku właśnie żeby było mniej wkłuć. Ale np ta doustną albo mmr wzięliśmy refundowane. No i ospe mieliśmy za darmo bo dzieci żłobkowe dostają właśnie za free.
U nas doszła goraczka 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 21:23
-
Nie pocieszę Cię bo u nas 14 msc i mogłabym takie przypadki policzyć na palcach 🤪 dobrze ze jak się budzi to tylko je i idzie dalej spać, ale i tak.. czasem do pierwszej pobudki uda jej się te 5h pospać, ale zanim ja się położę to i tak mam z 3h snu. A kolejne pobudki już co 2-3 godziny.
Ostatnio do pierwszej pobudki spała 8h i modliłam się żeby tak jej zostało. Kolejna noc to były pobudki co 1.5h 😆 no i to szczęście się póki co nie powtórzyło -
Jak Ty Luna funkcjonujesz w pracy po takich nockach ? 😳 ja bym ledwo żyła 🙄
U Nas nocki są super, aż ciężko w to uwierzyć ale Marysia chodzi spać około 20 i pierwszą pobudkę ma 5:30/6:30 zje i idzie spać dalej tak do 9. Wiec ja się wysypiam naprawdę, mam złote dziecko jeśli chodzi o spanie. Bywały nocki gorsze ale takie mogę zliczyć na palcach jednej ręki. -
Magda, omg zazdro 🤩 ale Ci się trafił łaskawy egzemplarz 😁
Mka, No to faktycznie nieciekawie.. myśle ze nie robisz nic zle, każde dziecko jest inne.. koedys z tego wyrośnie, oby szybciej niż później 🙈
Dobra, może ja przesadziłam, Nadia jak była mala to tez spała lepiej. Był czas ze wstawalysmy o 10 z łóżka (po kilku pobudkach ale jednak), był czas ze były 2 pobudki, No ale od dluuuuuzszego czasu to są jednak pobudki co te 2-3 h i pobudka ostateczna o 7. O ile na tygodniu ta 7 mi pasuje bo idziemy do pracy i zlobka, tak w weekend by mogła dluzej odpocząć 😆
A co do funkcjonowania w pracy to będę mogła się wypowiedzieć za jakiś czas. Na razie po trzech dniach, wczoraj padłam z mala na drzemkę w ciągu dnia 🙈 -
Spać do 9 albo 10? 🤯
Mały od narodzin wstaje punkt 6. Czasem 5 ale dzisiaj udało się nam pospac do 7:30 i jestem w szoku.
Tzn jak był noworodkiem to non stop spał, wiadomo..po miesiacu to się zmieniło 😁
A teraz mały od kilku dni budzi się w nocy z placzem. W dzień śpi tylko mi na rękach..25.👩
29.👱♂️
Tadzio/SN/3960 Grudniowy chłopiec 👨🦰
Starania o drugie marzenie/ lipiec 2023 🙏
Styczeń 2024 - pozytywny test ciążowy ⏸️
6.02 - mamy pęcherzyk 🙊
14.02- jest serduszko ❤️
21.02- 1 cm małego człowieka ❤️
3.04- 13+4/ 7,21 cm 👶🏻 -
M-ka1990 wrote:Oby wyrosły i żeby można chociaż trochę odpocząć 🤦♀️
Jak Karolina zdrówko?
Niech już idzie do roboty 🤣25.👩
29.👱♂️