Wyczekane II kreseczki z grupy 'pierwsze objawy''
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas jest tez tak ze nie mozna nikogo w ciazy zwolnic, ale...
Na poczatku pojecis kazdej pracy dostajesz kontrakt na 6 miesiecy probne, i tam jest napisane ze jak w ciadu tych 6 mies zajdziesz w ciaze to firma ma prawo ci nie przedluzyc umowy.
Po 6 mies przechodzisz na umowe stala .
Ja jestem w firmie juz ponad pol roku ale w Listopadzie mialam awans i podpisalam nowy kontrakt w ktorym jest znow 6 miesiecy probne😔 wiec jesli by mi sie udalo zajsc teraz to wszystko zalezy od nich... jak nie przedluza mi umowy to trudno bede na zasilku 😂 pierwszy raz w zyciu 😂
A jesli chodzi o kase o ktorej piszesz to tez mam tak ze lubie miec swoje.. i drastyczne jest dla mnie to ze bede musiala siedziec znow na macierzynskim bo u nas to marne grosze sa... 🤷♀️ ale coz, poswiecamy sie 😆👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Hej. Wczoraj dostałam prawdopodobnie plamienia, taki bardziej śluz zabarwiony na brązowo. I tak przez cały dzień co jakiś czas takie brązowe plamy. Dziś rano było tego trochę więcej i kolor trochę zmienił się w bardziej taki ciemno czerwony a później znów brązowy. Jeszcze bolą mnie piersi już od kilku dni. Planowo jutro @, która mam nadzieje nie nadejdzie. Robilam dziś rano test ale niestety jedna kreska. Co o tym sądzicie? Czy to na pewno plamienie? Czy @ sie zbliża? A jak plamienie to czemu test jeszcze nie wychodzi?
-
Marienn wrote:A jak idzie szukanie pracy ? 😁
Narazie słabo... nie mogę się dogadać w ogóle z szefowa kiedy będę miała dzień zakończenia pracy... taka się zrobiła że jej....ale tak wychodzi u prywaciarza dajesz wszystko od siebie a jak przychodzi że nie możesz pracować to źle... najwyżej chwilę będę bez pracy np zobaczymy... -
Byłam pełna werwy jak wysłałam wypowiedzenie a teraz zaczynają się rozkminy ... I przede wszystkim jak to pogodzić z opieka nad dzieckiem i do września ogarnąć żeby ktoś z nim był... ech od września żłobek i też nie eiaodmo jak będzie...
No nic a jak u Was ? Kto z Klara zostaje ? -
A to do wrzesnia jeszcze jestes w domu ? Chryste jak wy macie tam cudownie w tej polsce! U nas po 6 miesiacach do pracy 🙄 i nie ma ze boli... 😔
Jak klarcia miala 7 mies to byla u niani przez 4h dziennie, na pracowalam na wieczory wiec maz ją od niani odbieral i to byl wspanialy uklad.
Jak dostalam awans to przeszlam na ranki, u nas zlobkow nie ma, tzn są ale nie ma szans sie dostac.. serio nie ma szans. Moja siostra pracuje w zlobku a ja sie nie moge tam dostac.
Aktualnie Mamy tak ze 2 dni w tyg moja mama, dwa dni tesciowa , a piątki moj mąz konczy o 13 zeby zostac z Klarcia. Takze narazie jest ok...
Ja wogole nie rozumiem w polsce podejscia ze ktos ma problem ze kobieta w pracy zachodzi w ciaze, tu nawet nie powinno byc pytan. Ale to ze macie tyle macierzyskiego to az szok.. zazdro na maxa!👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Nie no macierzynski mam do końca lutego później normalnie wybierasz zaległy urlop... ale ze ja wysłałam wypowiedzenie (bo moja szefowa nie płaci za urlopy ) To go nie wybiorę ....
Od września dopiero żłobek o ile się dostanie;) ale jakbym znalazła pracę to od marca właśnie fo września będzie takie kombinowanie z malym -
Tojaa wrote:Hej. Wczoraj dostałam prawdopodobnie plamienia, taki bardziej śluz zabarwiony na brązowo. I tak przez cały dzień co jakiś czas takie brązowe plamy. Dziś rano było tego trochę więcej i kolor trochę zmienił się w bardziej taki ciemno czerwony a później znów brązowy. Jeszcze bolą mnie piersi już od kilku dni. Planowo jutro @, która mam nadzieje nie nadejdzie. Robilam dziś rano test ale niestety jedna kreska. Co o tym sądzicie? Czy to na pewno plamienie? Czy @ sie zbliża? A jak plamienie to czemu test jeszcze nie wychodzi?
-
Jeszcze karmisz piersia?
Ja skonczylam w 6 mies Klarci. I powiem ze nie zaluje. To byl piekny czas za ktory bylam wdzieczna i do dzis jestem, ale dluzej nie dalabym rade, umordowalabym sie....👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Marienn wrote:Jeszcze karmisz piersia?
Ja skonczylam w 6 mies Klarci. I powiem ze nie zaluje. To byl piekny czas za ktory bylam wdzieczna i do dzis jestem, ale dluzej nie dalabym rade, umordowalabym sie....
Smoka sam odrzucił 😁 -
Magdalena1997 wrote:Halo dziewczyny!
Czy ktoś tu jeszcze zagląda ?! 🤭
Halo!! Jak tam u Was?2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Hej dziewczyny pamiętacie mnie?
Daaawno juz na forum nie wchodziłam ale dzisiaj stwierdziłam że trzeba zobaczyć co tam u Was
Jak wasze maluszki? Czy juz kolejne w drodze albo jesteście podczas starań?
Pozdrawiam was cieplutko 🥰Hania123 lubi tę wiadomość
-
Hania! 😍 podglądam Twoje wpisy często! Widziałam że w końcu się udało i zostałaś mamusią 🥹 moje gratulacje ❤️
Alutka ☺️ pamiętam! Co u Ciebie słychać ? ☺️
U nas wszystko super! Mała zdrowa, duża baba już 🫣
Od sierpnia zaczynamy przygodę z przedszkolem, boję się jak cholera! Najbardziej boję się chorób… Boże w tym roku takie bzika złapałam na jelitówki, no boję się tego jak ognia a co chwilę słyszę, że dzieci to łapią…
Nie wiem czy wy też tak macie, ale kiedyś zupełnie nie bałam się takich chorób, nie myślałam o tym. A teraz na samą myśl mam paraliż normalnie…
Przez ten rok sporo się u nas wydarzyło, bardzo słaby rok ogólnie, okropny!
Zaczęło się od tego że musieliśmy uśpić naszego pupila co mała przeżyła bardzo bardzo, aż serce pękało 😪
Później teściowa rozchorowała się na nowotwór.
Moje małżeństwo przeszło przez najcięższy kryzys, okropnie ciężki czas. Otarliśmy się o terapię.
Sama podjęłam też terapię u psychoterapeuty..
Więc rok ciężki..
Ale ja teraz w końcu wzięłam się za siebie i ruszam ze swoją działalnością, jakoś dopiero odżyłam!
O drugim dziecku nawet nie myślę.. jak dla mnie to był mega ciężki czas, depresja poporodowa i wgl.. nie dla mnie 😂😂
Opowiadajcie co u Was! 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 19:54
Hania123 lubi tę wiadomość
-
Alutka oczywiście!!!! Jak tam?
Magda dziękuję ❤️❤️🥹 udało się! Młody rośnie i rośnie. Od września ruszamy ze żłobkiem. Więc rozumiem doskonale Twoje obawy… ale jakoś damy radę😁 początki zawsze są ciężkie, a później z górki!!!
Co do sytuacji u Ciebie to rozumiem i zarazem współczuję.. ale grunt, że odżyłaś i jest coraz lepiej!
U nas też był bardzo ciężki czas, depresja poporodowa też mnie dojechała.. ale ocknęłam się po pewnym czasie. Co nie zmienia faktu, że teraz ten etap w macierzyństwie jest dla mnie najlepszy jak do tej pory. Lonek jest bardziej kumaty.
Jeśli masz ochotę to odzywaj się na priv też! Ale daj znać to tam zaglądnę 😄 już się za Wamj stęskniłam!!! Z Naszej staraniowej drużyny mam kontakt właściwie z Marienn😇Magdalena1997 lubi tę wiadomość
2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0