Zabija mnie ciekawość
-
WIADOMOŚĆ
-
werka93 wrote:Oleczka ten Twój wykres jest tak dziwny, ze ja na Twoim miejscu juz dawno bym testowała, ale rozumiem, ze czekasz do soboty, wiec czekam niecierpliwie i trzymam kciuki10.09.2019 Marcel
-
Olgaxxxx wrote:Mieszkasz w polsce? Kup sobie jasmine, mojej znajomej szybko pokazal. Dobry jest tez podobno pink test i bobo test. Trzymam kciuki kochana❤️❤️10.09.2019 Marcel
-
werka93 wrote:Dziewczy ja od kilku dni mam brzuch wzdęty tak, ze mogłoby mnie rozsadzic, w pracy ledwo wytrzymuje...
Ostatnio zmieniła trochę nawyki żywieniowe i jem więcej ciemnego pieczywa, wiec to może od nadmiaru błonnika, ale..
Wczoraj ryczałam jak bóbr bez powodu i miałam ochotę na parówki
Wiec mój maz już zdążył sobie odpowiedzieć, ze to pewnie ten cykl i to pierwsze objawy, chociaż ja wiem, ze jest za wcześnie :*
W tym miesiącu poszłam za radą Magdoczki i jak tylko zobaczyłam zwisającego "glutka" braliśmy sie do roboty
Wzdęcia po owulacji to bardzo dobry znak Na zachcianki jeszcze czas Trzymam mocno kciuki :*agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:U mnie z noszeniem jeansów już jest problem Czuję się mało komfortowo w nich i w ogóle mam już problem z zapięciem Ostatnio kupiłam kilka większych luźniejszych koszulek, a i tak mam wrażenie, że już i przez nie widać. Nie wiem skąd u mnie taki brzuch tak wcześnie tym bardziej, że na wadze nic nie przybyło, a nawet 1kg ubyło
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Mama Aniołka [*] 14tc - 25.04.2017
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50mg i 75mg
Planujemy ślub 10.08.2019 ❤ -
agniecha2101 wrote:To są takie regionalne pierogi z nad jeziora Wigierskiego są zupełnie inne niż te klasyczne... zupełnie inne ciasto. To są takie jakby bułeczki na słodko w kształcie dużego pieroga w środku mogą być przeróżne owoce, w przeszłości były to jagody posypane cukrem. Smaży się je na głębokim oleju. No pyszności powiem Ci Zanim nie spróbowałam, nie miałam przekonania, ale jak już spróbowałam, to się zakochałam Ostatnio ciągle myślę o tym, żeby pojechać do wioseczki Wigry i objeść się tymi pierogami Już zapowiedziałam mężowi, że jak będziemy w PL, to będzie mmie wiózł prawie 200km po pierogi
A wyglądają one mniej więcej tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09f641fb1b7.jpg
A ta Pani robi najsmaczniejsze na świecie:
http://www.teresabiziewska.pl/products.htm
Jakbyś kiedyś była w tamtych stronach, to nie zapomnij spróbować, bo naprawdę warto Jest tylko jeden minus... że jak się raz spróbuje, to chce się jeszcze i jeszcze, a te prawdziwe oryginalne mało gdzie można dostać
Aaa moje ulubione, to z gruszką, budyniem, jagodami, brzoskwinią... ehh w sumie to wszystkie są moje ulubione Pyszności Ślinka mi cieknie na samą myśl o nichagniecha2101 lubi tę wiadomość
Magdoczka wrote:Daniela21, a gdzie w Warszawie będziesz robiła badania prenatalne?
Mam refundowane przez NFZ te badania, wiec szukałam miejsca, gdzie będzie najszybciej termin. A i tak byłam zaskoczona, że tam było miejsce, bo ostatnio byłam tam prywatnie na wizycie i bardzo mi się podobało
Oleczka94 wrote:Dziewczyny dostalam @ a mialam dzisiaj testowac... no coz... ostatnio tez tak bylo, testowalam a po paru godzinach @... czy myslicie ze moge miec za krotka faze lutealna?
A jak długą mialaś fazę lutealną? Bo nie mogę znaleźć Twojego wykresu -
Daniela21 wrote:Ja będę robić w Premium Medical
Mam refundowane przez NFZ te badania, wiec szukałam miejsca, gdzie będzie najszybciej termin. A i tak byłam zaskoczona, że tam było miejsce, bo ostatnio byłam tam prywatnie na wizycie i bardzo mi się podobało
Ja jeszcze się nie łapię na NFZ, więc muszę prywatnie. Dziś się zapisałam do Babka Medica za 5 tygodni
-
Oleczka94 wrote:OF zaznaczyl na 10 dni.
Ale nie sugerowałabym się tym, jak OF wyznaczył Ci owulację, bo Twój wykres w tym miesiącu był bardzo dziwny
Poczekalabym jeszcze do przyszłego miesiąca jak bedzie to wyglądać -
werka93 wrote:Wiesz co, faktycznie ciut za krotka, chociaż chyba jeszcze w granicach normy
Ale nie sugerowałabym się tym, jak OF wyznaczył Ci owulację, bo Twój wykres w tym miesiącu był bardzo dziwny
Poczekalabym jeszcze do przyszłego miesiąca jak bedzie to wyglądać10.09.2019 Marcel -
Olgaxxxx wrote:Hej dziewczyny;) Wczoraj mialam termin miesiaczki , 12 dpo test nic nie pokazal. Jest sens powtarzac?
U mnie w 12 dpo nic nie było, w 13 dpo blada kreska, w 14 dpo wyraźna kreska
Ja testowałam codziennie, bo nie mogłam wytrzymać
Trzymam kciuki!
-
Oleczka94 wrote:A jak to jest z ta faza lutealna? Jesli do zagniezdzenia zarodka dojdzie w 6dc a faza lutealna trwa 8 dni, to i tak nic z tego? Pomimo tego ze do zagniezdzenia juz doszlo?
Przez któtką fazę lutealną mogą być problemy z zagnieżdżeniem się zarodka. Po prostu jest za krótki czas, aby w organizmie kobiety zaszły procesy niezbędne do prawidłowego zagnieżdżenia.
A jeśli doszło już do zagnieżdżenia, to znaczy że faza była wystarczająca i jesteś w ciąży
Ale zgadzam się z Werką. Poobserwuj swój kolejny cykl, bo ten obecny wykres wydaje się niezbyt wiarygodny.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:U mnie w 12 dpo nic nie było, w 13 dpo blada kreska, w 14 dpo wyraźna kreska
Ja testowałam codziennie, bo nie mogłam wytrzymać
Trzymam kciuki!