X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo... nic... przed nami kolejny miesiac :-)

10.09.2019 Marcel
  • Olgaxxxx Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    U mnie to samo... nic... przed nami kolejny miesiac :-)
    Wlasnie dostalam @

Oleczka94 lubi tę wiadomość

• Olgaxxxx Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz jaka u was przyczyna niepowodzen? Ktory cykl staran?

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byl dopiero 3... po odstawieniu tabletek.

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgaxxxx wrote:
    Wlasnie dostalam @
    Przykro mi, trzymam kciuki, żeby kolejny cykl okazał się szczęśliwy :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak minął Wam weekend? Jak się czujecie? :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten weekend nie nalezal do najlepszych. Przyszla @... no ale sie nie poddaje. :-) a wiecie moze czemu kalkulator wyliczyl mi owulke na 17 dni przed @? Bo mi calkiem inaczej to wyszlo.
    Nastepny @ powinnam dostac 18.06 wiec owulka powinna byc 4.06. A wyliczylo mi ze 2.06... wiec juz sama nie wiem..

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety często OF się myli, więc oprócz tego warto prowadzić też swoje obserwacje, też zauważyłam, że OF niekoniecznie dobrze wyznacza datę owulacji :)
    Będę trzymać kciuki za Twój kolejny cykl :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie teraz zmylił ten śluz po owu i już sama nie wiem.. I pewnie przez to OF wyznaczy mi owu później niż 12 maj..

To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Nie poddawajcie się, jeszcze wszystko przed Wami.
    Werka, a Ty kiedy przymierzasz się do testowania? Masz jakieś objawy?
    Ja ostatnio jestem ciągle zmeczona, dziś mam jakieś dziwne wibracje po lewej stronie brzucha, normalnie jakby ktoś mi telefon wsadził i on wibruje. Mam nadzieję, że to normalne..
    W weekend powiedzieliśmy rodzicom i teściom. Było mnóstwo radości i płaczu ze szczęścia. Nawet nie spodziewałam się, że tak zareagują :-D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super Magdoczka :-) ciesze sie Twoim szczesciem :-) ja narazie rozpoczelam kejny cykl , juz 4 ;-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 18:58

Magdoczka lubi tę wiadomość

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Cześć dziewczyny :-)
    Nie poddawajcie się, jeszcze wszystko przed Wami.
    Werka, a Ty kiedy przymierzasz się do testowania? Masz jakieś objawy?
    Ja ostatnio jestem ciągle zmeczona, dziś mam jakieś dziwne wibracje po lewej stronie brzucha, normalnie jakby ktoś mi telefon wsadził i on wibruje. Mam nadzieję, że to normalne..
    W weekend powiedzieliśmy rodzicom i teściom. Było mnóstwo radości i płaczu ze szczęścia. Nawet nie spodziewałam się, że tak zareagują :-D
    Ale super, ja juz też nie mogę się doczekać kiedy będziemy mogli pochwalic sie naszym, wszyscy u nas tak czekają na maluszka ;*
    Wiecie nawet nie wiem kiedy miałam owulację, wiec w tym miesiącu to nawet @ może być niespodzianką :D
    Generalnie wydaje mi się, ze najpóźniej owu mogłam mieć 12 maja, wiec jutro byłby 10dpo. Czuję sie zupełnie tak jak zawsze, po owulacji wzdęcia niesamowite, powiększone i obolałe piersi, chociaż jakoś wczesniej w tym miesiącu zaczelam mieć bóle a'la menstruacyjne ale bardzo delikatne, wiec ani nie jestem nastawiona pozytywnie ani negatywnie :)
    A Ty kiedy masz kolejną wizytę u lekarza? :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 21:14

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Ale super, ja juz też nie mogę się doczekać kiedy będziemy mogli pochwalic sie naszym, wszyscy u nas tak czekają na maluszka ;*
    Wiecie nawet nie wiem kiedy miałam owulację, wiec w tym miesiącu to nawet @ może być niespodzianką :D
    Generalnie wydaje mi się, ze najpóźniej owu mogłam mieć 12 maja, wiec jutro byłby 10dpo. Czuję sie zupełnie tak jak zawsze, po owulacji wzdęcia niesamowite, powiększone i obolałe piersi, chociaż jakoś wczesniej w tym miesiącu zaczelam mieć bóle a'la menstruacyjne ale bardzo delikatne, wiec ani nie jestem nastawiona pozytywnie ani negatywnie :)
    A Ty kiedy masz kolejną wizytę u lekarza? :*

Trzymam mocno kciuki :*
    Ja kolejną wizytę mam dopiero w 12tc. I wtedy będę mieć usg prenatalne. Nie wiem, jak ja wytrzymam tak długo :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Trzymam mocno kciuki :*
    Ja kolejną wizytę mam dopiero w 12tc. I wtedy będę mieć usg prenatalne. Nie wiem, jak ja wytrzymam tak długo :-)
    To jeszcze ponad miesiąc, faktycznie długo musisz czekać :(

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy (pytanie do dziewczyn, którym juz sie udało) czułoście się jakoś inaczej? Wiedziałyście, że się udało zanim zatestowałyście? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    A Wy (pytanie do dziewczyn, którym juz sie udało) czułoście się jakoś inaczej? Wiedziałyście, że się udało zanim zatestowałyście? :)

Mnie w 8, 9 i 10 dpo bolał brzuch. Był to taki ból jak na @, ale jakby trochę mocniejszy. Nigdy wcześniej o tej porze takich bóli nie miałam, więc czułam, że coś się może święcić :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemanko kobietki!!! :-) Kilka dni mnie nie było, znów mieliśmy długi weekend, tylko tym razem od soboty do poniedziałku :-) Wracam za to z lepszym już samopoczuciem ;-) Od kilku dni w końcu nie męczą mnie mdłości <huraaa!> :-) :-) Powracam pomału do świata żywych :-P Odzyskałam chociaż część swojej energii i zaczynam normalnie funkcjonować ;-) Wieczory tylko jeszcze są ciężkie i muszę włączać wtedy tryb oszczędzania energii :-P
    W sobotę byliśmy na ślubie u męża kolegi w pracy i powiem Wam, że szwajcarskie wesele przy polskim wypada naprawdę słabo :-P ale fajnie było zobaczyć też inną kulturę i tradycje :-)
    W niedzielę byliśmy na urodzinowym grillu u kolegi, a wczoraj cały dzieņ spędziliśmy w naszym warzywnym ogródku. Powyrywaliśmy zielsko, dosiałam jeszcze trochę warzyw. Mąż zjarał sobie plecy, że nie dał rady spać, a mnie użarła czerwona mrówka i mam dziś taki podpuchnięty rumień na pół dłoni i też nie mogłam spać, bo strasznie swędziało i piekło :-/ Pierwszy raz mam aż taką plamę po ugryzieniu mrówki. Chyba wyjątkowo jadowita była :-P
    Teraz będę Was nadrabiać, bo "lekkie" zaległości powstały :-P
    Już za tydzień wizyta :-) Oby tylko wszystko było w porządku.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne ze mialam dwa dni lekkiej @ a trzeci i czwarty(obecny dzien) prawie nic... jestem po odstawieniu tabletek juz 4 cykl i nie wiem czy to w porzadku.... podczas tabletek mialam obfite krwawienia, pieciodniowe. A teraz takie cos... dodam ze okres dostalam 3 dni wczesniej niz OF @ wyznaczyl... bo powinnam dostac dzisiaj. normalnie bolal mnie brzuch jak na okres. Robilam nawet test ciazowy w sobote, ale nic nie wykazal.

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, fajnie, że się lepiej czujesz :-) Kończy się pierwszy trymestr i ustają dolegliwości - dajesz nadzieję :-)
    A idziesz na usg prenatalne? Czasem podobno na tym usg już płeć widać :-)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziewczyny czy to normalne ze mialam dwa dni lekkiej @ a trzeci i czwarty(obecny dzien) prawie nic... jestem po odstawieniu tabletek juz 4 cykl i nie wiem czy to w porzadku.... podczas tabletek mialam obfite krwawienia, pieciodniowe. A teraz takie cos... dodam ze okres dostalam 3 dni wczesniej niz OF @ wyznaczyl... bo powinnam dostac dzisiaj. normalnie bolal mnie brzuch jak na okres. Robilam nawet test ciazowy w sobote, ale nic nie wykazal.

Myślę, że po odstawieniu tabletek organizm musi się "uregulować". A OF nie zawsze wyznacza wszystko prawidłowo, to tylko program :-) A może po prostu umów się na wizytę u lekarza i dopytaj o swoje wątpliwości.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ