X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Wiem, że w UK ciążę prowadzi położna, ale kurcze do jakiego lekarza się idzie np z infekcją intymną...? Mam kilka znajomych w UK , ale jakoś nigdy nie zeszło nam na takie tematy i nigdy nie pytałam. Sama też nie mieszkam w PL, więc tak pytam z ciekawości dla porównania ;-)
    Do lekarza ogolnego. Ja naszczescie nie musialam z tego korzystac, ale tak to u nas tutaj dziala. Z opowiesci kolezanek wiem, ze lekarz ogolny cie bada. To samo z cytologia. Tutaj jest inny swiat poprostu :-) no ale jakos to tak funkcjonuje ze dalej, pomimo XXI w. dalej nie ma tu ginekologow. ;-) trudne do uwierzenia, a jednak! :-)

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Ale mnie nosi dziewczyny, mam w domu jeden test w zapasie i kusi strasznie, chyba jutro zatestuje pierwszy raz :)
    I co, testowalas?:-) bo mnie tez ciekawi, co tam z tego Twojego cyklu sie urodzi... ;-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 11:43

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    I co, testowalas?:-) bo mnie tez ciekawi, co tam z tego Twojego ladnego cyklu sie urodzi... ;-) :-) :-)
    Jutro będę testować, trzymajcie kciuki dziewczyny :*

agniecha2101 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede trzymac kciuki!:-) oby zaskoczylo. Od razu daj znac :-)

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moj mąz wlasnie wrocil z Polski i bedac tam w aptece, kupujac mi rozne tabletki i takie tam dowiedzial sie od pani farmaceutki ze starajac sie o dziecko nie powinno sie uzywac tamponow. Co na ten temat sadzicie?:-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziewczyny, moj mąz wlasnie wrocil z Polski i bedac tam w aptece, kupujac mi rozne tabletki i takie tam dowiedzial sie od pani farmaceutki ze starajac sie o dziecko nie powinno sie uzywac tamponow. Co na ten temat sadzicie?:-)
    Naprawdę? Pierwsze słyszę... Ja cały od kiedy zaczęłam używać tamponów nie wyobrazam sobie juz powrotu do podpasek :(

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie tego nie wyobrazam no ale ktos tak twierdzi :-) czy jest w tym cokolwiek prawdy? Czy to juz przesada... tak samo jak ze stringami. Tez slyszalam ze wysuszaja tamte miejsca :-)

10.09.2019 Marcel
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    27 dc, prawdopodobnie 11dpo :)

Nie wiem, czy 12 dpo nie będzie za wcześnie do testowania.. Może lepiej odczekać jeszcze z dzień lub dwa? :-)
    Trzymam mocno kciuki. Tym razem musiało się udać:-*

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Do lekarza ogolnego. Ja naszczescie nie musialam z tego korzystac, ale tak to u nas tutaj dziala. Z opowiesci kolezanek wiem, ze lekarz ogolny cie bada. To samo z cytologia. Tutaj jest inny swiat poprostu :-) no ale jakos to tak funkcjonuje ze dalej, pomimo XXI w. dalej nie ma tu ginekologow. ;-) trudne do uwierzenia, a jednak! :-)

W sensie, że lekarz ogólny robi badania ginekologiczne i cytologie? :-o

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:

Ja też nigdy o tym nie słyszałam.. Ale może podpaski są faktycznie bardziej neutralne niż "ciało obce" w postaci tampona :-) Cholera wie :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Tutaj dostaje sie listy po 25 roku zycia zeby zglosic sie np. Na cytologie i juz! :) wszystko odbywa sie u lekarza rodzinnego. Nie wiem czy robi to lekarz ogolny czy pielegniarka, a moze polozna ale napewno nie ginekolog. :-)

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja też nigdy o tym nie słyszałam.. Ale może podpaski są faktycznie bardziej neutralne niż "ciało obce" w postaci tampona :-) Cholera wie :-)
    Niby tak. Ale dokladnie, cholera wie :-) ile ludzi tyle opini. Ja nie wyobrazam sobie wrocic do podpasek, chociaz moj maz juz leci do sklepu po bielizne ktora mi te podpache podtrzyma :-) hehe. Nie widze tego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 13:43

10.09.2019 Marcel
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Jutro będę testować, trzymajcie kciuki dziewczyny :*
    Będę trzymać kciuki z całych sił:-*

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Nie wiem, czy 12 dpo nie będzie za wcześnie do testowania.. Może lepiej odczekać jeszcze z dzień lub dwa? :-)
    Trzymam mocno kciuki. Tym razem musiało się udać:-*
    Ehh sama juz nie wiem, może faktycznie :D
    Zatestuje w sobotę dziewczyny :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu dzień mamy jest, może okaże sie szczęśliwy :D
    Pierwszy raz możecie obchodzić swoje święto Magdoczka i Aguś :*

Magdoczka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh mnie znów czarne myśli dopadły :-( im bliżej wizyty tym bardziej się boję :-/ Dziś same złe wieści słyszę i przez to jeszcze bardziej nabieram do głowy :-/ Już od ponad czterech tygodni nie wiem co u mojego kochanego maleństwa...:-(

Będę obchodzić jak maleństwo będzie na świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 14:36

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ehh mnie znów czarne myśli dopadły :-( im bliżej wizyty tym bardziej się boję :-/ Dziś same złe wieści słyszę i przez to jeszcze bardziej nabieram do głowy :-/ Już od ponad czterech tygodni nie wiem co u mojego kochanego maleństwa...:-(

Będę obchodzić jak maleństwo będzie na świecie.

Aga, nie stresuj się. Nie plamisz, nie masz niepokojących bóli, więc nic się nie powinno dziać. Organizm dawałby Ci oznaki.
    Na pewno wszystko jest dobrze i niedługo zobaczysz swoją dzidzię, a może nawet i płeć:-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Ehh sama juz nie wiem, może faktycznie :D
    Zatestuje w sobotę dziewczyny :)
    Jak uważasz ;-) Ja tak czy siak czekam z niecierpliwością :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Aga, nie stresuj się. Nie plamisz, nie masz niepokojących bóli, więc nic się nie powinno dziać. Organizm dawałby Ci oznaki.
    Na pewno wszystko jest dobrze i niedługo zobaczysz swoją dzidzię, a może nawet i płeć:-)
    A słyszałaś o poronieniu zatrzymanym..? Jeśli nie to w sumie może lepiej i nie szukaj nic na ten temat, bo będziesz się tylko niepotrzebnie stresować.
    Poprostu nie każde poronienie jest objawowe. Ale nie będę o tym pisać, żeby siebie i Ciebie nie denerwować.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    A słyszałaś o poronieniu zatrzymanym..? Jeśli nie to w sumie może lepiej i nie szukaj nic na ten temat, bo będziesz się tylko niepotrzebnie stresować.
    Poprostu nie każde poronienie jest objawowe. Ale nie będę o tym pisać, żeby siebie i Ciebie nie denerwować.
    Dziewczyny widzę, ze ktoś musi sprowadzić Was na ziemię i padło na mnie :D
    Wiem, że Wasze wizyty są stanowczo za rzadko, ale na Boga, nie czytajcie w internecie o takich rzeczach :(
    Idąc tym tropem równie dobrze ja mogę stwierdzić, ze jestem bezpłodna, bo większości dziewczyn udaje się zajść za pierwszym lub drugim cyklem :)
    Cieszcie się tym czasem, nie nakręcajcie się niepotrzebnie, bo to nie jest dobre ani dla Was ani dla Waszych małych kruszynek :*
    Zróbcie sobie dobre śniadanie, zaparzcie pyszną kawę i cieszcie się spokojem, bo juz niedługo czekają Was miłe pobudki o 5 nad ranem ;*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: