Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*
    Narobiłyście smaka tymi pierogami :-)
    A ja mam jutro odbiór wyników badań krwi i drugą wizytę. Mam nadzieję, że zobaczę już serduszko, bo w 5+3 nie było jeszcze widać.
    Od tygodnia regularnie rzygam rano po wstaniu z łóżka, po czym odczuwam niesamowitą ulgę, jem śniadanie i lecę do pracy :-D Pod koniec pracy zaczynają mnie już boleć plecy od siedzenia za biurkiem. Poza tym, wszystko mi śmierdzi, wydyma brzuch i szybko się męczę. Ale i tak jestem szczęśliwa :-)
    A jak Wy się czujecie?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie czekam na@, a wlasciwie tylko na ten dzien, zeby zrobic test. I oby byly dwie kreseczki :-)

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Ja narazie czekam na@, a wlasciwie tylko na ten dzien, zeby zrobic test. I oby byly dwie kreseczki :-)
    A na kiedy OF wyznaczył Ci termin @? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu nawet nie wiem kiedy mam dostać @, trochę dziwnie sie z tym czuje :D ale przynajmniej nie kusi mnie na razie testowanie :D

Magdoczka lubi tę wiadomość

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtorek nastepny tydzien :-).to bedzie 45 dc. ale od wczoraj mam jakies dziwne objawy. Podbrzusze mnie kloje. I temperatura sie troszke znowu podniosla.

10.09.2019 Marcel
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje Ci chyba tylko czekać, bo jezeli faktycznie mialas owulację 30 DC to na testowanie jest jeszcze za wczesnie :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • kubekkawy Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwa tyg do @.. Jak sobie radzicie z czekaniem?

To będzie dobry dzień, ale najpierw kawa.
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie sobie nie radzę :D
    Nie wiem kiedy była owulacja, ani kiedy ma przyjść spodziwana @ :)
    Szczerze mówiąc po 5 nieudanych cyklach nawet nie jestem jakoś dobrze nastawiona do tego wszystkiego i nie wierzę zbytnio chyba, że sie uda..
    A Twój który to cykl starań? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj 3 msc staran i tez mam takie samo myslenie... ze cos jest ze mna nie tak. Doczekuje tylko dnia owulacji a potem dnia spodziewanej miesiaczki i tak w kolko... idzie zwariowac... :-( ale z drugiej stronh to sa dopiero poczatki... tym sie pocieszam.:-)

10.09.2019 Marcel
  • Olgaxxxx Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega stresa bo pierwszy raz od rozpoczecia staran mam dobre przeczucia. Ale dzis 11dpo test negatywny;(

• werka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, tak teraz sobie patrzyłam na Twój wykres i dopiero teraz dojrzalam, ze testy owulacyjne wyszły Ci powyztywne dużo wczesniej :)
    A nawet jeśli owulacja byłaby 30dc (w co nie wierze) to jutro bylby juz 10dpo, wiec ja bym zatestowała na Twoim miejscu, bo mam dobre przeczucie co do Twojego cyklu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 15:54

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgaxxxx wrote:
    Ja mam mega stresa bo pierwszy raz od rozpoczecia staran mam dobre przeczucia. Ale dzis 11dpo test negatywny;(
    Wielu dziewczynom w 11dpo nie wychodzi jeszcze pozytyw, powtorz koniecznie za 2 dni i bądź dobrej myśli :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olgaxxxx wrote:
    Poczekaj jeszcze chwilke, moze to akurat to ;-)

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Oleczka, tak teraz sobie patrzyłam na Twój wykres o dopiero teraz dojrzalam, ze testy owulacyjne wyszły Ci powyztywne dużo wczesniej :)
    A nawet jeśli owulacja byłaby 30dc (w Connie wierze) to jutro bylby juz 10dpo, wiec ja bym zatestowała na Twoim miejscu, bo mam dobre przeczucie co do Twojego cyklu :)
    Too znaczy ze owulka mogla byc wczesniej?
    Test zrobie w sobote rano, jeszcze poczekam:-)

10.09.2019 Marcel
  • Olgaxxxx Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze powinnam czulszym testem, bo robilam taki no name , o czulosci 25.:Ehh, te przeczucia to moze psychika ktora plata figle.

• werka93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Too znaczy ze owulka mogla byc wczesniej?
    Test zrobie w sobote rano, jeszcze poczekam:-)
    Myślę, ze była wczesniej, jeśli była wtedy kiedy wyszły Ci pozytywne testy to wychodziłoby na to, ze okres spóźnia Ci sie juz ładnych parę dni :)
    Poza tym nie ufaj tak do końca OF, nie zawsze wyznacza dobrze datę owulacji :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie testy sa najlepsze? O jakiej czulosci? Do tej pory robilam tylko dwa wiec nie znam sie na tym.:-)

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Myślę, ze była wczesniej, jeśli była wtedy kiedy wyszły Ci pozytywne testy to wychodziłoby na to, ze okres spóźnia Ci sie juz ładnych parę dni :)
    Poza tym nie ufaj tak do końca OF, nie zawsze wyznacza dobrze datę owulacji :)
    Ale temperatura wtedy nie wzrosla :-(

10.09.2019 Marcel
  • Olgaxxxx Koleżanka

Wysłany: 17 maja 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    A jakie testy sa najlepsze? O jakiej czulosci? Do tej pory robilam tylko dwa wiec nie znam sie na tym.:-)
    Mieszkasz w polsce? Kup sobie jasmine, mojej znajomej szybko pokazal. Dobry jest tez podobno pink test i bobo test. Trzymam kciuki kochana❤️❤️

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mieszkam w Polsce tylko w Angli wiec nie wiem czy tu beda takie marki testow. Moze bedzie cos pisac o ich czulosci tylko ze nie wiem jaka powinna byc :-)

10.09.2019 Marcel
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ