Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zabija mnie ciekawość
Odpowiedz

Zabija mnie ciekawość

Oceń ten wątek:
  • Daniela21 Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Fakt, ciężko pewnie utrzymać to w tajemnicy, gdy nie chce sie tym dzielić tak od razu z całym światem :)
    A jak tam Wasze brzusie dziewczyny? Rosną? :*
    Co do trzymania tajemnicy to u nas tez z tym kiepsko.. Mieliśmy plan nikomu nie mówić przynajmniej do badania genetycznego, a tu juz prawie wszyscy wiedzą :/ no ale.. Jak juz wszyscy wiedzą to jest motywacja do myślenia pozytywnie, że teraz to musi być wszystko dobrze :)
    A brzuch rośnie, rośnie.. Najbardziej widać w sukienkach, bo magiczny sposób na schowanie brzuszka jest założenie spodni i koszulki, takie złudzenie ze nagle wszystko znika :D także dobry patent na chowanie przed osobą, której nie chcemy się pochwalić :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dm1ixfkj7.png
    Mama Aniołka [*] 14tc - 25.04.2017
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50mg i 75mg
    Planujemy ślub 10.08.2019 ❤
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Z chęcią bym wciągnęła kilka! :)
    Za miesnymi przepadam, nie jestem zwolennikiem slodkich :)
    Jak bylam mała wymiotowałam po pierogach z serem na słodko i do dzisiaj nie jadam takich :D
    Generalnie nie lubię obiadów na słodko, nie musze mieć koniecznie mięsa na obiad, ale wolę cos na słono :)
    Dobry patent z tym widelcem! Jak będę mieć kiedyś wiecej czasu to tez nalepię ;*
    Też nie jadam obiadów na słodko :-)
    Pierogi czasem mogę zjeść z owocami, ale to wtedy na kolację :-) Najlepsze i tak z mięchem ;-)
    A jadłaś kiedyś wigierskie pierogi...? :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela21 wrote:
    Wiesz co, to ja miałam tak samo jak ty przed tą wizytą.. Tez była długa przerwa między tym, a poprzednim badaniem i balam się okropnie. Taka juz nasza natura :/
    To super się złożyło, ze obie mamy prawie w tym samym czasie to badanie genetyczne, ty będziesz pierwsza :D wiec może i ty się dowiesz cos o płci :)
    Ojj chciałabym bardzo już wiedzieć :-) i najlepiej usłyszeć, że to chłopak ;-)

Daniela21 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela21 wrote:
    Co do trzymania tajemnicy to u nas tez z tym kiepsko.. Mieliśmy plan nikomu nie mówić przynajmniej do badania genetycznego, a tu juz prawie wszyscy wiedzą :/ no ale.. Jak juz wszyscy wiedzą to jest motywacja do myślenia pozytywnie, że teraz to musi być wszystko dobrze :)
    A brzuch rośnie, rośnie.. Najbardziej widać w sukienkach, bo magiczny sposób na schowanie brzuszka jest założenie spodni i koszulki, takie złudzenie ze nagle wszystko znika :D także dobry patent na chowanie przed osobą, której nie chcemy się pochwalić :D
    U mnie z noszeniem jeansów już jest problem :-/ Czuję się mało komfortowo w nich i w ogóle mam już problem z zapięciem :-P Ostatnio kupiłam kilka większych luźniejszych koszulek, a i tak mam wrażenie, że już i przez nie widać. Nie wiem skąd u mnie taki brzuch tak wcześnie :-P tym bardziej, że na wadze nic nie przybyło, a nawet 1kg ubyło ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Też nie jadam obiadów na słodko :-)
    Pierogi czasem mogę zjeść z owocami, ale to wtedy na kolację :-) Najlepsze i tak z mięchem ;-)
    A jadłaś kiedyś wigierskie pierogi...? :-)
    Nie jadłam nigdy, to z jakims farszem? :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Nie jadłam nigdy, to z jakims farszem? :)
    To są takie regionalne pierogi z nad jeziora Wigierskiego :-) są zupełnie inne niż te klasyczne... zupełnie inne ciasto. To są takie jakby bułeczki na słodko w kształcie dużego pieroga ;-) w środku mogą być przeróżne owoce, w przeszłości były to jagody posypane cukrem. Smaży się je na głębokim oleju. No pyszności powiem Ci :-) Zanim nie spróbowałam, nie miałam przekonania, ale jak już spróbowałam, to się zakochałam :-) Ostatnio ciągle myślę o tym, żeby pojechać do wioseczki Wigry i objeść się tymi pierogami ;-) Już zapowiedziałam mężowi, że jak będziemy w PL, to będzie mmie wiózł prawie 200km po pierogi :-D
    A wyglądają one mniej więcej tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09f641fb1b7.jpg
    A ta Pani robi najsmaczniejsze na świecie:
    http://www.teresabiziewska.pl/products.htm :-)
    Jakbyś kiedyś była w tamtych stronach, to nie zapomnij spróbować, bo naprawdę warto :-) Jest tylko jeden minus... że jak się raz spróbuje, to chce się jeszcze i jeszcze, a te prawdziwe oryginalne mało gdzie można dostać :-(
    Aaa moje ulubione, to z gruszką, budyniem, jagodami, brzoskwinią... ehh w sumie to wszystkie są moje ulubione ;-) Pyszności :-) Ślinka mi cieknie na samą myśl o nich ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 15:24

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam jedno pytanko odnosnie dlugosci cyklu.. z temperatury wynika ze owulke mialam okolo 30 dnia cyklu(jest to 3 cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych ktore bralam ok. 5lat), wiec czy jest mozliwe ze dojdzie do zaplodnienia? Dzisiaj mialam spadek z 36.9 na 36.6 i bola mnie miesnie brzucha i inne... bardzo prosze o odpowiedz jesli tu jestescie☺☺

10.09.2019 Marcel
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam jedno pytanko odnosnie dlugosci cyklu.. z temperatury wynika ze owulke mialam okolo 30 dnia cyklu(jest to 3 cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych ktore bralam ok. 5lat), wiec czy jest mozliwe ze dojdzie do zaplodnienia? Dzisiaj mialam spadek z 36.9 na 36.6 i bola mnie miesnie brzucha i inne... bardzo prosze o odpowiedz jesli tu jestescie☺☺
    Możliwe jest wszystko ;-) Powiem szczerze, że tak nie do końca rozumiem Twoje pytanie... albo może nie to, że nie rozumiem, tylko podajesz za mało informacji... Piszesz, że owu miałaś w 30dc, ale w którym dniu cyklu jesteś teraz?? Jak dlugie miałaś cykle do tej pory, te odkąd nie bierzesz już tabletek?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    To są takie regionalne pierogi z nad jeziora Wigierskiego :-) są zupełnie inne niż te klasyczne... zupełnie inne ciasto. To są takie jakby bułeczki na słodko w kształcie dużego pieroga ;-) w środku mogą być przeróżne owoce, w przeszłości były to jagody posypane cukrem. Smaży się je na głębokim oleju. No pyszności powiem Ci :-) Zanim nie spróbowałam, nie miałam przekonania, ale jak już spróbowałam, to się zakochałam :-) Ostatnio ciągle myślę o tym, żeby pojechać do wioseczki Wigry i objeść się tymi pierogami ;-) Już zapowiedziałam mężowi, że jak będziemy w PL, to będzie mmie wiózł prawie 200km po pierogi :-D
    A wyglądają one mniej więcej tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a09f641fb1b7.jpg
    A ta Pani robi najsmaczniejsze na świecie:
    http://www.teresabiziewska.pl/products.htm :-)
    Jakbyś kiedyś była w tamtych stronach, to nie zapomnij spróbować, bo naprawdę warto :-) Jest tylko jeden minus... że jak się raz spróbuje, to chce się jeszcze i jeszcze, a te prawdziwe oryginalne mało gdzie można dostać :-(
    Aaa moje ulubione, to z gruszką, budyniem, jagodami, brzoskwinią... ehh w sumie to wszystkie są moje ulubione ;-) Pyszności :-) Ślinka mi cieknie na samą myśl o nich ;-)
    Muszę powiedzieć, ze wyglądają bardzo apetycznie, ostatnio staram sie ograniczyc słodkie i zjadłabym nawet takie na słodko, tym bardziej jeśli są pieczone na głębokim tłuszczu <3

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Cześć :)
    Nie jestem ekspertem, ale od 7-10 dni po owulacji może nastąpić spadek temperatury związany z implantacją, jednak z tego co wiem trwa on krotko, a u Ciebie jest to kilka dni, może wypowie sie jeszcze ktoś bardzo doswiadczony? :)
    Zawsze masz tak późno owulację? :D

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Możliwe jest wszystko ;-) Powiem szczerze, że tak nie do końca rozumiem Twoje pytanie... albo może nie to, że nie rozumiem, tylko podajesz za mało informacji... Piszesz, że owu miałaś w 30dc, ale w którym dniu cyklu jesteś teraz?? Jak dlugie miałaś cykle do tej pory, te odkąd nie bierzesz już tabletek?

Przepraszam. Jak powiedzialam jestem tu nowa i majac przed soba swoj wykres, wydawalo mi sie ze i Ty widzisz. Poprzednie cykle mialam po rowno 30 dni i oba z owulacja. Tylko ten jakis przydlugi.. w tym momencie jest 39dc i w ogole zastanawiam sie czy owulacja tak pozno moze zaowocowac czyms dalszym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 17:57

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Cześć :)
    Nie jestem ekspertem, ale od 7-10 dni po owulacji może nastąpić spadek temperatury związany z implantacją, jednak z tego co wiem trwa on krotko, a u Ciebie jest to kilka dni, może wypowie sie jeszcze ktoś bardzo doswiadczony? :)
    Zawsze masz tak późno owulację? :D

Dopiero dzisiaj odnotowalam spadek temperatury. Zobaczymy jutro

10.09.2019 Marcel
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Przepraszam. Jak powiedzialam jestem tu nowa i majac przed soba swoj wykres, wydawalo mi sie ze i Ty widzisz. Poprzednie cykle mialam po rowno 30 dni i oba z owulacja. Tylko ten jakis przydlugi.. w tym momencie jest 39dc i w ogole zastanawiam sie czy owulacja tak pozno moze zaowocowac czyms dalszym.
    Teraz już widzę ;-) Napiszę później, bo chwilowo nie mam jak za bardzo.

Oleczka94 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Teraz już widzę ;-) Napiszę później, bo chwilowo nie mam jak za bardzo.
    Okej. Bede czekac :-)

10.09.2019 Marcel
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Okej. Bede czekac :-)
    Kurczę tak patrzę na Twój wykres i nie wiem co Ci powiedzieć... Taki niejednoznaczny jest i ta owulacja też nie wiadomo kiedy była tak naprawdę... no i czy w ogóle była to nigdy nie wiadomo w sumie. Nie pozostaje Ci i tak chyba nic innego jak tylko czekać na rozwój sytuacji. A masz wykres z poprzedniego cyklu dla porównania? Po tabletkach wiem, że mogą być rozregulowane cykle na początku, ale dziwne, że pierwsze po odstawieniu miałaś normalne i takie same, a dopiero teraz jakiś dłuższy.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Muszę powiedzieć, ze wyglądają bardzo apetycznie, ostatnio staram sie ograniczyc słodkie i zjadłabym nawet takie na słodko, tym bardziej jeśli są pieczone na głębokim tłuszczu <3
    Naprawdę są przepyszne :-)
    Kojarzysz reklamę lodów McDonald... "Werka by zapamiętała..." :-D Zawsze jak ją widzę, to myślę o Tobie ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Kurczę tak patrzę na Twój wykres i nie wiem co Ci powiedzieć... Taki niejednoznaczny jest i ta owulacja też nie wiadomo kiedy była tak naprawdę... no i czy w ogóle była to nigdy nie wiadomo w sumie. Nie pozostaje Ci i tak chyba nic innego jak tylko czekać na rozwój sytuacji. A masz wykres z poprzedniego cyklu dla porównania? Po tabletkach wiem, że mogą być rozregulowane cykle na początku, ale dziwne, że pierwsze po odstawieniu miałaś normalne i takie same, a dopiero teraz jakiś dłuższy.
    Właśnie, a może jest to cykl bezwowulacyjny, a spadek masz juz na @...
    Jeśli wczesniejsze cykle mialas 30 dniowe ta teoria by pasowała, tym bardziej, zw nie ma wyraźnej granicy w temperaturach miedzy pierwsza i druga faza cyklu, w drugiej temperatury powinny być teoretycznie wyzsze..
    A cykle bezowulacyjne mogą wystąpić u każdej kobiety nawet dwa razy do roku :)

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • werka93 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Naprawdę są przepyszne :-)
    Kojarzysz reklamę lodów McDonald... "Werka by zapamiętała..." :-D Zawsze jak ją widzę, to myślę o Tobie ;-)
    Pewnie, ze kojarzę :D
    Wiesz miło to słyszeć :) pewnie dlatego, ze być może biw znasz dużo osób o tym imieniu :)
    A tak generalnie to bardzo fajnie mi się z Tobą rozmawia i czuję, ze mamy bardzo dużo wspólnego :*
    Mam nadzieje, ze niedługo jak uda nam sie z mężem zajść w ciążę będziemy mogły wymieniac sie doświadczeniami i wspierać tak jak do tej pory :*

qb3c9vvjanos7puq.png
    ckaidqk3a2bynsca.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Mam poprzednie temperatury ale nie na stronce. Nie mialam kiedy ich wprowadzic. A czy taki wzrost temp. Jaki widzisz, nie potwierdza tej owulki?

10.09.2019 Marcel
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werka93 wrote:
    Właśnie, a może jest to cykl bezwowulacyjny, a spadek masz juz na @...
    Jeśli wczesniejsze cykle mialas 30 dniowe ta teoria by pasowała, tym bardziej, zw nie ma wyraźnej granicy w temperaturach miedzy pierwsza i druga faza cyklu, w drugiej temperatury powinny być teoretycznie wyzsze..
    A cykle bezowulacyjne mogą wystąpić u każdej kobiety nawet dwa razy do roku :)
    Mhmm.. no nic. Narazie czekam. Jakos doczekam... ;-)
    Nie tym razem, to moze nastepnym!:-)

10.09.2019 Marcel
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ