Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
amelia04072006 wrote:po wakacjach kochana to ty znowu bedziesz tesy robic
-
amelia04072006 wrote:czyli dni plodne uratowane zdalam pytanie kiedy testy owulacuyjne przestana wychodzic pozytywne?
-
amelia04072006 wrote:noooo ale wy se jaja ze mnie robicie ? powaznie one tak dlugo beda pozytywne?
Ja ci powaznie napisalam...jak beda dluzej niz 5 dni zrob ciazowy...jezeli bedzie negatywny to ja bym poszla do gina bo to znaczy ze lh masz wysokie caly czas albo cos i temp dlatego nie rosnie bo progesteron nie idzie w gore, ale nie wiadomo tez co sie dzieje z jajeczkiem....no ja tak uwazam....ale ciazowy najpierw...bo owulacyjny wykrywa tez ciaze...i ja to powaznie mowiegigsa lubi tę wiadomość
-
ło kurna masz racje
"jeżeli dojdzie do zapłodnienia hormon lutenizujący jest jak najbardziej wykrywalny w organizmie i nadal utrzymuje się w dość dużych stężeniach. LH jest bowiem hormonem pomagającym utrzymać wczesną ciążę. Zwiększa bowiem produkcję hormonów płciowych. Hormon lutenizujący jest również odpowiedzialny za przekształcenie pęcherzyka jajnikowego w tzw. ciałko żółte, produkujące progesteron niezbędny do prawidłowego rozwoju ciąży. rozsądnym rozwiązaniem wydaje się więc wykonanie testu ciążowego. Muszę jednak zaznaczyć, iż wykonany w tym momencie test może dać jeszcze wynik fałszywie ujemny. Dostępne w aptekach testy ciążowe można co prawda wykonywać nawet 6 dni od stosunku, najbardziej pewne wyniki dają jednak dopiero w dniu spodziewanej miesiączki"