Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
shimmer_lip wrote:Nikogo nie ma to i ja idę. Muszę futro wysikać i kupić pojemniczki na mocz bo do analizy trza oddać. Ciągle mi ten głupi mocz źle wychodzi
Całuję wszystkie i pewnie do jutra bo wieczorami to ja niedysponowana jestem -
nick nieaktualnyAsha wrote:No witaj kochana nareszcie
tesknilam
co u ciebie???
Nic nowegoCzekam na owu, bzycze, obiady gotuje
Amelia to raczej ja muszę od babki odpocząćdała mi trochę popalić
Kobieta ma demencje starczą i lekko z nią nie jest. Wczoraj na przykład weszłam rano do jej domu, a tam na podłodze leży rozwalony pampers, pełno waty dookoła, a ona leży w łóżku, jakoś dziwnie okryta kołdrą, pokrowiec z krzesła w łóżku, zaglądam pod kołdrę a tam nasikane... Albo też jest problem z tabletkami żeby wzięła - powiedziała do mnie "w dupe sobie wsadź te tabletki", ja zaczęłam się śmiać, a babka mnie po łapach bije i takie tam. Nikt nie chce się nią zająć i jest problem. Opiekunka oznajmiła, że będzie tylko do końca roku, a dalej nie wiadomo co...
-
Sylwia87 wrote:Nic nowego
Czekam na owu, bzycze, obiady gotuje
Kobieta ma demencje starczą i lekko z nią nie jest. Wczoraj na przykład weszłam rano do jej domu, a tam na podłodze leży rozwalony pampers, pełno waty dookoła, a ona leży w łóżku, jakoś dziwnie okryta kołdrą, pokrowiec z krzesła w łóżku, zaglądam pod kołdrę a tam nasikane... Albo też jest problem z tabletkami żeby wzięła - powiedziała do mnie "w dupe sobie wsadź te tabletki", ja zaczęłam się śmiać, a babka mnie po łapach bije i takie tam. Nikt nie chce się nią zająć i jest problem. Opiekunka oznajmiła, że będzie tylko do końca roku, a dalej nie wiadomo co...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 22:06
-
nick nieaktualnyDziewczyny i droga Izo mam nadzieję , że nie będziecie na mnie wkurwione , że znów wracam do tych wynikow ale właśnie tak sobie weszłam na mojego e-maila i taka pozytywna wiadomość od dr Bartosza Chrostowskiego z kliniki niepłodności w Krakowie ARTVIMED o treści :
Te badania muszą być wykonane w 3 dc, wyniki są typowe dla 7 dc i nie pozwalaja na żadną interpretację
proszę powtórzyć FSH i AMH (pozostałe nie maja znaczenia) w 3 dc i przesłac wynik, na pewno będzie niższy,
pozdrawiam
chrostowski
Iza Napisałam do niego w Poniedziałek w nocy nie mogłam spać myśląc jak cię trochę podtrzymać na duchu . Po rozmowie z moją mamą wiedziłam że nadzieja jest więc zaczęłam pisać meile do rożnych klinik i kilka odpowiedziało proszę przyjść zbadamy jeszcze raz ble ble razem z ceną oczywiście i ten jeden dał komentarz co do wyników ... Taka mała iskierka że może być lepiej ... Także jeśli twój doktorek zawiedzie w interpretacji to dla twojego spokoju radziłabym na własną rękę powtórzyć badania i nawet przesłać je Do dr który mi odpisał . jeśli będziesz chciała do niego email napisz to Ci podam . Jest bardzo znanym i dobrym lekarzem co widać po jego opiniach nic straconegoto mój ostatni komentarz co do twoich wynikow nie będę cię już wkurzać (nie chcę być natretna ale nie należę do osób obojętnych , nawet jeśli problem dotyczy osoby zupełnie mi obcej )
Asha, Iza75, amelia04072006, mik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyshimmer_lip wrote:Oj jak ja Cię dobrze rozumiem. W kwietniu miałam to samo. U nas niestety babcia się połamała, a my wszyscy pracujemy i nie było wyjścia, trzeba było poszukać domu opieki. Ale przez miesiąc miałam pampersy, smarowanie odleżyn i alarmy przez całą dobę bo babci się w nocy zapomniało że ma pampera i trzeba było do toalety prowadzić.
Tu jest taki problem, że nikt nie chce się zgodzić na dom opieki. Najwięcej do powiedzenia mają osoby, które nie chcą wogóle się nią zająć, a mamusia zawsze była dla nich wyrozumiała jak na przykład musiała spłacać długi synka. Zajmują się nią teraz osoby, które najwięcej były kopane w dupe przez babke. Mój mąż nie żywi do niej żadnych uczuć. Nigdy nie usłyszał od niej dobrego słowa. Ja tam zajeżdżam na różne okazje od 10-ciu lat, a nigdy nie usłyszałam żeby dzień dobry mi odpowiedziała. Ot cała babka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia87 wrote:Tu jest taki problem, że nikt nie chce się zgodzić na dom opieki. Najwięcej do powiedzenia mają osoby, które nie chcą wogóle się nią zająć, a mamusia zawsze była dla nich wyrozumiała jak na przykład musiała spłacać długi synka. Zajmują się nią teraz osoby, które najwięcej były kopane w dupe przez babke. Mój mąż nie żywi do niej żadnych uczuć. Nigdy nie usłyszał od niej dobrego słowa. Ja tam zajeżdżam na różne okazje od 10-ciu lat, a nigdy nie usłyszałam żeby dzień dobry mi odpowiedziała. Ot cała babka
-
nick nieaktualnyA tak poza tematem osób starszych, co u Was?
Asha kiedy zadzwonią z wynikami? Amelia co u Ciebie? Gigsa? Dotik? Katja? Reszta dziewczyn? Opowiadać mi i to już!Nie nadrobię teraz wszystkiego..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 14:05
-
25staraczka25 wrote:Dziewczyny i droga Izo mam nadzieję , że nie będziecie na mnie wkurwione , że znów wracam do tych wynikow ale właśnie tak sobie weszłam na mojego e-maila i taka pozytywna wiadomość od dr Bartosza Chrostowskiego z kliniki niepłodności w Krakowie ARTVIMED o treści :
Te badania muszą być wykonane w 3 dc, wyniki są typowe dla 7 dc i nie pozwalaja na żadną interpretację
proszę powtórzyć FSH i AMH (pozostałe nie maja znaczenia) w 3 dc i przesłac wynik, na pewno będzie niższy,
pozdrawiam
chrostowski
Iza Napisałam do niego w Poniedziałek w nocy nie mogłam spać myśląc jak cię trochę podtrzymać na duchu . Po rozmowie z moją mamą wiedziłam że nadzieja jest więc zaczęłam pisać meile do rożnych klinik i kilka odpowiedziało proszę przyjść zbadamy jeszcze raz ble ble razem z ceną oczywiście i ten jeden dał komentarz co do wyników ... Taka mała iskierka że może być lepiej ... Także jeśli twój doktorek zawiedzie w interpretacji to dla twojego spokoju radziłabym na własną rękę powtórzyć badania i nawet przesłać je Do dr który mi odpisał . jeśli będziesz chciała do niego email napisz to Ci podam . Jest bardzo znanym i dobrym lekarzem co widać po jego opiniach nic straconegoto mój ostatni komentarz co do twoich wynikow nie będę cię już wkurzać (nie chcę być natretna ale nie należę do osób obojętnych , nawet jeśli problem dotyczy osoby zupełnie mi obcej )
jezu staraczka kocham Ciezryczalam sie jak glupia teraz...bardzo bardzo Ci dziekuje
nie moge teraz pisać bo maly...podczytuje tylko...nie wiem aż co powiedzieć w tej chwili..dziekuje, naprawdę podnioslas mnie na duchu
Asha, mik82, 25staraczka25 lubią tę wiadomość
-
Sylwia87 wrote:A tak poza tematem osób starszych, co u Was?
Asha kiedy zadzwonią z wynikami? Amelia co u Ciebie? Gigsa? Dotik? Katja? Reszta dziewczyn? Opowiadać mi i to już!Nie nadrobię teraz wszystkiego..
U mnie nic kochana...my czekamymaja zadzwonic w tym tygodniu
-
Iza75 wrote:jezu staraczka kocham Cie
zryczalam sie jak glupia teraz...bardzo bardzo Ci dziekuje
nie moge teraz pisać bo maly...podczytuje tylko...nie wiem aż co powiedzieć w tej chwili..dziekuje, naprawdę podnioslas mnie na duchu
Izunia....sie usmiechami tulam
mik82 lubi tę wiadomość
-
Sylwia87 wrote:Tu jest taki problem, że nikt nie chce się zgodzić na dom opieki. Najwięcej do powiedzenia mają osoby, które nie chcą wogóle się nią zająć, a mamusia zawsze była dla nich wyrozumiała jak na przykład musiała spłacać długi synka. Zajmują się nią teraz osoby, które najwięcej były kopane w dupe przez babke. Mój mąż nie żywi do niej żadnych uczuć. Nigdy nie usłyszał od niej dobrego słowa. Ja tam zajeżdżam na różne okazje od 10-ciu lat, a nigdy nie usłyszałam żeby dzień dobry mi odpowiedziała. Ot cała babka
-
Sylwia87 wrote:Nic nowego
Czekam na owu, bzycze, obiady gotuje
Ja pracowalam w domu opieki i w szpitalu wiec cie doskonale rozumiem, co prawda to inaczej jak sie czlowiek zajmuje bliska osoba, ale wiem jaka to choroba i ciezko jak osoba nie pamieta, jest gresywna ...no juz o wdziecznosci to nawet nie zaczynam tematu...znaczy o braku wdziecznosciciezka robota
i przykro jak cholera
-
25staraczka25 wrote:Dziewczyny i droga Izo mam nadzieję , że nie będziecie na mnie wkurwione , że znów wracam do tych wynikow ale właśnie tak sobie weszłam na mojego e-maila i taka pozytywna wiadomość od dr Bartosza Chrostowskiego z kliniki niepłodności w Krakowie ARTVIMED o treści :
pozdrawiam
chrostowski
Asha, mik82, 25staraczka25 lubią tę wiadomość