Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem dopiero bo laska po ksiazki przyjechala...i dopiero wyszla
jestem zjebana na maksa
pecherz lepiej
juz tak nie boli
ale boli cala reszta ...zaraz ide spac bo nie wyrobie
przepraszam ze tak z dupy wyjezdzam, ale nawet nie mam sily ani czytac ani pisac za bardzo...wybaczcie mi prosze
-
Cwalinka wrote:
te wszystkie dziwne umowy niby o prace sa do dupy
też tak myślę
ja juz w tej firmie pracuję od 2005 roku. Zaczęłam tam pracować dwa dni przed 20-tymi urodzinami. Najpierw pracowałam 1,5 roku na umowe zlecenie. Potem 3 lata na umowę o pracę na czas nieokreślony, potem mi przedłużyli znów na 1,5 roku. Potem wg przepisów powinnam dostać już nową umowę na stałe jak i z resztą większość młodych pracowników tam, ale niby firmę sprywatyzowano i znów umowa, na 1,5 roku. Potem znów niby zmiana nazwy firmy i właściciela i znów przedłużyli mi umowę na 5 lat tym razem, ale ja mam nadzieję juz tam nie wrócić. Kiedys zanim nie zpywatyzowali tej budy to 3 umowa zawsze była podpisywana juz na stałe. Teraz takich umów juz od kilku lat nie podpisują wcale, tylko zwalniają. Jedynie zatrudniają studentów na umowę zlecenie -
na szczescie/lub nieszczescie ... nawet jak ktos ma o dzielo terz beda tez skaldki potracane. a dwa jlis ktos ma ciaglosc zatudnienia w jednej firmie niby beda zmuszac do wydawania na nieokreslon..ale podejrzewam ze pacodawcy po prostu beda zwalniac jak bedzie sie konczyl okres.. albo bedzie coraz to wiecej ludzi pracujacych na czarno
-
Asha wrote:Nie..chyba nie w moim typie na kurke
ale chyba bede zyc bo po 4 tabl mi lepiej wiec chyba sie polepsza
Asha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:Asha to niech ci chlop nasiadowke zrobi i wygrzeje
Ania_84, Cwalinka lubią tę wiadomość
-
gigsa wrote:nie wiem
o 18 miała wizyte i miała potem dac znać i nic -
gigsa wrote:nasiadówki z faceta sobie nie wyobrażam, ale wygrzać Elżbiete by mógł