Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Iza75 wrote:ja tez nigdy nie miałam po tarczycowych .. oprócz eutyroxu jest jeszcze chyba letrox i niektórzy te drugie wlasnie lepiej toleruja
a letrox jest po porstu czystszym lekiemIza75 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:wiem ale genralne leki na tarczyce nie wplywaja na cisnienie - nawet w ulotce nie ma o zawrotach glowy jest o bolach..ale to po kazdym leko mozna miec bol glowy.. wiec ja bym bardziej stawiala na cisnienei
A bol glowy myslisz od czego jest? Nie od wysokiego cisnienia? -
nick nieaktualny
-
gigsa wrote:Mi endo gin chciał dać L4 już pierwszego dnia kiedy zobaczyłam 2 kreseczki, ale się wstrzymałam do bety. Poszłam do pracy i szybko pożałowałam. Już pierwszego dnia ból krzyża i pleców, zawroty głowy, ąż ciemno w oczach się robiło i trzeba było siadać co chwilę. Moja praca to 8 godzin na nogach, 3 zmiany, czyli w grę wchodzi też praca w nocy co 2-3 tydzień. Do tego nosimy też ciężkie rzeczy i nie ma, że boli. Nie było mowy o zmianie stanowiska na lżejsze, więc się nie cackałam i od razu poszłam na zwolnienie. Ja mam ten komfort, że nie będę tam wracać po porodzie, więc nie było mi żal. Ale rozumiem dziewczyny, które mają fajne prace i pracują do puki dają radę
o to dowod -
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:nie toleruja euthyroxu bo on zawiera dodatkowo skaldnik i jak ktos nie toleruje laktozy czy czegos tam to po porstu mecza go nudnosci bole brzuch biegunka itp itd
a letrox jest po porstu czystszym lekiem
No to jak madz biegunke, nudnosci itd to ci sie moze w glowie ktecic bo jest organizm oslabiony -
Asha wrote:A bol glowy myslisz od czego jest? Nie od wysokiego cisnienia?
u mnei biol glowy jest przy stresi od kregoslupa ..od tego ze jestem glodna..
-
Asha wrote:Hahahah tak myslalam hahaha
Tyle ze twoj stary juz wtedy sie zwolni podejrzewam i ty tez go zwolnisz no bo przeciez ty nie pracujesz no to on biedny musi odespac po ciezkim dniu a ty nie wazne ze w ciazy jestes kurwa jego mac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no niestety istnieje duże prawdopodobienstwo, ze tak będzie..ale zobaczymy bo się stary naprawdę przejmuje teraz i boi..wiec może nie będzie tak zle..samo to, ze wstal dziś do gluta w nocy to już sukces
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:nie.. ja mam bole nie zwiazane z cisnieniem.. cisnienie mam normlane ..
u mnei biol glowy jest przy stresi od kregoslupa ..od tego ze jestem glodna.. -
nick nieaktualnyIza75 wrote:no niestety istnieje duże prawdopodobienstwo, ze tak będzie
..ale zobaczymy bo się stary naprawdę przejmuje teraz i boi..wiec może nie będzie tak zle..samo to, ze wstal dziś do gluta w nocy to już sukces
-
watek zostal zalozony aby nie gadac tylko o ciazy lub zaciazeniu, poza tym od samego poczatku czuc bylo wielkie wsparcie, pomoc w kazdej sytuacji. ile nas bylo tyle kazda pomagala.
ten przyklad jest dowodem na to jakie zaklamanie panuje.
wczytajcie sie i przypomnijcie sobie jak wygladal dzien kiedy gigsa zrobila test.Asha, Iza75 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asha wrote:No to jak madz biegunke, nudnosci itd to ci sie moze w glowie ktecic bo jest organizm oslabiony
chyba ze TSH jej bardzo spadlo..l a to prowadzi do nadczynnosci tarczycy i wtedy nadczynnosc moze powodowac problemy z cisnieniem -
Asha wrote:Witaj kochana ...wracamy do podstaw znowu widze
myslalam ze nie bedzie to potrzebne, mialam nadzieje ze ten watek rozni sie tym od innych ze jest szczerosc, chec pomocy i odrobina wdziecznosci za pomoc. rzeczywistosc znow jest inna -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Asha musialaby mie c biegunke chyba codziennie .. i odwodniony orgaznic..zreszta ja tylko wypowaidam swoje zdanie leki na tarczyce bipore od 6 lat .. i sporo na ten temat rozmawialam z lekarzami ..
chyba ze TSH jej bardzo spadlo..l a to prowadzi do nadczynnosci tarczycy i wtedy nadczynnosc moze powodowac problemy z cisnieniemmus zrobic to TSH a mialam dopiero w grudni u robic no
-
Asha wrote:No widze ze Gigsa w poscie ladnie wspomniala o nas wszystkich jak ja namawialysmy caly dzien zeby poszla po to cholerne zwolnienie
podobnia sytuacja jest z badaniami tsh i tarczyca.