X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwalinka wrote:
    piecarki z cebula i buleczka kukurydziana

:-D

Cwalinka lubi tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecie zglodnialo

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha - podziękował, skorzystałam z Twojej jednej rady dziś przy śniadaniu - co prawda widzę mały postęp, ale postęp z córą :). Bo do tej pory, jak Duśka o coś pytała (co jemy, pijemy itd) to zawsze jej proponowałam, że może chce spróbować. Dziś nie. Piłam koktajl jagodowy a jak zapytała co to, to powiedziałam, że malślanka (lubi maślankę) i tyle. Odwróciłam się, żeby zrobić jej kanapkę i kątem oka widzę, jak córa ładuje palucha do szklanki i próbuje :D. Nie zasmakowało, ale SPRÓBOWAŁA :D!!!

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Asha - podziękował, skorzystałam z Twojej jednej rady dziś przy śniadaniu - co prawda widzę mały postęp, ale postęp z córą :). Bo do tej pory, jak Duśka o coś pytała (co jemy, pijemy itd) to zawsze jej proponowałam, że może chce spróbować. Dziś nie. Piłam koktajl jagodowy a jak zapytała co to, to powiedziałam, że malślanka (lubi maślankę) i tyle. Odwróciłam się, żeby zrobić jej kanapkę i kątem oka widzę, jak córa ładuje palucha do szklanki i próbuje :D. Nie zasmakowało, ale SPRÓBOWAŁA :D!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmut super

marnut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide sie ubrac

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Tylko jakby ci zaczela zarzucac ze to nie maslanka czy cos to jej powiedz ze to maslanka ale z jagodami, zeby nie wyszlo ze ja oklamujesz

Cwalinka, marnut lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Mam nadzieję, że czujesz jak mocno wirtualnie Cię ściskam :D. Ja po prostu przestanę jej cokolwiek proponować, bo widzę, że to automatycznie prowokuje do odpowiedzi "NIE" - niech ciekawość weźmie górę :).
    No i za radą Amelii będę peklować tym, co lubi, może faktycznie jak się żołądek porozciąga, to łatwiej jej będzie się przestawić.
    <3 <3 <3

Asha, Cwalinka lubią tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Mam nadzieję, że czujesz jak mocno wirtualnie Cię ściskam :D. Ja po prostu przestanę jej cokolwiek proponować, bo widzę, że to automatycznie prowokuje do odpowiedzi "NIE" - niech ciekawość weźmie górę :).
    No i za radą Amelii będę peklować tym, co lubi, może faktycznie jak się żołądek porozciąga, to łatwiej jej będzie się przestawić.
    <3 <3 <3

To cudnie :-)
    No bo jak pytasz to jej dajesz mozliwosc odmowy ;-) <3

marnut, Cwalinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Tylko jakby ci zaczela zarzucac ze to nie maslanka czy cos to jej powiedz ze to maslanka ale z jagodami, zeby nie wyszlo ze ja oklamujesz
    Nie skomentowała w ogóle, myślała, że nie widzę :) - ja się też nie wychylałam.

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast pytac czy......zapytaj np...ktoro.....

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Nie skomentowała w ogóle, myślała, że nie widzę :) - ja się też nie wychylałam.

No i lepiej...najlepiej wogole ignorowac

marnut, Cwalinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    To cudnie :-)
    No bo jak pytasz to jej dajesz mozliwosc odmowy ;-) <3
    Prawda.
    Moim błędem było założenie, żeby proponować dziecku nowe rzeczy - nie namawiać, ale proponować.
    Okazuje się, że moje dziecko to przekora, co to "nie" powie zawsze i wszędzie, kiedy może (oprócz słodyczy, oczywiście :D).
    Czas opracować nową strategię ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Zamiast pytac czy......zapytaj np...ktoro.....
    Niestety nie działa. Odpowiedź brzmi "żadne" :D.

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Prawda.
    Moim błędem było założenie, żeby proponować dziecku nowe rzeczy - nie namawiać, ale proponować.
    Okazuje się, że moje dziecko to przekora, co to "nie" powie zawsze i wszędzie, kiedy może (oprócz słodyczy, oczywiście :D).
    Czas opracować nową strategię ;).

A w jaki sposob jej proponowalas?

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Niestety nie działa. Odpowiedź brzmi "żadne" :D.

To wtedy mowisz ze nie ma ze zadne, musi wybrac jedno, bo i tak poszlas na kompromis bo dajesz jej wybor...jak ona nie wybierze..to ty wybierzesz za nia...jak przystajesz na zadne to dajesz jej 3 opcje wtedy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 09:24

marnut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    A w jaki sposob jej proponowalas?
    Zazwyczaj jak coś jedliśmy a ona pytała co to jest, to pytałam czy ma ochotę spróbować (jak słusznie przewidujesz - odpowiedź brzmiała "nie").
    Więc wzięłam się na inny sposób i proponuję "Ada, zjesz banana czy gruszkę?" "NIC!!!" i ucieka :D
    Taki cwaniak B-).

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    To wtedy mowisz ze nie ma ze zadne, musi wybrac jedno, bo i tak poszlas na kompromis bo dajesz jej wybor...jak ona nie wybierze..to ty wybierzesz za nia...jak przystajesz na zadne to dajesz jej 3 opcje wtedy
    Spróbuję - kurde, nowy świat się przede mną otworzył :D

Asha lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Zazwyczaj jak coś jedliśmy a ona pytała co to jest, to pytałam czy ma ochotę spróbować (jak słusznie przewidujesz - odpowiedź brzmiała "nie").
    Więc wzięłam się na inny sposób i proponuję "Ada, zjesz banana czy gruszkę?" "NIC!!!" i ucieka :D
    Taki cwaniak B-).

No ale tez jak pytasz...czy...zawsze odpowiedz bedzie ...tak lub nie...znajac ja juz...wiadomo ze bedzie nie...skoro pyta to znaczy ze ja ciekawi.....daj jej poprostu w reke bez odpowiadania wogole...albo poloz jej na talerzu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 09:27

• Asha Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Spróbuję - kurde, nowy świat się przede mną otworzył :D

<3

Daj znac jak idzie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 09:28

‹‹ 2708 2709 2710 2711 2712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ