Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
amelia04072006 wrote:chyba.
takie dzieci choc juz dorosle zawsze szukaja czegokolwiek u tych rodzicow ktorzy je olewaja. nie wiem czy to tak po prostu mozna zrozumiec
Bo to rodzicie ich wpuszczaja w poczucie ze nigdy noe sa wystarczajaco dobrzy dla nich i takiemu dziecku sie wydaje, ze przez cale zycie musi zapierdalac i nic nie robic innego tylko wszystko pod takiego rodzica zeby wkoncu byl z niego zadowolony....a ten rodzic ma tak nrawde wyjebane , bo jego rodzice nigdy nie byli zadowoleni....i takie biedne dziecko sie kreci i nogi lamie tylko po to zeby taki ojciec czy matka, ktore stawia cholerne wymagania...powiiedzialo...dziecko jestem z ciebie dumne i z tego co robisz zamiast...zmien to zmien tamto....to nie jest wina dzieci...tylko rodzicow i ich rodzicowamelia04072006 lubi tę wiadomość
-
Asha wrote:Bo to rodzicie ich wpuszczaja w poczucie ze nigdy noe sa wystarczajaco dobrzy dla nich i takiemu dziecku sie wydaje, ze przez cale zycie musi zapierdalac i nic nie robic innego tylko wszystko pod takiego rodzica zeby wkoncu byl z niego zadowolony....a ten rodzic ma tak nrawde wyjebane , bo jego rodzice nigdy nie byli zadowoleni....i takie biedne dziecko sie kreci i nogi lamie tylko po to zeby taki ojciec czy matka, ktore stawia cholerne wymagania...powiiedzialo...dziecko jestem z ciebie dumne i z tego co robisz zamiast...zmien to zmien tamto....to nie jest wina dzieci...tylko rodzicow i ich rodzicow
-
amelia04072006 wrote:ale to dzieci ciagle cos udawadniaja a tamci zyja szczesliwi
Oczywiscie ze tak...bo to rodzice stawiaja wymagania...dlatego dzieci czuja sie w obowiazku udowodnic bo im sie wydaje ze tylko wtedy beda kochane jak spelnia te wymaganiaamelia04072006 lubi tę wiadomość
-
Asha wrote:Oczywiscie ze tak...bo to rodzice stawiaja wymagania...dlatego dzieci czuja sie w obowiazku udowodnic bo im sie wydaje ze tylko wtedy beda kochane jak spelnia te wymagania
-
nick nieaktualnyAsha wrote:Bo to rodzicie ich wpuszczaja w poczucie ze nigdy noe sa wystarczajaco dobrzy dla nich i takiemu dziecku sie wydaje, ze przez cale zycie musi zapierdalac i nic nie robic innego tylko wszystko pod takiego rodzica zeby wkoncu byl z niego zadowolony....a ten rodzic ma tak nrawde wyjebane , bo jego rodzice nigdy nie byli zadowoleni....i takie biedne dziecko sie kreci i nogi lamie tylko po to zeby taki ojciec czy matka, ktore stawia cholerne wymagania...powiiedzialo...dziecko jestem z ciebie dumne i z tego co robisz zamiast...zmien to zmien tamto....to nie jest wina dzieci...tylko rodzicow i ich rodzicow
amelia04072006 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny