Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymarnut wrote:Jeden wątek i tyle radości ? Daj spokój, wczoraj nie wiedziałam czy tarzam się ze świnią czy sama jestem świnią w błocie .
Ja święta również spędzam poza domem, więc ogarnąć trzeba tylko jak zwykle i choinkę ubrać u siebie i u rodziców.25staraczka25, Cwalinka, marnut lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarnut wrote:Zazdroszczę rodzinnych Świąt, ale jak sobie siebie wyobrażę na codzień w takim "rodzinnym" stłoczeniu, to nie daję rady . Może dlatego, że wszyscy siedzieliby u nas non-stop . Teściowie nie mają więcej dzieci (tylko mój mąż), są na emeryturze od lat i (co tu dużo mówić) nie mają swojego życia, starają się żyć naszym . Moja mama jest samotna i choć ma znajomych i swoje zainteresowania, to wnuki i tak przysłoniły jej świat.
Także albo masz bardzo zdrową rodzinę, co to się nie miesza jak nie trzeba - albo masz niewyczerpane pokłady cierpliwości .
Na Sylwka planujesz jakąś imprezę w domu, czy tylko z Małżem?
pogodzic wszystko jakos trzeba, moi rodzice maja nas 4 rodzice meza maja ich 2, oboje z tesciow nie naleza do osob wtracajacych sie moja mama w sumie tez nie, z ojcem roznie ale widuje go bardzo rzadko
sylwka w domu z para znajomych i JowiRedhotka, 25staraczka25, marnut lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRedhotka wrote:Ja święta również spędzam poza domem, więc ogarnąć trzeba tylko jak zwykle i choinkę ubrać u siebie i u rodziców.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 10:40
25staraczka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja na swieta mam juz z grubsza posprzatane jeszcze tylko ogarne raz jeszcze przed samymi swietami choinke ubieramy okolo20 grudnia wtedy maz i synek maja juz wolne jak ja z nimi wytrzymam do 7 stycznia??? wigilia najpierw u jednych rodzicow potem u drugich swieta tez jedno u jednych drugie u drugich wiec w domku nas przez te trzy dni niebedzie
25staraczka25, Cwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCwalinka wrote:mysmy w sumie zawsze ubeirali chodzinke w wigilie tak bylo w moim domu rodzinnym ale mnie nosi coraz czesciej zeby ubierac wczesniej i poczuc ten klimat swiat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 10:49
rybka, Cwalinka lubią tę wiadomość
-
Cwalinka wrote:mysmy w sumie zawsze ubeirali chodzinke w wigilie tak bylo w moim domu rodzinnym ale mnie nosi coraz czesciej zeby ubierac wczesniej i poczuc ten klimat swiat
25staraczka25, Cwalinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczka - ja rozumiem, ale nerwów szkoda, przecież ta panna się nie zmieni a Tobie humor popsuje. Lepiej myśleć o prezentach . Macie już kupione? Ja w lesie .
Cwalinka - u mnie to samo , też się ubierało w Wigilię. Ale ja wtedy byłam dzieckiem a moja mama i babcia w kcuhni. Teraz ja stoję w kuchni a dzieci jeszcze za małe do ubierania. Także też wcześniej ubieramy, tyle że ja lubię żywe choinki (pięknie pachną) i lubię mieć ciepło w domu - więc wiecie co to znaczy? Masa igieł na dywanach i krótka żywotność. A Sylwek super!
Ten śledź pod pierzyną mnie zaintrygował, chyba że...to jakaś pieszczotliwa nazwa .Cwalinka, 25staraczka25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez uwielbiam swieza i teraz sobie na nia pozwalam bo w domku, a jak sie rozsypie to wrzuce ja do kominka
dekorowac dom zawsze wczesniej dekorowalismy a choinka pozniej, JOwi odkad miala, 15 miesiecy ubierala z nami choinke, tylko zawsze to u mamy sie ubieralo tak rodzinnie mama w kuchni a ja z sisotra i dziecmi bawilysmy sie w ubieranie25staraczka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarnut wrote:Staraczka - ja rozumiem, ale nerwów szkoda, przecież ta panna się nie zmieni a Tobie humor popsuje. Lepiej myśleć o prezentach . Macie już kupione? Ja w lesie .
Cwalinka - u mnie to samo , też się ubierało w Wigilię. Ale ja wtedy byłam dzieckiem a moja mama i babcia w kcuhni. Teraz ja stoję w kuchni a dzieci jeszcze za małe do ubierania. Także też wcześniej ubieramy, tyle że ja lubię żywe choinki (pięknie pachną) i lubię mieć ciepło w domu - więc wiecie co to znaczy? Masa igieł na dywanach i krótka żywotność. A Sylwek super!
Ten śledź pod pierzyną mnie zaintrygował, chyba że...to jakaś pieszczotliwa nazwa .Cwalinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCwalinka wrote:Tez uwielbiam swieza i teraz sobie na nia pozwalam bo w domku, a jak sie rozsypie to wrzuce ja do kominka
dekorowac dom zawsze wczesniej dekorowalismy a choinka pozniej, JOwi odkad miala, 15 miesiecy ubierala z nami choinke, tylko zawsze to u mamy sie ubieralo tak rodzinnie mama w kuchni a ja z sisotra i dziecmi bawilysmy sie w ubieranieCwalinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja nie mam jeszcze wszystkiego musze prezent dla mojej chrzesniaczki kupic i chrzesniaczki meza no i dla malza
dodatkowo chcialoby sie jakies ozdoby dokupic ale najzwyczajniej w swiecie nie mam czasuc hodzic za tym25staraczka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny