Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
wiadomo wyjscie jest.. IUI AID, Adopcja zarodka, lub osrodek adopcyjny..
w pierwsze podejdziemy ..ale ja nie widze w tym szans..
AZ - nie wiem czy jestem gotowa na adoptowanie zarodka..
OA - poki co tez nie spelniamy kryteriow michal pracuje na czarno .. dom nie jest nasz.. wiec genralnei nie mamy jak utrzymac dziecka wg Panstwa..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:nie wiem.. ale coraz bardziej mi sie odechciewa wszytskiego..niby bylam przygotowana na taka odp.. bo za dlugo to trwalo..
a teraz siedze i rycze..bo sama nie wierze w IUi AID.. moze czas dac sobie poporstu spokoj
skoro najpierw Michal zostal wykluczony z rozrodu .. a teraz ja ..to moze faktycznie nie powinnismy miec dzieciAsha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja napisałam do tej kliniki i też nie wiem co dalej...
Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć o możliwości konsultacji endokrynologicznej z dr xxx. Zależy mi głównie na leczeniu PCO - pomocy w zwalczeniu otyłości, ale również problemów z zajściem w ciążę (ponad rok starań).
w odpowiedzi otrzymałam:
W naszej klinice Doktor xxx nie przyjmuje wizyt endokrynologicznych. dr xxx przyjmuje wizyty wyłącznie w Klinice Leczenia Niepłodności (...)
Jeśli ma Pani życzenie zapisać się na wizytę uprzejmie proszę o przesłanie danych do założenia karty - imię, nazwisko, numer pesel, adres i telefon kontaktowy.
no to odpisałam:
Dziękuję za odpowiedź, byłabym mimo wszystko zainteresowana, tylko powie mi Pani jeszcze o jakiej godzinie by miała być wizyta?
i odpowiedź mnie rozwaliła:
Dziękuję za odpowiedź.
Jak najbardziej mogę zarejestrować dla Pani wizytę u doktora xxx w Klinice Leczenia Niepłodności. Muszę jednak uprzedzić, że nie ma możliwości odbycia w trakcie tej wizyty konsultacji endokrynologicznej.
Proszę o informację czy będzie to pierwsza wizyta Państwa w naszej klinice (na wizytę pierwszorazową w Klinice Leczenia Niepłodności zapraszamy oboje Partnerów).
więc odpisałam:
Dzień dobry Pani Magdo, z poprzedniej rozmowy wywnioskowałam trochę co innego...
Najbardziej w tym momencie zależy mi na leczeniu PCOS, a wiem że Pan dr xxx się w tym specjalizuje. Czy możliwa jest konsultacja w kierunku PCOS (być może powodem niepłodności)?
Czy Pan doktor przyjmuje gdzieś na konsultacje endokrynologiczne? Czy może mi Pani udzielić takiej informacji...?
Mam chyba jeszcze opory przed zgłaszaniem się z samym problemem niepłodności... Nie chcę by kolejny lekarz spojrzał na mnie jak na grubą świnię i zastanawiał się o czym ja w tej chwili marzę... ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:30
Asha lubi tę wiadomość
-
Red, w invimedzie mają chyba taki standard, że pierwsza wizyta razem i ogólne spotkanie a dopiero potem przechodzenie do konkretów. musiałabyś się przygotować na więcej spotkań, tylko yo niestety kasa:/ ale z drugiej strony jeśli ten gin faktycznie jest dobry przy pcos to może warto...
Cwalinka, Asha, mik82 lubią tę wiadomość
jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
Ania_84 wrote:nie wiem.. ale coraz bardziej mi sie odechciewa wszytskiego..niby bylam przygotowana na taka odp.. bo za dlugo to trwalo..
a teraz siedze i rycze..bo sama nie wierze w IUi AID.. moze czas dac sobie poporstu spokoj
skoro najpierw Michal zostal wykluczony z rozrodu .. a teraz ja ..to moze faktycznie nie powinnismy miec dzieci
Tyle już zrobiliście że aż żal poddawać się na tym etapie.
Jeśli jesteście zdecydowani na dawcę i pewni tej decyzji to spóbójcie AID. Wbrew pozorom to wcale nie jest taki mały odsetek udanych ciąż AID jest bardziej skuteczne niż IUI bo sa zupelnie inne parametry nasienia. IUI jest wskazaniem właśnie przy słabym nasieniu a przy AID jest nasienie które jest w górnych granicach normy bo inaczej nie byłby dawcą. Uwierz Kochana że się uda i spróbujcie...tylko błagam nie poddawajcie się, nie teraz, nie po tym wszystkim...dotik, Redhotka, Ania_84, Asha, Cwalinka lubią tę wiadomość
-
pewnie sie nie poddamy.. ale mam glupie mysli serio ..
Radchotka. ja piernicze czy ta baba nie umie normalnie odp ??Asha, mik82, Redhotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydotik wrote:Red, w invimedzie mają chyba taki standard, że pierwsza wizyta razem i ogólne spotkanie a dopiero potem przechodzenie do konkretów. musiałabyś się przygotować na więcej spotkań, tylko yo niestety kasa:/ ale z drugiej strony jeśli ten gin faktycznie jest dobry przy pcos to może warto...
-
Redhotka wrote:Muszę jeszcze z mężem porozmawiać. Już niby mu wspominałam, że się zapiszę - ale chciałam na razie sama iść z głównym moim problem, a nie jeszcze jego ciągać... Uprzedziłam go, że lekarz może chcieć również wysłać jego na badania, ale sama coś czuję, że ten problem leży tylko po mojej stronie.
a Twój robił badania nasienia? bo jeśli nie to podejrzewam że będzie musiał zrobić (możecie skorzystać z kampanii płodny polak - w maju badanie bezpłatne, ale szczegółow nie znam). i jeśli okaże się że jest oki to wtedy zajmą się konkretnie Tobą. tylko musiałabyś pogadać z lubym i przekonać go, przejdzie się z Tobą na wizytę i będzie miał spokój
Asha, mik82, Redhotka lubią tę wiadomość
jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
Asha wrote:mikus jak jest 30 tabl i to 50 sa to starczy jak mi zostanie to ci wszystko odesle
Asha lubi tę wiadomość
-
Redhotka wrote:Muszę jeszcze z mężem porozmawiać. Już niby mu wspominałam, że się zapiszę - ale chciałam na razie sama iść z głównym moim problem, a nie jeszcze jego ciągać... Uprzedziłam go, że lekarz może chcieć również wysłać jego na badania, ale sama coś czuję, że ten problem leży tylko po mojej stronie.
Ja na poczatku tez myslalm ze to ze mna cos nie tak jest, a po badaniach mojego wyszlo ze to jednak on ma problem...oboje musicie sie zbadacCwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 18:10
dotik, Cwalinka, Asha, Redhotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny