X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo wyjscie jest.. IUI AID, Adopcja zarodka, lub osrodek adopcyjny..
    w pierwsze podejdziemy ..ale ja nie widze w tym szans..
    AZ - nie wiem czy jestem gotowa na adoptowanie zarodka..
    OA - poki co tez nie spelniamy kryteriow michal pracuje na czarno .. dom nie jest nasz.. wiec genralnei nie mamy jak utrzymac dziecka wg Panstwa..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    no i dostałam odpowiedz :(

Pani Aniu,

Bardzo mi przykro, ale właśnie wczoraj dotarła wiadomość, że niestety nie możemy Pani w takiej sytuacji włączyć do programu L

Pozdrawiam ciepło
    Tak mi przykro... :( :( :*

dotik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    nie wiem.. ale coraz bardziej mi sie odechciewa wszytskiego..niby bylam przygotowana na taka odp.. bo za dlugo to trwalo..
    a teraz siedze i rycze..bo sama nie wierze w IUi AID.. moze czas dac sobie poporstu spokoj :(

skoro najpierw Michal zostal wykluczony z rozrodu .. a teraz ja ..to moze faktycznie nie powinnismy miec dzieci :(
    Ania nie pierdziel glupot, walcz ja wierzę ze wam sie uda

Asha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja napisałam do tej kliniki i też nie wiem co dalej... :(

Dzień dobry, chciałabym się dowiedzieć o możliwości konsultacji endokrynologicznej z dr xxx. Zależy mi głównie na leczeniu PCO - pomocy w zwalczeniu otyłości, ale również problemów z zajściem w ciążę (ponad rok starań).

w odpowiedzi otrzymałam:
    W naszej klinice Doktor xxx nie przyjmuje wizyt endokrynologicznych. dr xxx przyjmuje wizyty wyłącznie w Klinice Leczenia Niepłodności (...)
    Jeśli ma Pani życzenie zapisać się na wizytę uprzejmie proszę o przesłanie danych do założenia karty - imię, nazwisko, numer pesel, adres i telefon kontaktowy.

no to odpisałam:
    Dziękuję za odpowiedź, byłabym mimo wszystko zainteresowana, tylko powie mi Pani jeszcze o jakiej godzinie by miała być wizyta?

i odpowiedź mnie rozwaliła:
    Dziękuję za odpowiedź.
    Jak najbardziej mogę zarejestrować dla Pani wizytę u doktora xxx w Klinice Leczenia Niepłodności. Muszę jednak uprzedzić, że nie ma możliwości odbycia w trakcie tej wizyty konsultacji endokrynologicznej.
    Proszę o informację czy będzie to pierwsza wizyta Państwa w naszej klinice (na wizytę pierwszorazową w Klinice Leczenia Niepłodności zapraszamy oboje Partnerów).

więc odpisałam:
    Dzień dobry Pani Magdo, z poprzedniej rozmowy wywnioskowałam trochę co innego...
    Najbardziej w tym momencie zależy mi na leczeniu PCOS, a wiem że Pan dr xxx się w tym specjalizuje. Czy możliwa jest konsultacja w kierunku PCOS (być może powodem niepłodności)?

Czy Pan doktor przyjmuje gdzieś na konsultacje endokrynologiczne? Czy może mi Pani udzielić takiej informacji...?

Mam chyba jeszcze opory przed zgłaszaniem się z samym problemem niepłodności... Nie chcę by kolejny lekarz spojrzał na mnie jak na grubą świnię i zastanawiał się o czym ja w tej chwili marzę... ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:30

Asha lubi tę wiadomość

• dotik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red, w invimedzie mają chyba taki standard, że pierwsza wizyta razem i ogólne spotkanie a dopiero potem przechodzenie do konkretów. musiałabyś się przygotować na więcej spotkań, tylko yo niestety kasa:/ ale z drugiej strony jeśli ten gin faktycznie jest dobry przy pcos to może warto...

Cwalinka, Asha, mik82 lubią tę wiadomość

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• mik82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    nie wiem.. ale coraz bardziej mi sie odechciewa wszytskiego..niby bylam przygotowana na taka odp.. bo za dlugo to trwalo..
    a teraz siedze i rycze..bo sama nie wierze w IUi AID.. moze czas dac sobie poporstu spokoj :(

skoro najpierw Michal zostal wykluczony z rozrodu .. a teraz ja ..to moze faktycznie nie powinnismy miec dzieci :(
    Ania przykro mi :-( Ale nie pisz tak że nie powinniście mieć dzieci...walcz dziewczyno!
    Tyle już zrobiliście że aż żal poddawać się na tym etapie.
    Jeśli jesteście zdecydowani na dawcę i pewni tej decyzji to spóbójcie AID. Wbrew pozorom to wcale nie jest taki mały odsetek udanych ciąż AID jest bardziej skuteczne niż IUI bo sa zupelnie inne parametry nasienia. IUI jest wskazaniem właśnie przy słabym nasieniu a przy AID jest nasienie które jest w górnych granicach normy bo inaczej nie byłby dawcą. Uwierz Kochana że się uda i spróbujcie...tylko błagam nie poddawajcie się, nie teraz, nie po tym wszystkim...

dotik, Redhotka, Ania_84, Asha, Cwalinka lubią tę wiadomość

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • dotik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mik ma rację, Ania nie poddawaj się!!!!!!!!

Ania_84, Asha, Redhotka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie sie nie poddamy.. ale mam glupie mysli serio ..

Radchotka. ja piernicze czy ta baba nie umie normalnie odp ??

Asha, mik82, Redhotka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia 6 opakowań ci wystarczy?

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    pewnie sie nie poddamy.. ale mam glupie mysli serio ..

Radchotka. ja piernicze czy ta baba nie umie normalnie odp ??
    Wyrzuć głupie myśli, to tylko nasza zryta psycha tak podpowiada, ale nawet jej nie wierz!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotik wrote:
    Red, w invimedzie mają chyba taki standard, że pierwsza wizyta razem i ogólne spotkanie a dopiero potem przechodzenie do konkretów. musiałabyś się przygotować na więcej spotkań, tylko yo niestety kasa:/ ale z drugiej strony jeśli ten gin faktycznie jest dobry przy pcos to może warto...
    Muszę jeszcze z mężem porozmawiać. Już niby mu wspominałam, że się zapiszę - ale chciałam na razie sama iść z głównym moim problem, a nie jeszcze jego ciągać... Uprzedziłam go, że lekarz może chcieć również wysłać jego na badania, ale sama coś czuję, że ten problem leży tylko po mojej stronie.

• Asha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Asia 6 opakowań ci wystarczy?
    a ile w opakowaniu jest? 30?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 16:07

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikus jak jest 30 tabl i to 50 sa to starczy :-) jak mi zostanie to ci wszystko odesle :-D

• dotik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Muszę jeszcze z mężem porozmawiać. Już niby mu wspominałam, że się zapiszę - ale chciałam na razie sama iść z głównym moim problem, a nie jeszcze jego ciągać... Uprzedziłam go, że lekarz może chcieć również wysłać jego na badania, ale sama coś czuję, że ten problem leży tylko po mojej stronie.

a Twój robił badania nasienia? bo jeśli nie to podejrzewam że będzie musiał zrobić (możecie skorzystać z kampanii płodny polak - w maju badanie bezpłatne, ale szczegółow nie znam). i jeśli okaże się że jest oki to wtedy zajmą się konkretnie Tobą. tylko musiałabyś pogadać z lubym i przekonać go, przejdzie się z Tobą na wizytę i będzie miał spokój ;)

• mik82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    mikus jak jest 30 tabl i to 50 sa to starczy :-) jak mi zostanie to ci wszystko odesle :-D
    Daj adres na priv i jutro wylatuje do Ciebie 6 opakowań :-)

Asha lubi tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • Asha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Daj adres na priv i jutro wylatuje do Ciebie 6 opakowań :-)

Juz <3

Dziekuje kochana <3 love u <3

• Asha Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:

Ja na poczatku tez myslalm ze to ze mna cos nie tak jest, a po badaniach mojego wyszlo ze to jednak on ma problem...oboje musicie sie zbadac <3

Cwalinka, Redhotka lubią tę wiadomość

• mik82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Juz <3

Dziekuje kochana <3 love u <3
    nie ma za co <3

Asha lubi tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    zazwyczaj Kasia to jest tak że problemy mniejsze, większe są po obu stronach...Ja osobiście z tych wszystkich par które znam i które miały problem nie znam pary u której facet nie miałby obniżonego chociaż jednego parametru, ale zawsze jak już jest coś obniżone i wiesz co, to zazwyczaj łatwo to poprawić suplementami. Wy nie wiecie co u Was nie gra tak naprawdę. Znam laski baaaardzo otyłe które bez problemu zachodziły w ciążę i w większości też borykały się z policystycznymi jajnikami. Zasada jest prosta...jeśli rok Wam się nie udaje to niezbędna jest diagnostyka tym bardziej po 30-tce. Ale na pewno dotyczy ona obojga partnerów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 18:10

dotik, Cwalinka, Asha, Redhotka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red ja bym zaciagnela malza do lekarza, ja za późno naciskalam i terax leze i kwicze bo moj uparty i nie chce sie badac, ty sie nie daj

‹‹ 3751 3752 3753 3754 3755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ