Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Redhotka wrote:Hej! Dostałam wytyczne do pierwszej wizyty...
Najlepiej przyjść już ze wstępnymi badaniami - część mam, muszę tylko zapytać czy wyniki z przed roku mogą być, część zrobić i w chuj kasy na to pójdzie - komplet kobiety u nich to 702 zł, no ale może będę gdzie indziej robić i może część odpadnie.
a co w ten pakiet wchodzi?
mi się wydaje, że normalnie jak zrobisz w przychodni będzie taniej, ale to musiałabyś porównać. ewentualnie może na skierowanie coś Ci się uda?
a to badanie nasienia to komputerowe z morfologią czy podstawowe? bo 100zł to niedużo. ja za komputerowe płaciłam 150 zł w bocianie w wawie. i posiew dobrze by było od razu zrobić
mik82, Redhotka lubią tę wiadomość
jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
na szybko znalazłam, pakiet badań w polmedzie: http://www.polmed.pl/badania-laboratoryjne/Pakiet-hormonalny-dla-kobiety/ 175zł
bo Ty Kochana z Wawy jesteś dobrze kojarzę?
tylko to bez amh. (~150zł)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 14:20
Redhotka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPoszło, a ogólnie to są u kobiety:
AMH - ang. anti-Müllerian Hormone
Inhibina B
SHBG
Estradiol (E2)
Hormon folikulotropowy (FSH)
Hormon luteinizujący (LH)
Przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej (anty-TPO)
Test z metoclopramidem X2 (MTCx2)
(Te niżej mam sprzed roku właśnie:)
Testosteron (TST)
Hormon tyreotropowy (TSH)
Siarczan dehydroepiandrosteronu (DHEA-SO4)
Jeśli chodzi o nasienie, jest to badanie ogólne. -
zastanawiam się, czy wszystkie te badania są niezbędne do pierwszej wizyty, trochę spora kwota jednorazowo... myślę, że podstawowe, które Mik wymieniła powinny wystarczyć. ewentualnie później, by poszerzyć diagnostykę można zrobić resztę.
i jak mówiłaś, część badań masz zrobionych? może nie są super aktualne, ale jakiś obraz tego co się tam u Ciebie dzieje jestRedhotka, mik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymik82 wrote:Dotik dobrze prawi
Ja dałam około 300 zł za pakiet lh, fsh, amh, estradiol, prolaktyna, progesteron, tsh + 180 za nasienie z posiewem właśnie
Ja mam zniżkę 10% w LuxMedzie na badania spoza pakietu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 16:52
-
dotik wrote:a ja zaczynam dziś pić ocet jabłkowy zaczynam w sensie zmieszalam miksture w butelce wody i probuje się zmusić
-
mik82 wrote:ile tego pijesz? mi by się też coś na śluz przydało... może nie koniecznie w tym cyklu bo ten bezowulacyjny ale w następnym bym spróbowała
na 1,5litrowa butelkę wody 2 łyżki. da się wypić też wspomaga odchudzanie, więc tym bardziej spoko.Redhotka lubi tę wiadomość
-
dotik wrote:na 1,5litrowa butelkę wody 2 łyżki. da się wypić też wspomaga odchudzanie, więc tym bardziej spoko.
Redhotka, dotik lubią tę wiadomość
-
no wiem bo nic tam wczoraj na usg nie było a to był 13 dc...
Wiesz, opcja jest jeszcze taka że w tym pierwszym cyklu po poronieniu może się wszystko opóźnić no ale raczej się nie łudzę
Przesyłkę Ci wysłałam dziśWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 19:32
-
Ja pilam ocet jablkowy przez jakis czas ale ja pilam poltorej lyzki octu na szklanke hmmm...faktycznie byl dobry bo niemialam ponim ochoty na slodkie..teraz ochota na slodkie gdzies mi uciekla...i dobrze ogolem jestem juz 11 kilo na minusie juz niebawem bede miala na swej wadze pierwsza piatke chce miec 55 kg zobaczymy czy sie uda do lipca dobra mykam bo jutro do pracy a po pracy pakowanie na niedzielny wyjazd..ogolem tez zdycham siedze owinieta szalikiem od tygodnia boli gardlo odezwe sie po powrocie czyli we wtorek..buziaki...:-* :-*
Redhotka, mik82, dotik lubią tę wiadomość