Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Zdziska i Elbieta
Odpowiedz

Zdziska i Elbieta

Oceń ten wątek:
  • Asha Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotik wrote:
    krótko i na temat ;)

EDIT: Ania, super kot!!

a do mnie szmata przyjdzie jak nie jutro, to w poniedziałek.

Cos chyba nie dzisiaaj przyjdzie Dotik :-P

Ania_84, dotik lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotik moze sa siknij dla swietego spokoju ;) jajak siknelam to zawsze ..nooprocz jednego razu przchodzila pok ilku godz :D

ja dzis sie zalamalam tydz antybiotyku a CRP wzroslo z 11 na 13 ..niby niewiele ale powinno spasc.. a nie wzrosnac jedyne co to OB troche spadlo z 45 na 35
    no a morfologia wszytskook .

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • dotik Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Cos chyba nie dzisiaaj przyjdzie Dotik :-P

no dziś już na pewno nie :P nawet plamienia nie było, ale temp już spada więc lada dzień.

Ania, nie mam na co siknąć, może jutro kupię ;) i taki wzrost crp to nie wzrost, daj antybiotykom zadziałać! to jakaś mała infekcja więc muszą ją znaleźć najpierw. a może coś z zębami masz?

EDIT: i jeszcze mnie coś na choróbsko bierze, mleko z miodem i czochnem odpalę wieczorem chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 17:52

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• dotik Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, proszę zrobić burzę mózgów i powiedzieć mi gdzie jest moja szmata. bo już mnie to przestaje bawić powoli. temp spadła na ryj, a tu nawet najmniejszych oznak plamienia. nie brałam żadnych prochów, więc nie wiem co jest. obcy się ze mną w ciuciubabkę bawi? ciążę wykluczamy bo w niepokalane poczęcie nie wierzę ;)

Całuję!

• mik82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotik a może infekcja Ci coś porąbała w cyklu bo widzę że przeziębienie Cię złapało? :-/

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • dotik Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    Dotik a może infekcja Ci coś porąbała w cyklu bo widzę że przeziębienie Cię złapało? :-/

Wiesz, nie sądzę bo właściwie to tylko katar mam, wcześniej to i gorączkę miałam a @ i tak przychodziła w terminie.
    może ja owu tydzień później miałam? :P

• mik82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z wykresu to mi na owu tydzień później nie wygląda ale faktycznie mocno ciekawy ten Twój cykl... A naprawdę nic a nic szansy nie ma na ciążę? Bo jak jest to może siknij sobie co? :-D

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • dotik Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mik82 wrote:
    No z wykresu to mi na owu tydzień później nie wygląda ale faktycznie mocno ciekawy ten Twój cykl... A naprawdę nic a nic szansy nie ma na ciążę? Bo jak jest to może siknij sobie co? :-D

taka zagadka :) testować nie ma sensu przy takiej temp,@ pewnie mnie z zaskoczenia weźmie!

Madzia, trzymam kciuki za ten cykl! :)

• mik82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotik ale dzisiejsza temp to już bardziej ciążowa ;-) Dzięki za kciuki...przydadzą się. Miałabym fajny prezent na urodziny :-) Chociaż w moim przypadku II kreski na teście to jeszcze żaden sukces. A po ostatnich wynikach wiem, że utrzymanie ciąży w moim przypadku to nie lada wyzwanie, no ale jak nie zaryzykujemy i nie spróbujemy to się nie dowiemy czy da radę to osiągnąć z lekami... ale nie będę czarować że perspektywa ewentualnych 9 miesięcy na bolesnych zastrzykach mocno mnie przeraża :-/

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • dotik Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła menda! w końcu.

no ale wiem, że zacisniesz zęby i dasz radę!! będzie dobrze bo musi być :)

mik82 lubi tę wiadomość

• Asha Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki...Mikus ja tu trzymam mocno <3

Dotik a jednak ;-)

Ja wczoraj w szpitalu wyladowalam bo mialam bole straszne :-/ porobili mi badania i nic nie znalezli, dali mi prochy, chcieli mnie zostawic ale sie nie zgodzilam ;-) dzisiaj juz troche lepiej, najwazniejsze ze maly wierzga itd, zobaczymy co dalej...kazali wracac jak dalej bedzie tak kiepsko :-)

Poza tym luz hahahaha

Tyle u mnie hahhaha

mik82, amelia04072006 lubią tę wiadomość

135f715c72957d8fe22ac1293c05f629.png
  • dotik Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha:( ale co Cię bolało? brzuchol czy to spojenie nieszczęsne? :/

no wierzga, wierzga bo to mały urwis będzie! <3

• mik82 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha wrote:
    Czesc dziewczynki...Mikus ja tu trzymam mocno <3

Dotik a jednak ;-)

Ja wczoraj w szpitalu wyladowalam bo mialam bole straszne :-/ porobili mi badania i nic nie znalezli, dali mi prochy, chcieli mnie zostawic ale sie nie zgodzilam ;-) dzisiaj juz troche lepiej, najwazniejsze ze maly wierzga itd, zobaczymy co dalej...kazali wracac jak dalej bedzie tak kiepsko :-)

Poza tym luz hahahaha

Tyle u mnie hahhaha

Asia like za kciuki nie za szpital... Trzymaj się dzielnie Kochana <3
    Już z górki teraz więc dasz radę słońce...pamiętam o Was cały czas <3 i trzymam kciuki żeby Ci bezboleśnie i bez przygód te ostatnie miesiące mijały... Niech młody wierzga, rozpycha się i rośnie zdrowo...forumowa ciotka go mocno całuje przez brzuch <3

dotik lubi tę wiadomość

Starania od 12.2012
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane <3 asha mocno kciukam by bole juz ustaly do porodu :-) dotiku kurcze zdolowalam sie normalnie bo twoj wykres byl taki inny :-\ bum...ale nic dalej mocno kciukam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-) aniu <3 <3 izusia <3 <3 cwalinko <3 <3 <3 redka napisz co u ciebie :-) mikus uda sie uda i bedzie dobrze bo musi byc dobrze...KAZDA Z WAS ZASLUGUJE TU NA DZIDZIE I NIE WIDZE INNEJ OPCJI :-D a ja od wczoraj wieczorem nosze okulary DZIWNIE teraz mega :-( ale musze sie przyzwyczaic...pozatym juz niebawem bo w piatek bardzo wczesnie rano wyjazd..powrot w niedziele i w poniedzialek wyjazd...eh...dobra koncze me pisanie i bede troszke czekac az ktoras sie pojawi i bede miala z kim sobie troszke popisac :-) buziaki :-*

dotik lubi tę wiadomość

• dotik Autorytet

Wysłany: 16 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka wrote:
    hejka kochane <3 asha mocno kciukam by bole juz ustaly do porodu :-) dotiku kurcze zdolowalam sie normalnie bo twoj wykres byl taki inny :-\ bum...ale nic dalej mocno kciukam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-) aniu <3 <3 izusia <3 <3 cwalinko <3 <3 <3 redka napisz co u ciebie :-) mikus uda sie uda i bedzie dobrze bo musi byc dobrze...KAZDA Z WAS ZASLUGUJE TU NA DZIDZIE I NIE WIDZE INNEJ OPCJI :-D a ja od wczoraj wieczorem nosze okulary DZIWNIE teraz mega :-( ale musze sie przyzwyczaic...pozatym juz niebawem bo w piatek bardzo wczesnie rano wyjazd..powrot w niedziele i w poniedzialek wyjazd...eh...dobra koncze me pisanie i bede troszke czekac az ktoras sie pojawi i bede miala z kim sobie troszke popisac :-) buziaki :-*

Kochana Ty też się doczekasz!!!! podziwiam Cię że dajesz radę tak pracować, ja bym zrezygnowała po miesiącu chyba...
    widzisz, z tego wynika że wróżenie z wykresu nic nie daje ;) no ale z tego akurat nic wyjść nie miało :P
    ja się do okularów nie mogę przekonać, mam w domu, leżą i się kurzą. zdecydowanie wolę soczewki.

menda w tym cyklu to jakiś potwór jest, chce mnie wykończyć. nie jestem przyzwyczajona do takich ekscesów. dziwny ten cykl był i tyle.

• dotik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, co z Wami? trza się obudzić!!!

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :) ja ostatnio mało bywamna Ovu :) a od dziś szkolenie wiec zaglądam sporadycznie :)

my po wizycie u Wolskiego zadowolony w ynikow :) M ma brac test co 3 tyg wbrew tego co myslala test 260 3 tyg po zastrzyku tobardzo dobry wynik dr powiedział ze jakMichal będzie czul to może częściej brac.. w zaleznosci od tego czy np. jest przed dużym wysiłkiem fizycznym itp. itd. :)
    mielimsy fajna wpadke bo dr porpsil Pa Michal i ( nazwisk tak cicho powiedział z enie uslyszelismya ze popatrzyl się na nas to weszliśmy .. ) przychdzi do badania a dr mowi.. yyy a co się stało z pana blizna po biopsji :P a michal ale ja nie miałem biopsji popatrzylamna karte a tu chodzilo o innego Michala a my się wbiliśmy :)
    usmial się my tez ale git przeanalizowal na nowo michla wyniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:55

dotik lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ehh ja nie urok..to .. od wczoraj tylko rycze..
    na 90% po wejsciu w zycie ustawy czyli 1.11 kazdy kto korzysta z dawcy bedzie musial przed zabiegiem poteirdzic ta sytuacje w USC bedzie to w USC zapisane ze maz bedzie ojcem spolecznym dziecka i ze uznaje je jako swoje :(
    ta infromacja bedzie tez w numerze Pesel dziecka, w akcie urodzenia, itp itd .. nie wiele mozna dodac czy ujac zeby sie domyslec ze za chwile wszyscy beda wiedzieli ze korzystamy z dawcy :(

jelsi to sie potwierdzi to sa dwie opcje..albo rezygnujemy z IUI aid .. i zostajemy sami .. albo IUI robimy w Czechach ..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • dotik Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania :( ojcem społecznym? co za paranoja :/ a jesteś pewna że informacje będą w akcie urodzenia i pesel? bo może to jeszcze niepotwierdzone?

nie rezygnujcie!!! może się okaże że w czechach taniej i łatwiej? a jak nie czechy to gdzieś indziej...

Kochana tulam przemocno, rozumiem jakie to bezsensowne, niesprawiedliwe i dołujące!@#$ ale głowa do góry! musi się jakieś wyjście znaleźć!!!!! :* <3 <3 <3 <3

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co wygląda to żle dotik :(

niby mozlwie ze malzenswa nie beda musiały.. ale i tak ewidencja samego dawsta bedzie obowiazywala w MZ .. w peselu moze to byc widoczne przez jakas cyfre..tak ja to jest w przypadku plci przedostatnia cyfra mowi o tym czy plec zenska czy meska ..
    nibyw akcie skrconym nie bedzie nego ..ale w momencie kiedy bedziesz chcila miec alcakowity to bedzie to ujete.. chodzi o to ze niby na to zabezpieczyc matki przed ewentualnym zaprzeczaniem ojcostwa..tyl eze to bardziej tyczy sie kobiec nie bedacych w zwiazkach formalnych .. w malzenstwie z gory mezowi zony jest przydzielane ojcostwo.. a my podpisujemy zgody wklnikach i wystarczylo by po porstu te zgody potiwerdzic notarialnie ze moj maz uzaje dziecko .. niestety wszytsko zacyzna zmierzac do teog ze bedzie to widoczne w dokumentach :(

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 3925 3926 3927 3928 3929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ