Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
dotik wrote:hmm, antykoagulant tocznia należy do przeciwciał antyfosfolipidowych. bardziej chyba zespół antyfosfolipidowy niż toczeń, jeśli nie masz objawów klinicznych, (do kryteriów rozpoznia antykoagulant się nie zalicza) no ale ja się nie znam, lekarzem nie jestem.
no właśnie w tym rzecz że objawów klinicznych na toczeń nie mam i też myślałam że to chodzi o zespół antyfosfolipidowy bo doktorek mój mówił mi coś o heparynie ale...mam w rodzinie lekarza i jak jej powiedziałam że mi dodatni antykoagulant toczniowy wyszedł to od razu kazała mi reumatologa w w-wie szukać i tak mnie wystraszyła że zgłupiałam całkowicie.
Dlatego nie mogę się doczekać wizyty u mojego doktorka żeby mi powiedział z czym się je ten mój wynik bo jak pogrzebię jeszcze trochę w googlach to się wykończęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 13:12
-
nie czytaj googla!!! co do reumatologa, to jeśli nie masz dolegliwości ze strony stawów, nic Cię nie boli, nie masz stanów zapalnych nad stawami, objawu Reynauda itd. to nie ma się moim zdaniem co martwić.
bardziej mi to na zespół antyfosfolidpidowy wygląda, bo LA dodatni + poronienia + brak chyba innych objawów. prawdpodobnie będziesz musiała się kłuć codziennie jak zajdziesz w ciążę, ale to powinno załatwić sprawę. trzymam za Ciebie ogromnie kciuki i oby to nie było nic więcej (chociaż i tak APS jest syfem).
pamiętaj, na Gwiazdkę zaciążąmy!!!!!!mik82 lubi tę wiadomość
jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
Pamiętam, pamiętam
Z tymi stawami to różnie u mnie bywa dlatego się zastanawiam. Z dwóch syfów wolałabym chyba raczej APS niż toczeń. Z tym że APS to zazwyczaj poronienia w II trymestrze i z reguły bez wad płodu a u mnie jednak w pierwszej poronionej ciąży była wada płodu a w drugiej to biochemiczna ciąża. Muszę pogadać o tym wnikliwie z doktorkiem bo w sumie nie powiedział mi wprost co on podejrzewa a wolałabym usłyszeć co mu po głowie chodzi. -
Matko tak was czytam i juz sie czuje chora
stawy u mnie rodzinne , bola juz teraz .. skrzype jak stara szafa..Redhotka, Asha lubią tę wiadomość
-
amelia04072006 wrote:jakas cholera sie dostala na moderatora i nie ma co robic
a nawet nie wiem kto jest moderatorem tęaz red byla i chyba nadal jest pewnie tak jak i mi dali sodatkowa osobe
wiesz ja tez na poczatku edytowalam ale pozniej jak widziala ze po prostu nie raz sama musialabym sie wdytowac to juz nie wszytsko edytuje chyba ze ktos obraza kogos
ehh pisze z tabletaa i zamiast cytuj klikam lubieamelia04072006 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ojj tam ja tezna poczatku usuwalam wszytsko dopeiro pozniej mowi kurde za duzo mi kasuje bojak wysylasz caly post do modernizacji niz nie zmienisz to usuwaja calosc
Edit co u was ??
Red ja dostalam info ze musze np skasowac dany wyraz i wpisa kropki.. wtedy zachowuje sie cala wiadomosc tylko wykropkowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 09:41
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Red ja dostalam info ze musze np skasowac dany wyraz i wpisa kropki.. wtedy zachowuje sie cala wiadomosc tylko wykropkowana
-
nick nieaktualnyamelia04072006 wrote:redzia do tej pory wydawal mi sie ze ten watek jest naszym watkiem. tutaj dlugo przed toba pisalo sie wszystko co sie chcialo. od czasu do czasu wpadł jakis moher i nas uswiadamial ale zeby swoj ??? to ze zostalas adminem - gratuluje ale cos cie ominelo. to nie watek taki jakich pelno na tym forum. tutaj kazda sie wspierala, wyplakiwala sie, reszta ja wspierala itd. używała różnych słów i sformułowań podlozylas swinie. jestes w tej grupie i walisz w swoich?? kurwa swieta red. czemu nie powiedzialas ze jako admin nie chcesz zeby byly bluzgi itd. tylko grzecznie czytasz , kasujesz a teraz mowisz ze przypadkiem??? asha teZ ma po kasowane i zastanawialam sie co za małpa tu weszy a to swój. fajnie ze jest kapo w grupie - redziu
lowju.
Tyle w tym temacie.
Kapo... Dobrze, że Ty jesteś idealna i wszech naj... Nie przegapisz karmienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 11:27
-
nick nieaktualnyPS. Do reszty.
Serdecznie dziękuję za okazane do tej pory wsparcie - miło mi było spędzać z Wami czas na tym forum, ale widzę, że nie mam do niego już prawa.
Szkoda, ale nie mam ochoty się szarpać i tłumaczyć z czegoś czego mnie amelia oskarża:amelia04072006 wrote:grzecznie czytasz , kasujesz a teraz mowisz ze przypadkiem???