Zdziska i Elbieta
-
WIADOMOŚĆ
-
Asha wrote:Ja mam 0(-), a moj A(+), z pierwaszym nie bylo problemu bo taka sama grupe krwi, ale teraz problem jest, jak poronilam i poszlam tu do lekarza to mi laska powiedziala....ze zastrzyki oni tu podaja od 3 miesiaca , no i co wy na to? Wy sie w pl martwicie? Przyjezdzie tutaj to docenicie polskich lekarzy ja wam gwarantuje
Asha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Asha wrote:Ale jak masz z nim juz jedno dziecko to musieli dac ci zastrzyk
a powinno być tak:
"Niektórzy lekarze zalecają podanie dwóch dawek immunoglobuliny anty D – jedną w 28. tygodniu ciąży, drugą wkrótce po porodzie. Skuteczność takiej profilaktyki wynosi 99 proc. W Polsce zazwyczaj immunoglobulinę podaje się tylko jeden raz – po porodzie (do 72 godzin od narodzin dziecka). Taka profilaktyka jest skuteczna w 96–98 proc. Immunoglobulinę powinny otrzymać także kobiety z czynnikiem Rh–, u których usunięto ciążę pozamaciczną, stwierdzono poronienie, wystąpił silny krwotok w II lub III trymestrze ciąży, a także które poddawały się inwazyjnym badaniom prenatalnym (amniopunkcja, biopsja kosmówki) lub miały przeprowadzoną aborcję.
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/przed-ciaza/co-to-jest-konflikt-serologiczny_35339.html"
slyszal ktos o tym? jednego zastrzyka wiecej im zal -
nick nieaktualny
-
MalaCzarna wrote:Asha jak mogą dawać zastrzyk czy leki od 3 miesiąca jak powinni to zrobić od razu na początku ciąży żeby nie doszło do poronienia lub wady u dziecka?!?!?! Nie wierzę... ;( Beznadziejnie...
Bo tu ciazy nie uznaja do 3 miesiaca wogole..dla nich do 3 miesiaca to nie ciaza...jak cos sie dzieje przed 3 miesiacem to widocznie tak ma byc i tyle -
nick nieaktualny
-
Asha wrote:Bo tu ciazy nie uznaja do 3 miesiaca wogole..dla nich do 3 miesiaca to nie ciaza...jak cos sie dzieje przed 3 miesiacem to widocznie tak ma byc i tyle
-
MalaCzarna wrote:Ehhhhhhhhh... Masakra. Moja koleżanka miała zastrzyk, miała leki od początku i tak powinno być! Nie wierzę...
To przyjedz i zobacz
Bylam u laski to mi pokazala monitor...gdzie bylo napisane ze od 12 tygodnia robia zastrzyki, nawet badan mi nie zrobili, co ty uwazasz ze wymyslam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 20:04
-
Asha wrote:To przyjedz i zobacz
Bylam u laski to mi pokazala monitor...gdzie bylo napisane ze od 12 tygodnia robia zastrzyki, nawet badan mi nie zrobili, co ty uwazasz ze wymyslam?gigsa lubi tę wiadomość